שלוווווווווווווווווווום...

Pukipsey007

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif ../images/Emo39.gif

thunderstorm
שמתי את ההודעה הזו בטאגליינס,
noas87, שיהיה לך מסע חוויתי.. את מוזמנת לשתף אותנו בחוויות כשתחזרי. בקשר לציוד וכו', ענו לך פה יפה

nofar 250

New member
אני חושבת שבגלל שפולין..

הצטפרה לאיחוד האירופי יש גם רק יורו עכשיו..וחבל כי הזלוטי היה ממש ממש ממש ממש זול...ארוחה במקדונלס ב13 שקל..בדיחה ממש אבל תבררי את זה.. וחוצמזה אני הבאתי לבזבוזים 200 דולר או 150 לא זוכרת...ונשאר לי 80 תביאי איתך יותר ממה שאת חושבת שתבזבזי עדיף..אחרת תתקעי כי יש פעמים שאת צריכה לשלם על האוכל...וגם זה מבאס שאת רוצה לקנות משהו ואין כסף. וכל פעם שאת מחליפה כסף אל תחליפי יותר מ20-30 דולר זה מיותר וזה עולה יותר כסף=מבזבז לך כסף סתם זהו לגביי הכסף

niravital

New member
והארוחות במקדונלד'ס גם בהתאם בגודל

כולם אצלנו קנו כפול חחחחח אני לא יודע כמה כסף הבאנו, כי זה היה אצל אבא שלי אז לא דאגתי לזה יותר מידי, מה שאני כן יודע זה שלא הוצאתי כמעט כסף, לא חושב שיש על מה...

חמודה,

חזרתי לפני כמה ימים ובגדים חמים הם בערך הדבר האחרון שכדאי לארוז. קחי איתך חולצות קצרות או גופיות וכמה עליוניות מחממות למקרה שקצת יותר קריר (בבוקר\בערב או סתם אם יורד גשם) אולי גם איזו חולצה ארוכה או שתיים למקרה שממש קריר. מטריה או מעיל נגד גשם מומלץ מאוד. לגבי כסף, אני הגעתי לפולין עם זלוטים (שהיו שווי ערך לכ60 דולר) אבל מיד עם הגעתנו התאפשר לנו להחליף כסף למטבע מקומי (לצ'יינג' שם קוראים קנטור- kantor) ניתן להחליף דולרים ויורו. במידה ואת מסיימת את המסע עם זלוטים ניתן להחליפם בשדה התעופה, בארץ עד כמה שידוע לי לא ניתן להמירם. אם תשאירי כתובת מייל אשמח לשלוח לך את רשימת הציוד שלי. ותהני (כן, למרות שלא נהוג לברך כך, אני מאחלת לך המון הנאה)

noas87

New member
אתם ממש ממש ממש חמוודדיים :)

קודם כל המווווווווווווווווווווווון תודה!! אני יקח כל עצה ועצה מכם!! זה האימייל שלי [email protected] אתם מוזמנים לשלוח לי כל דבר שיכול לעזור לי! האמת היא שאני ממש ממש מרגשת לקראת המסע! נראה לי שיהייה טוב.. למרות שאני קצת מפחדת שהציפיות הגבוהות שלי מהמסע לא יתממשו... אבל את זה אני אוכל לדעת רק בזמן המסע או אחרי! עוד עצות יתקבלו בברכה.... שוב פעם אלפי תודות!!

מדריך1

New member
מזג האויר בפולין

שמתי לב כי הרבה שואלים והרבה עונים ונותנים עצות, זה חשוב , ועם המון רצון טוב. תרומתי הצנועה לענין. אתם נמצאים באינטרנט ומתמצאים בו היטב, אזי- כנסו לאתרים הבאים וקבלו תשובות בענין. pogoda.onet.pl - אתר מזג אויר פולני מהימן על פי ערים, המלה פוגודה פירושה מזג אויר. www.wp.pl - כנ"ל, ללחוץ על pogoda pogda.wp.pl -כנ"ל weather.yahoo.com - אתר כללי,לחפש פולין ומשם די ברור hebrew.wunderground.com/global/pl.html -אתר בעברית,קצת קשה להכנס אליו שיהיה לכל היוצאים מסע חוויתי ומענין, חיפוש קל ברשת

אוהד11

New member
מאחר שפולין הצטרפה לגוש האירופי

הגדול רצוי לשקול לקחת יורו. היא, אמנם, לא עברה עדיין לשימוש ביורו, אך היא בדרך. אגב, בכיכר של העיר העתיקה ב- קרקוב יש שני מקומות שבהם ניתן להמיר שקלים למטבע מקומי ולהיפך.

