שלום אנשים

שלום אנשים ../images/Emo13.gif

אולי יש כאן בפורום אנשים מסורתיים או דתיים, אז אתם וגם בכלל, כל מי שיודע ורוצה לעזור, שאלה לי אליכם: ידוע לכם על שיעורי תורה בעירכם היקרה? במיוחד כאלו שמתאימים לחוזרות בתשובה... תודה לכל מי שיתייחס, אני ממש אעריך כל עזרה...

אתד

New member
ברבנות ברחוב דרור

לפעמים יש הרצאות מכל מיני סוגים לפעמים זה סדרה של אותו נושא ולפעמים דברים חדשים בשעות הערב למשל הייתי שם כשהיתה סדרה על משנתה של ימימה, הרבנית קוק פעם באה, רבנית מלכת היופי לשעבר לא זוכרת את שמה וכו' את צריכה לגשת לשם ולשאול מי זאת שאחראית כי זה לא משהו שמתפרסם בעלונים אלה מישהי שמארגנת ומעבירים מפה לאוזן. בדרך כלל הקבוצה שהולכת היא די קבועה ומתווספים אלייה.

cobainos

New member
נעה ירון בכלל הייתה נערת הוגו../images/Emo3.gif

והנחתה תכניות ילדים למיניהן. למיטב זכרוני לא את גלגל המזל, אבל כן שעשועון אחר

אתד

New member
נכון

אבל היא לא מופיעה ברבנות אותה פגשתי בערב סגור בבית מטעם ברסלב. לא אהבתי.

Shark Alarm

New member
אפשר גם לבדוק בכולל ../images/Emo26.gif

שנמצא בין שכונת נאות שקמה לפרס נובל (ממש ליד המכללה למנהל- לכיוון מערב)

bhmi100

New member
לא חבל ?

חבל עלייך! חבל לאבד את הרציונליות לאמונות תפלות! חבל על החיים שלך! חבל להצטרף לקבוצה שמדכאים נשים! חבל על המדינה. (צריכה לממן את כל העסק וגם מי שלומד דת תורם פחות לכלכלת המדינה)

תודה על הדאגה

אני מבררת בשביל חברה. לשמחתי נולדתי למשפחה דתית וזה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים. מדכאים נשים? החברה החילונית היא זו הפכה את האישה לחפץ. לתמונת עירום דו-ממדית. מנסה להפוך אותה לגבר. לפחות לדתיים עוד יש כבוד לנשים. לפי היהדות אישה הרבה יותר קרובה לבורא העולם מאשר הגבר. אם היית טורח לברר לעומק את הדברים שנראים לך כמו דיכוי, היית מבין את זה. אבל אתה חי בחברה שטחית. חבל על המדינה? כשמשווים בין הנוער הדתי (ואני לא מדברת על קבוצה של 20 אנשים שנקראים נערי הגבעות) לנוער החילוני, חבל על המדינה שבה כ"כ הרבה נוער גדל בלי שום מוסר וערכים רציניים. אפילו שאלות מוסריות בסיסיות כבר לא ברורות לו. זה באמת חבל. תלמד קצת הסטוריה, תנ"ך - בתקופות בו עם ישראל היה שומר כולו על אמונתו ועל המוסר שלו, הארץ היתה פורחת. חבל על המצב כמו שהוא היום. חבל. (אגב, הביטוי "איש באמונתו יחיה" הוא עיוות של פוליטיקאים. המקור: "צדיק באמונתו יחיה". מהתנ"ך, כמובן.)

bhmi100

New member
אני לא מסכים איתך.

