שלום אנשים

Justin Angel

New member
אין כזה דבר "להיחשב" פאגאנ\ית.

את מרגישה בלב שאת "פאגאנית"? אז את פאגאנית. זה הכלל היחידי שיש לי בנושא, מי שמאמין בלב מלא שהוא פאגאן ויודע את זה, אז הוא בשבילי פאגאן.

suki da yo

New member
את מכניסה את עצמך לדיון בעייתי

תחשבי על זה ככה, עדיין לא החליטו באופן גורף וברור מיהו יהודי, והיהדות כוללת בתוכה יחסית מעט זרמים. האם גיור כזה שווה לגיור אחר? האם מישהו שאביו בלבד היה יהודי והוא מאמין ביהדות הוא יהודי? עכשיו תקחי את הפאגאניזם. יש מספיק פנתיאונים למלא ספרים, אלים ואלות לאין ספור. קחי את זה, ותחשבי על אלפי הקומבינציות שיכולות להיווצר (קומבינטוריקה, מישהו?) ותחשבי שעל כל קומבינציה שמישהו מאמין בה, יש אלפי דקויות שכל פאגאן מכניס באמונה האישית שלו. עכשיו תקחי שלושה פאגאנים ותכניסי אותם לחדר אחד. הסיכויי הגדול הוא (בגלל הטבע האנושי) ששלושתם יטענו שהם הפאגאנים היחדים בחדר (אלא אם האמונות שלהם יחסית דומות, ועם גיוון כזה הסיכוי אפסי, או אם הם אנשים באמת פתוחים ובמינים, ואפילו בין הפאגאנים יש הרבה מאוד שאינם כאלה). זה הרבה יותר מסובך מהכל, אבל גם מאוד פשוט. פםאגאן הוא מי שחושב שהוא פאגאן. מי שבחר באופן מודע לקרוא לעצמו פאגאן הוא כזה, כי מי אני שאחליט אחרת בשבילו? אבל אני מאמינה שלפחות בנאדם אחד יגיב לזה , יגיד לשדעתו אני טועה, ויתן פרוש אחר למיהו פאגאן.

Justin Angel

New member
וגם זו זכותו

פאגאניות כדרך אישית נותנת מקום לפירוש אישי גם על הנושא מהו ומיהו פאגאן, זה שזאת יומרנות לשמה זה כבר משהו אחר. אגב, בתקווה האדם הנ"ל לא ידבר כאן אחרי תקופת שתיקה ארוכה.

נימרודל

New member
את כזאאאת חסרת דימיון!

זה האנשים הקטנים והשחורים שמצויירים באופן גס בתחתיתו של כל פנקס! (וואו יצא לי חרוז...)

נימרודל

New member
לייייייקוש!!!

מואה מואה מואה!!! חיחי כפי ששמת לב גם לי יש את הבלאדה שלנו בחתימה... איי לאב יו- יס איי דו!!! דידי

למעלה