שלום אנשים

bhmi100

New member
לדעתי זהו משפט לכסתוח של האמונה

יש כשל לגוי באמונה באלוהים. הרי אם יש אלוהים שהוא כל יכול וטוב לא אמור להיות רע בעולם אם רע בעולם דתיים אומרים שהכל מ"חטאים" של בני האדם אבל מי ברא את בני האדם ונתן להם "לחטוא" אלוהים בצמד המילים הרשות נתונה נאמר במובלע שאלוהים לא כל יכול ולא לא אחראי על כל הדברים. כי האדם יכול לבחור מה שבא לא ואלוהים לא יודע מה הוא יבחר! "ש כוחות רשע שמנסים לגבור על הטוב" - בסס את טענתך איפה הם מדוע דווקא כוחות רשע ? תואני טוען שאסונות בעולם נגרמים כי אנשים לא התכוננו למנוע אותם, כי בני האדם אכזריים, איתני הטבע פוגעים באנשים (ללא כל כוחות רע) בגלל סתירות אלו ואחרות אני כלל לא מאמין באלוהים. (גם אתה לא הסברת לי מדוע הוא קיים) "אלוהים קבע לנו גורל ונתן לנו את זכות הבחירה בין טוב לרע.. כדי שנהיה בני אדם ולא רובוטים." אני לא מסכים איתך ה"אלוהים" של הדתות המונתאיסטיות לרבות הדת היהודית קובע לנו לקיים חוקים בלי לחשוב מדוע צריך לקיים אותם ועל היהדות אתה צריך לקיים מצוות ללא כל קשר להגיון ולשכל הישר ,אתה אמור להאמין בניסים ולא לנסות להסביר אותם הסבר מדעי בקיצור אתה אמור להיות לא רציונלי!

אתה דמגוג!

אמרתי שלא צריך להיות רע בעולם? אמרתי שאלוהים הוא כל יכול, אמרתי שזאת האמונה וזאת צריכה להשאר האמונה, לא יודע אם זה נכון, הוא כל כך יכול, אבל גם לאנשים שיכולים הכל בכל תחום בחיים יש לפעמים בעיות בדרך, החיים לא מושלמים, אלוהים הוא מושלם אבל יש כוחות שמנסים לפגוע בו כוחות רשע חזקים. הכוחות האלה פועלים בכדור הארץ על בני האדם ומנסים להפר את הסדר וליצור כאוס שמתבטא בחטאים או במזג אויר או בכל דבר אחר, תקרא את הספר 'מלחמת גוג ומגוג' ותבין קצת יותר.. אלוהים אחראי על הדברים כי הכל צפוי, אבל הוא נתן לבני האדם את הרשות 'והרשות נתונה' וזה היופי של המשפט שאי אפשר להבין אותו באמת והוא מתסבך ת'מחשבה.. ודרך אגב המצוות והחוקים שאלוהים נתן לנו בתורה יש בהם המון היגיון, לאורך חיים נכון ובריא ומלא צדק וטוב. אז אל תגיד שאין קשר לשכל הישר.. אני לא מאמין בניסים אלא מקבל אותם בברכה, יש הבדל גדול. אני לא מנסה להסביר כלום כי יש דברים שאין להם הסבר, ובכלל מדע זאת תורה אחרת שמנסה להסביר את 'אלוקים' בדרך אחרת.. אפילו פרופ' סטיבן הוקינג, אחד המדענים הגדולים בימינו שחוקר חורים שחורים ואת תולדות היקום ואת המפץ הגדול אמר שסביר להניח שיש אלוהים..

bhmi100

New member
תשובות לך!

