שלום,אני תמרה,בת 15 יש פה מישהו???

שלום,אני תמרה,בת 15 יש פה מישהו???

אז ככה: אני נולדתי עם בעיית בירכיים הנקראת היפר אלסטיות שמתבתאת במיוחד בברכיים אני סובלת מכאבים כבר 4 שנים ואני כבר עושה שנתיים פיזיוטרפיה שכרגע מטעם קופת החולים מכייון שהבעיה היא בעיקר מבנה העצמות שלי הפיזיוטרפיה עוזרת רק לתווח קצר (יומיים בערך) ואני הולכת 3-4 פעמים בשבוע רוצים להפנות אותי לניתוח ואני לא אמורה לדעת את זה כרגע גיליתי את זה כי אני בייחסים טובים עם הפיזיוטרפיסתית שלי שמלווה אותי כבר מההתחלה השאלה שלי היא: האם יכול באמת ליהיות שלא רק שזה עלול לא לעזור אלא אפילו להחמיר את המצב??? אם כן אז האם אני יכולה לסרב למרות הוריי??? אני מסתדרת טוב מאוד למרות הכאב לפעמים יש לי ממש קשיים בהליכה הדברים שתמיד בעייתיים בשבילי הם -ירידת מדרגות -לקום במהירות מכיסא או מהריצפה -ריצה אשמח אם מומחה יענה לי תמרה

תשובה...

היי, מדבריך הבנתי שאת בת 15. ראשית, הוריך הם האפוטרופסים הטבעיים שלך: הם אמורים להסכים בשמך ועבורך לטיפולים הרפואיים שאת צריכה לקבל. לכן, ראשית , שוחחי עם הוריך על הנושא: יחד איתם את אמורה לקבל הסבר מפורט מהרופאים על הסיכויים והסיכונים בניתוח, ולקבל החלטה משותפת. באופן עקרוני, אני מציעה לך לשקול יחד עם הוריך פניה לרופא אורטופד נוסף (לפחות אחד!) לפני שאתם פונים לניתוח. עוד אעיר שתמוה בעיני מדוע הפרטים אודות הניתוח הצפוי התגלו לך בדרך אגב, דרך הפיזיוטרפיסטית: האם הוריך מנסים לגונן עליך ולהסתיר ממך מידע? את צריכה להסדיר את הנושא הזה אתם - לפני הכל.

אני אישית פניתי לעוד 2 אורטופדים

ושניהם אמרו שהמצב שלי הוא שיש לי היפר אלסטיות קשה יותר מלרוב האנשים ולכן יש לי גם כאבים סדירים בתנועות מסויימות הורי נרתעים מהניתוח ולא רוצים כל כך שהוא יתבצע כי הם מאמינים שזה יסתדר עם הפיסיוטרפיה האורטופד שלי אומר כבר הרבה זמן שצריך לגשת לניתוח אני אבל כבר בקושי הולכת לבדיקות כי זה מכאיב לי רצח!!! פעם אחת הוא כמעט הוציא לי את הברך מהמקום אני לא ממש מקפידה על ההוראות של האורטופד כי הוא גם ככה לא סובל אותי ואומר לי מה לא לעשות בלי שום קשר לבעיה... הפיזיוטרפיסתית שלי הרבה יותר כנה איתי ואני סומכת רק עליה בנושא אני רוכבת כל יום והאורטופ אמר לי להפסיק לפני שנה אבל השניים האחרים אמרו לי להמשיך אבל הרבה פחות כי אם אני אפסיק הבעיה תתריד אותי גם פסיכולוגית אני אבל רוצה לדעת האם הניתוח באמת יכול להזיק לי אמממ אני שואלת כי אני ילדה אצמעית יחסית...ואני מטפלת בכל העניין לבד (פגישות עם האורטופד,הפיזיוטרפיה,המסמכים(לא החתימות)...) תודה תמרה

למעלה