שלום, אשמח לשמוע את ייעוץ שלכם בנושא: רשלנות

gilroz

New member
שלום, אשמח לשמוע את ייעוץ שלכם בנושא: רשלנות

שלום, אשמח לדעת אם היתה פה עבירה מצד "עוולת הרשלנות" בחוק, אין נפגע בגוף(ב"ה) אך היתה סכנת מוות, ההורים שלי ואני עלינו על מצדה ברגל(בשביל הנחש) ששילמנו עליו. ההבאנו איתנו מים(אך אף אחד לא תדרוך אותנו כמה להביא , אז הבאנו ליטר וחצי), ועלינו, במהלך העלייה, אמא שלי הגיע לאפיסת כוחות(היא בת כ60), ולא יכלה לעלות והיא ממש נשכבה וזעקה לעזרה, הבאנו לה מים שהיה לנו והתקשרתי מיד למוקד של "מצדה" הם אמרו שיביאו לשמה עזרה, אני בנתיים במקביל עליתי לראש מצדה כדי להזעיק עזרה(ולהביא עוד מים) שהגעתי לראש מצדה, היה שמה מישהו שאמר לי שאין מישהו שיכול לעזור לך ואמר לי לקחת מים מהבקבוקים שנמצאים בפח, במקביל אבא שלי התקשר ואמר שאמא שלי התאוששה והיה גם מדריך טיולים שעזר לה ותדרך אותה מה לעשות והם ירדו למטה בכוחות עצמם, וגם אני ירדתי, ברוך השם אמא שלי לא נפגעה בגוף אך זה היה סיכון מוות ופגיעה בנפש, שירדנו ושאלנו אותם תגידו למה לא הבאתם עזרה, אז הפקידה אמרה שהיא אמרה למישהו, ובעצם אף אחד לא הגיע(כלומר היתה פה רשלנות שלהם) האם אני יכול לתבוע אותם על עוגמת נפש וסיכון של מוות בגין רשלנות של המקום(התראה ואי הבאת כוחות הצלה ?) למרות שלא נגרם נזק לגוף ? אשמח לקבל תשובה. גיל

תשובה

אינני מכיר פסיקה על מקרה קונקרטי דומה. לעניות דעתי האישית אינני סבור כי היתה רשלנות.

למעלה