"אלוהים הוא מושלם אבל יש כוחות שמנסים לפגוע בו כוחות רשע חזקים. הכוחות האלה פועלים בכדור הארץ על בני האדם ומנסים להפר את הסדר וליצור כאוס" אז הוא לא מושלם כי אחרת הוא היה מצליח לחסל את כוחות הרשע (אתה מתכוון לעוד אלים?) ולהשתלט עליהם. "המצוות והחוקים שאלוהים נתן לנו בתורה יש בהם המון היגיון," אולי היה לפני אלפי שנים הגיון לחלקם היום חלק גדול מהן לא רלבנטיות ואחרות מסוכנות. הכל צפוי והרשות נתונה אי אפשר להבין את המשפט? אם כן אין לנו על מה לדון זה כמו שאתה תאמר יש אלוהים ואני אומר אין כזה ללא נימוקים. אני חוזר על דעתי שסתירה זאת מצביעה שלא יכול להיות אל כל יכול ששולט עלינו כמו שמאמינים היהודים הנוצרים והמוסלמים. "ובכלל מדע זאת תורה אחרת שמנסה להסביר את 'אלוקים' בדרך אחרת." זה ממש שטויות עדיף תקרא קצת על פילוסופיה של המדע ותראה מה הוא מסביר.

או קיי תשובות..

אני לא מתווכח איתך.. זה דבר ראשון, זה דיון חביב וכל איש באמונתו יחיה אני רוצה להבהיר.. זאת אמונה ומחשבה ואני לא בטוח בכלום כמו שאני חושב שגם אתה לא יכול לקבוע עובדות על סמך שלעולם לא נידע כנראה.. או קיי, אז מי שרוצה להרע לה' זה לא אלים נוספים.. אלא שטנים .. מלאכים רעים.. יצורים שמימיים, כוחות רשע, לא יודע איך להגדיר אותם אבל הם מנסים לפגוע וגם כמו שהאדם הכי חזק בעולם יכול להשרט אז אני לא רוצה להגיד שאלוהים יכול להפגע כי אסור לנו להאמין בזה ולמילים יש משמעות עצומה ולכן אני אומר שאלוהים הוא כל יכול ואני מאמין בזה כי לאמונה, למחשבה וכוח הרצון והתפילה יש כוח עצום יותר ממה שאתה חושב. המדע הוא מדהים, אבל הבעיה שלא גילינו הכל, ועד שלא נדע מה היה בעבר בכל נק' זמן בכל מקום ולא נדע מה קורה בהווה בכל נק' זמן וכנ"ל בעתיד והכל באמצעים טכנולוגיים וגישה לכל נק', שאת זה רק אלוהים יכול, כי אפילו בשמו המפורש יש את שלושת הזמנים.. היה הווה ויהיה תחבר אותם והשם של אלוהים ייצא לך .. מבין ? תמיד בני האדם יחפשו וירצו למצוא תשובות וימצאו חלק, אבל חלק מזערי ממה שאלוהים נתן לעולם הזה, מסיבה אחת, שאלוהים יש רק אחד ובני אדם כמה שיהיו גאונים וחכמים ואני לא מוריד מערכם יהיו יותר קטנים מהגדול מכולם.

