שלום,אני חדש בפורום הזה ויש משהו

seafox

New member
שלום,אני חדש בפורום הזה ויש משהו

אחד שאני שמתי לב אליו בינתיים. הסקר שיש כאן הוא מיועד בעיקרון לבנות...אני היחיד ששם לב לזה? מבחינה לשונית סוכם שאם יש גבר או סתם זכר באותה שיחה אמורים לרשום או לדבר במין זכר...אני לא שוביניסט...אבל אם כבר לרשום לשני המינים. אבל כמובן שאני גם צוחק. שאלה לי.אולי היא קצת מטומטמת אבל בכל זאת...התחליפי בשר זה מבחינת וויטמינים נכון? או שהכוונה לטעם? ודג לא נחשב בשר אם אני לא טועה...בעיקרון אני מתחיל בדרך טבעונית בגלל הבריאות ולא בגלל הסבל של החיות...כמובן שהזדעזעתי כשראיתי עלונים עם הפירוט והתמונות אבל עדיין. בגלל זה השאלה שלי.אם התחליף הוא בשביל טעם אז זה לא טוב...כי צריך את הווויטמינים.אני בעיקרון אוכל בשר פעם בשבוע וחצי או שבועיים.אני יכול להסתדר בלי מבחינת כוח הרצון שלי אבל אני דואג לבריאות. אז אם תוכלו תענו לי. תודה.

הומממ!

מבחינה תזונתית אין שום קשר בין ה"תחליפים" לבין הדברים שאתה מתכוון להפסיק לאכול. לשמור על אותה תזונה שקיימת כשאכלת בשר כאשר אתה רק עושה את ההחלפה לתחליפים תגרום לך להיות בתזונה נוראית... תזונה צמחית מורכבת מדגנים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים ושקדים. אני ממליץ לך לנסות לחשוב על המאכלים שאתה מכיר שמופקים מהדברים האלו (ואתה תמיד יכול להיעזר בנו) ולהרכיב לעצמך תזונה מאוזנת סביב מוצרים אלו.

אני אדבר בעברית פשוטה ../images/Emo13.gif

אם אתה רוצה תזונה צמחית (כלומר טבעונית) נכונה, תבנה לעצמך תזונה שתתבסס על קבוצות המאכלים הבאים: דגנים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים ושקדים. ותדאג שאלו יספקו לך את כל מרכיבי התזונה להם הגוף שלך זקוק. אם תשמור על אותה תזונה כפי שהיית לך כשאכלת בשר, ביצים וחלב ופשוט תחליף את הנ"ל, במוצרים שאתה מכיר כ"תחליפים" התזונה שלך תהיה נוראית.

Veggie John

New member
בד"כ משתמשים במינוח

"בשר" בהכללה לעוף, בשר ודגים. מי שלא אוכל בשר ועוף ובכל זאת אוכל דגים לא נחשב צמחוני. בנוגע לבריאות, דע לך שרבים גורסים כי טבעונות זו הדרך הבריאה ביותר להרגלי מאכל. ובנוגע לסקר - על אפלייה מתקנת שמעת?
בכל מקרה, זה לא אמור להפריע לך להצביע ולהשפיע.

דורון ק

New member
אני נגד כל אפלייה

גם "מתקנת". את יודעת "THEY SAY TWO WRONGS DON´T MAKE IT RIGHT" וכל זה...אבל זה לא ממש קשור לפורום.

אז בוודאי אתה מתנגד...

למיסוי פרוגרסיבי? או כשאתה נותן עצות תזונה לשני אנשים שרוצים לשנות במשקל, אחד סובל מעודף משקל השני מאנורקטיה - אז אתה מייעץ לשניהם להוריד (או להעלות) את אותו משקל? והמינוח הנכון הוא העדפה מתקנת. כמו שרוב האנשים לא סבורים שמיסוי פרוגרסיבי זאת אפליה מכיוון שהיא באה לתקן מצב שבו ההזדמנויות אינן שוות, ככה גם העדפה מתקנת בכל מה שנוגע לאפליה מגדרית.

tali_le

New member
זה לא חד משמעי

לא כל העדפה מתקנת - היא באמת מתן שוויון הזדמנויות יש המון כאלה שלא טלי

מה כוונתך?

