שלום, אשמח לעזרה

mmw2008

New member
שלום, אשמח לעזרה

יש לי בלוג, ולפני שבוע גיליתי שמישהו מעתיק בצורה אוטומטית את כל תוכן הרשומות שלי.
הנה דוגמא:
זו רשומה מהבלוג שלי:
http://condelight.blogspot.co.il/2015/05/having-go...
וזו הרשומה בבלוג שמעתיק ממני: (שימו לב שבסוף הוא כותב FROM CON DELIGHT ונותן קישור מקוצר שלא ניתן ללחוץ עליו וזה מוביל לאתר שלי).
http://healthy-food10.blogspot.co.il/2015/05/havin...
השאלה שלי, האם זה נחשב הפרת זכויות יוצרים? כי יש דרך לפנות לגוגל, אבל אם יוצא שאני סתם מכפישה את שמו של אותו בלוגר, אני עלולה לקבל קנסות מאוד גבוהים.

אותו אדם, אגב, מעתיק גם מבלוגרים אחרים, ומרוויח על חשבוננו כסף באדסנס.
אשמח לעזרה, תודה רבה!

העתקת תוכן רשומות בבלוג

שלום רב,
&nbsp
ככלל, חוק זכות יוצרים התשס"ח-2007 קובע כי פעולת העתקה מותרת רק לבעל זכות היוצרים (או למי שניתן לו רישיון מתאים).
על-פניו, בהנחה שהטקסט שהעלית לבלוג הינו טקסט מקורי שלך, שאיננו טקסט שגרתי אלא שיש בו מידה מסויימת של יצירתיות, ניתן לראות בו כיצירה ויכולה לקום לך עילה לתביעה מכוח חוק זכות יוצרים. עצם הקישור לאתר שלך אינו מקנה למעתיק רשות להעתקה וזו עדיין הפרה.
&nbsp
חשוב לציין כי ליוצר יצירה עומדת גם "זכות מוסרית" ביחס אליה. משמע, חל איסור על הטלת פגם ביצירה או עשיית שינוי כלשהו בה. כמו-כן, יוצר היצירה זכאי ל"קרדיט" (ציון שמו על התכנים שכתב) בהיקף ובמידה הראויים. אי ביצוע הנ"ל מהווה הפרה של הזכות המוסרית.
&nbsp
ישנם מקרים בהם החוק מתיר עשיית שימוש ביצירה מבלי לקבל את רשות בעל הזכויות ביצירה וזאת כאשר מדובר ב"שימוש הוגן" (כדוגמת שימוש לצורכי לימוד אישי, מחקר, ביקורת וכדומה).
שימוש שכולו פרטי וללא מטרת רווח אינו נחשב אוטומטית כ"שימוש הוגן" אולם לעיתים עשוי להיחשב כ"שימוש הוגן" לפי קריטריונים מסוימים הקבועים בחוק (סעיף 19(ב) לחוק זכות יוצרים).
במקרה של הפרת זכויות יוצרים, ניתן לתבוע את המפר בבית המשפט ולבקש סעד (צו מניעה ו/או פיצוי כספי בלא הוכחת נזק בסכום של עד 100,000 ₪) ותביעות שכאלה מוגשות מידי יום ביומו.
&nbsp
בברכה,
דניאל

mmw2008

New member
תודה רבה! ועוד שאלה

האם יש בכלל אפשרות לתבוע בהפרת זכויות יוצרים כזו, כאשר מדובר על מישהו מחו"ל?

תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים בחו"ל

עקרונית כן. בין היתר לאור אמנה בינלאומית ("אמנת ברן").
&nbsp
בברכה,
דניאל

למעלה