cobainos

New member
קודם כל תיסגר על עצמך

אחרי שבטעות התשובה שכתבתי בצהריים לא נשלחה ואחרי כמה שעות נמחקה אזרתי כוחות ואני מגיב שוב: "אל תשלול דבר שהוא לא רק הגיוני ולא אלא גם כנראה נכון, יש אלוהים" - מי קבע שזה כנראה נכון?אתה? ומה הגיוני בדבר שאף פעם לא נראה ולא הוכח? " ועוד משהו, הספרים שקראת נכתבו בידי אנשים, בני אדם, ולא בידי רוח הקודש." אחי, גם התנ"ך נכתב על ידי בני אדם. השואה זאת לא השוואה, זאת עובדה וסיבה שמחזקות את חוסר האמונה שלי. בקשר לגלויות וחורבן הבתים... אז ככה: חורבנות הבתים קרו בגלל מרידות ומלחמות שעם ישראל של פעם חשב שיוכל מול אימפריות גדולות שמה לעשות, לא ממש הצלחנו להפיל. ואיך דיכאו עם מורד בימים עברו? כמו שהם עשו, הם רצו לפגוע ביקר מכל וככה מדכאים עם ושוללים סיכוי למרד. מפזרים אותו ו\או פוגעים ביקר לו מכל. השואה? רצח עם שלם רק בגלל לאום ושיוך לדת...בין אם מדובר בדתיים או לא...בלי שום קשר לחיים ולמציאות. ולא רק רצח אלא עינויים נוראיים והתעללות בלתי אנושית, אבדן צלם אנוש ממש. איפה אלוהים הזה שלך היה כשמיליוני יהודים שרק רצו לחיות התפללו וזעקו אליו? אז כן, ה"השוואה" (לא יודע למה קראת לזה ככה) נכונה.כי אל היה עוזר "לעם הנבחר" במצב כזה... ואם הוא קיים אז אני לא רוצה להכיר אותו. וכל ה"אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים"... אז אחרי זה תסלח לי שאני לא אשען עליו, אבל אופס...אני לא מאמין בקיומו. איך המפץ הגדול התחיל? לא יודע. איך אלוהים התחיל? אם תגיד שהוא תמיד היה אז אגיד לך שהמפץ הגדול תמיד היה. הדירה בטבריה? ממש לא מעניין. באלף דירות אחרות שנשרפו ספר התנ"ך והמזוזה גם כן נשרפו. אני לא מאמין באלוהים מהמון סיבות, כשהשואה בראשן והיא תמיד תהדהד. לא יעזור כלום (אלא אם הוא בא עכשיו ומתגלה לעיני) וזה לא מה שעושה אותי למוסרי פחות. אתה יודע טוב מאד את אמות המוסר שלי (אתה זה שקורא לי פלצן ויפה נפש וכו'...) "זה ויכוח מיותר, אני מקווה רק שאתה לא מפקפק בכוחו ועוצמתו כי הוא הכל יכול וכי יראת את שם ה' זכותך לא להאמין, אבל תיזהר במילותיך, יש מישהו שרואה הכל " הויכוח באמת מיותר אבל איך אני לא אאמין ותוך כדי לא אפקפק בכוחו ועוצמתו? שים לב למה שאתה כותב. אתה סותר את עצמך. אז איך יהודה עמיחי כתב? "התפילות יצרו את האלוהים שיצר את האדם שיצר את התפילות שיצרו את האלוהים" ואיך פרופ' דן מאהלר כתב? "בצלם ברא האדם את האלוהים" המצאה שלנו. וכל הכבוד לנו היהודים, המצאנו אותו ראשונים. אין לי בעיה עם היהדות והמסורת...ממש לא. יש לי בעיה עם הפולחן המוגזם ועם הכפייה של כל הדתיים מהדתות השונות.

