שלום, אני בטטה ואני מלצרית

שלום, אני בטטה ואני מלצרית

באולם שמחות. [WE LOVE YOU BATATA!] הכל התחיל ביום תמים בו ניגשתי לאולם שנמצא במלון מוכר בעירי החיננית, ושאלתי בתמימות (כייאה לחסרת ניסיון בעבודות כמוני:) אם צריכים עובדים. הבחור, שמאוחר יותר מסתבר שהוא האחראי שלי, אמר לבוא למחרת. המחרת הגיע, ואני יצאתי מביתי שמחה וטובת לבב לכיוון האולם הנ"ל. הגעתי, כשמסביבי גוש מכובד של פריחות ברמות כאלו ואחרות, ובסביבות ה4 איש עם מנת משכל דו ספרתית ומעלה. האימה חילחלה בעורקי לאורך כל הערב אבל החזקתי את עצמי מלקפוץ על השולחן ולחנוק את הפריחה ה-15 שצעקה על האחראי (את פוסטמה או מה?!, עומד בנאדם פי 2 מבוגר ממך!, אה, והוא גם הבוס שלך אז תרגיעי!). אחרי ששמעתי הרצאה ובה מילים בלתי מוכרות [אמריקאן סרביס, מגש מרובע/עגול/גדול, פינוי בקונטיינרים, ועוד ועוד] נאמר לי שאני יכולה להתחיל לעבוד. היפ היפ הורי!, העבודה הראשונה שלי!, איזה כיף, איזה אושר, כולי שמחה ורננה! בואי מחר, הוא אמר, תעברי חפיפה. שוב, יצאתי מהאולם שמחה וטובת לבב, בלי לדעת שלמעשה חפיפה זאת שפת קוד ל'טחינת הצעירים'/סבל טהור/ערב של שנאה ושביזות, ועוד ועוד. החפיפה הגיעה! התלבשתי במיטב מחלצותי [או סתם מכנס שחור מכוער, נעליים לא נוחות שבטח עוד יגרמו לי לפריצת דיסק בגב, וחולצת גברים לבנה] והגעתי בהתרגשות רבה למקום. התחלנו בסידור הכיסויים לכיסאות, הבאת לחם, סידור פמוטים, בקבוקים, סלטים, עניינים, ועד שהאירוע התחיל הורדתי בסביבות ה2 ק"ג זיעה מרוב התרוצצויות. לא נורא!, מה זה קצת זיעה לעומת עבודה מועילה ומהנה! מועילה ומהנה כמו מזלג בתחת שלי! הכירו את האחראית השניה, הכלבה הכי גדולה ביקום שתופסת עלי תחת אבל מדברת כמו ילד ביסודי [לא שיש לי משהו נגד ילדים ביסודי!, אבל מותק, אם את הולכת להתנשא עלי אז לפחות תעשי את זה בסטייל!]. הכירו את כל צוות המלצרים למעשה, סנובים בטירוף - עד לסנובים לייט ועד לאיזה 3 אנשים נורמליים, מהם הצלחתי להעזר רק באחת. הכירו את המטבח, המקום המגעיל ביותר שהעולם הזה היה מסוגל ליצור. הכירו את שוטף הכלים שנובח על אנשים כי יש לו עמוד בתחת [הכל אצלי בתחת הא?:] והוא כל הזמן עצבני. אה, והכירו את הלקוחות. האנשים שבאולם הזה - העולם שלהם ויהי מה!, במיוחד אם ווסט המלצרות עלייך [או אפילו כשסיימת לעבוד ואת יושבת בסבבה מחכה להסעה - התרחשות מעצבנת ביותר!]. אחרי ערב של סחיבת עניינים, פינוי, הגשה, הכנת צלחות [יש מושג כזה, נשבעת!], התרוצצויות, חיוכים, התנצלויות, כמעט שבירת כלים, הכרה עם כאבי ידיים מטורפים ופיקות ברכיים רועדות, הבנתי שאני הולכת לטחון, ובגדול. בפעם הבאה - מלצרות אמיתית. כזאת עם תשלום והגשה לאורחים!

