שלוווווווווווווווווווום...

noas87

New member
שלוווווווווווווווווווום...

היי אני נוסעת עוד שבוע לפולין.. ככה.. אני הבכורה במשפחה ככה שאין לי אחים גדולים שיודעים מה הולך שם.. וגם אין כלכך הרבה ילדים מהמושב שלי שיצאו.. אז אני צריכה קצת עזרה.. יש לי כמה שאלות.. איזה כסף אני צריכה להביא? דולרים? יורו? להביא מעיל? בגדים חמים? יש צורך בגופיות קצרות או רק בגדים חמים? אמממ.. הצעות? תגובות? כל מיני כאלה.. אני מוכנה לשמוע בכייף.. אני באמת זקוקה לעזרה!

LadySpeedStick

New member
עדיף

שמביה"ס יעדכנו אותך לגבי הבגדים והכסף והכל. ככה הכי בטוח. תדפדפי לך ברשימות שירים שעלו כאן לא מזמן וצרבי לך כמה לשם. ופקס זה כיף. תתפקססי הרבה עם המשפחה והחברים משם. ואם את יכולה, קחי על עצמך איזה טקס לאחד המחנות, זה נורא חוויתי ותביני את זה שם. אם את צריכה עזרה בחומר אני בטוחה שיעזרו לך כאן, גם אני. בהצלחה!.

LadySpeedStick

New member
ותרשמי יומן מסע

כל יום איפה הייתם וכאלה... כי בסוף הכל מתבלבל. ולצלם לצלם לצלם!

thunderstorm

New member
שלום ../images/Emo24.gif

קודם כל - מסע חוויתי שיהיה לך! נסיעה טובה, ותחזרי לספר חוויות...
רשימת ציוד ביקשת, רשימת ציוד תקבלי (ולרוני - אולי כדאי להכניס רשימת ציוד למאמרים, כי הרבה שואלים את זה..). אז בואי נתחיל..:
ביגוד: דבר ראשון, רצוי לבדוק מה מזג האוויר בתקופה הזו. בחורף יש צורך בבגדים חמים של ממש, בקיץ אפשר להסתפק בחולצות קצרות רגילות, וגם איזה ז'קט ומעיל גשם, איזה טרנינג או שניים. מזג האוויר שם די הפכפך, ככה שיכול להיות קריר בקיץ ואפילו יכול לרדת גשם.. (ולכן גם חשוב להביא מטרייה!!) רצוי להתלבש בשיטת הבצל - וזה תקף גם לחורף וגם לקיץ - ביגוד קצר מתחת, ביגוד ארוך מעל.. (לקחת ז'קט בתיק לפחות, אם זה קיץ..).
כסף: הכסף הפולני נקרא זלוטי, וערכו דומה לערכו של השקל. אי אפשר כמעט להשיג זלוטי בארץ, ולכן יש להביא דולרים - יש מקומות בפולין שבהם אפשר להחליף כסף, יראו לכם מקומות כאלה (בכל זמן חופשי שייתנו לכם...). אפשר להביא 50 דולר, אין צורך ביותר. רצוי להחליף בכל פעם מעט - בהתחלה 20 או 30. רוב הסיכויים שתחזירי את רוב הכסף הביתה.. די זול בפולין.
דברים נוספים שכדאי להביא:
מוסיקה - דיסקמן/ווקמן עם דיסק/קלטת של שירים שאת אוהבת ומתחברת אליהם.. את תצטרכי את זה, תאמיני לי.. מאוד עוזר.
נרות נשמה+מצית - לא באמת צריך להסביר למה...
מחברת+כלי כתיבה - מאוד מאוד מומלץ לנהל יומן מסע.. וגם אם לא, תמיד טוב שיהיה לך איפה לכתוב או לקשקש אם תרגישי צורך...
- משהו קטן שיזכיר לך את הבית: קמיע, תמונה, מכתב.. מה שבא לך. זה נורא מחזק ועוזר..
אוכל - קצת נשנושים/מנות חמות מהבית, כי זה עושה טוב, ו..האוכל הפולני פשוט מגעיל. אבל לא להגזים עם זה! אפשר תמיד למצוא משהו סביר פלוס...
כלי נגינה - למי שיודע לנגן..
מצלמה+פילמים - מאוד מאוד חשוב, אבל לא להגזים! צריך לחוות את המסע דרך העיניים שלך, לא דרך העדשה...
המון מצברוח וראש פתוח! שיהיה לך מסע מצויין, אם אני אזכר בעוד דברים אני אוסיף, וגם כדאי לך להסתכל בשרשורים קודמים...

