שלום, אני חדש:)

אני אענה בקצרה כי אין לי זמן

וגם כי דיי חרשנו את הנושא... אני לא מסכימה איתך אתה לא מסכים איתי ואנחנו כל הזמן חוזרים לאותה נקודה. א- דיברנו על זה כבר יש ל זכות דיבור והבעת דיעה בדיוק כמו לי. העיניין הוא איך את משתמש בה. אין פה שום קשר לשמאלנים וימניים. ג- אני אשרת שנתיים כמו צבא רגיל ויכול להיות שאני גם אעשה שנת שירות לפני (שזה בנוסף לשנתיים ) ורק נקודה להבהיר - אי אפשר לצאת מהצבא על סמך "אני עושה שירות לאומי" שירות לאומי יכול לעשות רק מי שיש לו כבר פטור מהצבא . וזה לא חובה. לכן שירות לאומי לא יכול להוות פירצה.

gilka

New member
רק שאלה קטנה לי אלייך

מקרה דמיוני: פונים אלייך מהשלטון ואומרים לך: "גברת X היקרה. הגענו לשלום עם הפלשטינים. כחלק מהשלום אנו צריכים לפנות התנחלויות. לצערנו, אין לנו מספיק כוח אדם כדי לפנות את ההתנחלויות, לאור העובדה שאנו יודעים שהפינוי יהיה אלים. למען השלום, נבקשך לבוא לעזור בפינוי" עזבי את זה שזה מצב ביזארי שלא ייתכן, אבל בקיצור, אם את צריכה להשתתף בפינוי התנחלויות (שמן הסתם יהיה אלים ברוב המקומות), וחייבים אותך כדי שיוכלו לפנות ואז יהיה שלום האם את מסכימה לבוא לפנות? (כמובן שתהיה שם אלימות).

אז ככה :

אין לי שמץ של מושג מה הייתי במצב כזה. כל השאלות האלה של מה אם... (תתפלא אתה לא הראשון ואני מניחה שגם לא האחרון ששואל את השאלות האלה) לא מדברות על מצב הגיוני. אני לא מתחמקת פשוט אין לי תשובה. אני לא מסוגלת להשתמש באלימות לכל מטרה שהיא ולכן אני מאמינה שטכנית לא הייתי יכולה אבל באמת שאין לי תשובה.

All Choice

New member
אוקיי. תקשיב.

קודם כל אני חייב לציין ש"אני מקווה שיזיינו אותך בתחת חזק" זה מצויין ומראה על רמת החשיבה הגבוה שלך. אני גאה שאני יכול לדבר עם אנשים עם עומק מחשבה. הלאה: "לא רק שזו חובתך החוקית התגייס, זו גם חובתך הלאומית". חובה חוקית - אני לא מוכן לנקוט באלימות כלפי אדם, גם אם זה אומר לעבור על חוק כזה או אחר. מבחינתי, אין חוקים אולטימטיביים. חובה לאומית - בוא בדיוק תסביר לי מה זה. אני לא ממש מבין. להרגיש אחראי אישית שתינוקות מתים בפיגועים? נתחיל בזה שאתה בטח חושב שאני מצדיק את זה. אני לא. זאת פגיעה בחיי אדם. תגיד, אתה לא מרגיש אחראי אישית, שאתה תומך בצבא שאין לו שום סיבה שבעולם להיות בשטחים של מדינה אחרת (או לא מדינה עדיין, זה לא עקרוני. בשטחים לא שלו.) וע"י כך לגרום לאנשים בצד השני להתרגז, להיות מתוסכלים וללכת לבצע פיגועים כדי שאנשים כמוך יבינו שלא צריך לתמוך באירגון הזה? הרי מי אתה חושב גורם לפיגועים בארץ? השמאלנים יפי הנפש? (אפרופו, מה רע בנפש יפה? רק מראה על כיעור החברה בה אנו חיים)

gilka

New member
חכם מאוד...

במקום להתווכח איתי עניינית אתה מעדיף לדבר על "רמת החשיבה שלי", בתקווה שזה יוריד מהלגיטימציה של דעותיי. אז זה לא עובד. אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה על "רמת החשיבה" שלי, אבל לולא "רמת החשיבה" שלי ושל אנשים כמוני, לאנשים כמוך לא היתה זכוצ ל"רמת חשיבה" אחרת, שכן הייתם חיים כיום תחת שלטונו של ערפאת, והוא, כידוע, מכריח את כולם לפעול לפי "רמת החשיבה" שלו. אז בקשר לחובה הלאומית ולחובה בחוקית: -בחובה חוקית אין על מה להתווכח. כולם חייבים להתגייס לצבא. לא מוצא חן בעיניך? תקים מפלגה, תעשה הפגנות, תשבות רעב, או תשתמש בכל אחת מהמוני הדרכים שהשלטון הדמוקרטי מעניק לך. אבל לא לציית לחוק? אין לך זכות כזאת, ויש מקום מיוחד לאנשים שלא מצייתים לחוק. מקום זה נקרא כלא. -כחובה לאומית, הכוונה היא שכל דטר מתגייס לצבא, כדי להגן על הדורות האחרים (אלה שהיו בצבא לפני, ואלה שהם קטנים ממנו). לכולם מגיעה הגנה. כשאתה מסרב לעשות את חלקך למען המדינה ואזרחיה, אתה מבייש את כל האנשים ששירתו בצבא, ומתו (או שלא מתו), כדי שאתה תוכל לחיות כאן תחת השלטון הדמוקרטי שהזכרתי קודם, ולא תחת שלטונו של מר ערפאת. כשאתה מסרב לשרת בצבא אתה בוגד באנשים שהגנו עליך, ובאנשים שיגנו עליך בעתיד. אנשים כמוך צריך לשים במרכז רמאללה, יחד עם חבריך הפלשטינאצים, ולראות כמה זמן אתה שורד שם עם דעותיך הנאורות. נ.ב. אף פעם לא טענתי ששמאלנים הם יפי נפש. אני חושב שלאנשים שרואים בטלוויזיה תינוקות שמתים בגלידריה וילדים שמתים בדרם לביה"ס, ולא מזיזים אצבע כדי להגן עליהם, הם חיות ואין להם נפש בכלל. לא יפה ולא מכוערת. בכלל לא.

g r e e n n i r

New member
אחי

הכי פשוט, הכי קל - צא על 21. ואל תפחד מאף סיפור שיספר לך מישהו על מישהו ששמע ממישהו... אין לזה כמעט שום השפעה כיום. מניסיון רב שנים. בהצלחה - ואל תתגייס לצבא הכיבוש לישראל.

izekb1

New member
חצוף !

צבא הגנה לישראל לא שום אלימות וכוחנות הוא בא רק להגן!!! כמו שיש לך חגורת בטיחות ברכב וכמו שיש לך מעקה במרפסת! פצפיסט זה אדם שרואה בחזון השלום את כל מהוויו והדרך לחזון השלום היא לעקור את הרוע בעולם בלי קשר לצבא ובלי קשר לשום דבר זה שאתה פצפיסט זה לא אומר שתגור פה תאכל פה תקבל שירות מהמדינה בתור זה שאתה אזרח שלה אבל לא תהיה בצבא כי הוא ארגון אלימות או משו בסגנון.. רובה יכול להרוג אנשים רעים

oren z

New member
צבא ההגנה

יכול להיות שצבא משתמש באלימות? או שזה לא אלימות אם זה "מוצדק"? חוץ מזה: אין אנשים רעים, יש רק מעשים רעים...ורובה יכול להרוג גם ילדים חפים מפשע שצהל יורה עליהם.

למעלה