שלום,אני חדש בפורום הזה ויש משהו

חדף

New member
לא היה ולא נברא

לא ברור לי איך נוצר המיתוס הזה, אך כל קשר בינו לבין המציאות מקרי בהחלט, כפי שניתן לראות באתר האקדמיה, שמכחישה זאת בתוקף. הם לא מתכוונים לתת לנו לספור אנשים בקפידה לפני שאנחנו מדברים... עם זאת, בקשר לחדר מלא נשים, נדמה לי שיש חוק שאם מספר הגברים "בטל בשישים" מול רוב מכריע של נשים, אז ניתן להשתמש בצורת הנקבה, כך שיש להפעיל שיקול דעת. בכל מקרה, בפורום אין לי ספק שהמצב לא כך (אבל אם טלי נהנית מזה, אז לי זה לא מפריע).

Neta558

New member
תודה!

שמחה שלא רק אני צריכה לתקן בקשר לזה!
(אף על פי שכבר יצא לי להעיר בקשר לזה היום, ואפילו בעולם הלא-וירטואלי) ושיהיה ברור, שהסיבה היחידה שהודעות ה
המוחלטות האלה לא נמחקות, היא חיבתי העזה לשפה העברית, והערכתי המוגזמת לכל מה שקשור בה!
הסקרים, אגב, נכתבים בלשון נקבה כשעשוע. אולי נעשה סקר בעתיד שבוחן האם השעשוע הזה אכן משעשע, או שאולי הוא נכשל במשימתו... יום נעים לכולם ולכולן! נ.ב. ועוד
מוחלט - כל מי ששולח את תאריך יום ההולדת שלו... המספר של היום הוא בזכר, והוא ב-חודש ולא ל-חודש! (עשרים וארבעה באוגוסט ולא עשרים וארבע לאוגוסט)

tali_le

New member
אתה צודק...

אבל לעמות נטע, אני לא רואה באקדמיה (או בחברת מרגלית) את אלוהי העולם הזה... אני חושבת שהעובדה שהפנייה הכללית היא בלשון זכר לא נחמדה (והסבר מפורט יינתן אם תרצו) ולכן משתמשת בפנייה כללית לפעמים בזכר ולפעמים בנקבה, ע"פ מצב הרוח הרגעי ובנוגע לצמחונות שלך דגים לא נחשבים בשר בתרבות הישאלית מסיבות דתיות, שהם לא נכנסים תחת הכלל של לא לבשל טלה בחלב אימו, ואין צורך לשמור עליהם מצווה של הפרדת בשר וחלב מבחינת צמחונות אידיאולוגית ו/או בריאותית - דגים הם בשר לכל דבר אם זאת, ההחלטה מה לאכול ולא לאכול - היא שלך בלבד כשאנחנו מדברים על תחליפים, מדובר בעיקר על תחליפים מבחינת הטעם, הצורה והתחושה - כמו מוצרי טבעול למינהם את התחליפים לערך התזונתי שבבשר אין בעיה להחליף ע"י תזונה צמחונית מאוזנת שתכלול איזון של דגנים, קטניות ועוד... טלי

seafox

New member
דבר ראשון,תודה על כל ההסברים

דבר שני,באמת שאין לי בעיה עם הסקר...אני סתם צחקתי ואני מקווה שהבנתם את זה.והייתי רוצה לשמוע גם הסבר מפורט אגב... :) דבר שני.עכשיו הבנתי את העיקרון של דגים שזה לא בשר. והבנתי את הכוונה שלך. וכפי שרשמתי בהודעה למעלה הייתי רוצה שתעזרו לי לבנות תפריט שכזה. אני התחלתי לא לפני הרבה זמן עם זה ואני מאוד מרוצה מהעניין ומהתגובה של הגוף שלי אחרי ארוחה בלי בשר ככה שאני מאוד אשמח גם לא לאכול... אין לי בעיה של :"יו...בשר...(הזלת ריר) כי זה לא ממש מפריע לי...כמובן שלפעמים הריח דווקא עושה את זה. אבל בכל מקרה אני מקווה שאתם מבינים את מה שאני אומר כי אני אם אני אמשיך לנסות להסביר את זה אני אסתבך... :)

../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif כל הרעיון

מאחורי חוקי השפה הם עקביות. אני ממש לא נעלב לקרא טקסט שכתוב בלשון נקבה- אך מה שכן חושב לי זה שתהיה עקביות (מטעמי נוחות קריאה). דוגמא טובה היא דווקא ספרי משחקי-תפקידים (אם משהו מכיר) באנגלית שם כבר מספר שנים כתובות כל הדוגמאות וההוראות באופן אחיד בלשון נקבה.

morchoo

New member
שלום, אני ישנה בפורום הזה... :)

ואני חושבת שמבחינת ויטמינים אתה צריך ללכת לרופא, לקבל בדיקה, ואז לקבל עצות מדיאטנית. כי תחליפים זה לא הכל, הם מכסים בצורה חלקית, ולפעמים צריך דברים נוספים (עגבניות לויטמין איי, למשל) כדי להשלים את התזונה. כל תשובה שתינתן לך בלי בדיקה מקיפה של הויטמינים בגופך לא תועיל לך. ברוך הבא :) אוהבת מורצ´ו

seafox

New member
הממ...חבל שלא ראיתי את ההודעה הזאת

לפני שרשמתי את כל האחרות שלי...אופס...לקחתי לצומת ליבי. תודה.

רופא הוא לא אלוהים...

ולעמן האמת רוב הרופאים לא מבינים שיט בתזונה, בטח שלא בתזונה צמחית. אצל רוב התזונאים המצב הוא לא מאוד שונה. אני מציע שתנסה או למצוא תזונאי שהוא בעצמו טבעוני, או שתתיעץ איתנו ואני מבטיח לתת סימוכין, ע"י מחקרים רפואים, לכל עצה שניתן לך.

monkilita

New member
איפה

אפשר ללמוד תזונה טבעונית.. בשביל ממש לעסוק בזה.. זה מתחיל לעניין אותי מאוד, ואני רואה שגם אין אנשים רבים שעוסקים בזה.. מישהו יודע?

seafox

New member
בכיף אני אתייעץ איתכם וזה מה שאני

מנסה לעשות. אז איזה הצעות אתם יכולים לתת לי או שאתם צריכים לדעת כמה דברים עליי?

למעלה