שלום! אני מור@ אני חדש!

מור ד

New member
שלום! אני מור@ אני חדש!

ואני מתרגבם שירי איירווזיון.... חוץ מזה אני דובר 7 שפות ( עברית, אנגלית, ערבית, צרפתיתי, גרמניה, ספרדית, איטלקית) וןבקרוב גם עוד 2 (סינית ו... יש הצעות? (ה אני בן 15. פתחתי שרשור חדש כדי לדעת מי ירצה לקרוא תרגומי שירי איירווזיון..!?!

וואו!

בן 15 ודובר 7 שפות? אני מעריצה אותך כבר. אתה יכול לספר אולי איך הגעת להיות דובר 7 שפות?

מור ד

New member
איך למדתי 7 שפות

אז ככה.... אני יודע קצת קצת עברית מהבית.... אנגלית וערבית בבית ספר... ככה שצרפתית, ספרדית, איטלקית וגרמנית למדתי בהתחלה משיחונים של פוגולוג בחופש שעבר, שיחוני תיירים, הכנתי כרטיסיות שאתם למדתי בערך 1500 מילים לשפה ב12 יום!(אני יכול לשלוח את הבסיס) בשלב שאחרי כל סיום שפה- אחרי צרפתית התחלתי לראות הרבה טלווזיה בצרפתית, בעיקר הבנתי אבל אחרי חצי שנה כבר התחלתי לדבר ממש חצי שוטף, גרמנית כנ"ל. ספרדית- כנ"ל (רק שהפעם צפיתי בטלנובלות עם כיסוי על פס הקול.... איטלקית כנ"ל, אבחל בגלל שאין לי ממיר, ערכתי מנוי להשכרת סרטי וידיוא, והייתי רואה אותו סרט חמש-שש פעמים. בחופש הזה אני התחתי ללמוד כבר סינית, ואני מצפה לכם שתתנו לי הצעות נוספות!

מה עם רוסית?

זה אתגר - היא שונה מכל אחת אחרת שאתה יודע היא נהדרת ועשירה והיא מוסיפה המון ואם לא בא לי יוגה או להיות טבעונית, אני יכולה עדיין להינות מהחים?

מור ד

New member
סיבה מחאתית...

הערה- אני מאד ליברלי ונגד גזענות, וכן אני רק מציג תמונה כללית ולא גזענית, שאינה מכלילה אלא רק כמה אנשים.... רציתי ללמוד רוסית, והלכתי אל סטיצמקי, ומה קרה... בתור פונה אלי אחד ברוסית ומנסה להגיד לי משהו..... היא הייתה אם הבן שלה, והוא אמר לי שהתיק שלה ניתקע בי ואם אוכל לזוז בבקשה. שאלתי אותו למה היא לא יכולה להגיד את זה בעברית... והוא אמר לי שאמא שלו רוצה, שהישראלים ילמדו רוסית בשביל הרוסים כדי לעזור להם להתקבל... במוסן מסוים התחוור לי פתאום איך כל כך הרבה אנשים רוסים שואלים אותי מה השעה ברוסית באוטובוס, או אומרים לי שנפל לי שקל... ורואים בתור חוצפה את זה שאני לא עונה להם ברוסית, אז המחאה שלי היא שלא אלמד רוסית, כי אם יש רוסים שחושבים שאני לא אלמד שפות חשובות בשביל שהם יוכלו להגיע לארץ, לקנות בחנויות משל עצמם, לגור בשכונות משל עצמם, ולדרוש מאיתנו ללמוד את השפה שלהם!?! אני ממש עם כל הליברליות שלי לא אוכל לספוג דרישות שכאלה~! לגבי היוגה זה רק עושה טוב לגוף ומחיה אותו מחדש.... הטבעונות היא גם סגנון חיים!

Kalla

New member
זו ממש סיבה מצחיקה לא ללמוד שפה

גם יש לך מחאה נגד קבוצת אנשים, תוכל פשוט להעמיד פנים שאינך מבין אותם. אך לא לדעת שפה עשירה שנכתבה בה ספרות יפהפיה וחשובה רק בגלל זה - היחיד שנפגע מזה זה אתה עצמך.

מור ד

New member
כנסי לצ´אט אם את פה עכשיו! חוץ מזה.

אני לא יודע צרפתית ברמת קריאה ספרותית עמוקה!, ככה שלא אוכל ללמוד אף פעם רוית כל כך טוב אלא אם כן אתאמץ מאוד!

Kalla

New member
מה הקשר בין צרפתית לרוסית?

רמת הידע בכל שפה תלויה במאמץ שאתה משקיע כדי ללמוד אותה. חוץ מזה, למי שרוצה לעבוד בתרגום, רוסית היא שפה מאוד מבוקשת.

