שלום בנות יקרות.....

שלום בנות יקרות.....

יש לי שאלה לגביי זירוזים טבעיים.....באמת רק מה שאפשר ומומלץ לעשות... בעוד יומיים מגיע התל"מ שלי....אני מרגישה מצויין, הריון בריא ותקין מאוד (בעזרת השם) ואני מתכננת ללדת במחלקה הטבעית בלניאדו. אבל לא רוצה לעבור את תאריך הלידה יותר מדי...........אני מאוד מוכנה ללידה , פיזית ונפשית (גם דיברתי עם הבונבונית שלנו והזמנתי אותה לצאת לעולם), אבל אין כ"כ סימנים שמראים שהיא בדרך החוצה... איך בכל זאת אוכל להאיץ מעט את העניינים, ללא התערבות רפואית כמובן, אלא רק בדרכים טבעיות?

Manty

New member
לדחות את התל"מ? ../images/Emo8.gif

בזה מה שאני עשיתי כשהרגשתי לא נוח עם ההריון ה"עודף".

תNר

New member
נו, אז נראה לי שאת בעניינים...../images/Emo13.gif

אומרים שסקס מזרז וגם הליכה. אני באופן אישי פשוט מדחיקה את התל"מ. בשבילי הוא תאריך די סתמי ולא יותר. משהו שעוזר לרופאים לספור את ההריון שלי בשבועות
ואז - דווקא כשלא מצפים למשהו - הוא קורה, לא?

rnati

New member
מה עוד לא עשית?

מבחינת סידורים. יש איזה משהו שמאוד חשוב לך להספיק לפני הלידה ועוד לא עשית? משהו שאמרת שתעשי אחרי אבל עדיף לעשות לפני?

mise

New member
תצומי?

סתאאם! אוי ואבוי. זה בעקבות יום כיפור, שבו בית היולדות מתמלא וגם ביום לאחריו, אחרי הצום (מחסור בנוזלים מביא את הצירים..) לא הייתי כמובן מעיזה לעשות את זה ולהגיע ללא כוחות ללידה.

mise

New member
לדעתי

(וזה כמובן לא במקום התשובה שלה) בגלל ההלחצות. יש בסביבתי כרגע 3 נשים שעברו את התל"מ ביום אחד בלבד, מיד מתייצבות לביקורת, מלחיצים אותן שאם הן לא תלדנה בקרוב יהיה צורך בהתערבות, לאחת אמרו שדופק התינוק לא סדיר והיא מרגישה תנועות כרגיל ולא יודעת מה לעשות.. נראה לי שלא פשוט להיות תחת עיני הרופא אחרי התל"מ.

debby12

New member
מנהל
לדעתי זה כללי יותר אפילו

לא פשוט להיות תחת עיני הרופא בהריון - נקודה
<נזכרת בחרדה ברופאה שקפצה עלי וניערה לי את הבטן בברבריות כדי "להעיר אותה" כי "המוניטור לא נראה טוב" במעקב שגרתי של שבוע 35>

צימעס

New member
תכלילי עוד:

לא פשוט להיות תחת עיני רופא (נשים) - נקודה. אולי אספר פה פעם מה עשה לי רופא נשים במשפט דבילי וחסר אחריות.

debby12

New member
מנהל
אסור לזרוק כזה טיזר בלי לקיים

ספרי, נמקי ופרטי...

mise

New member
צימעס, זה לא עסק.

את לא יכולה לזרוק כזה משפט וללכת.

