שלום, ברכות ובקשת עזרה

אלפונזו

New member
שלום, ברכות ובקשת עזרה

ברכות לפורום החדש ! אני אספן מחשבי מיקרוואקס 2 של דיגיטל, ואני יוזמו, בעליו ומנהלו של "מוזיאון המיקרוואקס 2 הראשון בעולם" ברעננה. המיקרוואקס 2, למי שלא מכיר, הוא "סוס העבודה של שנות השמונים". מינימחשב מחלקתי שהיה נפוץ גם בארץ (צה"ל, החשב הכללי). רוב רובם של המחשבים האיטיים והחביבים האלו פורק, נזרק לפח או הותך כבר לפני שנים. המוזיאון קטן מאד לכן אולי מוטב לכנות אותו 'מקדש'. באתר יש כבר כמות נכבדה של אינפורמציה, וכמובן יש עוד המון עבודה. במוזיאון יש שני מחשבי מיקרוואקס 2, מיקרוואקס 3, ואוסף גדול של חומרה הכולל פריטים רלבנטיים מכל הסוגים- דיסק קשיח "8, מסופים, סרטים מגנטיים חדשים וגם עמוסים בתוכנות משנות ה-80, ספרות ותיעוד, מודמים, מרבבים, ועוד ועוד. כל המחשבים במצב עבודה והמוזיאון בנוי כ"חדר מחשב". אם את/ה קוראים הודעה זו כנראה שראיתם לאחרונה מחשב גדול. בכל אתר מחשב גדול יש תמיד מסדרון, מחסן או מרתף ששם ממתין הדור הקודם והדור הקודם-קודם של חומרה לגורלו. אני עדיין מחפש מחשבי מיקרוואקס 2 בכל מצב, וכן כל פריט מתוצרת חברת דיגיטל מלפני 1990 ודם דיסקים קשיחים בפורמט "5.25 או "8. וגם - תוכנות. לדוגמה - תוכנה לעיבוד תמלילים בעברית בשם "תמליל" למחשבי VAX שווקה ע"י חברה ששכנה פעם במרתף בית התפוצות בתל-אביב. החברה והתוכנה נעלמו לגמרי ואני מחפש עותק זה מספר שנים ללא הצלחה. כל עזרה תתקבל בברכה ! אלפונזו

למעלה