שלום, אני עכבר כחול מדבר!

שלום, אני עכבר כחול מדבר!

אני מידי פעם הייתי נוהג לעיין פה בפורום, והיום החלטתי להצטרף - אז היי מה נשמע? יש לי בבית ארבעה ספרים: -תרועת מוות -צבע הכשף (את שני אלה קניתי עקב המלצה שלכם) -פולחני כשף -ראי-נוע. כרגע יש לי רשימה ארוכה של ספרים שאני קורא, אז יקח זמן עד שאני אקרא את שלושת הפסרים האחרים, הספר היחיד שקראתי עד עכשיו הוא תרועת מוות ומאד נהנתי (פרט לטעות דפוס נוראית שגרמה לכשלושים עמודים בספר להתבלגן... {בלללע} ) בקשר לספרים באנגלית, אני מעוניין לקרא את "הפיל החמישי" {תירגום אישי שלי} הרומן שלי עם עולם הדיסק החל ממשחק מחשב, (discworld noir), ואני עוד לא סיימתי את המשחק, בגלל תקלות במחשב, ואני מקווה לשחק בקרוב (אין לי סאונד במחשב כרגע) מהכתוב בחוברת המצורפת הרגשתי כי אני חייב קרוא את הספרים ועשיתי חיפוש ומחקר על הסופר ועל הספרים, וכך הגעתי לכאן. מקווה שתקבלו אותי בברכה עכבר כחול מדבר {אלו היו 60 שניות על עכבר כחול מדבר}

אה כן.. שכחתי..

לכל המעוניין, אני גם יוצר בבמה החדשה, וחסרות לי תגובות על היצירות שלי. http://stage.co.il/Authors/35484 אני מקווה שמותר לפרסם פה אתרים אישיים, כי זה די כמו אתר לדעתי, מממ.. אם אסור אז תמחקו לא נורא...

gaspode

New member
../images/Emo20.gifברוך הבא!../images/Emo20.gif

אמנם אני לא האדם המתאים ביותר לברך אותך, מאחר ו...ובכן, הרבה דברים. אבל הרי לך. זה מה שיש בינתיים.

dino_din

New member
אם חסרות לך תגובות

אני לא מבין למה אתה רומז על זה דווקא לנו... אם תעיין קצת בפורום אני בטוח שתראה שתגובות זה לא הצד החזק שלנו... בכל מקרה, ברוך הבא
תרגיש כמו בבית (רק אל תתחיל להסתובב בתחתונים!!!) דינו.

מאגרט....

(ע"ש מאגרט שן-שום?) הציטוט שלך מגיע מראי-נוע. זה הסיר הזה עם הפילים שעושה 'פליב' ויורק עופרת...

The Mad Hatter

New member
ברוך הבא, עכבר! :)

discworld noir משחק ממש נחמד, באמת :) ותרועת מוות זה ספר מצוין להתחיל לקרא ממנו. אחריו כדאי לך לקרא את "צבע הכשף" מבין הספרים שקנית. שהות נעימה! :) (ולכל המלכלכים על הפורום למיניהם {אהמ אהמ}-למה להתלונן כל הזמן? הפורום מתקדם בקצב מצוין! :))

תודה... ! =)

כן, אני שמתי לב שאתם חבורה של קשקשנים פה, מהביקורים הקודמים שלי... מממ.. הבעיה שלי בnoir שאי אפשר לשמור! השמירות נמחקות וכאלה.. מלא באגים.. אה.. תודה אני מקווה שיהיה לי נחמד פה..

הממ

אם לשפוט ע"פ מדריך הסדר לקריאה בספרים (וההקשרים בין הספרים השונים), אחרי 'תרועת מוות' עדיף את 'איש הקציר'... ואחרי 'צבע הכשף' חיב לבוא 'אור מופלא' הטוב יותר.... אז כך או כך נראה לי שהיתי ממליצה על רכישה נוספת!