פרק 2 - הניסיון הממשי במלצרות

הגיע היום המיוחל, ואני מלצרית אמיתית! אני צריכה לזכור פרטים, אני צריכה לדעת איך להגיש, אני צריכה לדעת מה להגיש, אני צריכה לדעת מתי להגיש, אני צריכה לדעת מתי לפנות ואיך, אני צריכה להיות בקשר עין עם האחראי, אני צריכה לשים לב מה קורה במטבח ומה שאר המלצרים עושים, אני צריכה ללכת עם מגשים ענקיים בהם מנות [הטריק, שמתי לב, הוא לא ליפול:], ומסתבר - אני צריכה גם להיות נורא נחמדה, חברותית, חייכנית, זריזה ויעילה לאנשים שיושבים בשולחן ומסתכלים עלי כעוזרת אישית שנולדה לספק אותם בכל שניה מהחיים שלה. כך ששיחות כמו אלו למשל, הן לא מאורע נדיר: - "תביאי לי כבד אווז ואנשובי!" [וזה לא על השולחן ואפילו לא בפאקינ' תפריט! - על כן אני הולכת למטבח ומבקשת שיכינו במיוחד, זה לוקח פול זמן, לי יש שולחן א' שביקש מחכה ושולחן ב' שעוד לא דיברתי איתו בכלל מחכה ואני חוזרת מתנשפת אחרי 10 דק'] *מתנשפת* - "מצטערת שלקח לי זמן, בתיאבון" *שיא הזלזול : - "את יודעת כמה חיכינו?!, מה את חדשה פה או משהו?!" [וזה היה אחרי שכבר מילצרתי כמה פעמים והייתי דאמ טובה בזה!]. *חיוך* *בליעת זעם* - "לא, לא חדשה.. המטבח קצת איטי, מצטערת.." *אמאמאמאמא שלך חדשה יא בהמה!!* היום עבר לא כ"כ טוב. הייתי היסטרית לחלוטין!, הייתי ביישנית, חסרת ביטחון [לא שמישהו יגרום לי להרגיש אחלה כי אני חדשה, חס וחלילה
], ועשיתי המון טעויות. אבל לא נורא, לומדים עם הזמן. פרקטיס מייקס פרפקט, לא? בכל אופן, באותו יום נפלא בו מלצרתי והתחלתי להבין מה ומי רוצים ממני למעשה, הייתי 'המלצרית הנודניקית' ב2 מובנים. א. שאלתי הרבה שאלות [אני חדשה, דה!] את האחראי ואת שאר המלצרים. היו כאלו שאשכרה טרחו להגיב בחזרה!, כמה שמחה הייתי, ממש כמו לזכות בלוטו.. ב. לנדנד לאורחים. יודעים מה זה להיות אובר נחמדה?, לשאול כל שניה אם הכל בסדר ואם צריכים משהו?, להתעסק כל הזמן בהבאת בקבוקים ובפינוי כל פירור? - אוקי, זאת אני, והלקוחות לא אוהבים את זה. ובצדק
אותו יום נפלא עבר, ובו הבנתי כמה דברים: א. בוא'נה, אני אכנס לעוד יותר כושר אם אני אמשיך לעבוד כאן!, הי, אולי פיקות הברכיים שלי ישברו, אני אקבל דלקת פרקים, ואני אפול במטבח [הוא תמיד רטוב!, אבל תמיד!], אבל אני גם אקבל אחלה שרירי ידיים ורגליים! ב. בוא'נה, כמה שהמלצרים הוותיקים סנובים מגעילים. אני לא אהיה מלצרית כזאת!, אני אהיה חברמנית ואסביר לכל החדשים מה ומי! ג. אסור להלחץ. לא משנה מה צועקים עלי, מה רוצים ממני, מה עשיתי.. לא להלחץ!, לקחת דברים באיזי, להתעלם מהערות גסות של לקוחות או ממבטים מתחכמים/מזלזלים. ד. אסור להציק לאנשים יותר מדי. ירצו משהו? - יבקשו. רק לחייך, לשאול מדי פעם אם הכל בסדר, ולא לתת לכל אירוע שולי להסיח את דעתי ממה שאני עושה. אז לסיכום היום הנ"ל, היה מוזר, לא כיף, קצת מעייף, ומזל שזה היה אירוע קצר [בריתה] ולא ערב שלם [כמו בחפיפה שעשיתי].

