שלום אני חדש

skazu

New member
שלום אני חדש

אני מחפש המלצה לספר הכי בולט של טרי פראצ'ט, וגם כן לספר הראשון בסדרה של עולם הדיסק (אם אני בכלל מבטא את השם נכון) נ.ב קראתי את הספר שלו ושל ניל גאיימן - נבואותיה הנחמדות והמדוייקות של אגנס נאטר. אהבתי מאוד

Athaclena

New member
שלום וברוך הבא!

הספר הכי בולט? הייתי אומרת בשורות טובות, אבל אותו קראת. מתוך האחרים (שזה בעיקר מעולם הדיסק) כבר קשה לבחור בספר שהכי בולט. בכלל, בגלל שזו סדרה יש ספרים שכדאי לקרוא ברצף (אלו שבתת-סדרה מסוימת) ואז אפילו אם זה ספר בולט אני חושבת שכדאי לך לקרוא אותו אח"כ. ספרים בולטים שאפשר לקרוא לבד: איש הקציר, small gods, the truth זה גם תלוי למה התכוונת בבולט... הספר הראשון הוא צבע הכשף ואין הסכמה עליו. יש מי שאומר שחייבים לקרוא אותו ראשון, יש כאלה שממליצים להתחיל דוקא מהשני (אור מופלא) ויש את אלה שאני נמנית איתם שאומרים שכדאי להתחיל מתרועת מוות.

Athaclena

New member
THHGTTG ../images/Emo99.gif

now I lay me down to sleep try to count electric sheep how I hate the night now I lay me down to bed I can see in infra red how I hate the night פשוט יצירת אומנות

Athaclena

New member
I think you ought to know

I'm feeling very depressed. נו, יש שם כ"כ הרבה קטעים טובים שאין לי ציטוטים להביא - הם לא יספיקו. שמעת את סדרת הרדיו? "where was I?" "pontificating."

Athaclena

New member
פנחס!

הא, אני בדיוק מקשיבה לקטע הזה בסדרת הרדיו (הביאו לי את זה על MP3 אז אני כבר לא צריכה את הטייפים שלך), ושמעתי את טריליאן. בסה"כ רציתי להגיד שכל פעם שאני שומעת אותה היא מזכירה לי את אמא שלך. הקול, המבטא, זה פשוט דומה.

Athaclena

New member
אני מוחה בתוקף!

בטח שקראתי את do androids dream of electric sheep! ולא את בלייד ראנר!
גם לא ראיתי את בלייד ראנר... אבל לא אהבתי כל כך. אני מעדיפה את HHGTTG או את פאנרהייט 451 או כל מיני.

Maladict

New member
מה זה הHHGTTG?

זה נראה כמו רצף די אן אי אבל עם האותיות הלא נכונות. והסרט בליינד ראנר כל כך גרוע שזה נוראי הספר הרבה אבל הרבה יותר טוב. אני ממליץ לך לקרוא את "חלופיים" (או אולי spares) לא זוכר מי כתב אותו. ספר מוזר כזה שאתה מבין אותו בכלל רק אחרי שסיימת לקרוא אותו אבל יש שם כמה משפטים מאוד חזקים כמו "יש שם עצים והם לא ירצו להיות החברים שלך, ואחרי שחצי מהמחלקה שלך תהרג מאיזה שיח אז תבין מה זה". אני יודע שזה נשמע לך ג'יבריש אבל זה ספר חזק ביותר. האא וכן אני מקווה שקראת את "היפריון" ואת המשך הסידרה הזאת כי זה סדרה חובה. יש שם גם מוות. רק שקוראים לו שרייק (shreik)וכולו כסוף. ובניגוד למוות שהוא רק אוסף נשמות שרייק באמת הורג.

Athaclena

New member
כבר המליצו לי על היפריון

אבל עוד לא יצא לי לקרוא. ואחד אמר שהוא לא כ"כ אהב את זה. אל, תדאג, אני רוצה לקרוא את זה וזה באמת יקרה מתישהו. HHGTTH (אפשר עם T בהתחלה) זה כמובן ראשי תיבות של the hitch hikers guide to the galaxy. נו, באמת. ואתה תקרא את הספרים של בוז'ולד. אפילו יש כמה בעברית!

מ א ג ר ט

New member
היפריון...

כן כן, קנו לי ליומולדת בטעות את הספר השני, ואז הלכתי לסטימצקי והחלפתי אותו בבשורות טובות. אז לא נורא, נכון?

Nico Tine

New member
קראתי אותו לפני איזה שנתיים

ופשוט התאכזבתי. הסדרה ממש ארוכה וכולה מרוחה, ובסופה נשארים כל כך הרבה קצוות פתוחים שזה הכי מייאש בעולם.

Maladict

New member
לא התחברתי לזה

הטרמפיסט נראה לי טפל וילדותי לעומת פראצ'ט. אבל ניצלתי את זה טוב מאוד באקדמיה המורה שלי לסוציולוגיה מכורה לזה הזה אז כל פעם הינו מריצים צחוקים על מגבות עכברים לבנים ו-42. והכיתה היתה בהלם ולא הבינו על מה אנחנו מדברים. וגם שידלתי אותה לקרוא את טרי.

skazu

New member
דוגלס אדאמס הוא גאון!!!!

המדריך לטרמפיסט זה אחד הסדרות המצחיקות והמהנות ביותר שקראתי בחיים שלי

Maladict

New member
עיניין של טעם:)

אני לא אומר שהוא כותב רע אבל אין לו את הרובד הנסתר שיש בספרים של פראצ'ט. אדמס באמת כותב טוב ויש לו כמה משפטים חזקים, כמו החתימה שלך אבל עדיין לדעתי הוא לא משתוה לפראצ'ט

skazu

New member
אני מסכים

ובקשר לעניין של פראצ'ט יותר טוב מדוגלס, העניין ייבדק

למעלה