שלום ברחוב...

on and on

New member
שלום ברחוב...

עד כמה אתם ידידותיים ואומרים שלום ברחוב לאנשים שאתם מכירים, אבל הם לא ה-BFF שלכם?

נניח יש לי שכן שלמד איתי בכיתה (ממש דלת ליד דלת), ובחיים לא החלפנו מילה. (לעומתנו, ההורים שלנו חברים טובים).
אומנם סיימנו בית ספר לפני שנים, אבל עדיין יוצא לנו להתקל בסביבת הבית, ברחוב. תמיד מישהו היה מסיט את הראש או את המבט.
אני אפילו לא יודעת למה...
בכל אופן, בכיפור ראיתי אותו עם כיפה בדרך לבית הכנסת, אני חושבת שזו הייתה הפעם הראשונה שהוא דיבר אליי ואמר לי "היי, גמר חתימה טובה"
הופתעתי למדי ואחלתי גם לו.
גם כשהוא חזר מבית הכנסת נתקלתי בו, אך הפעם הוא נמנע מלהביט בי.

אז חוץ מזה שאני לא באה בתלונות, אלא זה סתם הצחיק אותי...
חשבתי על חברה שלי, שממש נעלבת אם חולף לידה מישהו שהיא מכירה ולא אומר לה שלום.
אז עד כמה אתם נחמדים לסתם מכרים? האם אתם אומרים שלום לשכנים/חברים של ההורים מהעבודה/מורים מהעבר/חבר'ה שעבדתם איתם לפני הרבה זמן... קיצר.. אנשים שאתם לא בקשר איתם, אבל מכירים?

EdisonGirl

New member
כמעט תמיד אומרת שלום

לעומת זאת, לא נעלבת אם לא אומרים לי. אני אומרת סתם מתוך מצברוח, ובגלל שאני מכירה אותם, אז למה לא?

NEO83

New member
אנשים שאני מכיר

תמיד אומר שלום, נימוס בסיסי.

choco2602

New member
אני מהטיפוסים

שבתור ילדים היו סופר ביישנים. אפילו לדודים שלי לא הייתי אומרת שלום ברחוב.
עכשיו אני אומרת שלום לכולם. חוץ מאנשים שמסובבים את המבט בכוונה, אני זורמת איתם ועושה כאילו לא ראיתי.
אפילו לשומר במכללה שאם אומרים לו שלום הוא פותח שיחה של 20 דקות בכל פעם אני אומרת שלום בזהירות..

spaysi8

New member
תלוי, לרוב לא אגיד שלום

רוב האנשים שאני מכירה ממרום שנותיי (צבא, תיכון, יסודי.. זהו),
הם לא אנשים שהיו חברים שלי.
מי שעדיין חבר שלי, זה אנשים שאני בקשר איתם עד היום.
אין כמעט אנשים מהעבר שאני רואה ושמחה לראות, לא תמיד מתעצבנת לראות, אבל לרוב גם לא שמחה.. אז אני לא אומרת שלום, אלא אם ניגשים אלי.
יש מקרים נדירות של אנשים שאני אוהבת ולצערי נותק הקשר,
לעיתים מנסים לחדש אך לא עובד, ואז כשאני פוגשת אותם ברחוב זו התלהבות גדולה..

ofleibo

New member
תלוי למי ותלוי מתי...

זה הרבה פעמים יהיה חיוך והנהון של אמירת שלום ולא באמת עצירה לשלום ושיחה.

אם זה מישהו קרוב או מישהו שהיה קרוב ולא ראיתי הרבה זמן יש סיכוי שזה יהיה יותר מזה.

Optimistic Girl

New member
אצלי ברור שכן

המון מכרות
חיבוקים נשיקות וכו
כמו הנהוג במסורת הספרדית שלהן
(אני אומנם נחשבת כספרדיה אך גדלתי עפ מסורת אשכנזית.. לצערי עד היום לא יכולה להתרגל לאוכל הנפלא נףשל עדות ספרד
כמון וחוואג מרק זה לא אנחנו חחח
אמא שלי התרגלה לבשל אוכל ללא טעם וללא תבלינים

אני כן התקדמתי ומתנסה באוכל.
בקיצור תמיד אומרת שלום
לכולן
לפעמים אפילו לא זוכרת מי אומרת לי שלום חחחח מרוב שאצלנו עיר קטנה יחסית לתל אביב אז זו שכונה
כולם מכירים את כולם

togi12

New member
וואי !

