שלום אני חדשה כאן...

Talia E

New member
אין על מה להצטער

נתקלתי באמהות חתולות שאמצו גור נוסף, נתקלתי באנשים אשר אמצו גורים שמצאו ברחוב וטיפלו בהם כפי שאמרת. בקיצור - הסיכוי שבחיים תמיד קיים - וכשאת הורגת אותם, את לוקחת מהם את הסיכוי. לגבי החתול שלי - אני לא חושבת שהייתי הורגת אותו. אם הייתי מצליחה לתקשר אתו ואם לא היה לי כל ספק (שאין כמעט מצב כזה) שזה מה שהוא מעדיף, ייתכן שהייתי עושה זאת. אך ברירת המחדל שלי היא לא לעשות זאת. האם את שואלת את בעל החיים, אחד אחד, אם היו מעדיפים לחיות או למות? האם את שואלת את עצמך בכל פעם ופעם עבור בעל החיים הספציפי הזה? האם את מודעת לכך שזו החלטה ייחודית לכל יצור ולא "כלל"?

babe10

New member
ברור!

אם אני הייתי צריכה לעמוד בפני החלטה שכזו ההחלטה היתה נשקלת לפי החתול הספיציפי. אם זה גור בן שבועיים, אבל שכבר אוכל לבד ורואה לבד ועושה צרכים לבד, לא הייתי מרדימה אותו בחיים!!!!!!!!!! א-ב-ל, אם זה חתול צעיר מכדי להסתדר לבד - מוכנה להתערב אתך, שלחי אותו לרחוב ותספרי כמה שעות אחרי זה את מוצאת גוויה. למה לתת לו לסבול?! ושאלה נוספת - אם קראת על התאומות הסיאמיות באנגליה שההורים צריכים להחליט אם להרוג את ה"טפילה" זו שלוקחת חלק קטן יותר של הלב והכבד (הן חולקות אותו לב ואותו כבד) הם יכולים להחליט שזו לא ההחלטה שלהם מי תחיה ומי תמות, אלא רק של אלוהים, אבל הרופאים בוודאות אומרים שאם לא ימיתו את אחת מהן שתיהן ימותו תוך חודשיים. תשאלי כל וטרינר שתבחרי, מה הסיכוי של חתול בן יומו לשרוד לבד ברחוב. כל וטרינר. נראה אם תמצאי אחד, לא יותר, שיתן לו איזשהו סיכוי לשרוד בחוץ. אין סיכוי. פשוט אין. כואב, אבל אין. וכמו שאמרתי, כדי למנוע בכלל מצבים כאלה חובה לעקר ולסרס חתולי רחוב.

K A R I N

New member
וטרינר דחוף, בבקשה

גלית, בתור אחת שמקדישה את חייה לטיפול בחתולים בפרט ובבעלי חיים בכלל אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה קחי אותו לוטרינר! אימרי לו שזהו חתול רחוב ואולי הוא יעשה את הטיפול בחינם או במחיר סמלי- אבל מהו הכסף לעומת חיי החתול ובריאותו

תולי 1

New member
רצוי מאד שתתני לו אנטיביוטיקה

באוכל. אם יש לך בבית מוקסיפן של אנשים. לחתול גדול נותנים 250 מ"ל ליום. אל תחבשי לו את הרגל. הנפיחות תרד לבד. רק תדאגי שלא יתפתח זיהום ע"י מתן אנטיביוטיקה.

babe10

New member
גם נכון

צריך לפקח על הכמות והסיטואציות. אבל זו אופציה טובה לפעמים בהתחשב בנסיבות. אני מצאתי שתי גורות. את האחת הרדמנו מייד כי היה לה חיך שסוע וכל מה שהיא אכלה נכנס לה לריאות והיא נחנקה. היה פשוט נורא לראות אותה סובלת. השנייה היתה אצלי שלושה שבועות שבהם האכלתי אותה וניקיתי אותה ודאגתי לה. ואחרי שלושה שבועות התפתח לה אותו שסע בחיך (כנראה פגם מולד, כנראה בגלל זה האמא נטשה אותן) והיא נחנקה מהאוכל כי הוא גלש לה לריאות. ומה שמעודד אותי הוא שאת השלושה שבועות הקצרים שלה היא בילתה בבית שנתן לה אוכל וחום ואהבה. עד הנשימה האחרונה. אבל דמייני מצב, שבו לא אחת, אלא חמישים או מאה גורים נזרקים אצלך באותו שבוע בעונת ההמלטות. מה היית עושה עם כולם? מתפטרת מהעבודה ומטפלת בהם עד שיגדלו? זה מה שקורה בעמותה. עשרות חתולים נזרקים אצלם בעונת ההמלטות. עשרות. מי יכול לטפל בהם כל שעתיים? ומה את היית עושה אם לא היית מוצאת להם מי שיטפל בהם? או לחילופין לא היתה לך אפשרות להחזיק אותם אצלך בבית? היית סוגרת אותם באמבטיה לשתיים עשרה שעות עד שתחזרי מהעבודה? או אולי נותנת להם לצאת חזרה לרחוב שיסתדרו? אלה האופציות העומדות בפני העמותה. אין להם מי שיטפל בכל כך הרבה גורים. שישחררו אותם לרחוב? שישאירו אותם מארבע אחה"צ עד למחרת בבוקר לבד בלי מי שיאכיל וידאג להם? שימותו מרעב? למה? זו התעללות לשמה.

babe10

New member
אני כן מאשימה!

את הרשויות. ואת הבעלים של החתולות שלא מעקרים וזורקים את הגורים. את האחרונים הייתי תולה על העץ הכי גבוה. את הרשויות - אם היו מעקרים חתולי רחוב לא היה לילדים את מי לתפוס ולשחק ולזרוק אחרי יומיים. שיתעלו טוב יותר את הכסף שלי ושלך ושל עוד הרבה אנשים שאכפת להם. עיריית ת"א עושה את זה, כנ"ל עוד כמה עיריות. זה אפשרי. זה רק עניין של סדרי עדיפויות. במקום לשפוט את איך העמותות מתמודדות עם התופעה, בואו נחשוב איך מונעים ממנה לקרות. והפתרון הוא אחד. עיקור המוני של העיריות. המוני, מבוקר, מסובסד. זה הפתרון היחיד שימנע סבל מאלפי חתולים כל שנה. הפתרון שיעזור לביסוס מעמד החתול בארץ. כי כשלא יהיו המונים וניתן יהיה לפקח, להאכיל בצורה מסודרת ולא פרוצה ומתרבה בכמויות, התושבים יבינו שהימצאות של חתולים תורמת לאיכות הסביבה ויהיו סובלניים כלפיהם. היום במצב של התפוצצות אוכלוסין של חתולים, מיוחמים שמייללים, נאבקים על אוכל ומהווים ממש מטרד, לא פלא שלאנשים רבים זה מפריע. ברגע שהמצב יהיה בשליטה, אנשים יפסיקו לשנוא חתולים. לא יהיה צורך להרדים גורים, והמצב יהיה הרבה יותר טוב . לכולם.

אדווה ג

New member
מסכימה

אני מקווה שהעיריות יקחו דוגמה מעירית ת"א בנושא הזה. אני מסכימה גם שעיקור וסרוס מבוקר הוא הפיתרון, לכן אני מעקרת את חתולות הרחוב שאני מטפלת בהן. לפי מה שהבנתי גם בראשון לציון יהיה מבצע עיקורים, זה יפתור המון בעיות. כי אף שכן לא יוכל להתעצבן כשיהיה מספר מצומצם של חתולים רגועים בבנין. השכנים שלי כבר קיבלו את זה והם אפילו אוהבים מאוד את חתולי הבניין. בקשר לבעלים שלא מעקרים וזורקים את הגורים, אין לי מילה לתאר אותם. חלקם רוצים לתת לחתולה שלהם להיות אמא רק פעם אחת "בשביל החוויה" (חוויה שלהם, בטח לא של החתולה...). הם גם בטוחים שהם ימצאו בתים חמים כי הרי הגורים יהיו ממש מתוקים! אבל כשזה מגיע לזמן אמת... הגורים גדלים, מפריעים, מתפרעים, ואין בית חם. ואז הגורים מושלכים לרחוב ומתרבים ונוצר מעגל כזה של סבל. ובאמת, כשהמצב יהיה נבוקר אולי תעלם הסטיגמה המעצבנת הזאת שחתולי רחוב= לכלוך, זיהום ומחלות. ואולי אמא תפסיק להגיד לילדה שלה שרואה חתול רחוב "שלא תעיזי לגעת בו! הוא מטונף ותדבקי במחלות!" אז באמת אפשר להאשים הרבה גורמים, אבל המצב לדעתי ישתפר. לדעתי בסופו של דבר יהיה עיקור וסרוס מבוקר בחלקים רבים מהארץ.