ואחרון חביב../images/Emo13.gif

עכשיו אני מלצרית די מנוסה. כבר אין לי את ה"פאק, עוד חצי שעה אני צ'כה לצאת לעבודה, אני שונאת את החיים שלי!!". ולמען האמת, לא רע לי לעבוד בגיהנום הקטן הזה שהפעמיים-שלוש הראשונות זימנו לי.. כי כל פעם שעבדתי הפקתי משהו חדש. איזשהו לקח, איזשהו מקרה, ובעיקר קיבלתי ניסיון, ובאמת שאין כמו ניסיון תכלס. ניסיון בצורת ההגשה, בצורה בה מחזיקים מגש והולכים איתו, בתזמון ובזמן ההגשות/פינויים, במי אפשר להעזר ועם מי אפשר לדבר כשצריך [יש עוד אנשים נחמדים!, היפ היפ הוריי!], ועוד ועוד. עכשיו שאני יודעת מה אני צריכה לעשות ועם אילו ניואנסים, מה בדיוק מצפים ממני ואיך אני יכולה לעשות את זה על הצד הטוב ביותר, אני נהנית. כן כן, לא חשבתי שאני אגיד את זה אבל המלצרית השבוזה והמבולבלת של לפני חודש היא המלצרית המנוסה והבטוחה בעצמה של היום, שנהנית המון לעבוד ולהתרוצץ, ולהגדיל ראש ולפנות כמו שצריך ומה שצריך ולתת לאורחים שלה את ההרגשה הכי אחלה שאפשר. ואחרי שלומדים את זה, אפשר גם לעשות טיפים לא רעים
[פעמיים אחרונות שעבדתי עשיתי אחלה טיפים!] כי זה יותר ממלצרות נטו של הגשה-פינוי, זה שירות אנשים - דבר שיכול להיות מהנה ומעניין, וזה בעיקר אתגר אישי:
להתמודד עם לקוחות בעיתיים בלי לאבד את העשתונות.
לפתח יחסי אנוש .
להתמודד עם אוכלוסיות שונות, גילאים שונים.
להשתלב בחברה סגורה [בין אם זה המלצרים או בין אם זה להיות חברמני עם האורחים].
התמודדות בתנאים של לחץ [חה, אשכרה קורס טיס:].
פיתוח קוארדינציה ופיזור קשב [נשבעת שזה מפתח את שניהם!:]. אולי זה מעט פלצני להגיד, אבל יש כאן למידה עצמית כלשהי ופיתוח היכולת הבינאישיות. לא כל הלקוחות נחמדים, לא כל האנשים מבינים מה המלצר רוצה לעשות, לא כל האוכלוסיות שאתה עובד איתן מכירות אותך ביום יום. אפשר להפיק מהעבודה הזאת המון. וכן, קיימתי מה שהבטחתי
אני ממש נחמדה לכל המלצרים החדשים!, והם, כמוני, שמו לב לסנוביזם של השאר ועל כן הקמנו איזו מחתרת כזאת
. ונורא כיף לי ללמד אותם מה עושים ולעזור ולדבר ולהיות אחלה עם חדשים [או עם וותיקים, שלאט לאט נפתחים]. אז יש פה איזה האפי אנד, לדעתי, של עבודה מסריחה שהפכה למשהו נחמד ואפילו מהנה לעיתים, כל זה בעזרת ניסיון ורק ניסיון, וגם מעט כושר סבילות נפשי
אז היפ היפ הורי לתפקיד המלצרות, אפילו באולם שמחות
[שזה סוג המלצרות הזניח ביותר
] ו-
למי שקרא עד כאן