רגע, את מדברת על ספרדי בתור עדה יהודית או שאת ספרדייה מספרד?

einat162

New member
שלום וחיוך מתוך נימוס בלבד. מצחיק אותי -

כשיש כאלו שעבורם "נימוס מינימלי" כולל שיחה חופרת - כשפשוט ברור שלא באמת אכפת להם (לא כדי להימנע וזהו? רק תגידו שלום בחזרה תחייכו קצת ותמשיכו ללכת). זה לפחות מבחינת היכרות שטחית, לא תמיד בא לי להמשיך לקיים שיחה מעבר - אבל יש אנשים שאני כן מצפה מהם לקצת מעבר - כשאני מתלהבת לפגוש אותם שוב.

זה הבעיה, כשהציפיות של האנשים לא תואמות את הצד השני בפגישה....

togi12

New member
שאלה שאני שואלת את עצמי לעיתים קרובות...

למה לא אמרתי לו/ה שלום הרגע?...

חחח
ולפעמים זה קורה גם עם משפחה ! (מורחבת ורחוקה אבל עדיין)

הייתי רוצה להאמין שאני ידידותי..

אבל אני יודע שהרבה פעמים אני לא במצב רוח שמאפשר לי להעלות חיוך של נימוס על הפנים.

Light18m

New member
אני רוצה לנצל את הבמה הקטנה הזו

ולהודיע שאני מלא פעמים לא שם לב, ולא אומר שלום.
אני חושב שזה בגלל שאני פשוט ממוקד מטרה תמיד, ולא מסתכל לצדדים, וגם גרוע בפרצופים.

נא לא להעלב

יש לי חבר שהתחיל לא מזמן קטע כזה של להגיד שלום לאנשים אקראיים ברחוב, רק כדי לגרום להם לחשוב מאיפה הם מכירים אותו.
אצלי זה הפוך- אנשים אומרים לי שלום ואני חושב שזה סתם אנשים אקראיים, למרות שבעצם אני אמור להכיר אותם...

ShacharDawn

New member
אני אפילו עוד יותר כמוך!

לזכור הקשרי פנים-שמות-"מאיפה אני מכיר אותך?" זה סיוט

togi12

New member
מה! אני מתה על זה. אני אוהבת להכניס אנשים

לסרטים שהם מכירים אותי. אם נגיד יש מפגש חברתי עם אנשים שאני לא מכירה ואני מתחילה לדבר איתם, הדרך הבטוחה והנפוצה ביותר להתחיל שיחה היא "מאיפה אני מכירה אותך?" או "את מוכרת לי מאיפשהו"
ואז מתחילים לפרט את כל אבני הדרך בחיי הבנאדם... זה נהדר! D:

einat162

New member
מזכיר לי בדיוק -

אני עדיין לא סגורה 100% על הפרצופים של הדיירים בבניין (כולו 6 דירות, אבל בכל דירה לא יצא לי לפגוש באופן תדיר את כול בני הבית):
שבוע שעבר עברה מולי מישהי מבוגרת שהייתי בטוחה זאת אחת השכנות (היא גם הלכה לכיוון של הבניין), אמרתי לה שלום- היא ענתה לי בחזרה, אבל אח"כ הבנתי שזאת כנראה לא הייתה היא...

אתמול בערב חזרתי מהעבודה וראיתי מישהו יוצא מהבניין, ולוקח משהו מהבגאז' של רכב חונה- לא הייתי סגורה אם זה דייר ספציפי (מזהה יותר את אישתו), נמנעו מלהגיד שלום- בצורה אלגנטית, אבל אח"כ כשנכנסתי לבניין והוצאתי דואר הוא נכנס והתקרב לדלת הנכונה - אז הייתי בטוחה ואמרנו שלום אחד לשני.

X יו יו S

New member
אני שונאת להתקל באנשים שאני מכירה

אם אני קולטת בזמן אני דואגת לעבור צד או משהו

אז אני הפך גמור מידידותי

למעלה