שלום,אני חדש פה ורציתי לשאול..

sharonikov

New member
שלום,אני חדש פה ורציתי לשאול..../images/Emo131.gif

שלום שלום. חשבתי להיכנס ללימודי רפואה והייתי רוצה בעזרכתם האדיבה לחשב מה סיכויי לעשות זאת. כרגע (למעשה עם קבלת התוצאות של המבחנים שנעשו הקייץ), הסכם שלי בטכניון הוא 92.21 (ממוצע מיטבי 105.81 פסיכומטרי 764) בבאר שבע 760 (ממוצע מיטבי 103.27) הבנתי שאני לא אוכל להרשם לשנת הלימודים הקרובה , לא עכשיו , ובטח שלא על סמך תוצאות עתידיות (שהסבירות שהן תצאנה כמו שאני חושב היא גבוהה מאוד) אז מה שאלתי בעצם - אם אני לא לומד רפואה, אני יכול להכנס כרגע לכל פקולטה אחרת , ואם ההרשמה אפשרית - אני אעשה זאת השנה. ומכיוון שלרפואה השנה זה בלתי אפשרי (ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה) אז אני מכוון את עצמי ללימודים שם בשנה הבאה. אם אני עושה זאת - אני מאוד מאוד אתאכזב לקבל דחיה בשנה הבאה. אז מה סיכויי? מה זה מבחן מו"ר וכמה אנשים מסננים במבחן זה? האם כדאי לי לעשות עוד בגרות אחת או שתיים בכדי לשפר את הסכם? ומה עם האוניברסיטאות האחרות? למה הן כאלו פסיכיות עם הסכמים שלהן? (ללא תשובה) ובכלל מה העניינים? איך כולכם החלטתם שאתם רוצים ללמוד רפואה? ואם אני לא ממש רוצה ללמוד רפואה , זה יפגע בסיכוי לעבור את המבחן הזה? מה הם מחפשים שם? את האדם שברופא, או את הרופא שבאדם? ואני מקוה שסיום התוכן פה (לפי תפוז זה "תוכן:" ) לא ישפיע על החלטתכם לחזור אלי עם תשובה, כי אם תעשו זאת, אני , כמו שכתבתי קודם, אתאכזב עד מאוד. אז שיהיה לכולכם המון בהצלחה, ואני מקוה שתשאירו גם קצת הצלחה בשבילי. בתודה רבה, ובהמון סליחה שככה פלשתי מבלי להתריע, שרון.

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

אכן, קצת מאוחר עכשיו כדי להירשם לרפואה, ובנוסף, הציונים שלך לא עומדים בספי הזימון לראיונות או מיונים. לחלק מהמקצועות באוניברסיטה אפשר להגיש בקשה של הרשמה מאוחרת גם עכשיו, ולהתקבל, אבל לפני זה, אני חושבת שמאוד כדאי שתחליט מה בדיוק אתה רוצה. אם אתה לא בטוח שאתה רוצה רפואה, זה לא משנה אם תצליח לעבור את הראיונות או לא, כי בסופו של דבר אתה עלול להיכנס למסלול שלא יהיה לך טוב בו. אז לפני הכל, שב ותחשוב מה אתה רוצה ללמוד. אם זה רפואה, אז כן, אתה צריך לשפר כמה בגרויות וכנראה גם פסיכומטרי, תלוי בציונים המדויקים שלך. אם זה לא רפואה, עם הסכמים הנוכחיים שלך אתה יכול להתקבל כמעט לכל דבר פרט לרפואה. שיהיה לך המון בהצלחה, וממש לא פלשת, בדיוק בשביל זה אנחנו כאן

שום דבר לא בטוח אף פעם

הכל תלוי בבגרות שלו, בספים בשנה הבאה ובשיטות חישוב הסכם שנותנת יותר ויותר משקל לפסיכומטרי.

johngalt2

New member
תכלס כן... אבל עדיין!!

