שלום בנות יקרות.....

Merav B R

New member
גם אצלי זה היה ככה

בגיל 20 נעשה לי אולטראסאונד זקיקים כי הרופא חשד שאני פוליציסטית (בגלל סוג של אמנוראה שזה וסת שמגיעה כל 4-5 חודשים וריבוי פצעונים באיזור הT של הפנים - לא אקנה אבל מציק) ואכן ראה כמות זקיקים גבוהה מהרגיל ונתן לי איקקלומין וארגסט פעם או פעמיים כדי לעודד את הוסת ואמר וכששאלתי מה יהיה על הריון (שהיה רחוק ממני שנות אור אז, בכלל לא היה לי חבר "קבוע") אמר "נעזור לך". ו- 7-8 שנים אח"כ כשהחלטתי להכנס להריון (בהיותי נשואה כבר מספר שנים) הפסקתי לקחת גלולות (שהן קצת סידרו לי את הוסת כמה שנים) וכעבור חודש התחילו דימומים - ובלי להלאות פרטים התברר שעברתי הריון מחוץ לרחם שנפל בחלקו. כלומר - כבר בביוץ הראשון בלי גלולות נכנסתי להריון (שהופסק סופית ע"י זריקה כימית). וכעבור כמה וסתות כששוב הותר לי לנסות להכנס להריון (כי אסור כמה וסתות בגלל השפעת הזריקה שהיא כמו כימותרפית לא עלינו) שוב - נכנסתי להריון (תקין), וכעבור 3 ומשהו שנים - שוב בביוץ ראשון - הריון תקין - וכל ההריונות בלי עזרה
ניצחתי (לא יודעת את מי, כנראה את הסטטיסטיקות
)

לי אמרה רופאה "נחמדה"

שבגלל שהפסקתי עם הגלולות ועברתי לשיטת ידיעת הביוץ לפי ההפרשות אז שבטוח תהיה לי גרדה והיא חזרה על המילה גרדה 10 פעמים במהלך 15 דקות שאני אבין היטב... למה באמת שאני אדע לסמוך על עצמי אם אני יכולה להאביס את עצמי בהורמונים שיעשו את העובדה במקומי?! לבעלי היתה חברה שבצבא הרופאת נשים של היחידה שלה אמרה לחיילות שאחרי שמפסיקים את הגלולות לוקח כמה חודשים עד שנכנסים להריון אז הם הפסיקו וחודש אחרי זה באמת נאלצו לבצע גרדה. לפעמים רופאים הם כאלו &$%&%^&$...

debby12

New member
מנהל
אה בקלות. לא ציפיתי ליחס אחר

באותו שלב שתקתי בנימוס והתפללתי בנימוס ליקום שיעזור לי למשוך עוד שבועיים עד 36+5 כזה כדי שאדע שאני יכולה ללדת עם המיילדות בלידה ביתית. זכורים לי עוד שני אספקטים מהאפיזודה הלא נעימה הזו. הראשון, הוא שמכיון שהמוניטור היה לא משכנע כאמור הרופאה אמרה לי בגאווה גלויה: "אני יכולה לשלוף אותה כבר עכשיו בשתי שניות בקיסרי - היא כמעט בשלה" כמעין התייחסות לאפשרות שיש מצוקה (כאמור זה היה שבוע 35). התכווצתי בשקט והגברתי את תפילותי להצליח "למשוך" עוד שבועיים <וכי מה יש לענות לכזה משפט? אני לא יכולה לחשוב על שום תגובה שהיתה מתאימה לסיטואציה. והכי אירוני שהיא ודאי חשבה שהיא מרגיעה אותי בזה. היא לא ידעה שכדי להירגע הייתי בעיקר צריכה לעוף מהמרפאה שלה ומהר> השני, היה שאפילו היא הרגישה שהיא הגזימה בניעור הזה (זו רופאה שמעולם לא פגשתי קודם - ככה זה פה את לקוחה של "המרפאה" ולקראת הסוף מנסים שתכירי את כולם כדי שרוב הסיכויים שתכירי את הרופא המלווה בלידה). בקיצור, היא נכנסה לחדר, לא הציגה את עצמה, הסתכלה במוניטור ובלי אומר התחילה לנער תוך שהיא קוראת לעוברית to wake up. באיזשהו שלב ביקשתי שתפסיק כבר, ואז לרגע קט אפילו לה נהייה לא נעים והיא ניסתה להתבדח על זה שהיא מנערת מטופלות באופן שגרתי.

