שלום אנשים

jammit

New member
שלום אנשים

למרות שצר לי מאוד להוריד את השרשור המאוד מאוד חמוד {שלא הבנתי ממנו כלום} על הגרסה המחודשת לשיר פסח, אני רוצה לשאול משהו! מי זה לעזאזל טרי פראצ'ט?! הייתי בחנות ספרים ב... אמממ... לא יודעת... איזושהי ארץ, וראיתי כריכה מאוד חביבה למראה שכתוב עליה טרי פראצ'ט ועוד איזה משהו. אז חשבתי לעצמי, "המממ... מעניין אם מדובר בבן דודו של הארי פוטר?" ושכחתי מהעניין. עכשיו כשאני רואה שיש לו פורום, החלטתי להעז ולהתעניין! אשמח לקבל פיסות מידע. תודה מראש, וחג שמייח.

The Mad Hatter

New member
שלום לך! :)

אני מניחה שיהיו כאלה שיסבירו את זה בצורה טובה יותר, אבל לא נורא. טרי פראצ'ט הוא סופר פנטזיה (ולפעמים טיפה מד"ב? תלוי באיזה ספר תופסים אותו..) הומוריסטית-סאטירית-פארודית-או משהו (אף פעם לא הייתי טובה בהגדרות) בריטי. ידוע בעיקר ככותב הסדרה "עולם הדיסק" )discworld) שהיא סדרת פנטזיה הומוריסטית-סאטירית-פארודית וכו'. עוד ספר ידוע שלו הוא "בשורות טובות" אותו כתב עם הסופר ניל גיימן על האפוקליפסה, אם לפשט את הספר לגמרי. מאד מומלץ. עוד יותר מומלץ להכנס לקישורי הפורום ומשם לאתר שנועד להסביר את הדברים האלה בצורה קצת יותר טובה מזו שלי.. נשמח לראותך שוב בקרוב! :) (אם את רוצה להתחיל לקרא את ספריו של טרי פראצ'ט, הדעות בפורום די חלוקות בעניין. לדעתי כדאי להתחיל מ"תרועת מוות" או "בשורות טובות", אבל יש אנשים שמעדיפים להתחיל מההתחלה-כלומר "צבע הכשף" ו"אור מופלא". כל ספר שתבחרי יהיה טוב, לדעתי, כמובן *_*) * אה, ומה זאת אומרת "בן דודו של הארי פוטר"?

jammit

New member
קודם כל, תודה רבה ../images/Emo13.gif

בן דודו של הארי פוטר... לא יודעת... זו היתה המחשבה הראשונה שצצה במוחי כשקראתי "טרי פראצ'ט"... האמת, אני הייתי בטוחה שטרי פראצ'ט הוא שם הספר, לא הסופר. אפשר לקבל את שם הסדה המומלצת {למתחילים} באנגלית? ואני מאוד אוהבת ספרי פנטזיה ומד"ב, ולקרוא בכלל {לכן זכיתי לכינוי השנוי בחלוקת "חנונית מגניבה"
}, כך שאם הספרים שלו כל כך מומלצים עד שנפתח פורום בשבילם, אני די בטוחה שאהנה.

Maladict

New member
Mort

הסדרה של עולם הדיסק מחולקת לכמה תת סדרות, אבל הטובה מכולם זאת סדרת המוות. mort -זה הספר הראשון בסדרה. מוות צריך עוזר אז הוא הולך מוצא לעצמו איזה ג'ינג'י שלומיאל ומפה הכל מסתבך. reaper man - הספר השני בסדרה, מוות מפוטר מעבודתו. וכבר מפה הכל מסתבך. (בספר הזה מופיע מוות העכברים דמות נערצת לכשעצמה). soul music - הספר השלישי עולם הדיסק מגלה את הרוק אנד רול, או בשפתם מיוזיק ויז רוקס. מוות נעלם והנכדה שלו צריכה לפטור את כל הבעיות. הסיבוך בספר הזה ממשיך מהספר הקודם. upon my oath im not a swearing man but in this case הסדרה הזאת בהחלט הכי חזקה לפי דעתי. למרות שאני עדיין לא מבין איך אפשר למות מגרדת.