צימעס

New member
ברור שאספר

(לא הספקתי אתמול) מתישהו, כשהייתי רחוקה מלחשוב על ילדים, התגלגלתי לעשות בדיקה של מצב ההורמונים שלי. התוצאות היו קצת מחוץ לנורמה, והרופא אמר בקלילות משהו כמו "לא נורא, סביר שכשתרצי להכנס להריון תצטרכי לקחת כדורים. זה קורה להרבה נשים". ככה הסתובבתי שנים בעולם עם הידיעה שאני - בשביל להריון - אצטרך עזרה של כדורים. הסוף טוב - שבועיים לפני החתונה הפסקתי לקחת גלולות. 37 שבועות ממנה הייתי אמא לשניים. זה לא לגמרי הסתדר עם התכניות שלנו, אבל מהן תכניות לעומת אושר?

tamarama

New member
גם לי רופאה אמרה את זה בגיל 20

ובאמת חייתי במלנכוליות רומנטית שאהיה עקרה כרחל. <תמר שנכנסה להריון בלי לשים לב> בהמשך לשיחה מאמש...

הילהל

New member
זה דפוס אצל רופאים?

אצלי זה היה בגיל 22. היו לי אבנים בכליות. נשלחתי מהמיון לבדיקה גניקולוגית רק כדי לוודא שאין טעות ומקור הבעיה אכן בכליות ולא במע' הרבייה. רופא שלגמרי לא דיבר איתי ישירות זרק לחלל החדר "רק שחלה אחת מייצרת זקיקים, בטח יהיה צורך בטיפולי פוריות". כשחזרתי הבית, עייפה וכואבת אחרי לילה במיון, סיפרתי לחבר שלי שיהיו לי בעיות פוריות ואולי בכלל כדאי לו להיפרד ממני.. שנים אח"כ כשהריתי מייד אחרי הפסקת הגולות הוא צחק ואמר שמזל שהוא לא נפרד ממני על רקע בעיות הפוריות המדומות שלי. זה לא הפסיק לשעשע אותו גם בהריון השני. ולחשוב ש-4 שנים הסתובבתי עם הדאגה הזו כמו אבן שרובצת על הלב.

debby12

New member
מנהל
ואצלי כרגיל - הפוך ../images/Emo3.gif

מאז גיל ההתבגרות ידעתי שמבחינה הורמונלית אני לא הצלחה גדולה (לא ממש הייתי צריכה בדיקת דם בשביל זה -- אם אין לך מחזור עצמוני אף פעם - זה רמז די עבה
). ואכן, גם אני זכיתי לאותו משפט ב-ד-י-ו-ק: "לא נורא, כשתרצי להכנס להריון תצטרכי לקחת כדורים" האמת היא שזה לא ממש הטריד אותי כי ילדים לא היו בראש מעייני הרבה מאוד שנים (יש אומרים שגם היום לא). על כל פנים, כשהגיע סוף סוף הזמן, ואחרי שניסיתי בעזרת דיקור סיני לקבל מחזור במשך חצי שנה [תקווה היא רגש אנושי נפוץ] קיבלתי מרשם ל"כדורים" המפורסמים דנן. אממה? הם לא דגדגו לי את קצה הביציות. אז אכן גם עלי "עבדו" - אבל ב"הפוכה"
אני חושבת שרוב הסיפורים פה הם דוגמאות לבעיה בתקשורת. הרי כל הרופאים שאמרו לנו את זה התכוונו דווקא לטוב - הם רצו להרגיע שזו לא בעיה בלתי הפיכה. ובמקום זה יצרו דווקא יותר חרדות.

גם לי אמרו בדיוק אותו דבר

רופא שאמר לי שאני בטוח אצטרך כדורים כדי להכנס להריון. ופעמיים נכנסתי להריון מיד כשהפסקתי גלולות; פעם אחת בלי לקבל מחזור באמצע אפילו.

ayala26

New member
ולי רופא-משפחה אמר

שאני בטוח אצטרך ללדת (בעתיד, הייתי רק בת 23 אז) בקיסרי או שישבר לי האגן.. וזה בגלל שביקשתי אישור למכון כושר כמעט שנה אחרי תאונת דרכים ולא נראה לו.. כמובן שזה התברר כשטות אחת גמורה. סיפרתי למיילדת בביקור ראשון במרפאה בהולנד ששברתי חתיכה מהאגן ושהיא התאחתה לבד והיא אמרה שאין עם זה שום בעיה!

למעלה