שלום אנשים מספר שאלות לגבי אמונתכם

ד ר א ל

New member
היה מי שכתב פעם שתורת האמת נכתבה בלבבבות

וגם כתב שכתבי הקודש יכולים להביא אותך לענווה. קרוב קרוב לאלהים שאתה מחפש. לקרוא, ולא להתיימר שאתה מבין. וגם לא להזדקק לפירושים מפירושים שונים. לקרוא ולספוג. אדם הטוען שמבין הוא את כתבי הקודש, זה "מריח" לא טוב. לא יוצא מגדר יהיר וגא בעצמו, כלומר - הפוך ממאמין של אמת. אם תמצא אדם, מורה רוחי, שידע רוחי לו, ידע אלהי, ואותו אדם ישמח אותך בגישתו ובהדרכתו, זה יהיה נפלא, ואם תיישם? נפלא פי כמה וכמה. ואם לא תמצא? עדיין יש את כתבי הקודש - קוראים וסופגים.

התורה

היא חמשת החומשים, בראשית, שמות ויקרא במדבר דברים. זאת התורה שמשה קיבל בסיני. אני לא הבנתי את הסיבה השנייה. לאנשים שבתקופת התנ"ך לא היה להם את הספר שנכתב עליהם. את התורה כתב משה בהדרכת אלהים, כנראה שאת החלק האחרון של ספר דברים כתב יהושוע בן-נון, או סופר מקורב למשה. את ספר יהושוע כתב יהושוע. את שופטים ושמואל א' וב' כתב כנראה שמואל. את מלכים א' וב' כתבו סופרים שונים וכו'. דווקא התנ"ך נעתק בדיוק בלתי רגיל. הם הקפידו על כל אות ואות כשהעתיקו בתקופה שלא היה בית דפוס העתקים של התנ"ך. אני מאמין שהתנ"ך הוא דבר ה'. אנשים כתבו את התנ"ך אך כולו בהשראת רוח הקודש.

מזה כנראה?

כנראה שיהושוע בן נון כתב את ספר דברים המספר על מות משה? האם יש פסוקים שתומכים בזה? ואיפה רשום שהתורה (החומש) ניתנה בסיני? יש פסוקים שתומכים בזה? אני מצאתי רק את לוחות האבן עם עשרת הדברות עליהם אז ספרי הנביאים ושאר הכתבים והברית החדשה נכתבו ברוח הקודש ולא ניתנו ביחד עם אותה תורה השאלה שלי היא שברגע שיושבים אנשים ועושים קאנוניזציה של נתך או של ברית חדשה או של נשיהם ביחד הכיצד הם ידעו מה כן נכתב ברוח הקודש ומה לא? איך ידעו יהודים להרכיב תנך ולהוציא ספםרים מסויימים החוצה ממנו? איך ידעו נוצרים להוציא החוצה בשורות שונות ולהכניס בשורות שהם האמינו לתוך התנך ביחד עם כתבי הנביאים והכתובים מקווה שהייתי יותר ברור, דורש תשובה! יותר נכון מבקש :)