"החברה החילונית היא זו הפכה את האישה לחפץ" - כמה פרסומאים שמראים נשים חצי ערומות זו לא החברה החילונית תראי כמה מנהלות דוקטוריות ומצליחות אחרות יש בחברה החילונית אילו הן היו דתיות לא היו נותנים להם לפתח את הכישורים שלהם. וגם לחברה החילונית יש מקום להתקדם בדרך לשיוויון "אבל אתה חי בחברה שטחית" - מאיפה יש לך מושג ? מי קבע מה שטחי ומה לא! אמונה במשהו שלא קיים וגם משהו שגורם לנזק זה לא שטחי? תקראי את "אשת חייל" לעומק ותראי שכל מצוות האישה הן לשרת את בעלה! בחברות יותר מתקדמות יש יותר שיוויון. "כשמשווים בין הנוער הדתי (ואני לא מדברת על קבוצה של 20 אנשים שנקראים נערי הגבעות) לנוער החילוני," גרתי בירושלים מסיבוב קצר רואים כל כך הרבה פרחות דתיות עם ערכים בגודל של העקבים שלהם! נערי הגבעות הם לא 20 איש הם הרבה יותר והם זוכים לתמי(כה נרחבת אצל הנוער הדתי. בנוסף לנוער הגבעות לכי לאתר של הרשות למלחמה בסמים ותראי שדתיים צורכים יותר סמים מחילונים. (וזה עוד מוטה למטה כי אחד ה"ערכים" הדתיים הוא לכבס בבית את הכביסה המלוכלכת). ומה לגבי איכות הסביבה לא ראיתי הרבה דתיים תומכים בכך? ומה לגבי סיוע לעניים במדינות אחרות וארגוני תרומה למדינות שמצבם גרוע? איפה כל הדתיים המוסריים? תוסיפי גם לרשימה את "קו לעובד" ושתיקת מנהיגות הדתיים לאומים לגבי סחר בנשים. ומה לגבי שיעור הגזענות אצל הדתיים שגבוה בהשוואה לחילונים. ומה לגבי מי שנדקר במצעד הגאווה בזכות "מאמין מוסרי" "בתקופות בו עם ישראל היה שומר כולו על אמונתו ועל המוסר שלו, הארץ היתה פורחת." אני יודע היסטוריה מצוין, ורב התנך הוא אגדות וסיפורי בדייה (מומלץ לקרוא את "לא כך כתוב בתנ"ך), ולכן המסקנה שהגעת אליה מוטעית כי מטרתו של התנ"ך היא להוכיח קיום מצוות=ארץ פורחת וכדי להוכיח את הוא מעוות את העובדות. תראי שגם היום הכלל לא מתקיים בני ברק היא העיר הענייה בארץ וירושלים היא השנייה מהסוף במדד העוני. למזלם של הדתיים הלאומיים הם לקחו מספר ערכים חילוניים ששיפר את מצבם. לסיום מדוע כבשו הרומאים את ירושלים בקלות בשנת -63 כי הדתיים של אז לא תקפו אותם בשבת ואז הרומאים הפעילו את המצור ביתר קלות! לסיכום כדאי לך לפני שאת באה בגישה הצדקנית לבדוק א: האם אלוהים קיים? ב: האם חיים על פי הדת מובילה למוסריות יותר טובה? אני כבר בדקתי זאת!

slayer5

New member
אני מתאפקת לא להגיד "דמגוגיה בגרוש"...

