שלום אנשים מספר שאלות לגבי אמונתכם

שלום אנשים מספר שאלות לגבי אמונתכם

תראו אני די בקיא בברית החדשה כמו שאני בקיא בהמון דתות ואמונות אחרות ואני באמת לא יודע במה להאמין שמעתי המון מאנשים בכתות מסיונריות שהם יודעים מי הוא אלוהים כי הוא מדבר איתם, ואני חושב שרק אם אל אחד מבין כל האלילים בעולם ידבר איתי אוכל לדעת מה נכון באמת כי לקרוא קראתי המון.. וניסתי האמת להתפלל ולא קיבלתי מענה אולם משום מה ישו נראה לי באמת הכי מתאים והחלק המשלים בפאזל של התנך יש כאן מישהוא שאלוהים דיבר איתו? אם כן האם ממש שומעים קול? כי לפי התנך כשהוא הוא מדבר עם אנשים שמעו קול ממש אני שואל האם זה ממש קול? או איזו תחושה פנימית שאפשר להטיל בה ספק

ד ר א ל

New member
לדבר לאלהים זה נפלא.

לפנות לאבינו שבשמיים, בתפילה, בשיר הלל. אך אם אתה מתחיל לנהל דו-שיח עם אלהים? כלומר הוא מדבר אליך? זה זמן טוב להגיע לייעוץ פסיכיאטרי. לפעמים אנשים, דמיונם הפנימי משתולל, והם משוכנעים בכל מיני דברים שקורים להם, שאלהים מדבר אליהם וכו'. תהיה סמוך ובטוח, אם אלהים פונה בדברים למישהו, זה לא יקרה לכל אחד. נדיר ביותר למצוא אדם שטוהרו הפנימי כל כך רב שזה יקרה לו שישמע את אלהים. ואם יש כאלה שבטוחים שטוהרם הפנימי כה רב והם כן שומעים את קול האלהים? נו.. המיון בבתי חולים לחולי נפש פתוח לכל דיכפין (אם יתעוררו בזמן מהזייתם).

ישוע מטהר את האדם

ישוע שילם את המחיר בדמו, בכדי שאתה דראל תוכל לקבל טיהור וסליחת חטאים. ואלו הם הדרים שמטהרים את האדם על-פי הכתובים: 1. הדם של ישוע מטהר את האדם שמאמין בו, קיבל אותו לחייו והולך בדרכו. 2. דבר ה' (קריאה בדבר מטהרת את שכלו ונפשו של האדם). 3. התחברות עם מאמינים. 4. התקווה לבואו בפעם השנייה בענני השמים. לשמוע את קולו של אלהים לא קשור לדמיון שכן הדמיון הוא פעולה של השכל, ואלהים לא מדבר בשכל קרי בנפשך, אלא ברוח הקודש אל רוח האדם. שנמצאת בתוכו. כל אחד יכול לשמוע את קולו של אלהים. גם אתה דראל. אתה עצמך לא יכול לטהר את עצמך(ולכן מנקודת מבטך האובדת אתה צודק), אך ישוע המשיח טיהר אותך בדמו בכדי שאתה תוכל להתחבר עם אלהים חיים ולהיות איתו במערכת יחסים. השאלה היא לא מה אלהים יכול לעשות או לא, או מה אתה יכול לעשות או לא. השאלה היא מהו רצונו של אלהים. דבר ה' אומר לנו שרצונו הוא שאנחנו נדע אותו. ובכדי לדעת מישהו עליך להיות במערכת יחסים איתו. וזהו רצונו של אלהים.

