אולי זה ייראה לך מוזר
אבל בכל מה שנוגע לאנשים, אין שחור ולבן. בני אדם זה יצורים מורכבים מאוד, וחברה אנושית - גם כן. קשה מאוד להגדיר חילוני, חרדי, חוזר בתשובה, מסורתי, דתי וכו'. אז לא מגדירים בדיוק, אלא מכנים בשם, כדי שאפשר יהיה לנהל דיון בעברית שתהיה ברורה לכל הנוכחים, על מנת שאפשר יהיה לדבר על דברים נוספים מלבד מטרת הפורום. אם אני הייתי המנהל, הייתי מודיעה בפעם האחרונה את מטרת הפורום, מודיעה שאני, המנהל, מחליט בצורה בלעדית מה קורה בפורום שלי, וסוגר את הדיונים האלה מכאן והלאה. אבל אני לא המנהל, ואני בהחלט לוקחת בחשבון שגם אותי יעיפו מפורום שלדעת המנהל אני לא מתאימה לו (וכבר עשו את זה בפורום אחד, וכולנו נשארנו בחיים, ולא קרה לי שום אסון). אז מה נעשה עם החילוני שמקיים מצוות - ורוב החילונים מקיימים מצוות מסוימות? נגיד שהוא לא קיבל על עצמו עול מלכות שמים, אלא מקיים כמה מצוות. זה יכול להיות הרבה מצוות, זה יכול להיות מעט מצוות, זה יכול להיות קיום מצוות בדרך אגב, כחלק מנימוסים בתרבות חברתית, זה יכול להיות מצוות דתיות ממש עם מטרה דתית, אבל בלי שהוא מרגיש מחוייב לכל המצוות. והרי מי שמכיר בכל התורה כולה מלבד עניין אחד - שבו הוא כופר - כאילו כפר בכל התורה כולה. כך שמי שאינו מכיר בחובת הקיום של כמה מצוות - לא קיבל על עצמו עול מלכות שמים. ואני לא מדברת על מקיים בפועל דווקא (שהרי רוב הדתיים לא מקיימים את כל המצוות כולן), אלא על מכיר בחובה. לכן אם החילוני מקיים המצוות חובש כיפה תדיר, זה בעצם מראה שהוא קיבל על עצמו עול מלכות שמים, ואם הוא לא חובש כיפה, הוא לא קיבל על עצמו עול מלכות שמים. ברור שאיננו חוקרים כליות ולב, אבל זה פחות או יותר האבחנה לעיני ההדיוטות.