אני בכלל חושב שהספים ירדו, בגלל כל השיטות החדשות. לא שזה אומר שאני מתכוון לחרוש פחות, אבל חייבים להיות אופטימיים, לא?

ברור שחייבים להיות אופטימיים

אם לא הייתי אופטימית, אני לא יודעת מה היה קורה לי עד עכשיו. אבל יחד עם זה צריכים להיות עם היד על הדופק כל הזמן, אין ברירה.

sharonikov

New member
וואו, תודה רבה על הפרח ../images/Emo9.gif

הוואו- היה על כמה מהר ענית לי. אני כרגע לא עומד בסכמים את טוענת , אובחן , משתמע מכך שסיפי הקבלה המפורטים באתרים הרלוונטים שגוים. אז מה הם סיפי הקבלה אם כך? בנוסף את טוענת (שאם אכן רפואה זה הכיוון לחיי) אני צריך לשפר מספר!! בגרויות ואף את הפסיכומטרי, האם מטענתך זו אני אמור להסיק שאני צריך להגיע לסכמים גבוהים עד מאוד בכדי להכנס (נניח 99 בטכניון או 780 באבג) , כמו שאמר איזה בחור טמבל ברדיו, דברי במספרים גברת. טוב , באחד המשפטים שלך שם ,ראיתי שמשהו תלוי בציונים המדויקים שלי, אני יודע שלא לזה התכוונת אבל בבקשה - אני לא מבקש ממך לטרוח חס וחלילה עבורי ולחשוב מה עלי לשפר, רק לרפרף קלות ולתת טיפים - כאחת שמבינה. תנך 2 -84 , הבעה וידיעת הלשון 4 -83 ספרות 2 -79 אנגלית 5- 93 מתמטיקה 5- 93 הסטוריה 2- 85 , אזרחות 1- 77 מדעי המחשב 5- 92 מדעי החברה (לא נכלל באף שקלול לטענתם) 5 - 70 פסיכומטרי - 764. מה דעתך על חמש יחידות ספרות? חמש יחידות כאלה בציון של 90 מקפיצים לי את הסכם יופי- באבג ל779 ובטכניון (ימח שמם) 93.12. איזה מקצועות כדאי לי לנסות? איזה בגרויות קייץ עוד נשארו? טוב, enough about me , let's talk about you for a minute... רציתי להודות לך גם על הדאגה האמהית משהו, לגבי עתידי , זה היה חמוד בצורה בלתי רגילה. אז הרשי לי להסיר דאגה מליבך , אני אדיוט חסר תקנה! וטוב או לא טוב לי , את יודעת, להכנס למערכת זה אף פעם לא טוב לי. קשה לי עם זה . קשה לי להשלים עם זה שאני צריך להכנס לעולם שלהם , להיות חלק מהמערכת הגדולה. לרכוש השכלה, להיות משהו, פרודקטיבי! זה לא באמת בשבילי. אז בינתיים , עד שאני מגלה שזה לא בשבילי, ויקרה אחד מהשניים - או שאני אשתגע ואצא משם, או שאני אשתגע ואטבע בתוך כל הים הזה של האנשים שמרכיבים את המערכת הזו(שזה כמו למות) לא אכפת לי ללמוד רפואה. זה נראה לי מעניין . אבל מה זה מעניין , גם הנדסת חשמל יכול להיות מעניין , רק שבשביל זה צריך לרדת קודם לסוף דעתה של המתמטיקה. ולמי יש כוח לזה בתכלס. חשבתי להיות פסיכיאטר, תיקון, חשבתי ללמוד פסיכיאטריה, זה נראה לי סוג של טירוף להקשיב כל היום לאנשים (להקשיב להקשיב בלי לחפף) לנתח ואז להחליט איזו תרופה לדחוף להם. ובכלל , גם עכשיו אני מסתכל על אנשים וקשה לי שלא לראות את כל הדברים שכביכול לא קיימים, אבל הם למעשה המהות - הכלום, האבסורד (קאמי) , אין סוף התנועות שהם עושים מתחת למודע. אז מה יקרה אחרי שאני אתמחה בלראות את זה 5 שנים?! רופא! אני לא כ"כ אוהב רופאים בכלל , כל אלה שאני מכיר יהירים , תמיד מתחבאים מאחורי מבט הרופא שלהם - אני יודע אני מבין אל תערער על סמכותי. ורובם אדיוטים , טוב , לא אחטא ביוהרה , ואסתפק בלהגיד שהם לא פתרו לי את הבעיות שלשמם פניתי אליהם. קודם שקרתי, כתבתי שנדבר עלייך , ומה שעשיתי זה להודות לך על שדאגת לי, ואז הוצאתי קצת קיטור על העולם ואחותו. אז מה איתך? את מועמדת\סטודנטית\רופאה? (אם את רופאה , אז אני מצטער, באמת לא התכוונתי להגיד שאת אדיוטית) ואם את אחת מהשלושה , אז איך זה? איך את גילית שאת רוצה להיות רופאה? ואת שלמה עם זה עכשיו? אך את מסתדרת עם העולם באופן כללי? אם 1 זה רמת מודעות כזו- שאת מחייכת מבלי לשים לב וב 10 את מודעת לנשימות שלך כל הזמן, איפה היית ממקמת את עצמך? (ללא תשובה) איך הגעת להיות מנהלת פורום? מציקים לך בגלל זה? כמה אנשים חיים פה, בפורום?< מה את חושבת שהיה קורה אם הייתי מספר לחברי במו"ר מה שאני באמת חושב עליהם, ובכלל הייתי מקריא להם קצת ממה שכתבתי פה קודם על מידת רצוני ללמוד רפואה? ובכלל , תהיה לי בעיה לעבור את המבחנים האלה אם אני לא אוהב לשקר? אה , זה הזכיר לי משהו. מה זה מו"ר? ומה שואלים שם? התעייפתי, אני אלחץ על שלח\י ואראה מה יקרה, אולי התגובה שלך תצית בי עוד אנרגיה . שלך, (הוירטואלי) שרון

