שלום, איזה כייף שיש פורום כזה
מבקשת עצה

שלום, איזה כייף שיש פורום כזה../images/Emo140.gifמבקשת עצה

לא משנה מה עשינו סכום המינימום שיורד לנו כל חודש בכרטיסי האשראי הוא 12,000 לפחות. וזה אחרי שהידקנו, צימצנו, נועצנו בבנק וצפינו באדיקות ובהערצה! בתכנית של אלון גל. גני הילדים משולמים באמצעות כרטיסי האשראי (גני עירייה) והסכום הכולל הוא: 3480 מלבד זה החשבונות יורדים בכרטיסי אשראי, הקניות הבילויים והכל. במה ניתן עוד לצמצם? אנא עצת המומחים! תודה
 

goldy

New member
הוראות הקבע לבנק

כל פעם שאת מישתמשת בכרטיס אשראי את מוציאה יותר: לתשלום לו הוא משמש + ריבית. כדאי לעבור לכת"ם. התוכנית של אלון גל היא קודם כל תוכנית טלוויזיה, וכשהיא בערוץ מיסחרי המטרה שלה היא קודם לימכור פירסומות (עצוב אבל נכון). מה בנוגע להגדלת ראש בעבודה?
 

hexagonz

New member
בנוגע לריבית - לא מדוייק

תשלום הריבית לחברת האשראי מתרחש רק אם משלמים בתשלומים בהסדר אשראי. אפשר לשלם גם בתשלומים בלי ריבית (ואז העלות היחידה היא עלות הפריסה לתשלומים - כמה עשרות אגורות לתשלום. לא משמעותי אם לא עושים הרבה פעולות כאלה, אבל מיותר...), או בתשלום אחד - ואז סכום התשלום הוא בדיוק הסכום המשולם. האשראי עד סוף החודש ניתן על ידי חברת האשראי "בחינם", תמורת התשלומים הקבועים על הכרטיס (דמי הגבלת אחריות, דמי חבר, תשלום חודשי). מחלק מהעלויות האלה אפשר להמנע על ידי בחירת כרטיס מתאים - כזה שנותן פטור מדמי חבר עבור כמות מסויימת של פעולות, כזה שנותן פטור מתשלום חודשי עקב שיוך למועדון וכד'. לא שיש לי משהו נגד כרטיסי חיוב שאינם נותנים אשראי, אבל מי שמשתמש בכרטיס אשראי באופן חכם יכול לנצל אותו בדיוק כמו כרטיס שאינו נותן אשראי, אבל להנות מהיתרונות של ריכוז כל התשלומים למועד אחד. עושה סדר בחשבון הבנק...
 

hexagonz

New member
היכן? בראש, כמובן...

יש לכרטיס pre-paid יתרונות וחסרונות, והוא בהחלט יכול לעזור לחלקנו. אבל לחלק אחר, הוא סתם ייצור סרבול ולא באמת יתרום לשיקולים כלכליים נכונים יותר. דווקא היתרון אותו ציינת בהודעה המקורית (אין ריבית על אשראי) הוא ממש לא יתרון של כרטיס pre-paid. אפשר להשיג את אותו אפקטו על ידי המנעות מקניה בתשלומים בכרטיס אשראי. אם מישהו הוא מסוג האנשים שלא מסוגל להמנע אם מציעים אפשרות לתשלומים - אכן כרטיס ה- pre-paid יעזור. אבל אם לאותו המישהו אין בעיה להמנע מפיתויים כאלה - הסרבול שייגרם באותה הפעם היחידה בה הוא יחליט לקנות מוצר גדול ויקר בתשלומים (בלי ריבית!) מתוך שיקול דעת והבנה - לא שווים את כל הטרטור... הכרטיס נועד כדי למנוע ממחזיקו להוציא יותר כסף משתכנן מראש. למי שצריך אמצעים טכניים כדי לשמור על המסגרת - מצויין! אבל זה לא מתאים לכל אחד. דרך אגב, מה דינו של כרטיס pre-paid שאבד, ובוצע בו שימוש שלא כדין? האם הוא מבוטח כמו כרטיס אשראי רגיל? (אני לא מנסה להעביר איזושהי נקודה בשאלה הזו - אני באמת לא יודע את התשובה...).
 

goldy

New member
תשובתי../images/Emo194.gif

נא הסבר לי את המושג "ריבית המגולמת בתשלומים", כשלא מדובר בקרדיט. אני מבין שזה אומר שסכום הקניה גדול יותר. הסיבה העיקרית בגינה הזמנתי כת"ם היא בעיקר מישום שחלוקה לתשלומים עולה כסף: עמלת שורה + ריבית (שוב, לא קרדיט). אשמח להסבר מפורט. כל התשובות לשאלותייך בשירשור הבא:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1657&msgid=100236191
 

