הנה... ועצה!
העצה באה קודם- בהולנד רמת האנגלית והגרמנית הן מהגבוהות בעולם, ככה שלא שווה להשקיע בהולנדית ( גם סבא שלי לומד הולנדית לכיף!) אבל בכל מקרה אני חושב שאין דבר יותר כיף ללמוד זה שפה בשביל הכיף (הסיבה שאני לומד סינית) אבל אם הייתי יכול הייתי לומד סלובקית\סלובנית או מקדונית... לגבי לימוד השפות! 1.אוצי רוצי אל חנות הסטימצקי הקרובה לביתך ורכשי לך את השיחון (אפשר גם קלטות) הרצוי, מהוצאות פרוגולוג!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. תורדי ממהמסר ששלחתי את הכרטיסיות המוכנות במחשב, המסודרת בסדר כרונולוגי. 3. גזרי שורה שורה\ דף דף\ נושא נושא (רצוי לא למעלה משני דפים(, וחוץ מזה גם ניפיתי מושגים כמו- האם אפשר להשכיר חדר?, או "תפעיל מונה", דברים לא חשובים לי.... 4. פתחי נא את המילון והעתיקי את המילים אחת אחת על הדפים, רצוי מנוקדות! כעת כאשר יש לך ערימה תתחילי לקחת חמש מילים, וללמוד ולשנן אותן, עברי לבאות ומדי פעם חזרי על הכל... אם את מתחת לגיל שבו את טרודה בבגרויות, או שאין לך עבודה במשך 12 בימים הקרובים, השקעי את כולך בלימודים (זה משתלם), ובסופו של דבר, תנסי לדבר עם דובר השפה קצת... אם השפה מוזרה ועילגת אל חשש! בחרי לך ערוץ שבמדינתו מדובר השפה ( ערוץ גרמניה למשל.....), וצפי כל יום שעה בסידרה המודעפת עליך! השפה שלך תשתפר פלאים! ראי זה עובד!