ב"ה נתחיל מהסוף: "כדאי לך לפני שאת באה בגישה הצדקנית לבדוק א: האם אלוהים קיים? ב: האם חיים על פי הדת מובילה למוסריות יותר טובה? אני כבר בדקתי זאת!" חבר'ה, אפשר להרגע. הוא בדק זאת! עכשיו אפשר להתארגן כולם למפגש פורום בשישי בערב. נרביץ איזה חזיר, ננאף קצת, הרי הוא בדק זאת! ומה שאדון bhmi (בהמי?) בודק, הוא נכון ומהימן. אין אלוקים, וחיים על פי הדת לא מובילים למוסריות גבוהה יותר... אני לא אכנס לדיון של האם אלוקים קיים או לא. אני גם לא אנסה לשכנע אף אחד לקיים את המצוות. מי שרוצה- שיצטרף, בכיף. מי שלא רוצה- לא צריך. "צדיק באמונתו יחיה". אבל בנוגע לקביעה (המשתמעת) שלך ש"חיים על פי הדת לא מובילים למוסריות יותר טובה" אני בהחלט מתכננת להגיב. אין ספק שחיים על פי הדת מובילים למוסריות גבוהה יותר. לא כי חילוני לא יכול להיות מוסרי. בטח שהוא יכול. אני מכירה לא מעט חילונים שהם מוסריים וישרים. חברה מתוקנת לא יכולה לסמוך על הפרטים שבה. היא חייבת חוקים שיסדירו את המוסריות. חייבים להיות בה חוקים שאוסרים רצח גניבה, הונאה וכו'. אם לא יהיו חוקים כאלה- המדינה תמצא את עצמה מהר מאוד בתוך אנרכיה, שתביא לכך שהיא תיפול בדיוק כמו שקמה. ואיך קובעים חוקים? איך מתגבשת חוקה? במשך שנים על גבי שנים, כל פעם נוסף עוד חוק ועוד חוק, מגלים סוגיות חדשות, וגם אחרי מאות שנים (ע"ע חוקת ארה"ב) אי אפשר להיות בטוחים שכיסינו את הכל. למה? כי המוח האנושי מוגבל. אנחנו יודעים הרבה יותר מהסבים שלנו, והנכדים שלנו ידעו הרבה יותר ממנו. לכן אנחנו צריכים כוח גדול וחכם מאיתנו, כוח אינסופי ובלתי מוגבל, ש"יראה למרחוק" ויקבע באופן ראשוני את החוקים. כי הרי כבר אמרנו, שעד שנגיע אליהם בעצמנו יעברו כל כך הרבה שנים שתהיה אנרכיה מטורפת בעולם. אז אם נחזור לקביעה המדוברת, בנאדם שהולך בדיוק על פי התורה, הוא אדם יותר מוסרי מאשר בנאדם שמנסה לגלות את האמת בעצמו. התורה מדברת על דקויות מוסריות, על איסורים שנראים כל כך הזויים בנושאים שבין אדם לחברו, שהופכים את האדם הצדיק לאולטרא-מוסרי (סתם לדוגמא, אסור להקדים שלום לבנאדם שהלווית לו כסף, כדי לא לבייש אותו. לא כל אחד היה חושב על זה, ובכל זאת...) אדם חילוני, שהולך על פי האמת המוסרית שלו (שיכולה להיות הוגנת ומוסרית להפליא!), לא תמיד ירד לדקויות כאלה. הוא יכול לפגוע בלי להרגיש, הוא יכול לגנוב בלי לדעת שמה שהוא עושה זאת גניבה. ברור שיש דתיים שמתנהגים בצורה לא מוסרית. אבל זה כי הם לא מקיימים את התורה כולה. מי שהולך לפי הדרך המוסרית של התורה, הוא אדם מוסרי, ויש כל כך הרבה דוגמאות של אנשים דתיים כאלה. לגבי שאר הדברים שאמרת- אני לא מעוניינת להכפיש את הציבור החילוני, שקיימים בו כ"כ הרבה אנשים מעולים ומוסריים, ולכן אני לא אכנס לנושאים של כבוד האישה/צניעות/סמים וכו'. רק דבר קטן לגבי השיר "אשת חיל": כדאי לך להשיג את סדר זמירות שבת של "יסוד מלכות". זה ספר שמפרש את כל הפיוטים ושירי הקודש של שבת. רק כדי להראות איזה עוול עשית לאישה היהודית, ולשיר "אשת חיל" בפרט, אני אצטט לך כמה רעיונות מהספר: האישה כפועלת עצמאית וכיזמית- "זממה שדה ותקחהו, מפרי כפיה נטעה כרם- החליטה לקנות שדה תבואה ואכן קנתה אותו, ומרווחי עבודתה שתלה בו מטע גפנים". האישה כבעלת כבוד- "עז והדר לבושה ותשחק ליום אחרון- בבטחון ובכבוד היא מוקפת, ואין לה מה לדאוג מיום המוות שהוא יום הדין". כבוד המשפחה לאשת הבית- "קמו בניה ויאשרוה, בעלה ויהללה- עומדים לכבודה ילדיה ומשבחים אותה, וגם בעלה מהלל אותה". השיר "אשת חיל" הוא שיר הלל לאישה, שיר של כבוד והערצה לדמות המרכזית בבית. לדמות המחנכת, הפועלת, המהווה דוגמא אישית. רק מי שלא מכיר מקרוב משפחות דתיות-באמת, יכול לזלזל באישה הדתית. ואידך זיל גמור. (אה, בעצם כבר "בדקת זאת"...)

bhmi100

New member
מסקנות שלך לא נובעות מהעובדות חבל!

