או.קיי.
אגב ברור שלא ניתן לצפות לאובייקטיביות, אבל המאמר די טוב. ובכל זאת: דברים לא נכונים, לדעתי: -"הוא ההתנגשות בין א”י השלמה לבין א”י קטנה ויהודית יותר נחלק בין שני המפלגות הגדולות בקואליציה". רוב בליכוד הוא לא בעד א"י השלמה. וזה כולל את שרון לדעתי, ולמיטב ידיעתי. -"שרון בזמן ממשלת האחדות , הוכיח שוב ושוב , שהוא לא מקיים את הבטחותיו , חלקנו זוכרים את פרס מביא את ההסכם הקואליציוני למרכז המפלגה ומראה את הסעיף שמראה ”הפסקת גידול וריבוי התנחלויות” וצועק : ”זה גנדי (ז”ל) ?! זה ליברמן ?!” , כולנו יודעים שבשנתיים האלו קמו מאות התנחלויות חדשות , ופואד הצליח לפנות בערך 5 מהן (שיהיו מניעיו אשר יהיו זה לא הויכוח). ומהקטן עד הגדול , משלום עד ביטחון , וסחטיין על שניהם – שרון לא קיים הבטחותיו ובאופן קבוע יצר לעבודה תרגילים פוליטים חדשים לארוחת הבוקר." לא נכון, שרון לעיתים קרובות מאוד הסכים על הכל עם פרס. רוב פעולות צה"ל בשטחים נעשו במיסגרת החלטה של משרד הביטחון שהיה בידי פואד, ואפילו כאשר התכנסה הממשלה לדון ב"פעולות תגמול", הפעולות לא היו שונות בהרבה מהפעילות השוטפת, חוץ מההיקף. "שינוי רוצה להפסיק כל סממן דתי למדינת ישראל , להפריד את החרדים מישראל" לא נכון, להפסיק את השפעת החרדים, הוא המשפט הנכון, ואני תומך בו. "ועדיף גם מהעולם." אני לא יודע, אבל לדעתי זה יכול לשמש עילה לתביעת דיבה. "העבודה רואה את החרדים אולי כקבוצה אתנית בפני עצמה – אבל לעבודה חשובה מדינת ישראל יהודית ,מדינה בעלת סממנים יהודים , ורואה כמטרה בפני עצמה שישראל תישמר כאחד כזו." משפט מסורבל ומוזר. "קבוצה אתנית בפני עצמה"? "מדינת ישראל יהודית, מדינה בעלת סממנים יהודיים" - איך בדיוק הפרדת השפעת הדת מהמדינה תוריד את הסממנים היהודיים? יהדות היא יותר מדת. יהודי הוא גם לאום, בעל תרבות חולין עתיקה עשירה ומגוונת. מדאיג אותי מאוד שיתוף הפעולה השמייח הזה עם המפלגות החרדיות..