אליהו שמע קול דממה דקה

שלום מחפש, אל תחפש אלילים. חפש את אלוהי אברהם, אלהי יצחק ואלהי יעקב - הוא האלהים האמיתי, והוא ורק הוא יוכל להדריך אותך אל כל האמת, בקש ממנו תהיה ספציפי, אלהים מכבד אמונה ועונה בדרכים שלא מצפים להם. ראשית לגבי ישוע, חשוב שתבין ששמו הוא ישוע ולא ישו. אם תקרא לישו קשה לי להאמין שתקבל ממנו באמת מענה כי זה לא שמו(למרות שהיו דברים מעולם). השם שלו הוא ישוע, המשמעות של ישו היא קללה, ראשי התיבות של ימח שמו וזכרו(בעבר התחכמתי גם לזה ואמרתי יתברך שמו וזכרו, אך אין בזה ממש). בנוסף שים לב איזו אות הורידו מהשם, את ה- ע. אם תוריד מגופך את עיניך לא תראה, וכך כל מי שמכנה במכוון את ישוע בשם ישו, אכן לא רואה. ועוד דבר נוסף לגבי השם ישו, לא מופיע שם כזה בכל התנ"ך. השם ישוע מופיע בתנ"ך, המשמעות שלו ה' יושיע, והוא קיצור או שיבוש של השם יהושוע. בספר נחמיה למשל אפשר לראות שמכנים את יהושוע בין נון ישוע בין נון. זהו שם שהיה מאד נפוץ לאחר גלות בבל. ישוע הוא האמת הדרך והחיים(לא בגלל שאני אומר זאת, אלא בגלל שהוא אומר זאת), הוא המושיע שלך, שלי, של העם היהודי ושל כל שאר העמים, ישוע הוא המשיח והוא בהחלט מדבר עם כל מי שמאמין בו. אלהים דיבר איתי ומדבר איתי יום יום, כיוון שאני מדבר איתו, יש לנו מערכת יחסים. כשאדם מזמין את ישוע לתוך חייו, מודה שהוא סבל ומת בכדי לכפר על חטאיו. כשאדם מודה בחטאיו וחוזר בתשובה, ומבקש מישוע להיות לו למלך ואדון, רוח הקודש באה לשכון בגופו של האדם. כשאני שומע את קולו של אלהים, לרוב זהו כן משהו שאפשר לכנות כתחושה פנימית, שכן אני חש את הדבר מבפנים, אך זהו יותר מסתם תחושה פנימית. זאת תובנה פנימית שלא ניתן להטיל בה ספק כי אתה יודע שאתה יודע שאתה יודע שאלהים הוא זה שמדבר אליך. איך? ישנם מספר דרכים להבין שאלהים הוא זה שמדבר. אלהים מדבר דרך דברו, דבר ה'. תמשיך לקרוא בתנ"ך ובברית החדשה, זהו דבר ה', ואלהים ממש מדבר דרך הדבר. דרך נוספת בה ניתן לבחון שאלהים הוא זה שמדבר היא כשהוא מגבה את דבריו במציאות. למשל, ישוע אמר לי שעליי לנסוע למקום מסויים לפגוש אדם מסויים שיש לו משקפיים וצעיף אדום, ושעליי לתת לו ספר מסויים. צייתתי לקול הפנימי ששמעתי, הגעתי למקום המסויים, ראיתי את האדם הספציפי שישוע דיבר איתי עליו(ובאותו הרגע ישוע הוסיף ואמר אליי שזה הוא), ונתתי לו את הספר המסויים. והוא קיבל את הספר בשמחה. זאת דוגמא אחת מיני רבות. הרבה פעמים אלהים נותן לך פשוט לחוות אותו, את האהבה שלו, את הקדושה שלו, את החיים שלו(במיוחד כשאתה מהלל אותו), והוא מדבר אליך דרך חוויה איתו. נגיעה אחת של אלהים משנה את הלב של האדם ואת כיווני המחשבה שלו שנוגדים לרוב את כיווני המחשבה של אלוהים. דרך נוספת, כשאלהים מדבר אליך לגבי נושא מסויים שקשור לאנשים אחרים, הוא מדבר גם עם האנשים האחרים את אותם הדברים פחות או יותר(פחות או יותר כיוון שלאנשים שונים ישנם תפקידים שונים). כששניים או שלושה או יותר מקבלים את אותם הדברים מאלהים, אין ספק שאלהים דיבר ויש לציית. ישנם מקרים בהם ישוע מתגלה ממש כשאישות רוחנית, ישנם פעמים שהוא שולח מלאך(כמו שנשלח מלאך ליוסף בעלה של מרים), ישנם פעמים שזהו ממש קול פיזי ששומעים. והרבה פעמים אלהים מדבר פשוט דרך יצירתו, דרך הטבע. אלהים מדבר גם דרך אנשים, במיוחד דרך המאמינים בשמו של ישוע. הרבה פעמים הבאתי לפני אלהים שאלה ובתוכי כמו קיבלתי תשובה אך לא הייתי בטוח, ואז בא אח באמונה ואומר לי שיש לו דבר דעת מאלהים עבורי, ומה שהוא אמר זוהי בדיוק התשובה שלגבייה לא הייתי בטוח. חשוב מחפש אלהים, לפנות אל אלוהי אברהם אלהי יצחק ואלהי יעקב שיגלה לך את דרכו, שידבר אליך ושידריך אותך אל האמת שלו. בקש מישוע שיתגלה אליך. דפוק על הדלת והיא תפתח.