תולי 1

New member
אדווה, אני מסכימה איתך

כשמוצאים גור חתולים ברחוב שעדיין זקוק לאימו, ואפילו אם הוא בן יומים - אפשר לנסות להציל אותו. ישנם כמה הוראות בסיסיות: 1. הגור לא יכול לשמור על חום הגוף שלו בכוחות עצמו. לכן חשוב לשים אותו על בקבוק חם. לדאוג שזה יהיה דומה לחום גוף - נעים ולא חם מדי. 2. רצוי לתת לו מטרנה של חתולים, ואם אין אז של תינוקות בני יום.לפי הוראות היצרן. 3. חייבים לתת לו טיפול נגד פרעושים במידה ויש לו, כי הם יכולים לשתות את כל דמו, פשוטו כמשמעו. 4. לתת טיפול נגד תולעים. לפי המינון הנדרש, בהתאם למשקלו. ניתן לקנות כדור בודד אצל וטרינר. 5. להאכיל כל שלוש-ארבעה שעות. בלילה אפשר לדלג על האכלה אחת, לא נורא. 6. לא לתת חלב, זה גורם לשילשול. לעזור לו להתפנות אחרי האוכל על ידי ליטוף של התוחס, כמו שהאימא עושה. חשוב לומר שגם אם הדבר לא צלח והגור מת, עדיין נרכש ניסיון. והניסיון הוא חשוב מאד במקרה הזה. ככל שיש יותר ניסיון, סיכוי ההצלחה גבוה יותר. מניסיון.

babe10

New member
תולי, הכל טוב ויפה כשמדובר בגור

אחד. מה היית עושה אם היו זורקים אצלך כמה עשרות? והמקום שלך עובד רק עד ארבע? או אפילו היו מצליחים לגייס כח אדם עד שבע שמונה בערב? מה יהיה עד שמונה בבוקר למחרת? נראה לי שיש לך נסיון לא מועט עם גורים. כמו שלי. מה לדעתך הסיכוי של גור כזה לשרוד אם כל לילה הוא לא יקבל אוכל במשך 15 שעות ולא יהיה מי שיעסה לו את הבטן? 15 שעות? מה הסיכוי שלו אם ישחררו אותו לרחוב ש"יסתדר"? שתבינו - הלוואי והיו עשרות מתנדבים שיטפלו בעשרות ולפעמים מאות הגורים שנזרקים בשער העמותה. הלוואי. אבל אין. שניים שלושה אנשים לא יכולים לטפל בכל כך הרבה גורים. בטח שלא במשך חודש וחצי רצוף בכל פעם שיש המלטה... תחשבו על זה. ואם זה כל כך מפריע לכם, למה שלא תגשו למשרדי העמותה ותציעו את עזרתכם בטיפול בגורים הקטנים בעונות ההמלטה? אולי אם מספיק אנשים יבואו לא יהיה צורך להרדים, ויהיה להם סיכוי אמיתי. לצאת סתם בהצהרות על נכונות באינטרנט זה נורא קל. כמה מכם טיפלו אי פעם בחייהם בעשרות פיות רעבים בני יומם במשך חודש וחצי רצוף. בלי לישון בלילות, כי כל פעם מישהו אחר רעב ורוצה פיפי קקי. אתם בכלל מודעים למה זה לטפל בכל כך הרבה גורים בני יומם? זה בלתי אפשרי אלא אם יש עשרות מתנדבים בתורנויות. ואין. לא שאני שמעתי בכל אופן.

shanty.G

New member
babe10, שנטי שנטי....

הפנית דברים חריפים למישהי שאינך יודעת דבר על פועלה למען חתולים, גורי חתולים, גורי חתולים עוורים (ומוגבלים) ובע"ח באופן כללי. תולי בהודעתה האחרונה התייחסה לטיפול אישי בחתול בן יומו שנמצא נטוש. לא על הבאה לעמותות ולהצפתן בגורי חתולים. כמו כן תראי כי היא הוסיפה שפע עצות איך לטפל ומה לעשות במקרה כגון זה, לטובת כל הגולשים וזאת מנסיונה העשיר בטיפול בחתולי חצר ובחתוליה הפרטיים. אכן- מאוד קל באינטרנט, אבל יש כמה אנשים שעושים גם מחוץ לעולם הוירטואלי למען אותם פיות מייללים, עוורים, רעבים ונטושים.

babe10

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

למעלה