לשורות הראשונות הרשי לי לא אתייחס :) את לא רוצה להכנס לדיון אם אלוהים קיים. ואני אראה שהכנסת את קיומו בדלת האחורית. אחכ את כותבת ש"חברה מתוקנת לא יכולה לסמוך על הפרטים שבה. היא חייבת חוקים שיסדירו את המוסריות. חייבים להיות בה חוקים שאוסרים רצח גניבה, הונאה וכו'. אם לא יהיו חוקים כאלה- המדינה תמצא את עצמה מהר מאוד בתוך אנרכיה, שתביא לכך שהיא תיפול בדיוק כמו שקמה" ובזה אני מסכים איתך צריך לקבוע חוקים גם על פי מוסר וגם על פי הצרכים (לאו דווקא המוסריים) של החברה. כאן את מטשטשת את ההבחנה בין חוק למוסר דבר חוקי יכול להיות לא מוסרי ולהפך. בנוסף תמיד יהיה מוסר מעבר לרמת החוק הרי לא מתקבל על הדעת שנעניש בחוק כל מי שמעליב את השאר או לא דואג לחלשים בחברה! ואז את כותבת ש"כי המוח האנושי מוגבל" ולכן צריך להסתמך על מקור על-אנושי שאת קוראת לא התורה. וזה בדיוק כמו "המחזירים בתשובה" לא הוכחת שהתורה היא מקור על-אנושי כי לא הוכחת קיום של "כוח אינסופי ובלתי מוגבל" שגם פועל בכדור הארץ ומשפיע על האנשים שבו. הדבר היחיד שיש הוא מיליוני אנשים שחשים במצוקה מצרות וממוח האנושי שלצערנו הוא מוגבל ולכן המציאו מקורות על אנושים. ובהמשך את טוענת ש"מי שהולך לפי הדרך המוסרית של התורה, הוא אדם מוסרי" התנך והתורה בכללותו הם אוסף של סיפורים שונים שנערכו וקובצו להם יחדיו ואינם מדריך מוסרי . (למשל מה מוסרי בלדעת מתי מתי אלוהים ברא את התנין). גם מעט החוקים שיש שם אינם רלבנטים ברובם בימינו לכן לא ניתן להסתמך כמדריך מוסרי בלי להאזין לעצות של אנשים שאני מתנגד למדיניותם הפוליטית ולדעתם המוסרית. (זאת בלי לציין בתנך שהרבה אנשים שדתיים מעריצים עשו מעשים לא מוסריים כמו דויד שלמה אברהם ועוד. ועם הזמן הפרשנויות עוותו את הכתוב בתנך). בנוסף יש הרבה חוקים מהתנך שאני לא מקבל מהם שיוויון נשים (באשת חייל הבחורה משרתת את בעלה!) האיסור על אוננות, איסור על הומסקסואליות שכמעט גרם לדתי אחד לרצוח לפני שנה! רדיפת כל מי שמחלל את החוקים מה שמבצעים חלק הדתיים כיום. חוקי שחיטה (לא זוכר מאיפה הם) הידעת ששחיטה כשרה מענה את בעלי החיים האפשרות לפוליגמיה. (אני חושש שבגלל זה דתיים אנשים לא מוסריים בימינו) מומלץ לך לקרוא עוד אתר חופש

אוהו.

בדקת זאת? אוהו. אני תוהה היכן בדקת זאת. אני מניחה שספר הכוזרי לא נמנה בתוך ספרי-הבדיקה שלך. והספר 'בראשית ברא' כנראה שגם כן לא. ו'אמונות ודעות' של רבי סעדיה גאון? בכלל שמעת עליו פעם? אני בספק. אני לא מאמינה שאי-פעם קראת לעומק אפילו ספר אחד שלא בא מלכתחילה לשלול את האמונה. אל תגיד לי שבדקת. הטענות שלך כ"כ נמוכות. דמגוגיה בגרוש, ואני לא מתאפקת להגיד...אני לא הולכת לעשות בשבילך את עבודת המחקר האמיתי, אז הנה דוגמא בודדה - כמה טפשי לקחת קיצוני אחד מזרם כ"כ מצומצם בחברה שלמה ולעשות ממנו השלכות. הרוצח במצעד הגאווה מגדיר עצמו דתי? אחת מעשרת הדיברות הבסיסיות היא "לא תרצח". עכשיו תעשה אחת ועוד אחת. לא כל מי שמגדיר עצמו דתי - באמת נוהג לפי מצוות הדת. דתיים אינם אנשים מושלמים, פשוט כי אין כזה דבר. הדת היא המושלמת ודתיים הן אנשים המכירים בכך. אנשים ששואפים לקיימה במלואה ועל ידי כך לתקן את העולם באופן הכי אמיתי. אגב, שוב תודה על ההמלצה, נכנסתי לאתר של הרשות למלחמה בסמים. כל חיי למדתי בחינוך דתי כך שהנושא מאוד מאוד רחוק ממני (למעשה, מעולם אפילו לא ראיתי סמים. בחברה חילונית אין הרבה כמוני), אז היה מעניין. הממצאים שלי הוכיחו בדיוק את חוסר המהימנות שלך. איך אתה יכול סתם כך לומר שכתוב שם שנוער דתי משתמש יותר בסמים? איזה שטויות. הנה הלינק למאמר, בעיר לדוגמא -ראשון לציון. שים לב לאחוזי הנוער הדתי לעומת האחוז הכולל. http://www.antidrugs.org.il/template/default.asp?maincat=12&catid=41&pageId=532&parentId=224&keyWord=%E3%FA אם יש לך את האומץ לנהל דיון רציני, תקרא קודם כל את הספרים שהזכרתי למעלה. מפחד מהאמת? או שאתה סתם מתעצל?