מיכלוש7

New member
מפחדת שהציפיות לא יתממשו?!

אז תדאגי לממש אותם!! חלק חשוב מהמסע תלוי באוויריה שאנחנו יוצרים, וביכולת שלנו להפתח ולהקשיב לדברים... ולהסתכל עליהם לעומק-יותר מאשר מבעד עדשת המצלמה...
בהצלחה

nofar 250

New member
אה ועוד משו..

קחי איתך תמיד חולצה ארוכה ומטריה כי אני הייתי באוגוסט..וטיילנו איפשהו ופתאום התחיל לרדת גשם ונהיה ממש ממש קר אי אפשר לדעת שם.. ואל קחי גופיות כמו שמישהי כאן אמרה מהסיבה הפשוטה שזה לא מכובד.. את לא יכולה לדעת לאיזה בית כנסת תיכנסי או לאיזה מחנה תלכו או לאיזה בית קברות תלכו...וכמעט כל יום הולכים למשהו כזה או שתקחי גופייה סגורה לא ספגטי.. חבל שהפולנים יראו אותנו לא מכבדים את האתרים שלנו..למה שהם יכבדו אם אנחנו לא? תחשבי על זה..ותחשבי על זה בכלל גם באיך שהמשלחת מתנהגת באתרים ברחוב ובכל מקום..זה נורא חשוב לדעתי..להראות שאנחנו מעל..שאנחנו לא כמו שחושבים שאנחנו איך אומרים.."שגריר של רצון טוב.." לפני הטיסה בטח יתנו לך גלויות כאלו של משרד החוץ שכתוב עליהם תודה בכל מיני שפות...תשתמשי בזה..זה נורא נחמד אנחנו נתנו את זה לאיזה מדריך בארמון ואבל אם אני לא טועה..נכנסנו בטעות לכנסייה שאסור לנו להכנס אליה והוא קצת כעס עלינו באנגלית ואז אמרנו לו שאנחנו מישראל אז הוא טיפה פחות כעס ואז שלפנו את הגלויה והוא לא כעס בכלל:)

עצה מאוד חשובה!!

תשני בלילה
אני עשיתי את הטעות הזו וניצלתי את הלילה לפעילות חברתית. העייפות מצטברת. ביום האחרון פשוט כולם כל הזמן נרדמו, וגם אני. הפסדתי(נו) המון הסברים וגם פשוט היינו עייפים פיזית ונפשית ולא היה לנו כח לעבור ממקום למקום ולקלוט עוד דברים. או להקשיב לטקסים... או כל מני דברים. זה נורא חבל וזה ממש לא שווה את זה. דברי עם האנשים באוטובוס. דברי איתם בזמן הסיורים (כמובן, בזמן שזה מתאים, ואל תדאגי, יש הרבה זמנים כאלה). תשני בלילה ותיהי רעננה במשך היום כדי לקלוט. כי אם תפספסי משהו כי תרדמי, את נורא תצטערי על זה...

noas87

New member
אתם מדהימים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

המון תוודה! אני ישתמש בכל העצות שתתנו לי!!!!!!!!!!!!!!! באמת באמת באמת
:) לוב יו אווול

T00L

New member
עצותיי פםפם

בקשר לכסף קחי דולרים ותחליפי שם לזלוטים יש כמעט בכל מקום וגם בהרבה מלונות אפשר.. ובקשר לסכום כסף.. אני לקחתי איתי 150 דולר וחזרתי לארץ עם 40 דולר, ז"א מומלץ לדעתי בין 100-150 ככה בגלל שהאוכל ממש זול ושאר המזכרות גם לא כאלה יקרות. בקשר לבגדים.. אני לא יודעת כי אני הייתי במרץ ועכשיו אמור להיות קיץ.. אבל תמיד טוב שיהיה גם קצר וגם ארוך.. והממ בקשר לאוכל הפולני כתבתי כבר בכמה שישורים אז אם בא לך תיתסכלי:) וזהו.. מומלץ גם דיסקמן וכאלה כי יש נסיעות ממש ארוכות ולהתכונן נפשית להרבה שינה באוטובוס.. מעבר לזה.. להתכונן גם לקטע שיהיה קשה.. כי יש מראות קלים וכל אחד מגיב אחרת.. וזה משפעי עליו שונה.. מקווה שיהיה מסע מוצלח מכל הבחינות

למעלה