1. באזור המגורים שלי, הוט סללו את הכבלים שלהם על עמודי הטלפון, שמשמשים כתשתית של בזק. כבל שעובר מעמוד לעמוד בגובה, עלול לקלוט ברק ולהעביר אותו אל בתי הלקוחות. אז נכון. בכל כניסה לבית מאריקים את הכבל, אבל עדיין, לעתים ההארקה אינה מספקת.
2. יס לעומת זאת נעזרים בצלחות שמותקנות על הגג, ושוב, הצלחת עלולה לשמש פיתיון לברק שיפגע בה. פגע? מכת הברק עלולה להגיע גם לממיר ולטלוויזיה, גם אם הצלחת מוארקת.
3. קורה גם שברק פוגע בקו המתח של חברת החשמל, למרות שהם פועלים כדי להגן על הרשת מפגיעות שכאלה. לכן, גם רשת החשמל עלולה "להכניס" ברק לבית.
4. מגן הברקים מגן בעיקר מפני עליות במתח, דבר הקרוי "נחשולי מתח", וגם זו הגנה חשובה. כאשר ברק פוגע ישירות במערכת, הוא יפרוץ ויפגע ברכיבי המגן, כך שבמקרי קיצון, המגן לא יציל דבר.
5. מאד יתכן שהברק פגע בממיר ובמקלט הטלוויזיה דרך כבל ההזנה של הוט ולא דרך מערכת החשמל. במקרה כזה, המקרר ו/או המחשב לא היו "זקוקים" להגנה, אלא אם גם המחשב ניזון מהאינטרנט של הוט. למרות זאת, יתכן שהמרחק הפיזי שבין הטלוויזיה למחשב "הציל" את המחשב. קשה לדעת.
ולסיכום, כפי שכתב קרמר: הכל עניין של מזל, של שמיים ושל בורא עולם. קשה לנבא מה יקרה, וזה שברק פגע פעם אחת במערכת ביתית כלשהי, לא מבטיח שהדבר כן או לא יקרה בשנית. כבר הספקתי לראות בית שבו לוח החשמל ניצת בגלל פגיעה של ברק. ראיתי נזק של כמה מכשירי חשמל בבית דירות: מקררים ומזגן, והגיעה לידיי "מזכירה אלקטרונית" (היו פעם מכשירים כאלה)... שכל האלקטרוניקה שבה הפכה לגוש פחם חרוך. ברק כלשהו פגע בדוד שמש, וקול הנפץ גרם לקולט השמש להשתחרר מאחיזתו (בצרנת ובקשירות) והוא המריא והתעופף למרחק של כ-8 מ'. וכן. היו כבר ברקים שהרגו בני אדם, שרפו עצים ומה לא.