נביאים כתובים נכתבו בידי אדם

כל התורה ניתנה למשה במעמד הר סיני ואני לא מדבר רק על עשרת הדיברות כי זה מה שאנשים נוטים לחשוב.. הוא קיבל את כל התורה. ועוד משהו, הספר הזה צופן בתוכו כל כך הרבה סודות, אני רוצה אולי בעתיד ללמוד קבלה שזה שייך לכל הנושא של התנ"ך ולראות את נפלאות עולם.. זה מדהים. זה באמת קוסם כל אדם שמנסה לפקוח עיניים וללמוד ולהבין.... אולי גם השואה קרתה בגלל התבוללות וחוסר אמונה ? אולי אלוהים ראה את עמו מתבולל בין העמים והיה צריך לאחד אותם בדרך כזאת או אחרת, לך תדע, אני לא שופט את דרכיו ולא רוצה להתיימר להבין. אני רק מקבל הכל. והשואה היא יצר הרוע, לך תדע מה הלך שם למעלה, איזה מאבקים היו לקדוש ברוך הוא בתקופה האפלה של האנושות..אני לא אומר שאלוהים תמיד היה ואולי כן ואולי לא, זאת שאלה מטורפת שלא תינתן תשובה עליה לעולם לדעתי, גם אם נצליח לשבור עם חלליות את מחסום שנות האור ונטוס במרחבי הזמן אחורה לא נצליח להגיע .. אני בטוח שזה מעבר להבנתנו. למה אתה חושב שאלוהים יתגלה אליך האדם הקטן שלא האמין בו, לא העריך אותו, לא כיבד אותו, לא קיים את מצוותיו ודיברותיו..? תחשוב על אלוהים כעל אבא ומפקד עליון, אתה לא יכול להכנס אליו ולראות אותו סתם ככה, תחשוב שמשה שהיה אחד הצדיקים הגדולים והושיע את עמנו ממצרים מעבדות ראה את אלוהים ושיערו האפיר כשהוא ירד מהר סיני, הוא ראה את אלוהים בדמות סנה בוער, ואלוקים דיבר אליו .. תחשוב כמה כוחות נפשיים צריכים למפגש כזה. אתה לא מבין אפילו, ות'אמת גמאני מתקשה להבין. יהודה עמיחי מתאר כאוס 'מסודר' שפועל.. אבל לכל דבר יש התחלה והסדר הזה היה צריך להתחיל מנק' כלשהי, יהודה עמיחי כנראה עישן יותר מדי כי הוא כתב יפה ומושפט אבל לא חשב לעומק אלא כתב בשביל למכור משפט יפה כמו הרבה סופרים שאני לא מוריד מערכם אך לא מעריך את חוכמתם. אם אתה חושב שאלוהים זאת המצאה של בני האדם כדי להאחז במשהו וכל עניין האמונה הוא בלוף אז לדעתי הראש שלך סגור ואתה תגדל ותבין את משמעויות החיים יותר לעומק או שלא תנסה להתעסק בזה ותוכל להיות כמו רוב בני האדם, שלדעתי הם קטנים, מתעסקים בגשמי ובתפל וחיים את חייהם בלי משמעות. עם הכפייה הדתית יש לי בעיה, אבל מצד שני אני מעריך את זה, אלה אנשים שמנסים לשמר את האמונה בכל דרך ומתווים דרך לעם ולדת, ויודעים שאם לא הם אז מי .. כשאומרים לי להניח תפילין באיזה מקום, הדתיים שאומרים לי לא מרוויחים כסף מזה, כשמחלקים לי בצומת ספר תהילים ואין לי צדקה אז הם לא עושים כסף, הם עושים זאת למען הקדוש ברוך הוא, האמונה והגאולה שבוא תבוא. ועוד פעם, אתה בן אדם ואתה לא יכול לקבוע אם הפולחן מוגזם או לא, מה שנכתב יש לעשות ואם לא עושים אז לא ממלאים את ההוראות בפה מלא, התורה ניתנה על ידי אלוקים ועם זה צריך לחיות.

