שלום דירה בבנקוק

ב י ש ו ף

New member
שלום דירה בבנקוק

שלום אני מחפש להשכיר דירה בבנקוק תנאים אירופאים מנימליסטים, לא איכפת לי דירת סטודיו שתהיה נקיה, עם מזגן שירותים מקלחת וחיבור טלפון (לאינטרנט לא חייב אבל עדיף) היא יכולה להיות עד חצי שעה מבנקוק זה גם לא קריטי למרות שאולי עדיף איזור מעוייר יחסית. שאלה לגבי תחבורה (נראה לי שמוניות עדיף אפשר קצת הרחבה) שאלה חשובה מאוד , הבנתי שוויזות ניתנות לחודשיים יש מצב לשנות את זה קצת, או שצריך לנסוע למקום אחר ואיפה הכי משתלם לנסוע מבנקוק? שאלה אחרונה וחשובה מזג האוויר והעם יצרני הנעליים מחזיקים בתקופה הזאת נעלי קיץ, שאני לא אסע סתם על פרש תודה. תודה מקרב לב לכל מי שעונה

Benkok

New member
תשובות -

שלום אני מחפש להשכיר דירה בבנקוק תנאים אירופאים מנימליסטים, לא איכפת לי דירת סטודיו שתהיה נקיה, עם מזגן שירותים מקלחת וחיבור טלפון (לאינטרנט לא חייב אבל עדיף) היא יכולה להיות עד חצי שעה מבנקוק זה גם לא קריטי למרות שאולי עדיף איזור מעוייר יחסית יצרני הנעליים פזורים בפרברי העיר ולכן לא ממש קריטי המיקום שלך (בכל מקרה תצטרך לנסוע, והרבה...) המלצה שלי - בתור התחלה קח לך חדרון בגסטהאוס באיזור הקאוסן (אם תיקח לתקופה של חודש-חודשיים יעשו לך מחיר...) ומשם תתקדם. שאלה לגבי תחבורה (נראה לי שמוניות עדיף אפשר קצת הרחבה) בתור התחלה לא תהיה לך ברירה אלא להשתמש במוניות (חשוב לבקש מהמפעלים שישלחו במייל או בפקס מפה מסודרת באנגלית ותאית...נהגי מוניות לא בהכרח מכירים את העיר). מבחינה כלכלית שווה לך לרכז כמה מפעלים באיזור מסויים ליום פגישות מרוכז ולסגור עם נהג מונית על יום שלם. שאלה חשובה מאוד , הבנתי שוויזות ניתנות לחודשיים יש מצב לשנות את זה קצת, או שצריך לנסוע למקום אחר ואיפה הכי משתלם לנסוע מבנקוק? ויזות תייר ניתנות מראש בשגרירות. ניתן לבוא ללא ויזה מראש ולקבל בכניסה 30 יום. בשביל להאריך תצטרך כל פעם לנסוע לקמבודיה (סיפור של יום שלם ו2000 באהט, ממש לא מסובך.) אפשרות נוספת היא ליצור קשר מהארץ עם אחד היצרנים ולבקש ממנו מכתב הזמנה רשמי. עם המכתב הזה ומסמכי חברה חוקיים בתאילנד (של היצרן) אתה מגיש בקשה לויזת עסקים (NON-B) לתקופה של 90 יום. תרים טלפון לשגרירות ותבדוק מה האפשרויות שלך. אולי הם יתנו לך ויזת עסקים על בסיס "שליחות" של העסק המשפחתי שלך. 03-6958977 שאלה אחרונה וחשובה מזג האוויר והעם יצרני הנעליים מחזיקים בתקופה הזאת נעלי קיץ, שאני לא אסע סתם על פרש תודה. מזג האויר חם ולח. עוד מעט יתחיל גשם, אבל ישאר חם ולח. תמיד חם ולח. אין כאן חורף (לפחות לא כמו שאתה מכיר חורף). ליצרני הנעליים אין עונות. מי שמייצר סנדלים תמיד מחזיק סנדלים. תודה מקרב לב לכל מי שעונה בבקשה

ב י ש ו ף

New member
אם אתה משחק סנוקר

כמו שאתה עונה על תשובות יהיה קשה לנצח אותך חחחחחחחחחחחחח

ב י ש ו ף

New member
אני צריך לעשות קצת אימונים האמת

למרות שבחברה אני משחק סבבה פשוט צריך לפרוש כדורים על המגרש לאורכו ולתרגל יציאות, אבל לסנוקרים לא מצאתי אימון אפקטיבי יש טיפים?

