האידיאולוגיה שלי..
[טחח איזה כותרת] אז ככה- אני מסכימה לגמרי עם מה שblack eyed angel אומר בקשר להורדות- הורדות זה גניבה לכל דבר. וזה לא חוקי. כמו שזכות כל אחד להנות מהזכות להינות מיצירות אמנות כמו הצעקה של מונק, זה לא אומר שזה לגיטימי לגנוב את היצירה כדי להינות ממנה בחינם [ועוד רק לעצמך..]. ואולי קצת שונה, אבל אותו דבר להוריד את האלבום. זאת גניבה לכל דבר, של "יצירת אמנות", וכדי לראות אותה אולי גם יש צורך בלשלם סכום כסף מסויים. ועם זאת........... אני חושבת, שהאפשרות של האינטרנט ככלי להכרה של אמנים חדשים, מוזיקה חדשה, ובשבילי זה פשוט כמו חיים חדשים, זה דבר נהדר והמצאה נהדרת
אמנם קניית דיסקים לא מונעת את האפשרות להכיר מוזיקה חדשה. אבל אני אישית, מעדיפה להכיר אמנים מסויימים ודיסקים מסויימים לפני שאני קונה אותם. כי דיסקים זה דבר יקר יחסית אחרי הכל, ואם אני כבר משקיעה את הכסף שלי בזה, אז אני מעדיפה להשקיע את זה במשהו שאני יודעת שאני אוהב. וגם.. יש שירים של אנשים, שלפעמים זה רק שירים בודדים שאוהבים. יש כאלה שהם one hit wonder כמו שאומרים, ונחמד שיהיה רק את השיר ההוא הבודד שלהם. כן כן... ומבחינת היחס של קניית דיסק אל האמן? אז אתה רוי.. אומר שלמה לך לקנות אלבום של אמן שגם ככה לא יידע מזה שרכשתי לו כבוד וקניתי דיסק שלו? ואח"כ כותב שאתה אוהב שיש לך דיסק מקורי לפחות אחד לכל להקה שאתה אוהב, *רק בשביל הסמליות*. לא שאני אומרת שאתה מנגד את עצמך, אבל רק בשביל הסמליות פשוט עונה על השאלה הראשונה- כי ברור שהאמן לא ישים לב שמתוך האלפים והמליונים של הדיסקים שקנו אז אתה במיוחד קנית דיסק שלהם, אבל בשביל הסמליות, ובשביל הרעיון של הבעת כבוד סמלית אני קונה את זה. אני לא מורידה אלבומים שלמים באינטרנט. גם כי אני מרגישה באמת, שזה יותר גניבה מלהוריד פה ושם שירים כדי לטעום ממה שאני חושבת אולי לקנות (ולשמוע כמה שניות משיר, סורי, אבל לצערי זה לא אומר לי כלום על השיר...). אלבומים אני קונה כי כן, אני רוצה להביע כבוד לאמנים שאני אוהבת, כי אני רוצה להראות שאני אוהבת את המוזיקה שלהם, והנה אני קונה דיסק שלהם! וגם? בדיסק קנוי באים הרבה דברים אחרים שפשוט שווים את זה- העטיפה היפה, החוברת המעוצבת, לפעמים גם המילים של השירים ככה שאפשר לשיר איתם, או פשוט להבין במה מדובר בשיר... וגם הדיסק עצמו כזה צבעוני ויפה ומעוצב. אמנם דברים קטנים ו"חסרי משמעות" לחלק, אבל בשבילי, זה חלק מכל תהליך קניית הדיסקים שלי.. ו.. אני מסכימה לגמרי עם העובדה, שאם רוצים לחסוך כסף בשביל לקנות אלבומים אפשר לעשות את זה. זה הכל רעיון של רצון. לי אין כסף על הנשמה ואני לא יכולה כל יום לבקש מאמא שלי שתקנה לי דיסק.. אבל פעם בכמה חודשים פה ושם, אני מוצאת כסף, מאמא מאבא או מאיפושהו, וקונה לי דיסק. כי הרשימה ארוכה, ובאותה מידה שהייתי קונה את הדיסק יכלתי לקנות לי עוד חולצה או מכנסיים כשגם ככה יש לי מספיק כאלה בינתיים.... לסיכומו של דבר כי באמת שזיבלתי כאן המון וגם לא חידשתי כל כך- אני חושבת ששני הדברים "ברוכים" הורדה של שירים וקנייה של דיסקים. *אבל* אני רואה הורדה של שירים רק כאמצעי להכרה של שירים ואמנים *בשביל* לקנות דיסקים. ואולי ביחס לכמות השירים שיש לי והאמנים שהייתי רוצה לקנות אלבומים שלהם ואין לי אותם, אז האיזון לא כל כך.. מאוזן. אבל הכוונה אצלי (ובשבילי) טובה, והרעיון שלי הוא רק להינות מהמוזיקה וכשמתאפשר לקנות אותה גם. אם מבחינה כלכלית הייתי יכולה לקנות לי דיסק בכל פעם שראיתי להקה/אמן שמוצא חן בעיני אז זה היה חלומי בשבילי (ואני בטוחה שבשביל עוד המון). אבל זה לא אפשרי כאן. ואני חושבת שהשוני היחידי בין הפעולות שלי אם רק הייתי קונה דיסקים ולא מורידה בכלל הוא שסביר להניח שמלכתחילה לא הייתי קונה דיסקים כי לא הייתי מכירה אמנים לקנות דיסקים שלהם והפתיחות וההכרה שלי לקניית דיסקים הייתה הרבה יותר מצומצמת מאחר שהייתי רוצה לחשוב טוב טוב לפני שאני קונה אלבום בגלל העובדה שלא יכלתי לשמוע אותו או חלק ממנו לפני הקנייה. ניסיתי לכסות את כל מה שאני יכולה להגיד עליו כדי לא להשאיר קצוות ודעות פתוחים, אבל בלע, זה לא אפשרי אני מניחה..