eranmc

New member
כאפה? את לא בטטה ולא מתקרבת להיות

אפילו!!! את בכלל לא!!!!!!!! אני מבטיח לקרוא את ההמשך מחר אהובתי
ושוב את לא שמנה או בטטה!

get well

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה..../images/Emo140.gif

וסחתיין על ההשקעה!!!!!!! אהבתי..

מלצרית מאוכזבת

הי אני מזה מבינה אותך, גם אני עבדתי כמה פעמים בגן אירועים,וזה היה די סיוט, רק הסידור השלוחנות ההתחלתי לקח שעתיים, ואחר כך בופה בחוץ, ולשרת 2 שולחנות,עם 10 איש בכל שולחן, וקבלת טיפ של 20 ש"ח... עבודה ממש קשה, והכי באסה שהאולם משלם רק 100 ש"ח לאירוע (מעל גיל 18), ללא קשר לשעות עבודה. וגם אח"כ עושים בעיות במשכורות שמעכבים אותה. בקיצור אני לא ממליצה לעבוד באולמות אירועים.

Lcr

New member
**מזדהה** (סיפור + שאלה )

היום הראשון הוא כל כך מוזר...אני זוכרת את שלי כאילו הוא היה אתמול! אני בעקרון חשבתי שאני אעבוד עם בת דודה שלי שעובדת באותו מקום אבל כמעט כשהגעתי למקום הסתבר שיש שני אירועים ואני נותרתי לבדי וללא מושג מה לעשות...לא רק זה אלא שתנקעתי בגן ע-נ-ק שהתחילו להשתמש בו רק השנה והכל לא היה מאורגן אז (מובן שעד היום הספקתי לבקר בו יותר ממחצית הפעמים)...ואז לא כל כך ידעתי מה לעשות והכל היה מוזר ועד לפני כמה ימים הייתי בטוחה שמנהל שונא אותי...אבל מה שכן, העובדה שהאנשים שם פשוט אחלה עשתהאת העבודה מהנה....כאילו, אנשים לא מאמינים עליי אבל אני באמת (באמת באמת) נהנית לעבוד! והעבודה אמנם קשה ואני חוזרת סחוטה אבל כיף לי....גם עכשיו אחרי כמה חודשים ומספר לא מבוטל של אירועים אני מכירה כבר את רוב האנשים שעובדים בדרך כלל...(ואגב גם הוותיקים שם נחמדים לאללה....). ממש כיף לי לעבוד שם...מה גם שלאחרונה המנהל מתקשר אליי די הרבה כשמבטלים לו (מה שקורה זה שבדרך כלל ביום ראשון מתקשרים והוא קובע ימי עבודה...הייתי בחו"ל אבל בכל זאת התקשרתי והיה מלא...באותו שבוע עבדתי בסוף פעמיים...ושבוע אחרי זה...והשבוע שלוש פעמים...וזה דווקא נחמד שהוא מתקשר אליי כשמבטלים לו...! הוא גם יותר נחמד אליי וכבר לא נראה לי שהוא שונא אותי...אולי בגלל שפעמיים באתי בדקה האחרונה...) בכל מקרה...לפני כמה ימים הייתה לי יום הולדת, ועבדתי ערב לפני ככה שבשתיים עשרה נכנס התאריך שלי...ובת דודה שלי אירגנה את כולם לשיר לי יום הולדת שמח עם זיקוקים ...והביאו לי מעין עושה וכולם היו כל כך אבל כל כך חמודים!! ואפילו המנהל שיתף פעולה ונתן לי כמה דקות הפסקה :)) ... בכל מקרה...באמת שאחרי כמה אירועים הכל פי אלף יותר טוב....וגם אם האנשים נחמדים את מרגישה בעניינים די מהר וזה סבבה...! מה שאומר שלא משנה כמה העבודה קשה - העיקר שתהיה חברה טובה!! ואגב שאלה...100 שקל לאירוע????? כמה שעות זה יוצא?? -ליאור-

וואלה, ממש שמחה לשמוע!