ב י ש ו ף

New member
עלו לי עוד שני שאלות

באופן טבעי. מקובל שהמפעל מנקה עמלה אחרי שהועבר עליו הכסף? (אחרי שהעברתי להם את הכסף לחשבון) הם נותנים צ'ק? עדיף שיהיה חשבון (זה בטח משהו שצריך לתאם איתם) ושאלה אחרונה הגסט האוס, אני מקבל את הפרטיות שלי? (חדר לבד עם כל מה שצריך?) באנקוק תודה על הכל.

Benkok

New member
לא הבנתי את השאלות...

אתה רוצה לקבל עמלה מהמפעל? אפשרי אבל חייב להיסגר מראש ואתה חייב להיות עם האצבע על הדופק. ברוב המקרים המפעל לא יטרח להודיע לך על הזמנות וכו'... עדיף לך לסגור עם הלקוח על עמלה מראש (ואז אתה מעביר למפעל את החלק שלו) כמובן שאם אתה חי כאן עדיף שיהיה לך חשבון בנק מקומי, הרי לא תמשוך 500 באהט מהכספומט הישראלי שלך כל פעם שתתחשק לך בירה, נכון? בקשר לגסטהאוס - אין חשש, איש. אתה מקבל חדר לבד. (תלוי כמובן בגסט-האוס...)

ב י ש ו ף

New member
את העסקה הראשונה אני עושה לאבא

האמת העמלה לא משהו... (להערכתי משהו כמו עשר אלף ש"ח לעסקה הקרובה) לא שזה כזה רע, התוכניות שלו הם יותר לשנה הבאה לשנה הזאת הוא מעדיף לבדוק ולראות (אבא שלי תמיד יותר מתון ממני לא תמיד זה רע) אני חושב שאם זה עובד כדאי לעשות ריפיטים ולתגבר לחנויות אחרות (יש לו חברה פרטית בנפרד שמשווקת נעליים בנפרד מהחנות אבל יש לו הגבלה כי הוא מייצג חברה מחו"ל שדרשה בלעדיות אז כרגע אין תשתית צריך לפתוח כנראה חברה אחרת) בכל מקרה אני אבדוק עוד אפשרויות במקביל אולי אני אפתח לי באסטות (לא יעבוד בהם יעסיק תיאלנדים) בטח אבל זה כאב ראש צריך להנפיק חשבוניות מס וכו' וגם חשבון בנק...... אוף איזה עצבים..........

ב י ש ו ף

New member
אגב יש מודעות למותגים בתאילנד?

או שזיופים זה אוכל לחמם (ככה זה נראה לפחות) נראה לי שלמוצרי מקור יש אחיזה של משהו כמו חמש אחוז בשוק. מצד שני אצל תיירים אני מניח שאצל תיירים מסויימים אפשר להגיע לעשר אחוז, תלוי כמובן בתייר.

Benkok

New member
אחי, אתה חי בסרט...

