שלום אנשים =]

SoosKatan

New member
שלום אנשים =]

אחרי המון המון מחשבה, שיכנועים, הסברה, הקשבה, הגעתי להחלטה. החלטה שעדיין לא גמורה, ועדיין לא סופית.. אז אני מבקשת את דעתכם, ועזרתכם.. אני החלטתי לאמץ סוס שעבר הזנחה [לא התעללות, הזנחה] ואני רוצה לשקם אותו.. אז אתם יכולים להפנות אותי לעמותה שמחזיקה בסוסים כאלה? עם מי אני יכולה לדבר ולמצוא כזה סוס? תודה, ליאור.

ווינגז

New member
שימי לב../images/Emo124.gif

אימוץ סוס הוא תהליך מורכב, שדורש אמצעים (כלכליים) מפותחים, והרבה רצון וסבלנות להשקיע. כמו כן, את צריכה תמיכה מההורים - זה לא תהליך שיאפשרו לך לעשות לבד. יש פה כמה בנות שמתנדבות בצב"ח, אני בטוחה שהן יסמכו להסביר לך קצת על העניין (טלפונים במסרים, בבקשה). מעבר לזה, כל הכבוד על הרצון לעזור.

SoosKatan

New member
וואו אני כ"כ שמחה

שהדברים הראשונים שאמרת הם אלה, כי בעזרת השם יש לי את כולם. יש לי הכי הרבה רצון, סבלנות וכוח להשקיע! ולגבי הכסף.. הממ... אני לא חושבת שזה מחשול גדול כל כך.. אני דיברתי עם ההורים ודיברתי לגבי 1500 ש"ח בחודש... למרות שאני חושבת שזה יהיה אפילו פחות.. נגיד בערך 700 ש"ח לשים במירעה, ועוד חיסונים 200 ש"ח ו100 ש"ח לפירזול [זה 200 לחודשיים..] ותמיכה מההורים יש לי. =] וואי.. חיכיתי לזה כל כך הרבה זמן.. אבל מה את חושבת? זה לא מסוכן? המיחשול הכי גדול זה הפחד של ההורים שסוס אחרי התעללות\הזנחה יהיה פחדן יותר, אגרסיבי אולי, תוקפן, חשדן וכל זה.. ואולי זה יהיה מסוכן בשבילי? אני צריכה קצת תמיכה בעיניין הזה ניראה לי.. :|

ווינגז

New member
רעות/ניצן, איפה אתן?../images/Emo124.gif

כמו שאמרתי, יש כאן כמה מתנדבות מצב"ח שישמחו לענות על השאלות שלך, אני מאמינה, ומבינות הרבה יותר ממני בנושא (לא שזו חוכמה גדולה, כן?
). מה שאני יודעת הוא, שתהליך אימוץ הוא תהליך מאוד מורכב וקפדני, וממש לא נותנים לכל אחד לאמץ (כמובן שתצטרכי תמיכה גם מאדם מבוגר שיוכל להנחות אותך). אני מניחה שיבדקו אם יש לך, מעבר לרצון ובסיס כלכלי, את הניסיון המספיק כדי לגדל סוס. צריך לזכור, כמו שאמרת, שסוס שעבר התעללות, הרבה פעמים צריך הרבה יותר תשומת לב וסבלנות מסוס "רגיל" (באופן יחסי). ועל השאר, אתן למתנדבות לענות. אגב, אני לא זוכרת בדיוק בת כמה את, אבל הייתי ממליצה, אם את מעל גיל 16 (או 17? אני לא זוכרת), ללכת להתנדב קצת בעמותה (אני יודעת רק על צב"ח, מניחה שיש עוד עמותות), כדי להבין מה נדרש ממך מול סוס כזה (לאמץ סוס שעבר התעללות זה צעד ענק).

SoosKatan

New member
אני מקווה שיתנו לי

אני ממש ממש רוצה להתנדב אבל אני רק בת 14. יהיה לי כמובן הרבה תידרוך של מבוגר.. אני אשים את הסוס כניראה אם יהיה לי בגליל ים.. זה קרוב לי בבית ויהיה לו המון תשומת לב ואהבה. כמובן שבסיס יש לי אני רוכבת כבר 5 שנים לפחות :) ואני חושבת שהסידור הזה הכי מתאים לי, כי לא מעניין אותי התחרויות, זה לא בראש שלי.. בניגוד להרבה אנשים שזה המטרות שלהם, להתחרות. אני רוצה קשר ארוך עם סוס, המון אהבה, סבלנות, ורכיבה חופשית כזאת קלילה, טיולים ואם הסוס יהיה מוכן, כמובן שלהתקדם ברכיבה שלי ושלו..

