שלום - בקשה לצביעה...

שלום - בקשה לצביעה...

שלום לכולם. עברתי על הפורומים ונראה לי שפה יש את הריכוז הגדול ביותר של אנשים שיודעים לא רק לדבר על אלא גם לעשות (ואביב פה...). היום בפעם הראשונה סרקתי ציור שלי. סתם משהו שעשיתי משעמום במעבדה (כמה זמן לוקח לחיידקים האלו לגדול?!). אני ממש רוצה לצבוע אותו. ביד - אני לא אוהבת את מה שיוצא לי (צביעה באקווארל) והפעם זה ממש לא אפשרי, כי הוא מאכלס לי את גב חוברת המעבדה... ^_^ ניסיתי לצבוע בעצמי בפוטושופ - וגיליתי שאין לי מושג איך עושים את זה... :( אז... יש מישהו בקהל שמוכן להרים את הכפפה? בתודה ענקית מראש - ולנסיה, שהתפוז היה שלה עוד קודם...

אני אהבלה... הינה הציור...ושאלות

ואם אנחנו כבר כאן - איך באמת צובעים בפוטושופ? אפשר בכלל, או שצריך תוכנה אחרת?

chatenoire

New member
תשובות

קודם כל, היות ויש לי קצת זמן פנוי (או לפחות זמן בו אני מתחמקת מדברים שאני אמורה לעשות), אני אנסה ואעלה בקרוב את התוצאות. בקשר לשאלותייך: אפשר בהחלט לצבוע בפוטושופ, ורוב אמני הקומיקס משתמשים בתכנה הזו. למרוצ שהיא נועדה לעריכת תמונה (ומכאן פוטו-שופ), היא מציגה מגוון כלים לגרפיקה ולציור ממש. לגבי איך צובעים - זו שאלה מאוד מעורפלת, כי לכל אחד יש את סגנון הצביעה שהוא מעדיף וטכניקות שונות להשיג אותו. לגבי איך מתחילים לצבוע - סריקה, נקיון, התאמת הקובץ לעבודה נוחה וכו - אם תרצי אעלה רשימה של כמה צעדים, למרות שאנשים כמו עופר מבינים בזה יותר ובטח יוכלו לעזור לך טוב יותר ממני. צביעה על עפרון יכולה להפריע ויכולה לתרום, תלוי באיזו טכניקת צביעה את משתמשת. אני צובעת את הציור שלך עם העפרון, כך שהקווים והצלליות שלו נותנים את קווי הקונטור והצבע נמצא מתחתם ונראה דרכם. לצביעה של קומיקס ממוצע צריך לעבוד בדיו על הקווים ולמחוק כל הצללה שאינה או שחורה לגמרי או לבנה לגמרי, כי הצביעה נעשית בתוך הקווים.

yonabarak

New member
לא משהו

הצביעה מאוד כהה, בלי אוויר בכלל, וגם לא שימרת את הטקסטורה של העיפרון.

אני קופץ לסדר משהו מחוץ לבית

אבל אחרי הצהריים אם יהיה לי זמן אני מבטיח לעשות כמה נסיונות. במבט ראשון בכל מקרה, הבעיתיות בצביעת פוטושופ פה תהיה אי הסדירות במשיכות העפרון בהצללות. אם זה לא יסתדר, אני אנסה לעשות אינקינג ואז לעבוד על זה. לא מבטיח תוצאות אבל מבטיח לנסות... וד"א, תגדירי צבעים בבקשה, אפילו תיבות טקסט בקובץ DOC או BMP שישמשו דוגמאות צבע יספיקו.

comicsgirl

New member
לדעתי

צביעת מחשב מורידה מכל האמיתיות שיש לקומיקס. קחו לדוגמא את אורי פינק (כרגע אני לא יכולה לחשוב על מישהו אחר...)- כשהוא עבר לצביעת מחשב הכל הפך להיות שחור כזה, בלי שמחת החיים של הזבנג הישן... אני חושבת שצביעה ביד יכולה להוסיף המון חיים לקומיקס. אבל...אם כבר משתמשים במחשב- אז לפחות שלא יהיה כהה מידי, זה מפחיד!

*GormE*

New member
האמת היא שאני מאוד מסכימה איתך.

אפילו עם דוגמת אורי פינק אני מודה שפעם הייתי אוהבת זבנג, וברגע שהוא התחיל לצבוע במחשב כל הקסם הלך (החיים קשים בכיתה ה, טראומות יכולות לצוץ מכל כיוון) גם בארינאה לדעתי לא צריך לצבוע בפוטושופ במיוחד כי זו אוירה מאוד פנטסטית ולכן כדאי לשמור עליה ולא יפה ללכלך, רוב ציירי הקומיקס לא צובעים בפוטושופ!!! אם כי פעם הכרתי מישהו שעשה חסד לכל צובעי המחשב למינהם הוא עשה עבודות מדהימות במחשב בלבד, בטח כי השתמש בגוונים כאילו זה צבע שמן לכל דבר הוא למד בתלמה ילין אבל בטח כבר סיים כיום

comicsgirl

New member
אני לכלכתי?

מצטערת אם את חושבת שכן... בסך הכל ציינתי עובדה חשובה... בקשר לארינאה- גם לדעתי בצביעה במחשב קצת מקלקלת את אוורית הפנטזיה אבל בכל זאת- זה גם מוסיף!

*GormE*

New member
לא את

אביב אמרה שהרבה, או רוב ציירי הקומיקס צובעים בפוטושופ ואני לא מסכימה עם זה (או לא רוצה להסכים)

comicsgirl

New member
הלוואי וזה היה לא נכון...