קודם כל, צא מנקודת הנחה שתאילנד לא מחכה לך, והתאילנדים לא יושבים וסופרים את הימים עד שתגיע... תאילנדי עם כסף לעולם לא יקנה זיוף (החל מחולצת פולו וכלה בעט מונט-בלאן מוזהב שיבצבץ מכיס החולצה) ותאילנדי בלי כסף לא יקנה כלום... אם לרגע נדמה לך שהכסף מתגלגל כאן ברחובות אז צפויה לך אכזבה כשתגיע. תצטרך לעבוד מאוד קשה כדי להגיע ליצרנים, ועוד יותר קשה כדי לקבל מחירים טובים. ראיתי שאתה מתכנן לפתוח באסטות...גאוני, איך לא חשבו על זה קודם? המלצה שלי חביבי, תוריד הילוך, קח קצת כסף, תגיע לכאן לחודשיים שלושה, תבדוק את השטח, תחוש את השוק (על הדרך תקנה קצת סחורה בשביל אבא) ומשם תמשיך. אם תבוא בגישה של "באתי לדפוק מכה" אז מהר מאוד תמצא את עצמך יושב עם משועממי העיר בשולחן הקבוע שלהם בבית חב"ד...

ב י ש ו ף

New member
אמ... אני בא מעיר של באסטות

(אילת) למרות שהעסקים של המשפחה בכלל בהילטון. אני מכיר בסטיונר שבונה לידנו ווילה, כשאנחנו משלמים חמש אלף דולר לחודש הוא משלם 300 , החיים לא תמיד הוגנים. חוץ מזה אני בין גילך, עבדתי עם אבי בשש תחומים שונים חנות מוזיקה (בתקופה שלא היו זיופים) מסעדות יוקרה, בתי קפה, חנות בגדים, לבסוף חנויות נעליים וחברת נעלים, שמשווקת לחמישים חנויות בארץ (המובחרות). אז להגיד שאני תקוע עם חלומות באוויר? לא מדויק יש לי טביעת עין חדה, אני מחזיק בקו חלוקה בארץ שמכניס לי כסף (כל תקופת הקיץ) ואני יכול לזהות הבדלים בארץ ייצור, וחומרים בלי לגעת בכלל בנעל. ככה שפנטזיונר אני לא ממש, עבדנו עם סחורות בתיאלנד ונחלנו גם אכזבות (אבא בחר בפעם ההיא לא אני) עבדנו גם עם סחורות מסין (פיפטי פיפטי) ואנחנו מיבאים בעיקרון סחורה מספרד וקצת מאיטליה. משהו נוסף חשוב אתה יכול לקרוא לזה פראייר לא איכפת לי להפסיד חמש עד עשק שקל לנעל, אני מרוויח את המאה חמישים אחוז בחנות בכל מצב בסחורה מהזאנר הזה, ברור שאני יעשה גם עבודת מחקר של משהו כמו חודש ימים, ורק אחרי זה אני אבצע הזמנות אני מגיע עם נסיון מוכח. אני קצת לוקה בתהליכי פרוצדורה, בגלל זה אני שואל פה. בעיקר לגבי דירה מזג אוויר ודברים בסגנון. התכנונים לשנה הבאה הם בקנה מידה של עד 20,000 זוגות. שזה מכובד לקנה מידה ישראלי, השאלה שלי האם להסתמך רק על זה, או שכדאי לפתוח במקביל כמה נקודות מכירה משל עצמי באיים. לרוב העסקאות אני אשכיר כנראה מתורגמן, או סטודנט שרוצה להרוויח קצת כסף. אני אוגר כרגע מידע, בשביל להגיע מוכן. במקרה הכי גרוע אני לא אגמור בהוסטל יש לי תמיד משפחה חמה לחזור אליה למרות שהשאיפה הברורה היא לעצמאות, אני בודק גם אפשרויות של נדל"ן רק שאני די שמוכנע שהאיזורים שכבר התפתחו תיירותית הרבה יותר יקרים מלפני שש שבע שנים, זה דבר שעשוי להקשות. יש פרופורציה תודה על הדאגה.