ויימס

New member
פשששייי,

איזה מדריך קריאה מסודר וקל להבנה!
עזבו שטויות ותקשיבו לנטע: הסדרה מחולקת לתת סדרות לפי הדמויות הראשיות שחוזרות על עצמן. 'שונות' זה אומר דמות ראשית חד פעמית. רשמתי את התת סדרה ואת שם התרגום אם יש. חבר'ה, תקראו ותחפשו איפה אפשר לשפר. למשל, לא ידעתי בין איזה ספרים להכניס את הסיינסים, את The Truth, את מוריס ואת ..Wee Free. זה הסדר שבו הספרים פורסמו: the colour of magic -צבע הכשף- סתמרוח. the light fantastic -אור מופלא- סתמרוח. equal rites - פולחני כשף- שונות. mort -תרועת מוות - מוות. sourcery - מעשי קסמים - סתמרוח. wyrd sisters -אחיות הגורל- המכשפות. pyramids -פירמידות- שונות. guards! guards! - שומרים! שומרים!- השומרים. eric – לא תורגם- סתמרוח. moving pictures - ראינוע- שונות. reaper man -איש הקציר- מוות. witches abroad -מכשפות בחו"ל- המכשפות. small gods -מכאן אין תרגום- שונות. lords and ladies -המכשפות. men at arms -השומרים. soul music -מוות. interesting times -סתמרוח. maskerade -המכשפות. feet of clay -השומרים. hogfather -מוות. jingo -השומרים. the last continent-סתמרוח. carpe jugulum-המכשפות. the fifth elephant- השומרים. the truth- שונות. thief of time -מוות. the last hero –סתמרוח. the night watch- השומרים. monstrous regiment- שונות. a hat full of sky- אין לי שמץ של מושג! אף אחד לא מספר לי כלום!!!

equal rites עוסק במכשפות...

קודם כל הוא מציג לראשונה את סבתא רוח/נוצת שעווה Granny Weatherwax.... שנית, הוא מדבר על שוויון זכויות (שנשים גם יוכלו להיות מְכַשפוֹת (לא witches אלא wizards, כמו הגברים) ומכאן שמו... במדריך הגרפי שנתתי אליו קישור, כל תחילת סדרה מסומנת בכתום, והמשך הסדרה, מסומן בצהוב. ראי-נוע ופירמידות, למשל, מסומנים בכתום (תחילת סדרה) והקו המקוקו בין ראי-נוע ל"האמת" ובין פירמידות ל"אלים קטנים" אומר שיש קשר מסוים בין הספרים (אם כי לא קשר 'חזק'). הקווים החזקים, כמו אלה שבין צבע הכשף-אור מופלא-מעשי קסמים-אריק-"זמנים מעניינים" וכו', מדברים על קשר ישיר, דהיינו אותם דמויות. מהמדריך הגרפי אפשר להבין את תתי הסדרות בקלות: תת הסדרה הראשונה המוצגת למעלה במדריך הגרפי היא הסדרה של סתם-רוח תת הסדרה המוצגת מתחתיה במדריך הגרפי, היא הסדרה של המכשפות ויש את תתי הסדרות של מוות ושל שומרים! שומרים! (כאשר הן פירמידות והן ראי-נוע הם 'ספרי פתיחה'). וזהו. וחיבים ללחוץ על 'כנרת' שיתרגמו עוד. וזהו.

ויימס

New member
אבל אני נותנת את הסדר של כל הסדרה,

לא רק של התת סדרות. חוץ מזה ש-Equal Rites לא יכול להיחשב כספר של המכשפות, אם רק אחת שם והיא לא הדמות הראשית. לפי ההגיון הזה Mort יכול להיחשב לתת סדרה סתמרוח, ואם כבר מדברים על זה, למה הוא לא מופיע בקישור מקווקו בין אור מופלא למעשי קסמים? הכי טוב לקרוא את זה לפי הסדר שהספרים פורסמו וזהו. לא שזה כזה קריטי, אבל אם אנחנו כבר בקטע של לקרוא לפי הסדר...

Rincewind

New member
אולי תיכנסי לצ'אט? ../images/Emo32.gif

תלחצי למעלה על CHATTV! אני שם!

אני קוראת לפי המדריך הזה...

וזה נחמד מאד. קראתי את צבע - אור - מעשי ואז את ראי נוע ואחרי זה פולחנים ועכשיו אני באחיות לפי הסדר הנושאי. וכן, פולחנים זה על מכשפות!

למעלה