דראל אני באמת מעדיף להאמין

לאדם שאומר שדיבר עם אלוהים ואלוהים ענה לו מאשר לשלוח אותו ישר לפסיכולוג רק בגלל שאני לא חוויתי זאת זה די מטופש, על זה מושטט כל העולם אתה לא מבין אז אתה פוסל ועל הדרך מגנה ומוציא להורג יצא לי להכנס לאתר הזה http://www.biblebasicsonline.com/hebrew/ ויש שם דרך אמונה שהיא ממש שונה מן הזרם הפופלרי של המאמינים בישוע בהסתמכות על התנך והברית החדשה לגבי השטן רוחות, אלוהים, שילוש, בן אלוהים וכו' לגבי השטן לדוגמא שהנצרות רואה בו כיישות מנגד אלוהים והיא עושה את הרע בעולם למרות שאלוהים מספר פעמים אמר בתנך שרק הוא עושה את הרע שיש בעולם ולא מישהוא אחר לגבי אלילים שאין דבר כזה רוחות ואלילים מכוון שאחרת עובדי האלילים של פעם לא טעו וגם אלוהים אמר שרק הוא האל היחיד קוצור יש שם מידע המתבסס על הכתובים תשמעו אני ממש מרגיש אבוד בחלל גדול של אמונות ודתות ודרכים פשוט לא מוצא עצמי פניתי המון לאלוהים אלוהי התנך אלוהי אברהם יצחק ויעקב וכלום נונתרתי רק עם התחושה שאם יש משהו שהייתי רוצה שיהיה באמת האמת זה ישוע הוא נכנס לי ללב הדרך שלו והדברים שהוא היה מדבר

אני שמח לשמוע

שישוע נכנס ללבך. ישוע הוא האמת, ואם אכן פנית לאלהי האבות, הוא יתגלה אליך. המשך לקרוא בדבר, המשך לחפש אודות ישוע, בקש ממנו שיתגלה אליך. לאלהים יש כל כך הרבה דרכים להתגלות לבחיריו, הוא לא מוגבל.

יש לי בעיה עם התורה

אני מתקשה להחשיב את התורה שקיבל משה והעביר לבני ישראל היא התנך שאותו אנו מכירים כיום סיבה 1. הקאנוניזיצה של התנך נעשתה הרבה הרבה יותר מאוחר וישנם הרבה ספרים שיצאו מהם http://www.gotquestions.org/Hebrew/Hebrew-canon-Bible.html http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%A6%D7%99%D7%94_(%D7%A9%D7%9C_%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%9D) סיבה 2. אם לדמויות בתנך היה את התנך/תורה זאת אומרת שהם קראו על עצמם ויכלו לדעת מה יעלה בגורלם מהי אותה תורה שקיבל? היא לא יכולה חמשת חומשי תורה או הנביאים והכתובים מהי התורה? חוץ מעשרת הדברות מהי?

אם אני בוחן את זה יותר

אלוהים בהחלט מזכיר בחמשת חומשי תורה את המילה "ספר" ו"ברית" אבל זה נמצא רק בחמשת חומשי תורה " כ וְהִבְדִּילוֹ יְהוָה לְרָעָה, מִכֹּל שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל--כְּכֹל, אָלוֹת הַבְּרִית, הַכְּתוּבָה, בְּסֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה" דברים כט מה ששם בעיני את הנביאים את הכתובים ואת הבשורות על ישוע בסלסלה אחת ואת חמשת חומשי התורה בסלסלה אחרת

מה שמוביל אותי למסקנה

שאם אני מחפש את האלוהים שמופיע בחומש אז כל חומר טקסטואלי של נביאים או מבשרים אני צריך להשוואות לאלוהים שמופיע בחמשת חומשי תורה :/

ומה שמסבך יותר את הדברים

אלוהים במאת מזכיר ספר וברית ותורה אבל מי אמר שכל חמשת חומשי תורה זה ה"ספר" שעליו הוא מדבר אולי הוא דמבר רק על ספר "דברים" נראה אבוד..