cobainos

New member
ויכוח סרק

ובכל זאת אני אגיב: אני לא מאמין באלוהים. אין לי כח להיכנס לויכוח ולדבר על הספרים שקראתי או לא קראתי. BHMI1 העלה הרבה טענות נכונות מה שאתן העלתן זאת התנשאות שהציבור הדתי הלאומי עושה כבר שנים. אתם מנכסים לעצמכם את הערכים והציונות כאילו המצאתם אותם וזה נמאס. אצלינו לא חסרות תנועות נוער והמון ארגוני נוער למיניהם שלוקחים אחריות ופועלים. יש בכל מקום. אתם מיתגתם את זה אצלכם, אבל האחוז הוא אותו אחוז, אז אל תקחו בעלות על זה. יש בחברה החילונית הרבה פאקים, כמו באמת חוסר כבוד להורים ולמורים, המון פרסום ומסחריות ריקניים ועוד, אבל החברה הדתית לא טובה וטהורה כפי שאת מציירת אותה. המון פשעים,שחיתויות ועוד באים מכם ואת יודעת את זה. בחברה החילונית יש הרבה מעבר למה שאמרת.גילויים חדשים בלי סוף, העולם התקדם המון...תוכלת החיים ארוכה הרבה יותר מאשר בעבר רק בזכות זה שאנשים יצאו מבועת הדת והחיים גם עשירים הרבה יותר. יש בעולם המון מעבר למשפחה, ילדים, עבודה ומה שמסביב ולכל הגילויים החברה החילונית הובילה הדת בכללי זה הגורם מספר 1 למלחמות ולטרור. לא רק מקרב המוסלמים בימינו, הנוצרים בעבר אלא גם מקרב היהודים גם אצלינו בתנך צווה להשמיד עמים. לסיכום: הדת היא לא זו שתהפוך אדם לטוב ומוסרי יותר או פחות, אלא החינוך. הויכוח על דבר קיומו של אלוהים הוא מיותר ולי נמאס להתווכח על זה עם אנשים. אני לא יודע איך אדם שיודע על קיומו של מקום כמו אושוויץ ממשיך להאמין, אבל זה עניין שלכם. אבל תקראי את "פתוח סגור פתוח" של יהודה עמיחי ואולי זה ישנה אצלך משהו.