ב י ש ו ף

New member
עוד משהו "תאילנדי עם כסף"

מרבית האוכלוסיה ענייה, בעיקרון בתיאלנד לרוב מתרחש תהליך קפיטליסטי מונפוליסטי, זאת אומרת שלמליונרים קל לייצר מיליונים, נכון שההתפחות התיירותית גורמת לתיאלנדים להתפרנס יותר טוב, והביקוש הגובר גורם גם להעלאת מחירים. אבל עדין זה לא בקנה של הופך למיליונרים (פרט ליוצאים מין הכלל) זה משפר להם אולי את רמת החיים. אז להגיד שהתאילנדים מסתובבים רק עם מותגים, זה מוטעה ברור שמיליונרים עם כוח קניה חזק יותר , יקנו לקוסט אמיתי וגם ברייטלינג, ואפשר לצפות מהם גם להחזיק נכנסים בלונדון. אבל מטעמים מסחריים אני מתייחס אל הרוב. רוב התיאלנדים אינם עשירים (עדין בכל מקרה) דוגמא כדי להמחיש את התזה שלי, המותג האמריקאי סטיב מיידן הושק בארץ לאחרונה, אבא שלי הוא בין החנויות היחידות שמשווקות אותו (גג עשר חנויות כרגע) הנעליים שלו נעים בסכומים של 400-700 ש"ח, החנות שלנו ממוקמת הכי אסטרטגי שבעולם אנחנו מקום שני בארץ באולסטאר, מקום ראשון באוויינס (7000 יחידות ממוצע לעונה) ויש לנו מוצרים ייחודים לנו, מה שאני בא להגיד שהוואיינס אני מעיף 70 חתיכות ביום טוב, 100 חתיכות אולסטאר (ויותר) סטיב מיידן אני מוכר אולי 2-3, נוגעים בנעלייים מסתכלים ועושים סיבוב פרסה, המסקנה המוצר לא מסחרי (מוכר חלקית) הוא יקר מדי, ברור שיש מקום לעשר חנויות יוקרה עכשיו הייתי מעדיף להיות היבואן של הוואינס במקרה הזה מאשר להיות היבואן של סטיב מיידן, כרגע יש לנו רבע מיליון אוכלוסיה ענייה בישראל, ומוצר זול פוגע ליותר נתח שוק ויכול גם לפגוע לכיוון של העשירים. בתיאלנד יש אומנם יתרון מספרי עצום על ישראל אבל עדין עדיף לרשת מוצר זול ואטרקטיבי, מאשר יקר משום שהכמויות יהיו יותר גדולות. אני יכול לתת חמש שעות הסברים, על רשתות כמו "קפה" שנפלו בארץ רק בגלל שהן יצרו בפורטוגל ולא בסין בקיצור , לרוב עדיף זול, בגלל זה אני קצת חושש לגבי מותגים בתיאלנד. (לא מחייב שזה לא יילך הסיכון יותר גבוהה) מהפרספקטיבה שלי, אם תיאלנד תתייקר מעבר לרף הסביר האטרקטיביות שבה תרד, היא עשויה ללא ספק תוך עשור להוות מוקד תיירותי שווה ערך למקומות כמו "קנקון" (מקסיקו) וזה עשוי להביא לדעיכה מסויימת בקצב. מקומות חדשים במקביל עשויים להתפתח וזה הכל עניין של תביעת עין מומנטם ושיווק נכון של מקום, לא מזמן דיברתי עם איש נדל"ן ספרדי (שבמקרה גם קנה את החנות של אבא ב800,000 דולר) והוא מתכוון לרכוש חוף ים , בוונצואלה סמוך למלון הילטון בסכום של מיליון דולר, אני בטוח שבמומנטום מסויים פיתוחי באיזור, מלון שירצה להיבנות בסמוך להילטון (וזה קורה באילת כל הזמן מלונות צומחים פה בקצב) הוא יוכל להרוויח עד פי עשר מסכום ההשקעה, ואני מאמין שזה יקרה.

Benkok

New member
מה אתה נעלב?

לא אמרתי שאתה פנטזיונר, פשוט מההודעות שלך נוצר רושם שתנחת בשדה התעופה ושר המסחר והתעשייה התאילנדי בכבודו ובעצמו יבוא לעזור לך לסחוב את המזוודה... מה שאני אומר זה, שדברים שרואים משם לא רואים מכאן... גם סוחרים קצת יותר גדולים מאבא שלך (שמכרו בישראל הקטנה 4.5 מליון זוגות בשנה החולפת...ומחזיקים רשיונות של האש-פאפיס, קאטרפילר, קולמן...אם אתה בתחום בטח כבר הבנת על מי אני מדבר, אם לא אז תרגיש חופשי לשאול...) נעזרים כאן בסוכנים מקומיים ועושים עבודת הכנה של שבועות ואפילו חודשים מראש, חורשים את האינטרנט, מקבלים קטלוגים, מתכננים פגישות וכו'. ואז כשהם מגיעים הם מלווים ע"י מקומיים (או זרים שגרים כאן, מכירים את השטח, מדברים את השפה). באסטות? יש לך מושג עם מי אתה מתעסק? נראה לך שהתאילנדים יתנו לך לפתוח באסטה? מי אתה בכלל? (וזה ממש לא נאמר כדי להעליב, אלא כדי להביע נקודה) אתה יודע למי משלמים? כמה עולה? מול איזה שוטר אתה עובד? אתה שוכח שאמנם באת מעיר של באסטות אבל אתה כבר לא במגרש שלך. החוקים שונים. אתה זר. נקודה. הכל יותר קשה. תאילנד זה לא רק שייק בננות וליידי בויז... ברגע שנכנסים לעסקים כאן כל ההוויה משתנה. התפאורה היא אותה תפאורה אבל כללי המשחק שונים...ולוקח זמן ללמוד אותם. כמו שכבר הבנת מהמסרים שלי, אין לי בעיה לעזור לכל מי שמבקש (ותאמין לי שמבקשים...) אני פשוט מנסה להכין אותך כמה שיותר טוב כדי שלא תשרוף סתם כסף ותחזור הביתה עם זנב מקופל בין הרגליים. ודרך אגב...אין שום קשר לגיל. אנחנו אמנם בני אותו גיל רק שלי יש קצת פור עליך (לא הרבה, רק 4 שנים) בכל מה שקשור לתאילנד, תאילנדים, עבודה ומסחר מול תאילנדים, אז במקום להיעלב ולהתגונן תנסה לקחת כמה שיותר (אפילו אם זה מוסווה לפעמים בציניות... ואני לא שוכח לך את המשחק של הפול...הויסקי עליי!

ב י ש ו ף

New member
חחחחחחחחחחחחח (צוחק)

בגלל ההצעה של הפול. אני חושב שבריל הם הבעלים של גלי (אני טועה?) בכל מקרה שם דבר בענף, עם כל המותגים שציינתי וזה אחלה. עשינו כבר ייבוא בעבר ככה שיש לנו נסיון, וגם נסיון מר ייבאנו כבר בעבר מסין, מצרפת, ספרד ואיטליה. מסכים שהתאילנדים יכולים להיות יותר קשים. אני משכיר למשימה הזאת גם מתורגמן יש לי שיטות משלי לגישה למידע גם אם תזרוק אותי בקמבודיה וטיאוון. אני חושב על הנושא 24/7 ואני מנסה לסגור כל פינה אפשרית גם עושה שיחות עם אבא שלי, והאמת שיש לי עוד שאלות רק לא נעים שתתבאס עלי. חחחחחחחחחחח (טוני חפירות בע"מ) לגבי ציפיות וביזנס יש לי ראיה די בריאה אני גם מודע שרף הדרישות בסין עולה, בגלל זה תיאלנד יכולה להיות יעד אופטימלי. בעיקרון חסר לי מידע על הנהלים שדרושים לפתיחת חשבון בנק בתיאלנד, למרות שאולי כדאי לשאול את הרואה חשבון של אבא הוא סביר להניח יודע, ולגבי מס (אני פועל על עמלות לא רוצה כאב ראש של תיק) יכול להיות שצריך לשלם אותו שם הבנתי שאם אתה שוהה בארץ רק 4 חודשים אתה לא משלם מס למדינה (שמעתי משהו כזה לא סגור על זה) אז אם ככה למי כן משלמים (או שלא משלמים חחחחחחחחחח) אמ... שמעתי גם שיש וויזה עסקית (שלושה חודשיים) זה אני מאמין שאפשר לפתור מול השגרירות. כרגע זה מה שנראה לי כרגע בוער על הפרק.