ומה שמחזיר את

חמשת חומשי תורה הנביאים הכתובים והבשורות לסלסלה אחת היא הפסוק הבא בשמות י"ז "יד וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, כְּתֹב זֹאת זִכָּרוֹן בַּסֵּפֶר, וְשִׂים, בְּאָזְנֵי יְהוֹשֻׁעַ: כִּי-מָחֹה אֶמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם. טו וַיִּבֶן מֹשֶׁה, מִזְבֵּחַ; וַיִּקְרָא שְׁמוֹ, יְהוָה נִסִּי. טז וַיֹּאמֶר, כִּי-יָד עַל-כֵּס יָהּ, מִלְחָמָה לַיהוָה, בַּעֲמָלֵק--מִדֹּר, דֹּר. {פ}" זאת אומרת שמשה לא קיבל ספר! שבוא הכל היה רשום ואלוהים גם לא הכתיב לו את הכל תוך 40 יום ולילה! הפסוק הזה מראה שאלוהים מורה לו לכתוב מאורע אחרי מאורע, מקרה אחרי מקרה כנראה שזה מה שקורה גם לנביאים למבשרי הבשורות ולשאר כותבי כתבי הקודש

לא מצאתי בכתובים

בברית החדשה ובתנך את המושג כתבי קודש או תנך מצאתי דברים כמו כתבים, ספר הימים, תורה וכו' לא מצאתי את "לא תוסיפו על הדבר אשר אנכי מצוה אתכם" כהוראה לא להוסיף כתבי נביאים אלא לא להוסיף לתורתו ולמצוותיו

מה שמחזיר אותי לשאלה מהי תורה?

חוקים? הוראות? הדרכה? כי אם כך מי שמאמין בברית החדשה כבר לא תחת אותה תורה שכפירה בה מביאה עימה ענישה זאת אומרת הישועה היא בעצם לצאת מלהיות תחת אותו חוק ולהיות תחת חסד של אותו ישוע אני חושב שאני מגיע לסוף הדעת חברה אם אני טועה בבקשה תתקנו אותי

זה מציג באור די מטומטם

את אותם אנשים שטוענים שהנוצרים טוענים שאלוהים שינה את דעתו ותורתו. כי לפי הבנתי את הברית החדשה הוא מעולם לא טען זאת התורה נשארה כפי שהיא תמלא את כולה תזכה תטעה באחת ממנה אתה בחוץ, מת, כמובן שבדרך למוות אתה מקבל ים קללות וייסורים התורה נשארת כמו שהיא, אבל המצב של ההולכים אחרי ישו משתנה כי הם מחוץ לאותו סדר חוקים שנקרא התורה הם היו תחת אותה תורה ונכשלו ככל האדם אבל קיבלו את החסד לצאת ממנה ולהיות תחת חסדי הרחמים של ישו הם כאילו ממדיניות חוקים מסויימת להיות תחת אותו זה שנותן את החוקים, זה נחמד ויפה

לא מבין אתכם פורום נצרות משיחית

אני יושב פה יום שלם מתחבט בעצמי קורא כל היום את התנך הברית החדשה שואל שאלות בפורום ואף אחד לא מתייחס או עוזר לי להגיע להבנה כל שהיא I'm losing it!

lion 7

New member
חלקנו אנשים עובדים+משפחה וילדים

אנא תמקד את השאלות שלך , או בעברית תתמקד בשאלה שנבין מה רצונך .. אל תשכח שאנו גם לא מבלים כל היום מול המחשב , אז זה מתבקש קצת קצת סובלנות וסבלנות ..ממה שהבנתי ממך על כתיבת התנ`ך והברית החדשה , נכון הן נכתבו על ידי נביאים או שליחי אלוהים שרוח הקדש שבתוכם או שצלחה עליהם לכתוב מה שנכתב . לכן הן ספרי קדש (כתובים ברוח הקדש) ..

למעלה