../images/Emo35.gifאמממ... שאלה

את "בשורות טובות" תרגמו לעברית?? אם כן, איפה אפשר להשיג ספרים שלו- עברית או אנגלית לא ממש משנה... (כן אני חדשה... ברור לא?)

ויימס

New member
כן, תרגמו לעברית.

איפה אפשר להשיג ספרים לו? סטימצקי, אבל הם שוחטים. צומת ספרים? הכי טוב לקנות מחנות ספרים משומשים (לא שאני עשיתי את זה).

Maladict

New member
אז ככה

עולם הדיסק הוא הנישא על גבי 4 פילים אשר עומדים על גבו של צב ענק. העולם הזה הוא פחות או יותר חיקוי לעולם שלנו במרכז העולם עומדת לה/יושבת/שוכבת העיר אנק מורפורק (חיקוי לניו יורק?) ובעיר הזאת יש כל מני דברים מעניינים כמו האוניברסיטה הנעלמת האוניברסיטה לכישוף ולארוחות טובות (פחות או יותר כמו כל אוניברסיטה אחרת). יש גם דמיות די נחמדות אך החשוב ביותר הוא המוות הוא הכי מצחיק יש לו גם משרת בשם אלברט וסוס בשם בינקי. בכל מקרה אם את רוצה להכנס לכל הקטע של פראצ'ט אז תתחילי עם ספר בשם "תרועת המוות" הוא מסביר הכי טוב על כל הדיסק. תהני.

jammit

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אגב, אהבתי את החתימה שלך
{לא קשור}

Maladict

New member
בוקר בוקר :)

תודה רבה:) בכל מקרה איפה ויימס כשצריכים אותה? את צריכה לעבור את טקס הקבלה?

keynant

New member
נראה לי שעוד לא...היא חדשה בעולם...

הדיסק...כשהיא תקרא כמה ספרים, נוכל להעמידה במבחן..

Maladict

New member
ואם היא לא תעמוד בו?

נזרוק אותה לתוך הר געש? ניתן לה לשחות עם הכרישים? נשלח אותה להרגיז את הספרן?

jammit

New member
אתם נורא נורא מפחידים ../images/Emo5.gif

וברגע שאסיים לקרוא את הסדרה שהתחלתי לא מזמן {בהנחה שסיימו לכתוב אותה}, אני אתחיל לקרוא את ספרי פראצ'ט {הו! ההתרגשות!}

Maladict

New member
איזו סדרה את קוראת?

יש מצב אולי גם שאת מכירה סדרות של בבילון 5?

jammit

New member
אממ...לא

אני קוראת עכשיו את סדרת חומריו האפלים. רגע... האם זה נכון?... זה בלתי אפשרי... זוהי אינה סתם סדרה! זוהי טרילוגיה!!! אההההה! גורלנו נחרץ! בדיוק סיימתי את הכרך השני אבל אני די בטוחה שהשלישי עוד לא נכתב. ואגב אנדר, קראתי רק את המשחק והצל {נשמע כמו שמות של ראפרים לא יוצלחים}. האחרים נורא שיעממו אותי.

DviRincewind

New member
אז תהיה לך בעיה עם עולם הדיסק...

בשנים פוריות במיוחד יצאו שלושה ספרים בשנה...

DviRincewind

New member
כי לפי מה שהבנתי ממך,

את מחכה שסדרה תסתיים בשביל לעבור לבאה. במקרה כזה, עולם הדיסק תחזיק אותך עוד כמה עשרות שנים...

jammit

New member
לא בדיוק

סדרות שסיימו לכתוב אותן-כן. אבל סדרות שלא...זה היה עצוב אם הייתי מחכה שייצאו כל הספרים של מחזור כישור הזמן לפני שהייתי עוברת למשהו אחר...

Athaclena

New member
חומריו האפלים

השלישי נכתב אבל עוד לא תורגם שמו בישראל (אבל לא כי הוא לא תורגם עדיין
): the amber spyglass יש לי אותו אז אני לא אומרת סתם. והוא הכי טוב!!!

limilu

New member
מה זאת אומרת בן דוד של הארי פוטר?!

מה זאת אומרת?! אתה אף פעם אל תשווה את הארי פוטר ה (אל תסקלי אותי שיר) ילדותי לטרי פראצ'ט הנעלה! תגיד לי, אתה השתגעת? אוי ובוי... כשויימס תשמע על זה...

למעלה