האם כוונתך היא כי לא כל העדפה מתקנת היא בהכרח ישירות מתן שוויון הזדמנויות? כי למשל אני חושב ששריון מקום לנשים זה מתן שוויון הזדמנויות, על אף שזו לא ניראה ככה (לפחות לא לרוב האנשים הלא מאוד מודעים פמניסטית) לרוב האנשים. או האם כוונתך שבשם ההעדפה המתקנת נעשות הרבה פעולות שאינך מסכימה שהן באמת מעניקות שוויון הזדמנויות ? דבר אחד אני בטוח מסכים איתך - זה לא חד משמעי.

vegan

New member
איפה כאן השוויון?

שוויון הזדמנויות זה כאשר כל אדם נבחן לפי כישוריו והשיקולים נעשים באופן ענייני ללא שיקולים לא רלבנטים כמו זוויג, צבע או מוצא. אפלייה על רקע שיקול כזה אי פגיעה בשוויון, לא משנה אם נותנים לזה שמות יפים כמו "אפלייה מתקנת" או אפילו "העדפה מתקנת". אפלייה כזו פירושה שאדם בעל כישורים מספיקים לא ייתקבל לעבודה ובמקומו ייתקבל מישהו אחר פחות מתאים, רק בגלל ששפר מזלו להוולד בזוויג או עם הצבע הנכון. לאותו אחד שנשאר מחוסר עבודה בשל אפלייה זו לא עוזר בכלום שאחרים בעלי אותו צבע אור או זוויג התקבלו לעבודה. בסופו של דבר, כולם סובלים. בעבר היה נסיון לעשות אפלייה כזו לטובת כושים בארה"ב ובארץ מנסים לחזור על הטעות עם נשים. התוצאה היא: 1. אנשים מתאימים לתפקיד נדחים שלא על בסיס ענייני. 2. אנשים לא מתאימים נקלטים, עוסקים בתחום שאינו מתאים להם, אין להם סיכוי להתקדם, אין סיפוק בעבודה והסביבה תמיד תסתכל עליהם כעל דרג נחות שהתקבל רק בזכות האפלייה. 3. אנשים מתאימים מתוך הקבוצה המופלית לטובה אשר יכלו להתקבל בזכות כישוריהם, זוכים גם הם ליחס דומה. הם תמיד ייחשדו ככאלה שהתקבלו רק בזכות האפלייה וסיכוייהם לקידום ייפגעו. למרבה הצער, ישנם כאלה הנאבקים נגד אפלייה, אך שוכחים את עצמם בדרך, אינם מסתפקים בשוויון, אלא מעודדים אפלייה לכיוון השני.

דורון ק

New member
אוקיי,אז הת´רד

לא קופץ אז אני מניח שאין בעיה לתגובה קטנה והבהרות. תגובה:אלון,אני לא מבין מה אתה מנסה לומר פה!? המלצה שונה על סמך נסיבות אובייקטיביות זה ממש ההיפך מהפלייה! לכן מיסוי פרוגרסיבי יעשה בהתאם לנתונים אובייקטבים,וגם תוכנית תזונתית לאנשים שונים. הבהרה:אין לי בעיה לתגובה שבאה להודעה זו-רשמתי כי זה לא קשור לנושא הפורום כי מה לעשות זה לא קשור. ממש לא מעניין אותי(בלשון המעטה) איך מנוסח הסקר של הפורום(למי שלא הבין). התגובה שלי באה לכביכול הצדקה(מטופשת) של אפלייה בשימוש במילה "מתקנת".

Neta558

New member
קוטעת את דיונכם המענין...

אך לא קשור לנושא הפורום. (כבר הבנתם שאני במצב רוח ניהולי-רשמי שכזה היום, לא?) כשמישהו כותב "אבל זה לא ממש קשור לפורום" זה: א. ממש, אבל ממש לא מזמין תגובה לענין. ב. מקום לכותב לשקול עריכת ההודעה. ג. הזדמנות לנטע להתערב ולהרוס לכולם את הדיון. יום\לילה\בוקר טוב!

seafox

New member
אני לא מנסה להחשב צמחוני...

אני פשוט רוצה לאכול בריא. אני יודע שלפי מחקרים שבדקו את העצמות של האדם הקדמון ראו שהוא חי יותר מהאדם הממוצע בגלל שהוא לא אכל בשר. דגים אני עדיין מתכוון לאכול...זה לא בדיוק בשר אני חושב..זה דבר הרבה יותר קל.אבל בכל מקרה... כפי שאמרתי אני לא רוצה לעשות את זה מטעמי מצפון לא שקט,כי למען האמת אולי זה ישמע חסר אכפתיות מצידי או איום ונורא אבל לא ממש אכפת לי מהחיות.את הדגים אני גם תופס בעצמי. אני עושה את זה מטעמי בריאות לחלוטין.אני יודע שגם ייתכן שבזה הרגע עשיתי לעצמי קצת שונאים או אנשים שיטילו עליי אולי חרם [אני מקווה שלא תקחו את זה ככה כי אני בנאדם נחמד...וכפי שאני מתאר לעצמי תגידו לי תתאר לעצמך שזה היית אתה...] אבל ככה גדלתי.אז זאתי המציאות שלי.בקשר לבשר ובזה אני מתכוון לבקר,ברווז,אווז ועוף אני בקושי אוכל ורק בשביל תוספת וויטמינים.ובגלל זה שאלתי אם אני יכול לאכול את התחליפים ולקבל ככה את הוויטמינים של הבשר.

Veggie John

New member
אנחנו לא דוגלים בהוקעת אנשים

בדרך כלל. אבל זהו פורום שחבריו כולם כרובם צמחונים/טבעונים מסיבות אידיאולוגיות. בוודאי תבין אם אמירות מסוג "לא ממש אכפת לי מהחיות" לא יתקבלו כאן באהבה.

vegan

New member
על איזה ויטמינים בדיוק אתה מדבר?

אין דבר כזה "הוויטמינים של הבשר". פגרי חיות אינם מזון הדרוש לאדם. אין אף רכיב מזון המיוצר על ידי בעלי חיים, אשר דרוש לאדם ואינו יכול לקבלו או לייצרו ממזון צמחי. מזון צמחי מאוזן, הכולל פירות, ירקות, דגנים וקטניות הוא התזונה האופטימלית לאדם. תזונה אחרת היא "תחליף". הויטמין היחידי שיש בעייה לקבלו כיום בתזונה צמחית מאוזנת הוא B12, אשר נוצר על ידי חיידקים. בעבר, האדם קיבל אותו מחיידקים אבל עקב רמת ההיגיינה המשופרת כיום, חשיפה לזיהום אוויר ואנטיביוטיקות, לא ניתן להסתמך על המקור הטבעי לויטמין ומומלץ לקבלו מטבליות המיוצרות במעבדה על ידי חיידקים, כמו בטבע. אם יש לך שאלה לגבי מקורות צמחיים לרכיב תזונתי מסויים, אשמח לעזור.

אז הנה תשובתיי אליך...

(פעם שלישית - גלידה צמחית?) א. להחליף את הבשר בתזונה שלך ב"תחליפים" לא יספק לך את כל המרכיבים התזונתיים. מה שכן יספק לך את כל המרכיבים התזונתיים זה בניית תזונה צמחית מאוזנת ממקורות מן הצומח. ב. אם אתה רוצה לאכול בריא - למה לעזאזל אתה אוכל דגים?

seafox

New member
מה לא בריא בדגים?

ולמשל ברזל שמצוי בבשר מאיפה אני עוד יכול להשיג אותו? אני יודע בעיקרון שיש את זה בירק עלה ירוק כמו חסה...אבל שמעתי שזה גם לא במינון הכי גבוה או בכמות שמספיקה לגוף. אני מאוד מבין את האידאולגיה שלכם ואני מאוד מבין שמה שאני אמרתי על זה שלא אכפת לי...דווקא כן אכפת לי.אבל לא כמו לכם. ואם אתם יכולים תתנו לי דוגמאות בבקשה לבניית תזונה בריאה צמחית. תודה.

sheda0ktana

New member
החלטת האקדמיה, לא אפליה מתקנת,

קבעה לפני שנה-שנתיים, שהרוב קובע - אם יש יותר נשים מגברים, יש לפנות אל הקהל בלשון נקבה, והגברים יזכו להרגיש מה שהרגישו הנשים עד היום, כשהיה חדר מלא נשים ובגלל גבר אחד כולן זכו לתואר "אתם"

למעלה