מור ד, אני מעריצה אותך.

בקשר להצעות, אני לומדת עכשיו הולנדית, בשביל הכיף, ואני מאד אוהבת אותה. עם רקע באנגלית וגרמנית יהיה לך קל יותר. ואם תוכל לספר עוד קצת על מה גרם לך להשקיע בלימוד שפות ואיך פיתחת את השיטה שלך אני אשמח מאד.

מור ד

New member
הנה... ועצה!

העצה באה קודם- בהולנד רמת האנגלית והגרמנית הן מהגבוהות בעולם, ככה שלא שווה להשקיע בהולנדית ( גם סבא שלי לומד הולנדית לכיף!) אבל בכל מקרה אני חושב שאין דבר יותר כיף ללמוד זה שפה בשביל הכיף (הסיבה שאני לומד סינית) אבל אם הייתי יכול הייתי לומד סלובקית\סלובנית או מקדונית... לגבי לימוד השפות! 1.אוצי רוצי אל חנות הסטימצקי הקרובה לביתך ורכשי לך את השיחון (אפשר גם קלטות) הרצוי, מהוצאות פרוגולוג!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. תורדי ממהמסר ששלחתי את הכרטיסיות המוכנות במחשב, המסודרת בסדר כרונולוגי. 3. גזרי שורה שורה\ דף דף\ נושא נושא (רצוי לא למעלה משני דפים(, וחוץ מזה גם ניפיתי מושגים כמו- האם אפשר להשכיר חדר?, או "תפעיל מונה", דברים לא חשובים לי.... 4. פתחי נא את המילון והעתיקי את המילים אחת אחת על הדפים, רצוי מנוקדות! כעת כאשר יש לך ערימה תתחילי לקחת חמש מילים, וללמוד ולשנן אותן, עברי לבאות ומדי פעם חזרי על הכל... אם את מתחת לגיל שבו את טרודה בבגרויות, או שאין לך עבודה במשך 12 בימים הקרובים, השקעי את כולך בלימודים (זה משתלם), ובסופו של דבר, תנסי לדבר עם דובר השפה קצת... אם השפה מוזרה ועילגת אל חשש! בחרי לך ערוץ שבמדינתו מדובר השפה ( ערוץ גרמניה למשל.....), וצפי כל יום שעה בסידרה המודעפת עליך! השפה שלך תשתפר פלאים! ראי זה עובד!

אני לא חושבת שהשיטה שאתה מציג פה

נותנת לך ידע מספק בשפה כדי לעבוד בתרגום, חוץ ממילים יש בשפה ה-מ-ו-ן יש פעלים והטיות ואינטונציות וביטוים, לפי דעתי צריך לדעת את השפה ממנה מתרגמית ממש מממש טוב, צריך להיות בקיא ברזים הפנימים, לדעת אוצר מילים, רחה ככל שיהיה מכרטיסיות, זה פשוט לא מספיק!

אני לומדת הולנדית בשביל הכיף

ידוע לי שהם דוברי אנגלית טובה. בקשר לעצות שלך, אני כבר עברתי את השלב הזה בהולנדית (אני מסוגלת לקרוא ולכתוב ולהתכתב), אבל הייתי מסוקרנת בקשר לשיטה שלך כי אני מלמדת אנגלית, ותמיד נחמד לשמוע על דברים חדשים, במיוחד ממישהו שמצא רעיון בעצמו. בקשר לצפיה בטלויזיה, אני מסכימה איתך מיליון אחוז, אך לצערי אין בטלויזיה אף ערוץ הולנדי (אולי אני צריכה לנדנד לכבלים?), אבל מדי פעם יש תכנית בהולנדית. יש ערוץ רדיו שמשדר חלקית בהולנדית, אז אני מקשיבה לו לפעמים. ובקשר לגיל שלי, עברו שנים רבות מאז הייתי טרודה בבגרויות. דבר אחרון, שאלה: מה שאתה אומר כאן הוא מעולה לאוצר מילים, אבל איך אתה רוכש דקדוק?

soulbird

New member
היי אני דוברת (פחות או יותר)

אפריקנס שהיא מאוד דומה להולנדית . מה שבעצם שונה הוא ה accent \מבטע ואולי גם הספלינג של מילים מסויימות.

אבל אם אתה לא יודע את השפה על בוריה

איך אתה יכול לתרגם טוב לפי דעתך? זה קצת שחצני להגיד אני יודע ככה וככה וככה... חוץ מזה הויכוח על החברה הרוסית והקליטה/חוסר קליטה שלה לא קשורים לפורום ולדיון, ואם קרה לך מקרה אחד זה לא אומר כלום.

למעלה