ללמוד לשחרר

זה אחד הדברים שחשובים גם אחרי הלידה.... לדעת לשחרר את הציפיה, לדעת לשחרר את הידיעה. לדעת להיות סבלנים- זה שיעור מאוד חשוב בהריון לידה והורות. סקס את מוזמנת לעשות תמיד אם בא לך. ללכת בחוץ עם נעים לך ועושה לך טוב- גם, זה כיף, משחרר, עושה טוב לזוגיות. אם היא לא מוכנה, הגוף לא מוכן- שום זירוז לא יעזור. אם הגוף מוכן והוא צריך עוד קצת זמן- תתני לו את הזמן שהוא צריך. בהצלחה לירון

טלימה

New member
באחד הספרים המחקריים

(אולי ה-"Thinking woman's guide" ?) כתוב שמחקר שנעשה על נשים בהריון ראשון שלא זורזו הראה שהממוצע של ההריון הראשון הוא לידה בשמונה ימים אחרי התל"מ. כן, כן.. בשבוע ה-42. זה צריך להיות התל"מ האמיתי של הריונות ראשונים.

אמממה

New member
תל"מ

יכול להיות שזה עוד יקרה לפני התלמ מסכימה עם הלך הרוחות הכללי שאין טעם להאיץ עדיף לנצל את הזמן לסידורים אחרונים בישולים ומנוחה אם בכל זאת יש מוכנות שיאצו יכול לעזור אני טופלתי בצהריים ומיים אחרי התלמ ובלילה התפתחה לידה יש מטפלת מפרדס חנה שמתמחה בנושא אם תרצי פרטים תשלחי לי מייל [email protected] שמעתי גם על שמן קיק ושמן זית ומאמינה מאוד בכוח הדמיון... וטיפ אחרון במיוחד למתכננות על מרכז הלידה בלניאדו כשיצאתי מהבית היו לי צירים כל חמש דקות בקורס הכנה אמרו לי שבמצב כזה כנראה שזו פתיחה של שלוש ארבע לא רציתי שישלחו אותי חזרה הביתה אז החלטתי שאני עולה למחלקה במדרגות חוץ מזה שחשבתי שאם אצליח כנראה שזה לא זה הרגשתי איך תוך כדי העליה הלידה מתקדמת ואכן הגעתי עם פתיחה חמש וחצי אני בטוחה שהעליה במדרגות זירזה מאוד מאחלת לך לידה טובה

אז היום התל"מ!!

ועדיין כלום............. אני באמת מאוד רגועה ומנסה לא לחשוב יותר מדי על מתי אני אלד........אבל בכל זאת לא רוצה לעבור הרבה את התאריך...

אם פי 3

New member
תל"מ זה פיקציה

תחשבי שהתל"מ שלך בעוד שבועיים. אין שום סיבה בעולם ללדת דווקא בתל"מ או לפניו. לפעמים זה קורה, וזה בסדר, אבל זה תאריך כל כך שרירותי, שהכי טוב זה להתעלם ממנו. אגב, אם אין לך כוונה לקיסרי מתוכנן, מה פשר החתימה? חג שמח ולידה טובה - במועדה.

צימעס

New member
עדיין לא הבנתי למה.

(כלומר - חוץ מזה שסוף הריון זה כבד, חם, ואולי כואב)

eliminate it

Since month 7 I decided to not mention my due date (the talam in hebrew) at all. when people ask me when am i due i say sometime in November and if they insist (which is annoying to start of with) i tell them around the second week i guess it isnt perfect because i know what date they gave me but atleast it will save everyone calling me around the date and stressing me if i gave birth already in the meantime relax and enjoy also wishing you an easy birth when it does happen

Rakefetsagman

New member
לי עזר דיקור

רציתי ללדת בבית -- ואם הייתי עוברת את התל"מ בשבועיים זה לא היה מתאפשר אז הלכתי לדיקור שבוע אחרי. גם עם הבכור הלכתי לדיקור בסוף שבוע 42. בשני המקרים הדיקור עבד.

למעלה