SNTQ

New member
רעות פה!../images/Emo9.gif

קודם כל,כל הכבוד על הרצון והמחשבה על לאמץ סוס שעבר התעללות הם באמת צריכים בית חם ואוהב
בקשר לשאלות שלך, מסוכן,אגרסיבי,תוקפן,חשדן.. כל אלה כל סוס יכול להיות. הסוסים מגיעים אלינו אחרי החרמה ממקומות שונים בעמותה (צער בע"ח ת"א) הם עוברים שיקום פיזי ונפשי, כאשר הדגש על העבודה איתם זה המון המון תשומת לב וקבלת אהדה מחדש לבני אדם. לרוב הסוסים מגיעים אלינו כשהם ההפך הגמור מתוקפנות,קחי בחשבון שלרוב מעבידים אותם ומתעללים בהם כ"כ שהם מאבדים אמון בבני אדם והם מגיעים אלינו חשדנים ופחדנים נורא. השיקום עוזר להם והם לומדים מחדש לתת אמון באדם והבית הסופי שמאמץ אותם נותן להם את התחושה הזאת. הסתבכתי טיפה עם התשובה אבל מקווה שהבנת. הדבר שאנו מחפשים בבית שמבקש לאמץ סוס הוא אמצעים כלכליים מספקים להחזקת סוס+טיפול וטרינרי+טילוף וכל שאר הדברים הבסיסיים הדרושים להחזקת סוס. כמו כן,תצטרכו לספק מקום מדוייק שבו הסוס יעמוד ולחתום על חוזה שבמקרה ובו תרצו לתת את הסוס הוא יהיה חייב לחזור לעמותה (זה כדי לא ליצור מצב שהסוס יחזור למעגל ההתעללות/יגיע לסוחרים) מוזמנת לשאול כל מה שתרצי לדעת וכל מה שמסקרן אותך (מופנה גם לשאר חברי הפורום)
בכל מקרה,לגבי פרטים סופיים על סוסים שעומדים אצלנו לאימוץ מוזמנת לפנות אליי בפרטי: אי סי 241169639 מסנ [email protected]

SoosKatan

New member
ברוב המקומות לפי מה שאני יודעת

זה 200 ש"ח כל חודשיים, אז חשבון פשוט זה 100 ש"ח לחודש..

גם לא

חחח אין לי מושג את מי שאלת אבל לי עולה פירזול 350 שקל, בדרך כלל אחת לחודשיים. וזה עוד נחשב זול P=

Vintage Queen

New member
החישוב שלך לא נכון

לא מפרזלים סוס פעם בחודש, אלא פעם בחודש וחצי/חודשיים גג, תלוי בסוס ובקצב צמיחת הפרסות שלו, בכל מקהר, אם כבר (למרות שזה נורא זול ולא הגיוני) אטז זה 200 שקל לפרזול אחד לא לשניים, אבל זה באמת ממש זול, ובטח פרזול לא ממש איכותי, המפרזלים המובילים בארץ לוקחים 300-350 ומעלה.

Vintage Queen

New member
אז לא היית צריכה

להגיע ל 100 בחודש.. אניווי אלו המחירים, אם לוקחים לך 200 תבדקי טוב טוב את איכות הפרזול.. =]

SoosKatan

New member
../images/Emo8.gif

כשאני אגיע למצב שבוא אני אצטרך למצוא מפרזל טוב: 1. אני אהייה הבן אדם הכי מאושר עלי אדמות 2. תאמיני לי שאני אהפוך עולמות כדי להגיע אליו

doron225

New member
נאממ

אני לא יודעת איפה אבל אני עצמי טיפחתי סוסה שעברה הזנחה גדולה עם גרדת שאפאחד לא האמין שהיא תצא מזה... והם נדהמו כל יום היא נהייתה יותר ויותר יפה D:

למעלה