LadySpeedStick

New member
ראסמי

חברים שלי כתבו לי המון מכתבים וזה נורא מרגש לקרוא אותם שם רחוק...

אני ממליצה להביא יותר מ50 דולר

לנו המליצו להביא כ100-150 דולר. במידה ונשאר, פשוט מחזירים הביתה... אבל זה עדיף מאשר להתקע ללא כסף. ביום האחרון למשל, הביאו אותנו לקניון ענק עד הטיסה שם רובנו עשינו קניות... במידה ותרצי איזה בגד או משהו, חבל שתתקעי

מיכלוש7

New member
אני אישית לא הוצאתי דולר בפולין!

זה לא הזמן ולא המקום בשביל קניות...

מיכלוש7

New member
אמממ... אני חושבת שזאת היתה

ירידה... כאילו על זה שכתבתי שלא הוצאתי שם כסף בכלל...
אבל שרותים זה משו אחר!! זה חיוני!!

זהו?!?!

אני בזבזתי כמעט 10. זה הקור והדמעות, מכווצים את השלפוחית בצורה שלא תיאמן...
(בטח נסעתם בקייץ, נכון?...)

מיכלוש7

New member
חחחחח... מזדהה עם ההרגשה ../images/Emo8.gif

רק שאצלנו במשלחת, לא אנחנו שלמנו על השרותים!! כאילו, אנחנו התפרצנו פנימה (היינו צריכות דחוף!), האישה שאחראית התחילה לצעוק, ואז באו ראשי המשלחת ושילמו לה ע"פ מספר בנות... (פלוס תוספת על עוגמת הנפש) וואי יש לי תמונה אחת שצלמתי את התור הע-נ-ק לשרותים!

הבעת אותה באופן מאוד לא נעים...

מי שמוצא לנכון לנצל את הזמן החופשי לקניות שיבושם לו. את הזמן החופשי בקרקוב ניצלתי להתבוננות בכיכר, בעיר, לצילום ואפילו לביקור בכנסיה הגדולה (למרות שהאזור היה מחוץ לתחום) אך גם לקניות. לא מתחרטת... לא ראיתי את המסע כ"שופינג" אבל כן, ערכתי אי אילו קניות.

מיכלוש7

New member
מצטערת... לא חשבתי ש

"זה לא הזמן ולא המקום בשביל קניות" זה אופן לא נעים... סליחה!!
אבל אני עדיין חושבת ככה... אוף, זה לא שיש לי משו נגד הקניות, אבל ראיתי פה הרבה וגם שמעתי על פול אנשים שבשבילם פולין היה מסע תיירותי וכייפי כזה... ושתביני, אצלי זה גם היה ככה בהתחלה!! כאילו, בכל הימים הראשונים שלי בפולין מזה התלהבתי מארץ!! עשיתי שם פול תמונות בשלג! (הפעם ה1 בחיים שלי שראיתי שלג) וכל הזמן התפעמתי מהבניינים המהממים שיש שם!! (זאת גם היתה הפעם ה1 שלי בחו"ל) והצטלמתי עם כל מקום ובכל רגע וממש הייתי בקטע התיירותי... עד שפעם אחד מישי תפסה אותי ואמרה לי שזה לא מכובד להצלם עם השלג בבית קברות... או ביער ש60 שנה קודם רצחו בו אנשים... ואוף! הרגשתי אז כ"כ מגוחך! יש לי תמונה עם קיר המוות! ובבית קברות ליד הקבר אחים!! (קצת מזעזע אותי לראות ת'תמונות היום... לא יודעת, לדעתי אני אגזור ת'צמי לפני שאני אדביק באלבום...) אבל בעצם... כל פולין הזאת זה בית קברות אחד ענק... בכל מקום רצחו יהודים ולא רק בתחומי הגטו/מחנות השמדה... אז נכון, זאת ארץ יפה אבל באמת לא לתיירות, לא לצילומים עם בניינים יפים. לא למסעי קניות. פשוט לא המקום!! אז תגידו: אי אפשר להיות תמיד עצובים, צריך גם הפוגות וכו'... אבל מי אמר שההופגות חייבות להיות בקניות?! מה אתם חושבים, שאני הייתי כל הזמן עצובה?! בכלל לא... רק שההפוגות שלנו היו בלשבת עם הראש אולפנה סביב גיטרה ולשיר... בעיקר שירי א"י...
זה הרבה יותר ממלא את הנפש שימחה מאשר... טוב לא משנה... אתם עוד שניה תתנפלו עלי
אוף גלשתי מהנושא...

למעלה