שלום, באופן קבוע כשאני אופה

anatdav

Well-known member
שלום, באופן קבוע כשאני אופה

בתבנית אינגליש קייק, העוגה נפתחת לי קצת באמצע, והשכבה לא אחידה, מה הסיבה?

ושאלה נוספת, יש לי מלית לרולדה שאני מכינה לבד, מאד טעימה, אני מכינה אותה לבצק שמרים של קרין, וזקוקה לטיפ, מה לעשות כדי שהבלילה לא תברח לי מהרולדה באפיה.

תודה
 

mamarei

New member
תשובות

את השאלה הראשונה לא ממש הבנתי - את מדברת על עוגה בחושה שנפער בה סדק באמצע? אני מניחה שזה קורה לא רק בתבניות אינגליש.
זכור לי שיש איזו שיטה למניעה, אבל האמת שאני לא זוכרת בדיוק. אם חשוב לך מאד שיהיה גובה אחיד בכל העוגה תסתכלי בפורום "אמנות בעוגות", יש שם טיפים לגבי זה.
לגבי הרולדה הייתי מנסה צורה אחרת של רולדה, יותר "סגורה" כך שהמלית לא תוכל לברוח...
 

navazi

New member
עוד פתרון למילוי שבורח

לפזר על המלית אגוזים טחונים או פירורי עוגיות ככה שהיא תהיה פחות נוזלית (יהיה משהו שיחזיק אותה) וככה פחות סיכוי שהיא תברח
 
למעלה