אבל אם תסתכלי טוב תראי שרובם באמת לא צובעים ביד (גם אם זה נראה ככה) ובואותו נושא: לא מזמן קראתי קומיקס (W.I.T.C.H לכל המעוניין...) והסתכלתי בצביעה. ממבט ראשון היה נראה לי שזוהי צביעה ביד, הכל היה כ"כ שמח וציבעוני, אבל כשהסתכלתי טוב יותר הבנתי שהראייה שלי כנראה התדרדרה במקצת (איפה המשקפיים!? אני לא רואה כלום!!!
)-הצביעה הייתה צביעת מחשב מ-ל-א-ה-! אז כנראה שאין הבדל כ"כ גדול-זה כנראה תלוי במי שצובע...

Supermans girl

New member
צודקות.

זה בהחלט המצב מה שגם לדעתי (ולדעת רבים נוספים), קומיקסים בשחור לבן נותנים אפקט של יותר מקצועיות. בקשר לאורי פינק- זה נובע משתי סיבות- א. הפנטונים יוצרים צביעה הרבה יותר זורמת ואנושית. ב. גם אם אורי פינק צובע נפלא בפוטושופ ויש לו הרבה ידע, הוא לא בידיוק מיישם אותו בנושא הזה זאת מכיוון שלרוב הוא לא צובע את קומיקסיו. ג. עם פוטושופ אפשר ליצור אפקטים כגון קשת, רקעים פסיכודליים וכו´ וזה ממש לא מקצועי, למרות שהרבה מתפתים לעשות זאת.

comicsgirl

New member
הוא באמת...

לא תמיד צובע ת´קומיקסים שלו... וזה חבל! העבודה צריכה להיות של האומן! לא של אף אחד אחר! וחוץ מזה עבודות בשחור לבן הן באמת טובות.

chatenoire

New member
צבע

לקומיקס שחור-לבן יש את האיכויות שלו, אבל אי אפשר להשוות אותו לקומיקס צבעוני; כל אחד מהם שם דגש על דברים אחרים וגורם לקרוא לראות דברים בצורה שונה. אקס-מן, לדעתי, לא היה עובד בשחור לבן, אבל Preacher אולי כן. הצבע, כפי שאמר אדם חכם בשם סקוט מקלאוד ("Understanding Comics") גורם לקורא להתמקד בצורה ובדימוי ובקרבתם למציאות, ופחות בפן האמנותי של הקומפוזיציה, האובייקטים והרעיון, לכן הוא מתאים לקומיקס שעוסק באקשן או הרפתקאות, לדוגמא, ששואף להעביר לקורא את החוויה הכי "אמיתית" שאפשר. בקשר לצביעה בפוטושופ, אני דוקא לוקחת את הצד השני של הויכוח. בעוד שאמנים כמו אלקס רוס עושים דברים מופלאים עם מכחולים ואקריליק, יש מעטים שיכולים להשתוות לביצועים שלו ושל אמנים מעטים אחרים כמוהו. אם אמן ינסה להכריח את עצמו לצבוע בטכניקה שלא מתאימה לו או לקומיקס שהוא עובד עליו, יראו את זה: הצביעה תראה מאולצת ולא טבעית ובסופו של דבר תפגום במוצר הסופי. אין ספק שיש אנשים שלא מנצלים את המדיום הממוחשב עד תום (ואין ספק שאני עדיין ביניהם, אחרי נסיון מועט ביותר), אבל אפשר ליצור דברים יפהפיים גם בצביעה ממוחשבת, אם יודעים איך לעבוד איתה. אני דוחפת את קרוסג´ן שוב בעניין הצביעה: כל החוברות שלהם נצבעות במחשב, והן נראות נהדר. האמנים שלהם יודעים לא רק למלא צבע ולעשות אותו תלת-מימדי, אלא ליצור אוירה ותחושה באמצעות הצבע ולהתאים למראה הכללי של הספר. חוברת פנטזיה, למשל, תהיה צבועה בצורה שונה לגמרי מחוברת של אמנויות לחימה אסיאתיות או אחת שעוסקת באלים כל יכולים. כמו כן, אין להתעלם מפקטור הזמן. למרות שזה טיעון שטחי לכאורה, צביעה ממוחשבת נעשית במהירות גדולה יותר מצביעה ידנית, קל יותר ללמוד אותה ולשלוט בה, ואסור לשכוח את הפונקציה האהובה עליי: UNDO. זמן הוא גורם חשוב מאוד בתעשיית הקומיקס, שצריכה - בניגוד לאמנות של מוזיאונים - להוציא חוברת של 20 ומשהו עמוד כל חודש. ומעבר לכל זה ובהקשר קצת שונה - צבע פשוט מושך את העין. גם אנשים שמדיום הקומיקס לא מוכר להם וגם אלה שכן יימשכו אוטומטית לדברים צבעוניים קודם; ככה עובדת הראיה שלנו, אז למה לא לנצל את זה? לסיכום, הסוד בצביעה הוא לדעת איפה היא מתאימה ובאיזו צורה. זה לא לעניין למשוך חוברת לטכניקה שונה רק בגלל שהיא נחשבת "אמנותית" יותר, כאשר הטכניקה בכלל לא מתאימה לחוברת.

Scum Bunny

New member
Understanding Comics

הספר הזה של סקוט מקלאוד הא? עדיין קוראת אותו? ספר ענק. אחד החשובים ביותר שנכתבו על קומיקס, נראה לי.

טרקן

New member
להבין קומיקס זה ספר טוב לישראלים

השאלה הראשונה שמי שלא מבין קומיקס (רוב הישראלים) שואל אותי כשאני מראה לו קומיקס, הוא איך קוראים את זה?

למעלה