באמת אחלה מכולם שהם עשו לך מומולדת שמייח ככה
, ובאמת כיף לעבוד בשלב מסוים למרות שזה נורא מעייף! ו-100 שקלים יוצא על : 4 וחצי שעות מלצרות נטו + 4 וחצי שעות של דברים אחרים [מעייפים לא פחות]. משתלם?, לא כל כך. אבל אם זה מה יש מסתדרים:)

Lcr

New member
100 שח ל-9 שעות?!?!

זה ממש אבל ממש לא בסדר! זה יוצא בערך 10 שח לשעה! המינימום הוא בין 14-16 (תלוי בגיל). אצלנו הוותיקים מקבלים 220, החדשים 210 (10-14 שעות....אבל בדרך כלל זה יוצא בין 18 ל-19 לשעה) והוותיקים ממש מקבלים בונוסים....וכמובן יש טיפים למי שמקבל...וגם אין לנו חפיפה או שום דבר כזה... -ליאור-

אצלנו יש גם אולם אירועים וגם מסעדה

אני עובדת במסעדה, אבל אני יודעת שבאירועים שלנו משלמים ממש קצת: 70 ש"ח לצהריים ו-80 לערב. וזה גם כולל עריכה+מלצרות+ניקוי, פוליש וכל שאר הדברים המעייפים האלה ממש לא שווה את זה.

הם משלמים... ../images/Emo3.gif

100 ש"ח לאירוע, יוצא בערך 9 שעות עבודה, מ-17:00 עד 1:00 או 2:00 בלילה, תשע שעות של ריצות וקריעה, אני חושבת שזה לא שווה את זה. גם בגלל החברה, שם הרבה בני נוער בני 16, 17, ואני בת 21, ואנכנו בכלל לא באותו ראש, וגם ערבים עובדים שם, לא שיש לי משהו נגדם, הם עושים צחוק מכל דבר... ולא נדבר שהיתי צריכה לרדוף אחרי המשכורת שלי, שאמורים לקבל ב-10 לחודש, וקבלתי בסוף רק ב-25 לחודש, אחרי אין ספור של טלפונים לאולם.... וגם המנהל לא סימפאטי במיוחד... ואין הפסקות בכלל, כי אין זמן לזה ואם הצלחתי לחטוף משהו לאכול זה במזל, אז היתי אוכלת את הקינוחים המיותרים, מוסים או עוגת שוקולד, שהאורחים השאירו, וזה היה כבר לקראת סוף האירוע. אז אם אתם הולכים כבר לאיזה עבודה באירוע, תלכו עם חברים לעבוד, לפחות לא תשתעממו ותעבירו את הזמן איתם...

חה, אני אומרת תודה על טיפים=]

רק פעמיים נתנו לי.. אני לומדת לאט לאט :) האולם הנוכחי שלי משלם 80 ש"ח לערב - שמתחיל ב6 ומסתיים ב12 וקצת, בבית אני ב1 וחצי [גרוע גרוע גרוע], וגן האירועים שהתחלתי לעבוד בו היום משלם 100 ש"ח על עבודה מ5 וחצי שמתסיימת בסביבות 1 לפנות בוקר, כשבבית אני ב2 וחצי [גרוע גרוע גרוע]. אבל בנתיים זה מה יש [לא לוקחים לשומקום אם לפני צבא
], חוצמיזה שהתחלתי להנות כאמור=]

למעלה