cobainos

New member
שוב פעם אתה מציב עובדות

"התורה ניתנה ע"י אלוהים ועם זה צריך לחיות" לא מאמין בזה.סבבה? תתפוס שאני לא מאמין בזה אז אני לא אחיה עם זה. כנ"ל על מעמד הר סיני, לא מאמין ש"אלוהים" בא ונתן לו את התורה. אני לא אומר שאין בספר הזה כלום. יש בו המון ערכים והרבה חכמה. אני פשוט לא מאמין בהרבה ממה שמסופר שם ומאמין שהוא נכתב בידי בני אדם, הרבה בני אדם. וגם בין בני האדם לאורך הדורות לא חסרו עילויים וגאונים מדהימים. בין אם זה הרמב"ם ובין אם זה אינשטיין. השואה קרתה בגלל התבוללות וחוסר אמונה? לא רוצה להגיב לך על זה אפילו...באמת לא היית בהרבה שיעורי היסטוריה כנראה. תציץ קצת בספרים, תלמד על יהדות אירופה, במיוחד על מזרח אירופה בכלל ויהודי פולין בפרט ששימרו יפה מאד את הדת והמסורת והיו חברה סגורה כמעט, אם החילוניים שבהם ואם הדתיים שבהם. המשפחות של סבא וסבתא שלי, למשל, שמרו מסורת והיו דתיים. בית הכנסת היו עבורם הרבה מעבר לזה, הוא היה מרכז הקהילה המאוחדת ששמרה על עצמה. מה יצא להם מזה? סבתא שלי ואחיותיה הגיעו לארץ כל אחת באיזו דרך, סבא שלי וחלק מאחיו הגיעו. כל שאר המשפחה הושמדה והייתה לאפר. אפילו לקבר ישראל שהאלוהים שלך מצווה עליו הם לא זכו. מאבקים?הוא לא אמור להיות כל יכול או משהו כזה? אתה אומר שהראש שלי סגור בגלל הדיעה שלי? ההפך, כשבאו אליי בתור ילד וסיפרו לי את כל הדברים האלה בתור עובדות בגן ובכיתות הנמוכות ישר הלכתי ושאלתי והחלטתי לבד שאני לא מאמין והחלטתי ככה. אם אתה חושב שבגלל שאני לא מאמין בישות לא מוכחת אז הראש שלי סגור אני לא אגיד מה אתה חושב כי אני לא רוצה להעליב או משהו כזה. הראש שלך סגור בגלל שאתה לא מתיימר להבין כלום את דרכיו. ותפסיק להישמע כמו כל הדוסים האלה שחושבים שמי שלא מאמין באלוהים ולא חי חיי דת אז הוא מתעסק בתפל וחי חיים בלי משמעות. אל תהיה צבוע ואם אתה חושב ככה תחזור בתשובה, כי אתה מתנהג ונוהג בדיוק כמוני, לא מקיים חצי מצווה. אפילו כשר אתה לא אוכל (כמה נושאים קודם דיברנו כאן על פיצה עם פפרוני, ויניב - אתה לא קראי.) זה שאני נוהג לפי אמות מוסר אחרות ומתעניין בדברים אחריו וחי עבור מטרות אחרות לא אומר שאני ריקני וחי חיים בלי משמעות. רואים שמישהו שטף לך את המח. "יהודה עמיחי כנאה עישן יותר מידי..." קודם כל תקרא את מה שהוא כתב, הבאתי קטע ממש קצר מתוך שיר של 20 עמודים והרבה מאד בתים וזה לא רק שם הוא עוסק הרבה בנושא הזה וכתב על זה המון. אני ממש שמח שמשרד החינוך החליט שספרות זה מקצוע חובה ושיצא לי להכיר את הסופר הזה, כי בזכות שיר או שניים העמקתי והכרתי הרבה מכתביו. ותאמין לי שיהודה עמיחי לא היה פופוליסט ולא כתב משפטים בשביל למכור אותם וכשתקרא קצת ממה שהוא כתב תבין שהחשיבה שלו עמוקה פי כמה משלך ומשל רוב האנשים והוא כתב את שכתב אחרי שעבר המון בחיים. הדוסים בקניון שמציעים להניח תפילין ואלו שמחלקים ספרי תהילים זאת לא כפייה דתית, זאת מסיונריות לשמה. כפיה דתית זה נסיון לעגן את הדת בחוקים, זה איומים ואלימות כלפי מי שלא נוהג כמוהם..בקיצור, נסיון להכריח אנשים להתנהג לפי הדת למרות שהם לא מאמינים

cobainos

New member
גמה טעויות!!

אני ממש עילג על הבוקר. אני לא אגיד מה אני* חושב כי אני לא רוצה להעליב או משהו כזה. הראש שלך סגור בגלל שאתה לא מתיימר להבין * את דרכיו. ויהודה עמיחי הוא משורר ולא סופר עמכם הסליחה