slayer5

New member
יש הבדל בין דתיות לדתיים, בין יהדות ליהודים

ב"ה לא אמור להיות הבדל, כמובן. אבל בפועל יש. למה? כי אנחנו חיים בחברה מודרנית, על כל יתרונותיה וקלקלותיה. הדתיות, הדת, היא האידאל. היא מה שאנו שואפים אליו. כשאמרתי שהדת מאפשרת לנו מוסריות גבוהה- התכוונתי שזה מה שיקרה כשנקיים את כל המצוות. כשתהיה דתיות נטו. בפועל זה לא ככה. אנשים דתיים (ואני בתוכם) לא מקיימים את כל המצוות. ככה יוצא שיש שחיתות גם אצל דתיים, שיש סמים ופשעים. מה שאתה רואה מול העיניים זה תוצר לוואי, הכלאה בין מודרניזציה ליהדות. לא תמיד זה מסתדר. לפעמים יוצאת מוטציה שנקראת "דתי פושע". אבל מה שהיה אמור להיות זה אדם אידיאלי, שמשלב מוסריות גבוהה עם קיום מצוות שבין אדם למקום. כן, אני לא מתביישת להגיד: האידאל הדתי, המחשבה הדתית הראשונית, מוסריים בהרבה מהמציאות החילונית (ואני לא מדברת ספציפית על החילונים הישראלים). אין פה התנשאות "דתית-לאומית", שהרי גם אני שואפת להגיע למדרגה מוסרית כזאת. גם אני עדיין לא נמצאת שם, ובכל זאת, בחרתי לדבוק בדרך הזאת כי אני מבינה ומאמינה שזאת ה"דרך-קיצור". ככה אני אוכל להגיע עוד בגלגול הזה לאיזושהי רמת מוסריות שתהיה נוחה לי ולסביבה שלי. אז לא, אני לא ממתגת שום תכונה ומעלה "אצלנו". אני מייחסת את הכל לקב"ה. אצלו נמצא החסד האמיתי, והמוסריות הנעלה נלמדת ממנו. אני בסך הכל מחקה את התכונות האלה בו, שהייתי רוצה לאמץ לעצמי...

bhmi100

New member
ואני חושב שזה יהיה כמו הטליבאן באפגניסטן!

ואני חושב שזה יהיה כמו הטליבאן באפגניסטן! האנשים המשכילים (כולל אותי) ירדו מארץ או ירדפו על ידי הדתיים כל מי ש"מחלל" שבת יומת (ראי מה אמר הרמבם) המדינה לא יכולה להתקדם טכנולוגית אנשים יאמינו בניסים במקום בצורך לחקור את העובדות באורח מדעי. מיליוני לא יהודים יובאו לארץ כדי לעבוד בחברת החשמל,מקורות ושאר תעשיות שדורשות עבודה בשבת ובחגים העוצמה הצבאית תקטן כתוצאה מהקדשת משאבים לצורכי דת וגם כתוצאה מבריחת ורדיפת החילונים (טוב לאויבים שלנו) בקיצור גיהנום עלי אדמות! ------------------------ "הדתיות, הדת, היא האידאל. היא מה שאנו שואפים אליו. כשאמרתי שהדת מאפשרת לנו מוסריות גבוהה- התכוונתי שזה מה שיקרה כשנקיים את כל המצוות. כשתהיה דתיות נטו." קשה לך להבין שיש ערכים מוסריים גם לאתאיסטים חילונים בתפיסה חלופית לתפיסת הדת. (אני מתכוון לערכים שכתבתי בתגובות הקודמות ואין לך תשובה עליהם!) אני טוען שהמוסריות שנובעת מהדת פגומה ביסודה והערכים של הדתות המונותאיסטיות לא מקובלים עלי! מה בדבר חוסר האפשרות של נ.ב. את רושמת תמיד על אלוהים שלך כאשר עוד לא הוכחת שהוא קיים . עוד שאלה גם אם יש אלוהים מה זה אלוהים ומה הוא דורש לבצע?

slayer5

New member
קצת (הרבה) באיחור...

