שלום , אני חדש פה

• פותח הנושא BogN
  • פורסם בתאריך

BogN

New member
שלום , אני חדש פה

התחלתי לשמוע את רדיוהד לפני איזה חודשיים. המליצו לי על OK Computer וממש אהבתי אותו. לפני שבוע קניתי את The Bends שהוא דיסק פשוט אדיר! מדהים! ענק! לדעתי הוא פי 100 יותר טוב מ-OK... יש לכם עוד דיסק ברמה כזו שלהם להמליץ? או שהשאר חלשים יותר?

BogN

New member
שכחתי להציג את עצמי...

אני ניר, בן 21 משתחרר עוד פחות מ-3 חודשים!!!!!

Latisia

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא../images/Emo205.gif

היי אני שרי, בת 18 ו8 חודשים מקנדה. אני בפורום כבר כמעט שנה. וואי הצטרפו המון חדשים (= אממ דווקא אני מעדיפה את אוקי קומפיוטר על דה בנדס. אני ממליצה אולי לשמוע את hail to the theif, האלבום האחרון שלהם שיצא ב2003. לא הייתי ממליצה לשמוע את קייד איי או אמנזייק מיד כי אם אתה טוען שאתה אהבת נורא את דה בנדס אז אתה נוטה יותר לרוק ושמיעה של 2 האלבומים האלה יביאו לך שוק.. חח כמו שהם עשו לי P: אני ממליצה לשמוע אותם בנוחות ולקחת את הזמן. הם להקה אדירה! (= והשתלבות נעימה בפורום.

Shame in you

New member
שלום

מסכימה איתך לגבי שני הדיסקים. ממליצה לך על kid a, שההוא סגון אחר ומקסים, לדעתי.

BogN

New member
עוד דעות?

מה אתם ממליצים לי? לקנות את קיד וקבל את השוק של החיים? (כמו שאתם טוענים...) או לקנות את האבלום האחרון שלהם?

הממ...גם האלבום האחרון שלהם

ייתן לך את "השוק של החיים". הם כולם מצויינים, באמת, השאלה היא אם בא לך לחקור את רדיוהד ולצאת קצת מהקופסא של רוק אלטרנטיבי או שאתה מעדיף להישאר במחוזות הגיטרה לטוב ולרע...אגב, זה לא לומר שהאחרון שלהם הוא כמו ok או the bends. אני אומר, אם אתה מרגיש שאתה נהנה מאוד מok ו the bends ואתה מחפש לשמוע דברים בסגנון אל תתקדם עם רדיוהד עדיין...כשתרגיש שמיצית את האלבומים ומעניין אותך לאן הולכים עכשיו - צא וקנה אלבום נוסף (ואני דווקא ממליץ לפי הסדר, כלומר קיד איי). שמיעה נעימה

V e g

New member
מצטרף

זה לא נשמע שאתה בשל לשמוע את הסגנון של KID A. אולי, עם הזמן. אני חושב שלא יזיק לשמוע אותם עוד, בשלב הזה, ולדעתי אתה בסוף תגיע למסקנה ש- OC COMPUTER הוא האלבום הכי טוב שלהם, למרות שיש בו פחות רוק קלאסי.

V e g

New member
שיט

אני רגיל תמיד לרשום בקיצור OC שרשמתי OC COMPUTER במקום OK...

BogN

New member
דוגרי אני בקטע של לחקור אותם...

אני מתכנן בסופו של דבר לקנות את כל האלבומים שלהם... אני באתי מכיוון הג'אז והתחלתי לשמוע לאחרונה רוק... התחלתי בעקרון מפינק פלויד - קניתי כמעט את כל האלבומים שלהם והחלטתי עכשיו לחקור את רדיוהד... ובואו נצא מנקודת הנחה שאני אקנה את כל האלבומים שלהם, או לפחות את כל הטובים. נראה לי אני צריך לקנות את קיד איי...

kittycatbone

New member
ממה שאתה מספר,

נראה דווקא שכן תאהב את קיד א'. נראה שאתה פתוח לדברים שונים ואני יכולה להגיד לדעתי שתאהב אותם. אבל הצעה שלי, אולי אולי אולי פשוט ממש לפני שתקנה, תפנה לדרך קצת פחות חוקית ותוריד איזה שיר או שניים רק כדי לראות ולהבין מה הכוונה בצד אחר של הלהקה. אתה אולי תאהב את זה ממש ואז בכלל תקנה את האלבום, ואולי לא כל כך, וככה בלי להרוס את הרושם שקיבלת מרדיוהד תשים את האלבום בצד ותפתח לזה יותר לאט (למרות שממה שאתה אומר אני מאמינה שתהנה דווקא... לא שג'אז ממש קרוב למה שיש בקיד א' אבל זה קצת קרוב, ולפינק פלויד לדעתי אפילו יותר קרוב -לא דומה כמובן אני אומרת..)