בטכניון תצתטרך משהו שיותר מזכיר

95 ולא חלילה 99. באב"ג הסכם שנקבע השנה הוא 767 אבל תמיד מומלץ יותר. בגדול מאוד מומלץ לשפר את כל בגרויות החובה שלך כי הן די נמוכות. מומלץ להגיע לציון בסביבות ה-90-95 ואם ניתן להרחיב מצקוע חובה או שניים. מומלץ להגיע לממוצע בגרות של בערך 110 ואז תוכל להגיע לכל הראיונות בכל האוניברסיטאות. על כל השאלות האישיות אני אתן לאושרית לענות :)

sharonikov

New member
95 אתה אומר?

אז למעשה כל הסתמכות שלי על 92 היא שטות, אם אני יוצא מפה (מהארץ) שהסכם שלי פחות מ95 טכניון\ אין על מה לדבר? זה מה שאתה אומר לי? אני חושב שאנקוט בשיטה חדשה, אני פשוט אשאל אותכם, מה מצבכם , איך אתם מרגישים עם זה, ומה הפעולות שתנקטו.. אז מה איתך? מה מצבך (אתה יודע- סכמים לימודים- שייסה) איך אתה מרגיש עם זה? ומה אתה הולך או לא הולך לעשות בכדי לשנות את המצב?

שייסה זה לא חרא בגרמנית?

סגנון הכתיבה שלך מאוד מוכר לי... יש לך עוד ניק בתפוז, בלוג בנושא צבא? כעיקרון יש לך מצב גם עם 94 אבל על זה לא הייתי נותן תעודת ביטוח אז לך תדע... מצבי לא משהו יש לי סיכוי רק באב"ג בינתיים אני לא לומד משהו שקשור לרפואה, אבל זה מה יש. אין לי כוח להלחם בטחנות רוח...