אנחנו לא יכולים לדעת הכל

אך אנחנו כן יכולים לבטוח בה'. הקאנונזיציה נעשתה בהשראת רוח הקודש, ובהשגחה עליונה. הספרים שלא נכנסו לקאנון, הספרים החיצוניים, נוגדים את דבר ה' ולכן לא נכנסו לקאנון. בתחילת דרכי כמאמין קיבלתי התגלות ברוח לגבי התנ"ך והברית החדשה שהם דבר ה'. אלהים יכול לגלות את הדבר גם לך, בקש ממנו שיראה לך. "וַיִּקַּח סֵפֶר הַבְּרִית וַיִּקְרָא בְּאָזְנֵי הָעָם וַיֹּאמְרוּ כֹּל אֲשֶׁר-דִּבֶּר יְהוָה נַעֲשֶׂה וְנִשְׁמָע׃ " (שמות כ"ד:7) ברור הוא שלא מדובר רק בעשרת הדיברות. התורה ניתנה למשה בסיני, ברור שכל החומש נכתב במהלך כל התקופה, וכל מה שנכתב נכתב רק בדיעבד. התורה באה להראות לנו מי הוא אלהים, מה הוא דורש מאיתנו, שהוא קדוש שאנחנו חוטאים, שאין לנו אפשרו לקיים את מצוותיו כראוי בגלל החטא ולכן הוא נותן את מערכת הקרבת הקורבנות, שהיא רמז לקרבן הגדול יותר - המשיח שעתיד לגאול את האנושות מחטאיהם ולחבר אותם ברוח הקודש לאלהים חיים. ישוע המשיח לקח את כל חטאינו עליו, היווה כפרה עבורנו ושחרר אותנו מעול החטא הפחד והאשמה, ונתן לנו בחינם חיים חדשים ללא רבב, אהבה והצדקה שבדמו. - זה חסד. "כִּי אָנֹכִי יָדַעְתִּי אֶת-הַמַּחֲשָׁבֹת אֲשֶׁר אָנֹכִי חֹשֵׁב עֲלֵיכֶם נְאֻם-יְהוָה מַחְשְׁבוֹת שָׁלוֹם וְלֹא לְרָעָה לָתֵת לָכֶם אַחֲרִית וְתִקְוָה׃ וּקְרָאתֶם אֹתִי וַהֲלַכְתֶּם וְהִתְפַּלַּלְתֶּם אֵלָי וְשָׁמַעְתִּי אֲלֵיכֶם׃ וּבִקַּשְׁתֶּם אֹתִי וּמְצָאתֶם כִּי תִדְרְשֻׁנִי בְּכָל-לְבַבְכֶם׃ וְנִמְצֵאתִי לָכֶם נְאֻם-יְהוָה " (ירמיה כ"ט: 12-14) "פְּרִי הָרוּחַ הוּא אַהֲבָה, שִׂמְחָה, שָׁלוֹם, אֹרֶךְ רוּחַ, נְדִיבוּת, טוּב לֵב, נֶאֱמָנוּת, עֲנָוָה, רִסּוּן עַצְמִי -- עַל מִדּוֹת כָּאֵלֶּה אֵין תּוֹרָה חָלָה." (גלטים ה':22,23)

מסכים איתך לגבי

"אנחנו לא יכולים לדעת הכל" אך אם יש טיעון כל שהוא אני חייב לבדוק זאת על פי מה שכתוב כי זה המסמך היחיד שמעיד על אלוהי אברהם אתה אמרת כנראה נכתב על ידי יהושוע ועליי לבדוק אם זה נאמר ברור ולא להסיק מסקנות ולכתוב ספרים חדשים שיתמכו במסקנות הללו got it? עדיף כבר לקבל דברים כמו שנאמר מאשר להסיק מסקנות והשארות לגבי החלקים המשלימים בתורה שבה אתה מאמין כי אינך יכול לדעת הכל, אלא רק את הגלוי לפני כולם כי הנסתרות הם ליהוה אני לא יודע אם אני מאמין באלוהים/בתנך/בישוע לכן מחפש על פי הכתובים את האלוהים

טוב שאתה מחפש

רק בלי לחץ. נסה להשקיט את עצמך ולהיות בשקט לפני אלהים. תפנה אליו תשאל אותו תפנה אליו כמו ילד לאביו. הוא יגלה לך הוא יראה. הדברים שאמרתי לגבי שכנראה יהושוע כתב את החלק האחרון שבספר דברים, זו אינה המצאה שלי. אנחנו לא האנשים הראשונים שחיפשו את האמת וחקרו את כתבי התנ"ך והברית החדשה, יש המונים שעשו זאת לפנינו. ולפי רוב המחקרים, כיוון שהדבר לא באמת ידוע ניתן במקרה הזה לשער שיהושוע בן נון כתב. זה בסדר לשער השערות בנושא זה. אם יתגלה שלא יהושוע בין נון כתב את הפרק האחרון של ספר דברים, הדבר לא ישנה מאמנותי ולא כהוא זה.

אם האמונה שלך לא תלויה

באותה השערה, זה בסדר אבל יש כאלו שהאמונה שלהם ודרך חייהם מונעת מתוך השערות או תורות שלובשות תלבושת אמת או מדע וכשמסתכלים על הבסיס הטקסט המקורי שלהם אם מתמקדים מוצאים סתירה בין אמונתם והתורה שהם אימצו לבין הטקסט המקורי שילדה את אותהאמונה אני ימשיך לשאול, ומאמין (כבר משהו) שבסוף אני יאמין במשהו אברך אתכם לשלום! שלום ולא להתראות!

למעלה