ב"ה אדון משכיל, (מצטערת, הייתי חייבת:) אל דאגה, מי שמחלל שבת לא יומת על ידי הדתיים-בעלי-הקרניים. העונש על חילול שבת הוא "כרת", מיתה בידי שמיים. והרי אם אתה לא מאמין בקב"ה, אני מניחה שה"איומים" האלה לא מפחידים אותך ולא רלוונטיים לגבייך... מי שמחלל שבת בפרהסיא, במטרה להכעיס, הדין שלו *בעבר* היה סקילה. היום כבר לא יעשו את זה. למה? כי בעבר לשבת הייתה חשיבות כל כך גדולה- לא רק דתית, אלא בעיקר חברתית. מי שחילל שבת בפרהסיא ובמטרה להכעיס, יצא נגד המוסכמות, נגד החברה כולה, בכך שהוא התעקש להיות חלק מהחברה ובכל זאת לזלזל בערך כ"כ מקודש שבה. בימינו העונש מן הסתם יהיה שונה. בעז"ה כשהמדינה תהיה יותר יהודית ופחות אמריקאית, אם יהיה עונש על חילול שבת בפרהסיא, זה יהיה סוג של קנס- כלומר, עונש שהוא יותר מותאם לרוח התקופה. אני לא מבינה מה מקור הפרנויה של כמה מחברי הפורום (אגב, לא קראתי את ההודעות שנכתבו בשבת, אז אולי פיספסתי חלק נכבד מהשיחה), אבל אף אחד לא ירדוף אף אחד, ואף אחד לא מנסה לכפות דתיות על אף אחד. השאיפה של הציונות הדתית היא לשמור על צביון יהודי בפרהסיא. זה הכל. לא להיות נרדפים ומדוכאים. ללכת ברחוב בשבת ולהרגיש אווירה שונה מכל יום רגיל, לאכול בקפיטריה בלי לשבור את הראש אם האוכל כשר או לא. הייתי שמחה אם ירידה מהארץ בכלל לא הייתה אופציה בשבילך, לא כי אתה דתי או ציוני. פשוט כי אתה יהודי, וכאן אתה מרגיש חלק מעם. חלק ממסורת ארוכת שנים. המדינה לא תוכל להתקדם טכנולוגית? לא תהיה קידמה מיליטנטית? אלה שטויות, ושנינו יודעים את זה. לך לאוניברסיטאות, תסתכל על הספסלים סביבך ותראה מי מאייש אותם. המון דתיים משתלבים במחקר ובפיתוח, באקדמיה ובחיים הציבוריים. אחד המגזרים המרכזיים בצה"ל הוא יוצאי המכינות וישיבות ההסדר, שמגיעים מורעלים להילחם בשביל העם והארץ. וכן, הם גם "מחללים" (בהיתר) שבת כשצריך. חבל לדמיין תסריטים נוראיים של רדיפה, גיהנום וכהנה וכהנה ביטויים מאיימים שהזכרת. הייתי שמחה אם היית מעריך קצת יותר את הדתיים, וסומך עליהם שיוכלו לשלב בין דת ומדינה. לגבי אלוקים- למה לי להוכיח שהוא קיים? תוכיח אתה שהוא לא קיים! כמו בעולם המשפט, שהנאשם חף מפשע עד שלא יוכח אחרת, ככה גם במקרה שלנו. יש אלוקים עד שלא יוכח אחרת. אני מרגישה אותו, אני יודעת שהוא קיים, ואם למישהו יש קובלנות על כך הוא מוזמן לשטוח את טענותיו. מה הוא דורש לבצע? את מה שטוב בשבילנו. את מה שיביא אותנו לחיות חיים של שלווה וחופש אמיתיים, בלי כבלים של אופנות מתחלפות ורדיפה אחרי דברים מתכלים. את כל ה"דרישות" (טובות?) שלו אפשר למצוא בספר ההוראות (בתורה) ובהוראות שנמסרו בע"פ לגדולי הדור. חשבתי לעצמי אם להכניס את הקטע הזה להודעה. הרי לאדם שלא מאמין השורות האלה יכולות להיות מכשול. הן יכולות להכשיל אותו בזילזול ובלעג ובחוסר סובלנות. אני סומכת עלייך שתדע להתמודד עם השורות האלה, גם אם אתה לא מזדהה איתן. לילה טוב ובשורות טובות!

גיסיס, כמה דברים.