sharonikov

New member
3 נקודות

שייסה זה אכן חרא בגרמנית. לא , אין לי ניק בתפוז, ובטח שלא בלוג בנושא צבא(הייתי שם ופיכס)!! יש לי מצב אתה אומר, תשמע , לפחות אני לא חי בסרט , יש לך מצב, זה כבר משהו חיובי. לא הבנתי בדיוק מה מצבך? לא לומד משהו שקשור, זאת אומרת באוניברסיטה? ולהלחם בטחנות רוח ,זו מטאפורה מעייפת אין ספק. אם חיפשת עידוד או דחיפה, מצטער, אין לי . אבל רק בשביל הנחמדות אצטט לך משפט , שהוא נכון , רק יש איתו בעייתיות. אין דבר העומד בפני הרצון. הבעייתיות כפי שבטח כבר ניחשת , היא ברצון.

עידוד כבר קיבלתי מספיק:)

כן, באוניברסיטה... לא אלאה אותך בסיפורים מעייפים על קורותיי באוניברסיטה, הפורום ספג מזה מספיק. בגדול אתה מאוד קרוב, יש לך את הפסיכומטרי (ואולי היית מקבל השנה זימון לעברית עם שיטתם החדשה והמוזרה), ויתר הזימונים יגיעו עם מקצה שיפורים קטן בבגרות. וכנראה בלבלתי אותך עם משתמש אחר, מפחיד כמה סגנון הכתיבה שלכם דומה...

johngalt2

New member
בוא'נה, בנאדם...

נראה לי שקראת קצת יותר מדי פעמים את התפסן בשדה השיפון.

sharonikov

New member
תודה שאתה מזכיר לי..

באמת לא קראתי את הספר הזה מלא זמן, דווקא אחלה ספר. אבל חבל, יש לי מעין הרגשה פנימית שהכוונה שלך לא היתה להזכיר לי לקרוא אותו, אלא מעין "עקיצה" שאומרת שאני קצת "מושפע". אז בוא אומר לך , שכן , ישנם המון ספרים שקראתי שחיים בתוכי יום יום, ויש אין ספור סיטואציות יומיות שאני אוטומטית מקשר לקטעים שקראתי. אני אגדיל ואומר שישנם ספרים שלאחר קריאתם (והפנמתם) משהו בי השתנה. ואם הספר שאני קורא , לא עושה לי שום דבר, אני מעדיף לשחק כדורעף. אבל לעניין התפסן , והולדן גיבורו, דווקא הרבה זמן לא יצא לי \ האמת שמעל לחצי עשור (פשוט ככה זה נשמע הרבה זמן).

johngalt2

New member
זה לא שאתה קצת מושפע,

אתה פשוט נשמע בדיוק כמוהו... ולא התכוונתי לעקוץ אותך בכלל. אני דווקא מעריך דברים כאלו.

sharonikov

New member
קבל את סליחתי..

אני מבקש את סליחתך, אני אתרץ ואומר שאני לא רגיל לפלטפורמה שכזו, ובאמת לנסות ולנחש מה כוונתך היתה מעשה יהיר מצידי. אז שוב סליחה.

johngalt2

New member
זה בסדר...

איזה ספרים אתה אוהב לקרוא? נראה לי שיש לך טעם מעניין.

sharonikov

New member
אוו \ אחד הנושאים האהובים עלי.

