שלום בבקשה עזרה בתרגיל

amirxbox

New member
שלום בבקשה עזרה בתרגיל

2. f(n)=(f(n/2)) .​
צריך להוכיח או להפריך.

vinney

Well-known member
תלך לפי ההגדרה

עם תחשיב גבולות. תנסה, תגיד אם תסתבך.

vinney

Well-known member
אז תרשום פה מה עשית

שנראה מה לא הולך לך
אגב, בתחתית חלון כתיבת הודעה (למטה למטה, מתחת לכל הקישורים) יש כפתור למקלדת מדעית (נראה כך: [מדעית]). יקל עלייך לכתוב נוסחאות, אבל זה עובד רק באקספלורר.

amirxbox

New member
פשוט כתבתי את ההגדרה

צ"ל
c*f(n/2)<= f(n) f(n)<=f(n/2)​
אין לי מושג איך להמשיך כי הפונקציה לא נתונה באופן מעשי חשבתי על לחלק למיקרים שהפונקציה עולה או יורדת אבל לא הלך.

vinney

Well-known member
כדי שיהיה טטה

גבול של חלוקת שתי הפונקציות צריך להיות קבוע (גבול שואף לאינסוף כמובן). מה שאתה צריך זה למצוא פונקציה כזאת, שהגבול הזה יהיה או 0 או אינסוף, כדי להפריך (או להוכיח שלכל פונקציה, חלוקה כזאת תתן מספר קבוע). לדעתי, תחשוב בכיוון מעריכיות, תצטרך להשתמש בכלל לופיטל כדי לחשב את הגבול.

vinney

Well-known member
בעצם, לא צריך שום כלל

2 בחזקת N, יצטמצם לך יפה.

amirxbox

New member
לא למדנו בדרך של גבולות

אלא רק ע"י חסימת C ו N0 . יכול להיות שלא הבנתי אותך או אתה אותי. הפונקציה כאן היא לא נתונה , כמובן להפריך ע"י שתי פונקציות בסדר גודל של N זה אפשרי אבל להוכיח בד"כ הוכיחו בהרצאות ע"י הגדרה ולא בחירת פונקציות. (בעצם אף פעם לא למדנו הוכחה ע"י בחירת פונקציות).

amirxbox

New member
רעיון שעלה לי עכשיו

הפרכה: f(n/b)= n- (bn)/4 f(n/1)= n-0.25(n) = O(n) f(n/2)= n/2-n/2=0 =! O(n) כ ש O כאן זה טטה. האם הפתרון נכון או שלא הבנתי נכון את התרגיל?

ron369

New member
זה לא נכון (גם הטענה, וגם הדוגמא)

דוגמא נגדית: f(x) = 5^5x הפרכה. סיבה ששלך לא טוב: מה זה ה-b הזה? ומה היו החישובים שלך? איך הגעת ל-0? :-|

gil levi

New member
הייתה לו טעות חישוב קטנה

"הפרכה: f(n/b)= n/b - (bn)/4 f(n/1)= n-0.25(n) = O(n) f(n/2)= n/2-n/2=0 =! O(n) כ ש O כאן זה טטה. האם הפתרון נכון או שלא הבנתי נכון את התרגיל?" עכשיו זה נכון?

ron369

New member
אני חושב שלא

שים לב שה-bn צריך להיות n/b, אם הבנתי נכון את התרגיל. לא?

ron369

New member
תראה, אם יש לך פונקציה כלשהי,

ואתה רוצה לחלק את n ב-2, אז למה שתכפיל אותו לעזאזל ב-2? מה אני לא רואה פה?

gil levi

New member
שויסה שויסה.

תסביר לי לאט לאט.
f(n/b)= n/b - (bn)/4 f(n/1)= n-(n/4) = Θ(n) f(n/2)= n/2-(2n/4)= n/2 - n/2= 0 =! Θ(n)
מה לא בסדר?

gil levi

New member
סתם ולא פירש?

מדוע היא לא נכונה? כי ממילא f מוגדרת מהמספרים הטבעיים ולכן b=1 תמיד?

למעלה