אותך לאבא!! (Veg)../images/Emo196.gif

אני לא אוהב לשחק את תפקיד הילד המלשין - אבל אל לך להמליץ לאנשים להוריד!!! אני יודע שהכוונות טובות... תקנה את האלבום...ואם אתה מפחד שממש לא תאהב, תקשיב לו בחנות טרם קנייתו...

Roy1232

New member
אני בטוח שאם בנאדם ממש אוהב את

הלהקה הוא יקנה אחרי שהוא הוריד. ממש לא ביג דיל. ואם לא, אז חבל להוציא הון על דיסק שלא בטוח שיאהב... ואיזה המלצה זאת להקשיב לקיד א' לפני הקנייה? לקיד א' צריך חודשים כדי לאהוב (אצלי גם זה לא ממש הספיק ב100%).
וד"א יש גם אנשים שאין להם כסף להוציא על אלבומים... ואלבומים עולים במקרה הטוב (מוזיקהנטו) 50-60 שקל לאחד. וכל חובב מוזיקה שרוצה מאגר להקות ושירים ולא מוריד יבזבז אלפי שקלים..
בגלל זה ההורדות רק עשו טוב למוזיקה אם תשאל אותי.

אני מבין אותך, אבל נוטה שלא להסכים

אומנות (על כל צורותיה) היא קניינו הרוחני של יוצרה. בהתאם לכך צפייה והאזנה ליצירות אומנות ייעשו כראות עיניו של היוצר. אתה אולי צודק שהורדות עשו טוב לנגישות המוסיקה (למרות שגם זו עליה וקוץ בה שכן לא כל המוסיקה המצוייה ברשת עומדת בסטנדארטים שלנו) אבל הם בהחלט לא עשו טוב למוסיקה עצמה. הסיבה: כל עוד זה חינם, ללא עלות, מדובר בגנבה (אלא אם האומן עצמו משחרר שירים בחינם). ואם אתה פוגע בפרנסתו של האומן (כן אני יודע, לא חסר להם כסף - ובכל זאת) אז אתה רק מביע חוסר כבוד לאומנות בכלל ולאומן בפרט. אגב, לפי מה שאתה אומר, הוא צריך להוריד את קיד איי ולשמוע אותו כמה חודשים לפני שהוא מחליט? ואם עברה שנה והוא עוד לא החליט אם הוא אוהב או לא, הוא צריך למחוק את הקבצים או פשוט לחכות עד שהוא יאהב? לגבי העלות - אתה צודק שזו אכן תעשייה יקרה (בעיקר בגלל חברות התקליטים ולא בגלל האומנים עצמם). יש דרכים להילחם בכך, חרם צרכנים וכ"ו. זו עדיין לא סיבה לעבור על החוק. מי שרוצה מאגר להקות ושירים לא "יבזבז אלפי שקלים" 1. כי זה לא בזבוז להשקיע באומנות ובמוסיקה בפרט 2. כי אין הבדל בין קנייה של מוסיקה לבין הוצאת כסף על כל דבר אחר - והייתי רוצה להאמין שאתה לא גונב כל מה שנראה לך שעולה יותר מידי.
אני אישית הוצאתי אלפי שקלים על מוסיקה - עשיתי זאת על ידי עבודה וחסכון. זו דעתי...

Roy1232

New member
אבל חרם צרכנים זה לא אופציה

כאשר 75% אם לא יותר מהאנשים במדינה מורידים... הם מעדיפים את הדרך השקטה, הבטוחה (גם אם אני לא אוהב אני אמחק) והחינמית (לא יתבזבז כסף). באמת אם המחירים של האלבומים היו 30-40 שקל לאחד, הייתי קונה... אבל כשמפציצים אותך במחירים מעל 100 שקל בחנויות כמו טאואר רקורדס, חבל על הזמן של כולנו. ות'כלס, רוב הרווחים מהדיסקים הולכים לחברת התקליטים - כשהאומן מרוויח מההופעות. וכן, מי שרוצה היום שיהיה לו מאגר ולא מוריד - ואין לו את הכסף - אני רואה בהורדה דרך לגיטימית. תאמין לי שאם יאהב את הדיסק שקנה הוא להבא יקנה את הדיסקים של אותו אמן. נגיד, אני עכשיו לא אלך לקנות את פאבלו האני למרות שאני ממש מסתקרן ממנו. בלי קשר לזה שלא נראה לי שניתן להשיג אותו בהרבה מקומות בארץ
אז אני אוריד אותו. רדיוהד יחסית לא מקבלים גרוש מהמכירות האלה... הם בינתיים מרוויחים מהופעות ענק באירופה ובUS. אז ככה שגם "הימרתי" על הכסף שהרווחתי ביושר, וחוץ מהבעת כבוד שהאמן לא יידע עליה גם ככה אין בזה כלום. אני לא שולל לחלוטין קנייה, חשוב לי שיהיה לי לפחות אלבום אחד מקורי מהלהקות שאני אוהב.. גם בשביל הסמליות. נ.ב.: לגבי ההערה שלך על קיד א', אני במקומו לא הייתי מוחק את האלבום אם היה לי עדיין מקום על המחשב
עד עכשיו לא מחקתי את אמניזיאק
אני שומר, אם יבוא לי על האלבום מתישהו בעתיד אז חבל.

