שלום אני צריכה התייעצות חשובה.

מצב
הנושא נעול.

לוסיג

New member

שלום שלכם.. יש לי כמה בעיות בעבודתי והייתי רוצה שתגידו לי מה מגיע לי מתנאי שכר מינימום לפי שעה. אני עובדת במקום עבודה שפתוח 24 שעות ביממה כבר שנה. רוב הזמן בעבודה אני עובדת במשמרות לילה שזה אומר 24:00-8:00 אני מקבלת שכר מינימום על כל השעות האלה שזה אומר 17.93 ש"ח לשעה אם אני עובדת יותר משמונה שעות ביום אני עדיין יקבל את אותו סכום..זאת אומרת ששעות נוספות גם אין לי..התוספת היחידה שאני מקבלת מעבודתי זה בשישי שבת 150% וגם שבת אצלם נגמרת ב-8 בערב...האם כל זה לפי חוק? מותר למעביד שלי לשלם לנו ככה? ואם לא איך אפשר לקבל פיצועיים על כל הלילות האלה שעבדתי? תודה מראש.

תשובות

שלום שלכם.. יש לי כמה בעיות בעבודתי והייתי רוצה שתגידו לי מה מגיע לי מתנאי שכר מינימום לפי שעה. אני עובדת במקום עבודה שפתוח 24 שעות ביממה כבר שנה. רוב הזמן בעבודה אני עובדת במשמרות לילה שזה אומר 24:00-8:00 אני מקבלת שכר מינימום על כל השעות האלה שזה אומר 17.93 ש"ח לשעה אם אני עובדת יותר משמונה שעות ביום אני עדיין יקבל את אותו סכום..זאת אומרת ששעות נוספות גם אין לי..התוספת היחידה שאני מקבלת מעבודתי זה בשישי שבת 150% וגם שבת אצלם נגמרת ב-8 בערב...האם כל זה לפי חוק? מותר למעביד שלי לשלם לנו ככה? ואם לא איך אפשר לקבל פיצועיים על כל הלילות האלה שעבדתי? תודה מראש.
תשובות
1. על עבודת לילה אין תוספת תשלום מיוחדת. 2. יום עבודה בלילה הוא קצר יותר והוא בן 7 שעות. על כל שעה נוספת את זכאית לגמול שעות נוספות. על השעתיים הנוספות הראשונות מעל 7 שעות את זכאית לתשלום של 125% משכרך. על כל שעה נוספת מעל השעתיים הללו, היינו מעל 9 שעות, את זכאית לתשלום של 150% משכרך. 3. יום עבודה ביום הוא בין 8 שעות. תשלום שעות נוספות יחושב בהתאם וכפי שהסברץי לעיל (על השעות 8-10 - 125% ומעל 10 שעות 150%). 4. ככלל מנוחת השבת צריכה להיות בת 36 שעות רצופות לפחות. על שעות עבודה בשבת העובד יקבל שכר של 150%. מעבר לכך שעות העבודה ביום ו אחה"צ לא מוגדרות כשעות בתעריף מיוחד. חישוב שעות עבודה נוספות בשבת יהיה כדלקמן: על כל שעה נוספת בשעתיים הראשונות - 175% ועל כל שעה נוספת מעל לשעתיים הראשונות ישולם לעובד תעריף של 200%. אורך יום העבודה בסופ"ש הוא כפי שציינתי לעיל - לילה - 7 שעות, יום 8 שעות. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה