שלום - בקשה לצביעה...

מנוקה ומוכן לצביעה

אני רק מחכה לצבעים שאת רוצה. למרות שאפשר בתאוריה להחליף צבעים אחר כך אני מעדיף לחכות ולראות מה את רוצה. בכל מקרה, הקובץ שאני מעלה הוא JPG מנוקה. מה שצריך עכשיו זה לקחת אותו בפוטושופ, לשכפל את השכבה ולהעביר את השכפול ל BLENDING MODE> MULTIPLY בתיבת השיח הקטנה שמעל לTHUMBNAIL של הדמות בחלוןן שכבות, ליצור עוד שכבה חדשה בין שכבת המקור לבין ההעתק וללצבוע בשכבת הביניים את משטחי הצבע. אפילו את יכולה. אני אשמח להמשיך, בכל מקרה, אחרי שאקבל דוגמת צבע ובהנחה שהצביעה של אביב לא תהיה לטעמך (למרות שבניגוד למקטרגים אני אוהב אותה וחושב שהכהות שבה מוצלחת ומחפה על משיכות ההצללה החזקות בעיפרון, בקובץ המנוקה אבד הרבה מידע וחבל).

תגובה לכל השרשור

קודם כל, בקשר לציור שלי - אהבתי את הצביעה של אביב. דווקא בגלל שהיא כהה - ככה דימיינתי את הדמות, רק בגוונים יותר אדומים, האמת... (ולגבי העלמת העיפרון - מה טוב, הוא סתם היה שם כי הציור צוייר בשיעור) בכל מקרה, מצא חן בעיני הירוק. לגבי מי ששאל - אין לי דוגמאות צבע... כנראה שעדיין יש לי המון מה ללמוד, אפילו לא חשבתי על דוגמאות צבע... לגבי צביעת קומיקס במחשב מול ידני, זבנג, ארינאה ובכלל - לדעתי סוג הצביעה תלוי בצובע ובקומיקס. לטעמי, שני המקרים הספציפיים האלו הפסידו מהצביעה הממוחשבת, אבל מסיבות שונות. זבנג איבד את הטאצ´ שהיה לו פעם (הייתי קוראת מאז 92-93 בערך...), את הנגיעה האישית שאורי פינק נתן לו. מצד שני, אולי לא רק הצביעה הממוחשבת אשמה... אולי הוא פשוט מיצה את עצמו... בכל אופן, אפקט המהירות רק פגע בזבנג בעיני. ניכר בקומיקס הישן, הצבוע ביד, שכל קו בו צויר בכוונה והוא נראה מושקע. לגבי ארינאה... לדעתי (ולדעת עוד כמה שיצא לי לדבר איתם) הציורים של אביב פשוט נפלאים והצביעה הממוחשבת די הרסה. לגבי הציורים הלא-צבועים שבסוף, כולם הסכימו שהם נהדרים ו"איזה יופי היא מציירת"... אני מבינה את החוסר בידיים צובעות ובזמן, זו גם ככה הפקה מרשימה ביותר בעיני. אבל אם תרצו אי פעם מישהי שאוחזת בעט ובטוש, אך לא ממש בעכבר... יש לכם הכתובת :) וקומיקס בשחור-לבן... אני מעדיפה צבעוני, אבל יש מקרים שזה מתבקש, או פשוט זול יותר... :)

שמחתי לשמוע שאהבת את העבודה

ואם כך אני יורד מהעניין. בכל מקרה, אני ממליץ לך ללכת להדפיס את זה בפוטו שיכול לעשות הדפסות דיגיטליות, כך זה יוצא הכי טוב מהנסיון של גירי ושלי.

למעלה