מה שאתה אומר בעצם

שזה בסדר לגנוב כל עוד האומן ממשיך לעשות כסף? רובין הודי משהו....רק שאתה לא מחזיר לעניים. אתה מכניס מושגים מאוד מעניינים לכל נושא קניית המוסיקה - "הימרתי" "ביזבזתי".....זה ממש נשמע כאילו מישהו מחזיק לך אקדח לרקה ומכריח אותך לקנות אלבום שאתה לא אוהב. אני לא מכיר חנויות (בחיפה לפחות) שאוסרות על הקשבה לאלבום. יתרה מכך, אם אתה מרגיש ששמיעה אחת לא מספיקה, תחזור שבוע אחרי ותשמע שוב (או יום אחרי, זה לא משנה). ישנם אתרים שמאפשרים לשמוע דוגמיות מאלבומים, להוריד שירים בעבור תשלום (למשל אתר בשם 7digital שמוכר טראקים של רדיוהד וט'ום יורק בעבור 70 פני לטרק - בערך 5 שקלים). ובקיצור לא חסרות אופציות חוקיות להשיג שירים ולשמוע מוסיקה בזול ובחכמה. 95% מה-75% שמורידים עושים את זה לא כי זה האופציה החכמה יותר, או אפילו הזולה יותר. הם עושים את זה כי זה קל, נגיש - רק כמה חבל שגם לא חוקי. לומר שטאוור רקורדס מוכרים דיסקים ב-100 ש"ח זה תירוץ כי יש חנויות שמוכרות גם ב-60 וכמו שהזכרתי יש עוד אופציות לרכישה זולה של מוסיקה (אפילו חנויות יד שניה עדיפות). כל אחד יעשה בסופו של דבר מה שהמצפון שלו מתיר לו - אני חושב שהורדה היא פסולה.

kittycatbone

New member
האידיאולוגיה שלי..

