שלום בקשר לשביתה

מצב
הנושא נעול.
שלום בקשר לשביתה

שלום בקשר לשביתה
היום ביטלו לנו את המשמרת ברגע האחרון האם הם צריכים לשלם לנו על היום הזה? אני עובד בנתב"ג ובגלל שאין המראות ונחיתות אז לא קיימו את היום את משמרת צהרים. אנחנו חברה פרטית ואין קשר לשאר השובתים

כאשר העובד רוצה לעבוד והמעביד לא

שלום בקשר לשביתה
היום ביטלו לנו את המשמרת ברגע האחרון האם הם צריכים לשלם לנו על היום הזה? אני עובד בנתב"ג ובגלל שאין המראות ונחיתות אז לא קיימו את היום את משמרת צהרים. אנחנו חברה פרטית ואין קשר לשאר השובתים
יכול לספק עבודה, המעביד עדין חייב בתשלום שכר. זה המקרה שלך וכעיקרון אינך אמור להנזק מהשביתה שאתה אינך חלק ממנה ושנכפתה ע"י גופים אחרים. אולם... המעביד יכול לקבוע שזהו יום חופש. עפ"י חוק חופשה שנתית, המעביד יכול להודיע לעובד מתי לקחת חופשה ויתרה מזאת, על חופשה קצרה (פחות משבוע), המעביד רשאי לתת לעובד התראה קצרה. אם תחליט לתבוע את המעביד על היום הזה, בטענה שכלל לא היתה התראה לגבי יום החופש ושהעבודה בוטלה בדקה התשעים, בהחלט יתכן שביה"ד יקבע כי הצדק עמך ויורה למעביד לשלם את שכרך בגין היום הזה. ועכשיו השאלה האם תתבע או תקבל את הדין כמו שרוב העובדים עושים?

אביא

New member
האם למעסיק שמורה הזכות

יכול לספק עבודה, המעביד עדין חייב בתשלום שכר. זה המקרה שלך וכעיקרון אינך אמור להנזק מהשביתה שאתה אינך חלק ממנה ושנכפתה ע"י גופים אחרים. אולם... המעביד יכול לקבוע שזהו יום חופש. עפ"י חוק חופשה שנתית, המעביד יכול להודיע לעובד מתי לקחת חופשה ויתרה מזאת, על חופשה קצרה (פחות משבוע), המעביד רשאי לתת לעובד התראה קצרה. אם תחליט לתבוע את המעביד על היום הזה, בטענה שכלל לא היתה התראה לגבי יום החופש ושהעבודה בוטלה בדקה התשעים, בהחלט יתכן שביה"ד יקבע כי הצדק עמך ויורה למעביד לשלם את שכרך בגין היום הזה. ועכשיו השאלה האם תתבע או תקבל את הדין כמו שרוב העובדים עושים?
האם למעסיק שמורה הזכות
להוציא לחל"ת את העובדים?? או לפחות את אלו שאין לזכותם ימי חופשה?

לדעתי לא.

האם למעסיק שמורה הזכות
להוציא לחל"ת את העובדים?? או לפחות את אלו שאין לזכותם ימי חופשה?
לדעתי לא.
חוץ מחל"ת של יולדת אשר מוסדר בחוק, שאר סוגי החל"ת (כגון חל"ת עקב נסיעת בן זוג לחו"ל ורצון להצטרף אליו), אינם מוסדרים בחוק ולכן הם מצריכים את הסכמת שני הצדדים על מנת להתקיים. לעיתים יש הסכמים קיבוציים שמסדירים אפשרות לקבלת חל"ת במקרים מסוימים, אבל אני לא מכירה הסכם קיבוצי המאפשר למעביד להוציא עובד לחל"ת בעקבות שביתה. לסיכום, לדעתי, ללא הסכמת העובד, תקופה זו לא יכולה להחשב חל"ת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה