שלום דחוף! רק ככה נאחד אותם

שלום דחוף! רק ככה נאחד אותם

חברה, עזבו שטויות, כמו שהם באו לחומת ברלין עם הWALL, ככה צריך להזמין אותם להופעת איחוד מדירה בישראל לכבוד שבירת גדר ההפרה! אם תרצו אין זו אגדה! In every real man a child is hidden and wants to play

תיקון טעות קלה:

הם לא הופיעו ביחד בברלין. רק ווטרס, עם עוד כמה נגני ליווי. הוא פשוט רצה לעשות מזה קצת כסף, בגלל שהחומה נפלה.

לא בדיוק

תומר, קרא את מה שכתבתי על ההופעה הזו לפני כמה ימים בהודעה אחרת (שכרגע אין לי זמן לחפש אותה, אבל היא פה): ווטרס רצה לגייס כסף לצרכי צדקה - לא כדי לעשות כסף לעצמו. הוא היה באותה תקופה בקשר עם קרן צדקה שסייעה לחיילים נכים (כמו ארגונים שיש אצלנו), ורצה לגייס את הכסף עבורם. איתרא מזלו, וההופעה הגרנדיוזית שהפיק "זללה" כל כך הרבה הוצאות, שבסוף לא נשארו רווחים, לתת לקרן הצדקה הנ"ל. וגם לא מדובר ב"נגני ליווי" בלבד - ווטרס גייס אמנים מהשורה הראשונה באותה תקופה: ואן מוריסון, סינדי לאופר, מריאן פייתפול... ועוד רבים ששמם פרח מזכרוני כרגע ואולי מישהו/משהי אחר/ת כאן יתנו בהזדמנות זו את הרשימה המלאה. תודה מראש.

הרשימה המלאה ועוד קצת

ג'וני מיטשל, ואן מוריסון, סינדי לאופר, שייניד אוקונר, טים קארי, טומאס דולבי, מריאן פייתפול, אלברט פיני ואוטה למפרר.

שינייד אוקונור!! איך שכחתי!!

ווטרס לא סובל אותה, מאז. אומר שהיא התנהגה כמו פרימדונה לפני ובזמן ההופעה. ואם הוא קורא למישהו "פרימדונה", כנראה שזו היתה התנהגות ממש יוצאת דופן. יש לי איפשהו קטע מראיון אתו שבו הוא מדבר עליה ועל ההופעה בברלין ... אני אחפש את זה.

edlessme

New member
לאוו דווקא...

הפוסל במומו פוסל.. אז... אני לא מתפלא...

חחחח ../images/Emo6.gif

אכן.. הנה הקטע, לשיפוטכם (אגב, כל הראיון כולו הוא הזוי ומצחיק בצורה שלא תאמן. אולי אני אנסה לתרגם את כולו...). "10 דברים שלא ידעתם על רוג'ר ווטרס... הוא לא סובל במיוחד את שינייד אוקונור! [גב' אוקונור הופיע במופע "החומה" שהפיק ווטרס בשנת 1990 בברלין, לגיוס כספים לקרן צדקה מסויימת] "העבודה על המופע היתה קשה מאוד מאוד, אבל היה נהדר לעבוד עם כולם – בראיין אדאמס, ואן מוריסון, סינדי לאופר, היו מצויינים. נפלאים כולם. חוץ משינייד אוקונור. או, אלוהים! מעולם לא פגשתי מישהו שהוא כל כך אנוכי ובלתי-מקצועי ובעל ראש נפוח ובלתי-נעים. היא תקועה כ"כ גבוה במעלה התחת שלה, שזה מפחיד. ב"החומה", היא היתה כ"כ מודאגת מכך שאין עוד "אנשים צעירים במופע" [ווטרס מחקה מבטא אירי]. בעיניה, אני וכל האחרים היינו פלצנים זקנים אז היא היתה מודאגת שהיא לא עושה משהו מספיק "גנוב". ובגלל שזה לא היה מספיק "גנוב" היא באה עם הרעיון המבריק הבא: היא אמרה שהיא תשכור את Ice-T, או מישהו כזה, שיעבד-מחדש את השירים שלי כשירי ראפ! אני לא צוחק! וגם היא לא fucking צחקה!. זה מה שהיה עצוב – היא היתה רצינית לגמרי! ואז כמה חודשים אחרי המופע, כאשר התקליט יצא, היא התראיינה בטלוויזיה האמריקאית – מיליוני צופים – והיא אמרה שהכל היה שטויות, אמרה שכל המופע של ה"חומה" היה &^%$% גדול. אני לא שם *&^^ על מה שהיא חשבה על זה אבל היא היתה צריכה לסגור את הפה ה-^%&* שלה משום שזה רק יכול להזיק לקרן הצדקה [שעבורה נערך המופע] וכל הדברים שלאונרד (צ'שייר, מקים קרן הצדקה) עשה. היא לא מבינה כלום. היא פשוט ילדה קטנה וטפשה. את לא יכולה פשוט לשכב בפינה ולגלח את הראש שלך ולתקוע את התחת שלך ולפעמים לומר [במבטא אירי] "אוי, אני חושבת שזה לא בסדר, וגם זה לא בסדר" ולפרוץ בבכי. "

אגב זקנים

במופע השתתפה גם להקת הרוק האמרקאית האגדית The Band שבנוסף להיותה להקת הליווי של דילן גם אחת הלהקות האמרקאיות היותר טובות בהיסטוריה. ולהבדיל גם הסקורפיונס הנוראים היו שם... ובקשר לקטע שהבאת, טוב לגלות שוב שרוג'ר ווטארס הוא איש עדין ונחמד להפליא, מוזר איך כל כך הרבה אנשים לא מסתדרים איתו.

ועוד אגב

המופע עצמו היה ממש נוראי ומביך, התקליט שאני מחזיק כמזכרת מהארוע הוא עדות לשגעון גדלות והכנה לקויה לארוע מגוחך להפליא, מזל שגילמור והחברה לא הסכימו להשתתף, זה היה רק מבזה אותם.

../images/Emo4.gif

אני זוכרת שראיתי את זה בטלוויזיה, לפני שנים רבות. דווקא זכרתי שזה היה מופע מרשים, אבל זה היה לפני עשור, לפחות. דווקא לא אתנגד לראות את זה שוב, במיוחד לאור מה שאני יודעת כיום על כל הרקע לזה - מה שבכלל לא ידעתי אז. אה, וגם ג'רי הול היתה שם, כמדומני, בתפקיד-משנה כלשהו. חלק מהכעס של ווטרס - הראיון המצוטט הוא משנת 1992 - הוא על כך שהמופע הפסיד כסף, במקום להרוויח כמצופה, תוך ניפוץ חלומותיו של ווטרס לעשות לעצמו שם כפילנטרופ בקנה מידה קוסמי, בעוד הפלוידים היו באותה שעה בעיצומו של סיבוב הופעות כלל-עולמי וגרנדיוזי (TM) שהכניס להם עשרות מיליונים.

מדהים ששידרו את זה בשידור ישיר

ועוד בערוץ אחד... (קוטנר ודוד ויצטום זה צוות מנצח תאמינו לי) גם אני זוכר את זה כהופעה מרשימה מאוד, בדיעבד נראה לי שעיקר הרושם שייך לזמן ולמקום, בסך הכל החומה היא יצירה מאוד חזקה ונפילת החומה בברלין ואיחוד העיר היה אחד הארועים החשובים של המאה ה 20 השילוב של השניים יצר רושם חזק. האזנה לאלבום, מאידך, חושפת שירים שלא עשו עליהם מספיק חזרות, ליהוקים מוזרים ובכלל הפקה שהתרכזה כנראה בצורה ולא בתוכן. אגב, גם אוטה למפרט, טים קרי ואלברט פיני השתתפו בתפקידים קטנים (בסצנת המשפט) וגם thin lizzy מנגנים שם אם אני זוכר נכון.

המטרה הייתה טובה

ואפשר להגיד הרבה על ווטרס ועל "החומה" בברלין אבל אין ספק שהתרומה לצדקה הייתה יפה ושהארוע נכנס לזיכרון הקולקטיבי ולהיסטוריה של המאה העשרים. חוצמזה, אם הקרחת הקטנה הזו באמת לכלכה על המופע ופגעה בהכנסות, טוב שאמר מה שאמר. ת'אמת, טוב שאמר מה שאמר גם בלי קשר. הוא באמת מצטיירת כפי שהוא תיאר אותה והוא לפחות כנה. In every real man a child is hidden that wants to play

PINK FLOYD FAN

New member
ג'רי הול הייתה בתפקיד הבחורה

שנכנסת לחדרו של פינק ומתרשמת מהגיטרות והאמבטיה וכל הדברים אז ככה המופע ממש גרוע לפי דעתי הביצועים לא טובים ורק בגלל ההפקה הגדולה יש לי את ההקלטה של השידור ישיר ודרך אגב הסקורפיונס עשו עבודה טובה ביגוד ללהקה שעשו מלא פאשלות בmother

pink floydror

New member
כן.. יש בזה משהו.אבל

לפי דעתי הם עושים מוזיקה דיי מעולה ..מעבר לליריקה ה"טיפה" חוזרת על עצמה וטיפה קיטשית..:)

חידה

מה הקשר בין הסקורפיונס לפלויד, מלבד השתתפותם של הסקורפיונס במופע "החומה בברלין"? המוצא הישר יבוא על שכרו.

למעלה