hexagonz

New member
על כרטיסי האשראי ועמלות

קצת מידע על עמלות וכרטיסי אשראי - עמלת שורה של הבנק - לא משנה כמות הרכישות בכרטיס, העמלה נגבית פעם אחת בלבד בחודש, בעת מועד חיוב כרטיס האשראי. הסכום שלה תלוי בסיכום מול הבנק, ורלוונטי - סביר להניח - לכל תשלום אחר שמבוצע מהחשבון, כולל הוראת קבע. "עמלת שורה" של כרטיס האשראי (מה שנקרא "עמלת חיוב נדחה") - עבור כל תשלום (בקניה בתשלומים בלבד) נגבית עמלה בת כמה עשרות אגורות. העמלה הזו לא נגבית עבור חיוב שבוצע בתשלום אחד בלבד. לדוגמה, אם חילקתי תשלום ל- 6 תשלומים, אשלם כ- 3 שקלים (כ- 50 אגורות לכל תשלום). אם שילמתי בתשלום אחד - לא אשלם כלל עמלה זו. כאשר מחלקים לתשלומים "ללא ריבית" - עמלת החיוב הנדחה היא התשלום היחיד הנוסף. לא משלמים לחברת האשראי ריבית. כאשר משלמים בקרדיט הסיפור אחר לחלוטין, ואז כמובן משלמים לחברת האשראי ריבית גבוהה למדי (בהתאם לתנאי הכרטיס). בנוסף, ישנם שלושה תשלומים קבועים שחברת האשראי עשויה לגבות - "דמי הגבלת אחריות" - תשלום שנתי של כ- 20 ש"ח, שהוא בעצם תשלום עבור "ביטוח חובה". אם מבוצע בכרטיס אשראי שימוש לרעה, חברת כרטיסי האשראי מחוייבת לפצות את הלקוח (בתנאים שונים, ובסכומים שונים - בסך הכל באופן הוגן למדי). "דמי חבר" - תשלום שנתי גבוה (עשרות עד כמה מאות שקלים), הנגבה בעבור הזכות להחזיק כרטיס. הגובה שלו תלוי בדירוג הכרטיס (כסף, זהב, פלטינה, אורניום וכל מתכת יקרה ובעלת שם מתוחכם אחרת). "דמי תפעול" - תשלום חודשי של כמה שקלים (כ- 7 ש"ח), הנגבה - שוב - בעבור הזכות להחזיק כרטיס. מרוב התשלומים האלה אפשר להמנע - על ידי חברות במועדונים שונים, קבלת הטבות במסגרת מקום העבודה וכד' - 1. עמלת שורה בחשבון הבנק - בהתאם עם הסיכום עם הבנק. יש בנקים שבהם העמלה הזו מבוטלת בתנאים מסויימים. 2. דמי הגבלת אחריות - מועדונים שונים, מקומות עבודה שונים - לעתים פוטרים מהתשלום הזה. הפטור די נדיר, להערכתי. 3. דמי חבר - בדרך כלל ניתן פטור מדמי חבר אם מבוצע מספר מסויים של פעולות בחודש, בממוצע שנתי. קל להגיע לממוצע הזה. 4. דמי תפעול - מועדונים שונים, מקומות עבודה שונים - כנ"ל. בשורה התחתונה, כאשר בוחרים כרטיס אשראי צריך לבצע סקר שוק בדיוק כמו בכל מוצר אחר. המוצר המקורי שיציאו ללקוח יהיה בדרך כלל היקר ביותר, וקצת משא ומתן ייעשה פלאים. לעתים, באופן מפתיע, משתלם יותר לקחת כרטיס אשראי חוץ בנקאי (כלומר, כזה שהמנפיק שלו אינו בהסדר עם הבנק שלך). באופן אישי אני משלם רק דמי הגבלת אחריות על כרטיס האשראי שלי (ועמלת חיוב נדחה, אם אני קונה בתשלומים).
 

goldy

New member
שיכנעתה אותי../images/Emo13.gif

החלטתי להישאר עים הכת"ם.
 

hexagonz

New member
כל אחד ושיקוליו...

בהנחה שאתה מבצע לפחות פעולה אחת בחודש (אני מבצע הרבה יותר מאחת בחודש), אני משלם כרגע משמעותית פחות על כרטיס האשראי, מאשר אתה על כרטיס ה- pre-paid. (הפרש של כ- 600%, אפילו אם אני מתעלם מעמלות טעינת הכרטיס...
). אם השיקול הוא כלכלי בלבד, ואם אתה יכול לקבל כרטיס אשראי באותם התנאים - החישוב הכלכלי לא משהו. אבל ברגע שנכניס גם שיקולים אחרים - כל אחד צריך להשתמש באמצעי התשלום שמתאים לו!
 

goldy

New member
אין "עמלת טעינת כרטיס"

נא לחץ על הקישור לשירשור.
 

hexagonz

New member
אכן, אין עמלה

התייחסתי לאחד הכרטיסים של מאסטרכרט שראיתי לאחרונה, שם יש עמלה של 5 שקלים לטעינת מזומן. (אני מניח שגם שם אפשר להמלט מהעמלה בדרך זו או אחרת...).
 
הבנתי את ראשי התיבות אבל...

זה כרטיס מיוחד? איך זה עובד? של איזו חברה? בקיצור מה זה בדיוק אןמר כרטיס תשלום מראש?
 

goldy

New member
כרטיס תשלום מראש

אפשר להישתמש רק במה שמטעינים.
 
אשמח../images/Emo140.gifבבקשה פירוט../images/Emo26.gif

זה פשוט עבורי כיוון שאני ממילא עוקבת אחר ההוצאות בקובץ אקסל,אז הנה: כל הנושאים כוללים את כל המשפחה (אנחנו 5 נפשות): ביגוד וצעצועים: 647 בילויים (בתי קפה סרטים מסעדות חוגים וכו') ומוצרי פנאי (מתנות לימי הולדת, מספרות, וכו'): 1587 מזון (אנחנו קונים רק ב"חצי חינם"): 2500 פלאפונים (כולל התחייבויות על רכישת מכשיר ושיחות) 283 רופאים, רופאי שיניים וסופר פארמים: 1573 גני ילדים: 3520 חשבונות 789 דלק (לחודש) 110 שירותי בריאות (ביטוח מושלם) 80 ביטוח בריאות פרטי + ביטוח רכב: 772 זהן, אנא חוו דעתכם ועצותכם היכן ניתן לקצץ אם בכלל.
 
למעלה