תשמע, אם אתחיל לדבר על הספרים האהובים עלי אני לבטח אסיים עוד הרבה זמן. אני יכול לומר לך שלא מזמן קראתי את "הארורים" של אנטוניו לובו אנטונאש - ויסלח לי האדון אם טעיתי באיות שמו. תשמע, הבחור כותב כמו שלא ראיתי לפניו. הוא לקח את הנושא הזה, של סופר, של כתיבת ספר, ולקח אותו למקומות רחוקים, מופלאים ומדהימים , ואני מבטיח לך שלא תוציא ממני סופרלטיבים כאלה על הרבה סופרים אם בכלל. אולי אלזה מורנטה- באלה תולדות , וגם אני לא בטוח. שזה אגב, גם ספר טוב. אה, סליחה , שאלת איזה ספרים אני אוהב לקרוא, כאילו חיפשת שאני אתן לך ז'אנר מסוים , מצטער, לא יודע, אני אוהב ספרים טובים. אני יכול להגיד לך שרוב המוחץ של הספרים הטובים שקראתי הם בהוצאת עם-עובד, ושעל כל ספר מקור, של סופר ישראלי, שנהנתי ממנו - יש 17 מתורגמים. עוד פירוט קטנטן שקראתי לאחרונה- כל ספרי ז'ורז' סימנון (תורגמו עד כה 4 , אך אם אתה קורא צרפתית מה טוב , אני לצערי, לא) בעיקר - קייס פופינחה- "האיש שצפה ברכבות" למרות שגם מדרגות הברזל, שעת הפעמונים (לכל הרופאים לעתיד- החיים מהצד של מטופל שלא יכול לדבר - בעקבות שבץ אם אני זוכר נכון) ומכתב לשופט. אם טעמנו זהה במשהו, אל תהסס לבקש המלצות , אני אשמח לתת .

../images/Emo6.gif חמוד אתה

טוב, אז ככה: הספים כרגע הם 767 בבן גוריון ובסביבות 94 בטכניון, אולי טיפה פחות. כמו שכתבתי אחרי התגובה הראשונה שלי, פסיכומטרי כנראה שלא תצטרך לשפר, אלא רק את הבגרות. בהחלט קלעת בול למה שכדאי לך לשפר שם. הרחבה של מקצועות חובה באמת מקפיצה את הממוצע באורח פלא ואיתו גם את הסכם. אם תרחיב שניים-שלושה מקצועות חובה (ספרות, היסטוריה ותנ"ך), תהיה במצב די טוב מבחינת סיכויי הזימון לראיונות או מיונים בכל אוניברסיטה בארץ. איזה בגרויות נשארו הקיץ אני לא ממש יודעת, אבל אתה יכול לבדוק כאן: http://www.education.gov.il/luach_eruim/luacheruimrashi.asp?lluach=2 בקשר לאם אתה רוצה רפואה או לא, מעבר לזה שממש לא כדאי לך להיכנס למסלול הזה אם אתה לא בטוח שאתה באמת רוצה את זה, אולי כדאי שתחשוב קצת גם על אחרים. כמו שאתה רואה, תנאי הקבלה ממש לא קלים, ויש הרבה אנשים שרוצים רפואה. אני חושבת שזה יהיה חבל שתיכנס לרפואה בלי שאתה יודע לאן אתה נכנס, ותתפוס מקום של מישהו שבאמת רוצה את זה ומודע לקושי הגדול שכרוך ברפואה. אני בינתיים מועמדת לרפואה וגם סטודנטית שנה א' לביולוגיה בתל אביב. להיות סטודנטית זה דווקא די נחמד. גיליתי שאני רוצה להיות רופאה בתקופת התיכון, אחרי שהתחלתי מאוד להתעניין בתחום הזה בשיעורי ביולוגיה בכיתה ט'. מ1 עד 10, הייתי אומרת שרמת המודעות שלי היא איפשהו בסביבות 6-7. איפה אתה היית ממקם את עצמך
הגעתי להיות מנהלת פורום אחרי שניהלתי את קומונת לימודי רפואה שתפוז אישרו לשדרג אותה לפורום. מספר חברי הפורום הוא כרגע בסביבות 150 ואני בטוחה שיש גם לא מעט כאלה שרק קוראים אותו ולא כותבים. אם תגיד במיונים לרפואה שאתה לא בטוח שאתה רוצה רפואה ושאתה נכנס לזה ככה סתם, רוב הסיכויים שתקבל דחיה. בתור התחלה, על מו"ר אתה יכול לקרוא כאן: http://www.nite.org.il/scripts/txt.asp?pc=764528334&selFol=858736097&flag=1 גם אני התעייפתי עכשיו... שתהיה בריא, כמה אנרגיות יש לך.

למעלה