ההשוואה של אושוויץ לא נכונה, מה תגיד על השואות הקודמות שהיו לישראל.. הגלויות השונות. חורבן הבתים וכו' .. זה לא אומר שאין אלוהים.... ועוד משהו, הספרים שקראת נכתבו בידי אנשים, בני אדם, ולא בידי רוח הקודש. אם ככה יש המון על מה להתווכח וזכותך להאמין במה שאתה רוצה ואני מכבד את זה, אבל אל תשלול דבר שהוא לא רק היגיוני, ולא אלא גם כנראה נכון, יש אלוהים, לא יודע להגדיר אותו ככוח, או יישות, או אנרגיה או מה שתרצה, אבל יש דבר כזה שנקרא אלוהים והוא יוצר את הסדר בעולמינו וכו', אני חושב שכשנמות ביום מן הימים נוכל לענות כל כמה מהשאלות ובטח לא על כולן גם אז כי אחרת מה הטעם לחיים ובכלל לקיום בכל מרחב\זמן אם כל השאלות נענו. ועוד משו, אם אתה רוצה באמת לחפור, ואתה מאמין במפץ הגדול וכו', אז לך צעד אחורה, איך נוצר הכדור הענק הזה שמורכב מגז וחומרים אחרים שהתפרק לגלקסיות ומערכות של כוכבים ? איך הכל התחיל ? אם תהיה לך או לכל בנאדם אחר תשובה ריאלית היגיונית אז באותו היום אני אגיד לך וואלה גיסיס, אני מוריד בפניך ת'כובע. מסכים איתך שרוב המלחמות הן על דתות ומטופשות וכו', אבל תראה גם שרוב הדתות מטיפות למוסר ושלום ומה לעשות שכעסקינן בבני אדם אז ככה זה בחיים, אם אתה יכול לריב עם חבר אז על אחת כמה וכמה אפשר לריב בין עמים מדינות יישויות דתות וכו' תמיד יהיו מחלוקות ויכוחים וכו'. אני גם רוצה להביא בפניך כתבה שנראתה השבוע, אחת מטריליוני ניסים עד אין סוף שאלוהים אחראי להם, שדירה בטבריה נשרפה, הכל נשרף, הכל אבל הכל, ורק המזוזה וספר תנ"ך בתוך הדירה נשארו שלמים ולא נשרפו מה תאמר על זה? גיסיס אני יכול גם להגיד לך שאני הרגשתי את אלוהים ברגעים מסוימים בחיים שלי, ואני לא אפרט את זה פה, אבל פעם אחת זה קרה בתאונת דרכים, ואני נשבעתי באותו לילה ואני יכול להשבע לך עד היום שהרגשתי אותו. עזוב, זה ויכוח מיותר, אני מקווה רק שאתה לא מפקפק בכוחו ועוצמתו כי הוא הכל יכול וכי יראת את שם ה' זכותך לא להאמין, אבל תיזהר במילותיך, יש מישהו שרואה הכל ...........

bhmi100

New member
תשובות לך הכל טמון בסטטיסטיקה ופסיכולוגיה

נניח אתה מסתובב ברחוב ומצאת 100 שקל אתה לא תזכור את שאר הפעמים שהסתובבת ברחוב ולא מצאת אגורה :) ואם אתה מאמין תחשוב שזה מאלוהים. מתרסק מטוס ורק אדם אחד ניצל אז הוא יהפוך למאמין באלוהים-ישו-מוסלמי כי האל הציל אותו. כל השאר ילכו לבית קברות. "שדירה בטבריה נשרפה, הכל נשרף, הכל אבל הכל, ורק המזוזה וספר תנ"ך בתוך הדירה נשארו שלמים" הסבר הגיוני שרפה מתחילה בתוך דירה והמזוזה היא הכי רחוקה. אפשרות שנייה שהיו מלא דירות שנשרפו עם כל ספרי התנך שבהם רק עליהם לא דווחו בעיתון. תמיד אנשים מאמינים אומרים על הדברים הטובים שזה בעזרת השם אבל על הגרועים הם לא אומרים כך!

אם היית טיפה, אבל רק טיפה מבין וקורא ולומד

אז היית מבין שיש פסוק שאף אחד לא הצליח לקבוע מה הפירוש הודאי שלו אבל אפשר לפרש אותו בדרך ממש פשוטה והנה הפסוק.. "הכל צפוי והרשות נתונה" אלוהים קבע לנו גורל ונתן לנו את זכות הבחירה בין טוב לרע.. כדי שנהיה בני אדם ולא רובוטים.. גם למעלה בשמיים במרחב אחר יש כוחות רשע שמנסים לגבור על הטוב, זהו מאבק ניצחי בין טוב לרע, ולפעמים יצר הרוע והשטנה מצליח להשתלט על בני האדם ובגלל זה כל האסונות כל הדברים הרעים כל החטאים, אלוהים לא גורם לזה, ואני לא חושב שהוא לא מספיק חזק אחרת הוא לא היה מצליח לשלוט בעולם, אבל יש דברים שהם נשגבים מבינתי ואינני רוצה לומר דברים כמו אלוהים לא מספיק כל יכול לגבור על כל הרוע כי אם נאמין בזה ניכנע לכוחות הרשע, ואל לנו. יש אלוהים, צריך לאהוב אותו, להוקיר אותו, לכבד אותו, והכי חשוב להאמין בו בפנים בתוך הנשמה, ואם אורך חייך ייתן לך לקיים כמה וכמה מצוות ולהעריך אותו במעשים פי כמה וכמה צדיק תהיה.. זה הכל.. החוכמה על רגל אחת.

למעלה