שלום אנשים

jammit

New member
קודם כל, אני בת {לפחות בפעם האחרונה

שבדקתי} והיי, ברגע שראיתי שם בריטי מתנוסס לו על גבי כריכה צבעונית במקום נידח, ישר עלה לי שמו של פוטר לראש. ואם לא קראת, כבר כתבתי שחשבתי שטרי פראצ'ט הוא שמו של הספר, לא של הסופר. וחוצמזה, אני לא כועסת/נפגעת מזה שירדת על פוטר. אני אמנם נהנית לקרוא את הספרים האלה אבל קראתי דברים הרבה הרבה הרבה יותר טובים.

Maladict

New member
הארי הוא גנב

טוב לפחות הספר הראשון שלו. כל ההשראה שם מהמשחק של אנדר. וחוץ מזה הארי פוטר קבור בחיפה...

limilu

New member
האמת היא...

שהתכוונתי לשכנה שלי, שיר. זה בגלל שהיא כל הזמן מתעצבנת כשאני יורדת על הארי פוטר.

ויימס

New member
האמת שטרי פראצ'ט באמת נשמע

כמו בן דוד של הארי פוטר. שני לפלפים בריטיים כאלה...
הארי וטרי!

ויימס

New member
הנה כל הספרים שאני יודעת עליהם...

ותקראי לפי הסדר! סדרת עולם הדיסק: the colour of magic -צבע הכשף- סתמרוח. the light fantastic -אור מופלא- סתמרוח. equal rites - פולחני כשף- שונות. mort -תרועת מוות - מוות. sourcery - מעשי קסמים - סתמרוח. wyrd sisters -אחיות הגורל- המכשפות. pyramids -פירמידות- שונות. guards! guards! - שומרים! שומרים!- השומרים. eric – לא תורגם- סתמרוח. moving pictures - ראינוע- שונות. reaper man -איש הקציר- מוות. witches abroad -מכשפות בחו"ל- המכשפות. small gods -מכאן אין תרגום- שונות. lords and ladies -המכשפות. men at arms -השומרים. soul music -מוות. interesting times -סתמרוח. maskerade -המכשפות. feet of clay -השומרים. hogfather -מוות. jingo -השומרים. the last continent-סתמרוח. carpe jugulum-המכשפות. the fifth elephant- השומרים. the truth- שונות. thief of time -מוות. the last hero –סתמרוח. the night watch- השומרים. monstrous regiment- שונות. ועכשיו הוא עובד על אחד בשם a hat full of sky ספרי ילדים בעולם הדיסק: The Wee Free Men The Amazing Maurice and his Educated Rodents סדרת הננסים: truckers- ננסי המשאית diggers- ננסי המכרות wingers- ננסי הכנפיים ספרים עצמאיים: אנשי השטיח the carpet people בשורות טובות good omens strata סדרת ג'וני: Jonny and the dead Jonny and the bomb Only you can save mankind

jammit

New member
הצד האפל של השמש? מזכיר לי את השיר

the dark side of the moon... ידוע לכם אם הוא חובב פינק פלויד?

keynant

New member
תראי, הוא מאוד אוהב פארודיות...

ושטויות כאלה, אז סביר להניח שהשם הוא לא סתם מזכיר... אגב, "אין צד אפל לירח. כולו אפל..."

jammit

New member
שאלונת

הספרים של פראצ'ט הם מסוג הספרים שגורם לך לחשוב? למשל, שער המוות וחומריו האפלים ממש גורמים לי לתהות לגביהם.

DviRincewind

New member
המממם

כיוון שספריו של פראצ'י הן בעיקר פארודיות על המין האנושי, זה תמיד נחמד לנסות לחשוב למה הוא התכוון. חוץ מזה שהספרים מלאים ברמיזות נסתרות לכל מיני דברים (פוליטיקה, קולנוע [ע"ע ראינוע], מוסיקה וסטאף שכזה). יש מדור שלם ב-LSPACE שמוקדש לזה, אם זה מעניין אותך

Maladict

New member
שער המוות

שער המוות הוא בהחלט אחת יצירות המופת בפנטזיה תמיד יהיה מקום בליבי להאפלו אלפרד וכלב אך שער המוות לא מתקרב לטרי פראצ'ט בעומק המחשבה מה שכן את יכולה להשוות בין המשחק של אנדר או סדרת בבבילון חמד לטרי.

ויימס

New member
טוב, שער המוות זה סגנון שונה.

אלו סופרות שאם הן רוצות להגיד משהו עמוק ומלא משמעות בקשר לאנושות וכאלה, הן פשוט יגידו את זה כמו שזה. טרי פראצ'ט גם כן לפעמים עושה את זה, אבל בדרך כלל הוא יותר... מתחכם ונותן לך לחשוב לבד. (אלפרד שולט! ...אני היחידה שדמיינה אותו כמו המשרת של באטמן מהסדרה המצויירת?)

jammit

New member
אלפרד..

אצלי הוא היה פשוט איש גבוה ורזה עם שיער לבן עד לכתפיים. איך ראיתם את האפלו?

ויימס

New member
האפלו:

איש גבוה ושרירי עם שיער בלונדיני ארוך (עם כל הרצון הטוב שבעולם לא הצלחתי לדמיין אותו עם שיער לבן וחום בקצוות, צר לי...). יפה אך בעל הבעה מרושעת. איך דמיינתם את קסר?

jammit

New member
אממ...

קודם כל, איך שאת דמיינת את האפלו שונה לגמרי מהצורה שבה אני דמיינתי אותו! אני ראיתי איש גבוה ושרירי {וכאן נגמר הדמיון} עם שיער חום קצר אבל לא קצוץ ופנים מהורהרים ומרוחקים. את קסר ראיתי פשוט כדמות גבוהה בברדס כהה.

Maladict

New member
האפלו

האפלו נראה בערך כמו כל גיבור ממוצע, נגיד טום קרוז מהסמוראי האחרון, אבל עם הרבה קעקועים של משושים (הרונות שלהם נראים כמו משושים). וקסר נראה בכרכים הראשונים כמו מנהיג שבט אינדיאני זקן חכם אבל מאוד בכושר ואז אחרי הכרך הרביעי מופיע לו הטרוף בעיניים. אך מחזור שער המוות איזו סדרה איזו סדרה. אני בטח הראשון שקרא אותה בפורום עוד לפני שכולה תורגמה לעברית. יו זה היה בערך לפני 10 שנים כל כך מזמן. * מרגיש זקן*

wolfeyes30

New member
טרייסי היקמן הוא סופר

די הופתעתי שגילית את את זה... מי קורא לבן שלו טרייסי

ויימס

New member
מוזר מאוד...

כי אמרתי סופרות... ואני יודעת שטרייסי הוא בן!!! וכבר ציינתי זאת בעבר, וסיפרתי עד כמה הופתעתי כשגיליתי את האמת המרה. מה עובר עליי..?

למעלה