Benkok

New member
וואו, איזה סלט עשית...

בעיקרון חסר לי מידע על הנהלים שדרושים לפתיחת חשבון בנק בתיאלנד, למרות שאולי כדאי לשאול את הרואה חשבון של אבא הוא סביר להניח יודע, למה שהרואה חשבון של אבא שלך בישראל יידע איך פותחים חשבון בנק בתאילנד? נשמע לי קלוש... בכל מקרה, בשביל לפתוח חשבון SAVINGS (חשבון פשוט, הפקדות, משיכות, כרטיס DEBIT) אתה צריך פספורט. בשביל חשבון קצת יותר מתקדם (עם צ'קים, כרטיס CREDIT וכו') אתה כבר צריך אישור עבודה וים מסמכים. ולגבי מס (אני פועל על עמלות לא רוצה כאב ראש של תיק) יכול להיות שצריך לשלם אותו שם הבנתי שאם אתה שוהה בארץ רק 4 חודשים אתה לא משלם מס למדינה (שמעתי משהו כזה לא סגור על זה) גם עמלות זאת הכנסה. השאלה היא ממי אתה מקבל אותם... אם אתה מצליח לסגור עם התאילנדים על עמלה במזומן - ניצחת. אם העמלה באה מהלקוח אז גם טוב, לא צריכה להיות בעיה עם העברות לחשבון פרטי (במידה והלקוח מסכים לשלוח כסף בלי חשבונית) אם אתה רוצה לעשות את הכל לבן (ואתה לא רוצה לעשות את הכל לבן) אז תצטרך לפתוח כאן חברה, לשלם מיסים ולקבל כאב ראש כמו כולם... הדרך היחידה לא לשלם מס בישראל היא להצהיר על ויתור תושבות (לא אזרחות, רק תושבות) ולשהות בישראל פחות מ180 יום בשנה. בנוסף אסור שיהיו לך נכסים, חשבונות בנק ועוד כל מיני קריטריונים שבט"ל מעריך וקובע אם אתה תושב או לא. בנושא הזה בהחלט הייתי ממליץ לך להתייעץ עם רואה חשבון ואפילו עם עו"ד או יועץ מס. אז אם ככה למי כן משלמים (או שלא משלמים חחחחחחחחחח) אמ... שמעתי גם שיש וויזה עסקית (שלושה חודשיים) זה אני מאמין שאפשר לפתור מול השגרירות. למי משלמים? בסופו של דבר - לכולם כמה שפחות...

ב י ש ו ף

New member
באנג קוק צהריים טובים (בארץ)

אמ.......... אוקיי אז ככה......... במידה ומעבירים לי כסף לחשבוןSAVINGS בתאילנד (המלצה על בנק יכול להיות נחמד) אז אני משם מעביר את הכסף לחשבון הבנק של המפעל (העברה בנקאית ע"י פקידת השומה שאני מקווה שהיא מדברת אנגלית) עכשיו ציינת שצריך מלא מסמכים לאשרת עבודה במקביל אני מניח שגם הויזה משתנה בתיאלנד או כמו שאמרת עדיף לנסוע לקמבודיה תמורת מאתיים שקל ולחדש כל חודש. הבנתי נכון?

Benkok

New member
אז ככה...