[טחח איזה כותרת] אז ככה- אני מסכימה לגמרי עם מה שblack eyed angel אומר בקשר להורדות- הורדות זה גניבה לכל דבר. וזה לא חוקי. כמו שזכות כל אחד להנות מהזכות להינות מיצירות אמנות כמו הצעקה של מונק, זה לא אומר שזה לגיטימי לגנוב את היצירה כדי להינות ממנה בחינם [ועוד רק לעצמך..]. ואולי קצת שונה, אבל אותו דבר להוריד את האלבום. זאת גניבה לכל דבר, של "יצירת אמנות", וכדי לראות אותה אולי גם יש צורך בלשלם סכום כסף מסויים. ועם זאת........... אני חושבת, שהאפשרות של האינטרנט ככלי להכרה של אמנים חדשים, מוזיקה חדשה, ובשבילי זה פשוט כמו חיים חדשים, זה דבר נהדר והמצאה נהדרת
אמנם קניית דיסקים לא מונעת את האפשרות להכיר מוזיקה חדשה. אבל אני אישית, מעדיפה להכיר אמנים מסויימים ודיסקים מסויימים לפני שאני קונה אותם. כי דיסקים זה דבר יקר יחסית אחרי הכל, ואם אני כבר משקיעה את הכסף שלי בזה, אז אני מעדיפה להשקיע את זה במשהו שאני יודעת שאני אוהב. וגם.. יש שירים של אנשים, שלפעמים זה רק שירים בודדים שאוהבים. יש כאלה שהם one hit wonder כמו שאומרים, ונחמד שיהיה רק את השיר ההוא הבודד שלהם. כן כן... ומבחינת היחס של קניית דיסק אל האמן? אז אתה רוי.. אומר שלמה לך לקנות אלבום של אמן שגם ככה לא יידע מזה שרכשתי לו כבוד וקניתי דיסק שלו? ואח"כ כותב שאתה אוהב שיש לך דיסק מקורי לפחות אחד לכל להקה שאתה אוהב, *רק בשביל הסמליות*. לא שאני אומרת שאתה מנגד את עצמך, אבל רק בשביל הסמליות פשוט עונה על השאלה הראשונה- כי ברור שהאמן לא ישים לב שמתוך האלפים והמליונים של הדיסקים שקנו אז אתה במיוחד קנית דיסק שלהם, אבל בשביל הסמליות, ובשביל הרעיון של הבעת כבוד סמלית אני קונה את זה. אני לא מורידה אלבומים שלמים באינטרנט. גם כי אני מרגישה באמת, שזה יותר גניבה מלהוריד פה ושם שירים כדי לטעום ממה שאני חושבת אולי לקנות (ולשמוע כמה שניות משיר, סורי, אבל לצערי זה לא אומר לי כלום על השיר...). אלבומים אני קונה כי כן, אני רוצה להביע כבוד לאמנים שאני אוהבת, כי אני רוצה להראות שאני אוהבת את המוזיקה שלהם, והנה אני קונה דיסק שלהם! וגם? בדיסק קנוי באים הרבה דברים אחרים שפשוט שווים את זה- העטיפה היפה, החוברת המעוצבת, לפעמים גם המילים של השירים ככה שאפשר לשיר איתם, או פשוט להבין במה מדובר בשיר... וגם הדיסק עצמו כזה צבעוני ויפה ומעוצב. אמנם דברים קטנים ו"חסרי משמעות" לחלק, אבל בשבילי, זה חלק מכל תהליך קניית הדיסקים שלי.. ו.. אני מסכימה לגמרי עם העובדה, שאם רוצים לחסוך כסף בשביל לקנות אלבומים אפשר לעשות את זה. זה הכל רעיון של רצון. לי אין כסף על הנשמה ואני לא יכולה כל יום לבקש מאמא שלי שתקנה לי דיסק.. אבל פעם בכמה חודשים פה ושם, אני מוצאת כסף, מאמא מאבא או מאיפושהו, וקונה לי דיסק. כי הרשימה ארוכה, ובאותה מידה שהייתי קונה את הדיסק יכלתי לקנות לי עוד חולצה או מכנסיים כשגם ככה יש לי מספיק כאלה בינתיים.... לסיכומו של דבר כי באמת שזיבלתי כאן המון וגם לא חידשתי כל כך- אני חושבת ששני הדברים "ברוכים" הורדה של שירים וקנייה של דיסקים. *אבל* אני רואה הורדה של שירים רק כאמצעי להכרה של שירים ואמנים *בשביל* לקנות דיסקים. ואולי ביחס לכמות השירים שיש לי והאמנים שהייתי רוצה לקנות אלבומים שלהם ואין לי אותם, אז האיזון לא כל כך.. מאוזן. אבל הכוונה אצלי (ובשבילי) טובה, והרעיון שלי הוא רק להינות מהמוזיקה וכשמתאפשר לקנות אותה גם. אם מבחינה כלכלית הייתי יכולה לקנות לי דיסק בכל פעם שראיתי להקה/אמן שמוצא חן בעיני אז זה היה חלומי בשבילי (ואני בטוחה שבשביל עוד המון). אבל זה לא אפשרי כאן. ואני חושבת שהשוני היחידי בין הפעולות שלי אם רק הייתי קונה דיסקים ולא מורידה בכלל הוא שסביר להניח שמלכתחילה לא הייתי קונה דיסקים כי לא הייתי מכירה אמנים לקנות דיסקים שלהם והפתיחות וההכרה שלי לקניית דיסקים הייתה הרבה יותר מצומצמת מאחר שהייתי רוצה לחשוב טוב טוב לפני שאני קונה אלבום בגלל העובדה שלא יכלתי לשמוע אותו או חלק ממנו לפני הקנייה. ניסיתי לכסות את כל מה שאני יכולה להגיד עליו כדי לא להשאיר קצוות ודעות פתוחים, אבל בלע, זה לא אפשרי אני מניחה..

FunkyMonk

New member
אתה מאלה שמנסים לתרץ את עצמם..

בלי להעליב, אני מעריך יותר את מי שאומר לי דוגרי "אני מוריד", ולא מנסה לעשות זיבולי שכל מסביב. אתה מוריד שירים של להקה שאתה אוהב, סבבה. אתה לא מכבד אותם, ואתה יודע את זה. אל תנסה למתן את זה. ואני מאד גאה בך שיש לך "לפחות דיסק מקורי אחד של כל להקה שאתה אוהב". מדהים. תאמין לי, גם אם לא תקנה את הדיסק וגם אם תקנה את כל הדיסקוגרפיה שלהם, זה לא יזיז לכיס שלהם. אבל זה לא העניין פה, ושנינו יודעים את זה.

Roy1232

New member
נו זה בשביל הקטע, אני אוהב שיהיה לי

לא כדי לתרץ את ההורדות שלי
אני מנסה להסביר את הצד של המורידים לא טוב לך, בסדר...

למעלה