bhmi100

New member
אתה שוב מסתמך על אלוהים שהמצאת

"כל התורה ניתנה למשה במעמד הר סיני ואני לא מדבר רק על עשרת הדיברות כי זה מה שאנשים נוטים לחשוב.. הוא קיבל את כל התורה." ואני אכתוב לך שהתורה נכתבה על ידי שיכור בדרום סין לפני 2000 שנה למה שדווקא הגרסה שלך תהיה נכונה ולא שלי. אילו עוד הוכחות מהעבר (ארכאולוגיה היסטורהי) יש למשפט שלך? "ולי גם השואה קרתה בגלל התבוללות וחוסר אמונה ?" שמעת פעם על ריקוד הגשם השבטי. כאשר שבטים רוצים שירד בשטחם גשם הם רוקדים כדי שהאל שלהם יוריד גשם אם זה הצליח אז יש אלוהים אם לא אז יש תירוץ שמישהו משבט לא האמין-לא ביצע את הטקס במלוא הרצינות. בנוסף בשואה נהרגו הרבה יותר אנשים חרדים ואילו חלק מהחילונים שהשתמשו בשבל שלהם ברחו מאירופה בזמן. (אחד מהם היה סבא שלי אתאיסט גמור שיסד קיבוץ בצפון) אילו הם היו דתיים אז הם היו צריכים לבטוח באלוהים ולא לחשוב שכדאי לברוח לפני שיהיה מאוחר מדי. "אתה בן אדם ואתה לא יכול לקבוע אם הפולחן מוגזם או לא," זו הנקודה מדוע אני נגד הדת. שיש מלא אנשים שבשם ה"אלוהים" קובעים את הפולחן את המצוות ואת המותר והאסור. כל פעם "כוהני הדת" קובעים מה מוגזם ומה לא. מכיוון שזה כח כל כך גדול מתחילות מחלוקות בין כוהני הדת לבין עצמם דוגמאות: חלק מהחרדיים מצביעים לאגודה (כי זאת מצווה),חלק לשס וחלק לא מצביעים כי (לפי שלט שנתלה בירושלים) תורתנו הקדושה אוסרת עלינו להשתתף בבחירות. רבנים שאני שונא החליט שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת. חלק מכוהני הדת אומרים שאסור על פי התורה להחזיר את השטחים וחלק אומרים שצריך כי זה "פיקוח נפש". ויש אינספור דוגמאות שכאלו....

cobainos

New member
אתה בסדר אתה!

שים לב למשפט של שלום חנוך אצלי בחתימה. זה יכול להלום גם אותך.

bhmi100

New member
משפט נחמד!

אני הייתי רושם "שמור אותי האל מפני דיכוי בכלל האמונה"

bhmi100

New member
תשובות!

האם את קראת ספרים של הגות ומחשבה חילונים ? האם את יודעת מה זה אתאיזם? אני לא מרגיש צורך לקרוא את כל הספרים שמצדיקים דת ואמונה כדי להחליט את דעתי. "הדת היא המושלמת ודתיים הן אנשים המכירים בכך" שוב את כותבת טענות ללא ביסוס אני ממליץ לכך ללמוד קצת לוגיקה. כי לא נראה שהוכחת את הטיעון . באותה לוגיקה אני יכול להגיד שהגוק הוא מושלם ומי שלא סוגד לא ימות! "אחת מעשרת הדיברות הבסיסיות היא "לא תרצח"." מה שלא מפריע לי לקבל זאת כערך חשוב לחברה אך לא כמשהו מאלוהים. ומה שלא מפריע לתנך להצדיק הרבה מקרי רצח של "חוטאים" כהגדרתך וגם להצדיק רצח כיום (על כל הרבנים שהוציאו דין רודף לרבין שמעת? ) ציינתי בתגובות הקודמות שהרבה ערכים של "הדתיים" בימינו לטעמי הם לא מוסריים יש לך תשובות? . מה בדבר כל זכויות היתר לדתיים ? חינוך נפרד אך מתוקצב במלואו על ידי המדינה? פטור משרות לדתיות ומסלול בני ישיבות. מעמד על למועצת ישע הדתית ברובה? (יש בינה לבין המדינה משא ומתן כל פעם שהמדינה מבצעת מדיניות) לסיום מומלץ לקרוא קצת הגות חופשית ברוך שפינוזה נ.ב. הנתונים של הרשות למלחמה בסמים הכלל ארציים ולא של ראשון בלבד! בנוסף לכך שאת מגדירה כל מי שלא דתי כחילוני למשל עולים שלא נקלטו ונוער במצוקה שלא יתקבל בחיים למסגרת דתית קל וחומר לבית ספר דתי מעלה את אחוז ה"חילונים" שמשתמשים בסמים. וגם תתיחסי להטייה למטה לאור אפקט הכביסה המלוכלת.

אני מראשון ונוסעת לשיעורים בכפר סבא

בימי שני את מוזמנת להצטרף חוצמזה תהיי בקשר אעדכן אותך על אירועים מיוחדים שמתקיימים לפעמים בבית הכנסת כמו בתחילת חודש ניסן שהיה

למעלה