במידה ומעבירים לי כסף לחשבוןSAVINGS בתאילנד (המלצה על בנק יכול להיות נחמד) אז אני משם מעביר את הכסף לחשבון הבנק של המפעל (העברה בנקאית ע"י פקידת השומה שאני מקווה שהיא מדברת אנגלית) לגבי בנק - אין אחד יותר טוב מהשני (כל עוד לא מדובר במאות אלפי דולרים...). איפה שתגור, פתח חשבון בסניף הקרוב אליך. לגבי פקידת שומה - זה יש רק במס הכנסה... לגבי זה שהיא דוברת אנגלית - בדרך כלל לא, אבל לא צריכה להיות בעיה עם זה. יש מכשירים אוטומטיים שאתה יכול להפקיד כסף לחשבון בלי לדבר עם אף אחד. לא משנה אם יש או אין לך חשבון בבנק הספציפי. למשל - למפעל יש חשבון בבנק UOB, אתה ניגש לאחד מסניפי UOB ומפקיד שם מזומן לחשבון של המפעל, גם אם יש לך חשבון בBANGKOK BANK. עכשיו ציינת שצריך מלא מסמכים לאשרת עבודה במקביל אני מניח שגם הויזה משתנה בתיאלנד או כמו שאמרת עדיף לנסוע לקמבודיה תמורת מאתיים שקל ולחדש כל חודש. הבנתי נכון? הבנת חלקית ועשית סלט. אישור עבודה (WORK PERMIT) ואשרת שהיה (VISA) הם שני מושגים שונים. הראשון ניתן ע"י משרד העבודה לזרים המועסקים על ידי חברה מקומית והשני ניתן על ידי מחלקת ההגירה. אשרת שהיה למטרת עסקים ניתנת מחוץ לגבולות תאילנד בעקבות מכתב בקשה מחברה מקומית. אשרת שהיה למטרת תיירות (מעל ל30 יום) ניתנת מחוץ לגבולות תאילנד. אזרח ישראלי זכאי לאשרת שהיה (תייר) אוטומטית בכניסה, ל30 יום. ניתן להאריך את האשרה הזאת בעוד 10 ימים במשרדי האימיגריישן (1900 באהט). אפשרות נוספת ונפוצה היא לצאת מתאילנד בתום 30 יום (יש נסיעות מאורגנות לקמבודיה לצורך הנושא הזה) ובכניסה חזרה לקבל עוד 30 יום וחוזר חלילה. (אני מכיר אנשים שעושים את זה כמה שנים טובות) לא ניתן להאריך אשרת שהיה למטרת עסקים מעבר ל90 יום שקיבלת.

ב י ש ו ף

New member
חחחחחחח איזה תשובות יש לך

אוקיי תשובות מעולות אבל אם אני רוצה לפתוח חשבון בנק והפקידה לא מדברת אנגלית זה בעיה לא? לגבי העברת הכספים הבנתי מצויין. (תודה רבה) עשוי להיווצר מצב שנניח אני יעבוד תחת חסות של מפעל מסויים בתאילנד (תאורטי בלבד) משם אני אצטרך לבקש אשרת שהות/עבודה או שהמקום עצמו יעשה כבר את הפרוצדורה בשבילי? תודה שאלות אחרונות איפה אתה ממליץ לקנות בגדי אלגנט לא יקרים בתיאלנד. יש איזה מקום שאתה מכיר? או חייט שעושה מה שאתה רוצה בחנויות כרגע של הנעליים בקניונים בבנקוק יש כרגע סחורה של קיץ או חורף? בן שוב תודה על התשובות

ב י ש ו ף

New member
אוף שכחתי משהו

לגבי פלאפון בתאילנד אני מניח שאני חייב איזה שהיא אזרחות או משהו כזה, כדי שחברת הפלאפון תרצה לתת לי מכשיר. (אני יכול להביא גם את הפלאפון, אבל זה ישחוט את אלה שיחייגו אלי גם מתוך תאילנד וצריך לראות אם פלאפון בכלל נתמכת שם ואני חושב שלו נדמה לי שאורנג כן) עוד דבר כנ"ל לגבי חשבון הבנק, גם אם אין לי אזרחות תאילנדית זה לא מגביל אותי בפתיחת החשבון? וזהו אני חושב שסיימתי

למעלה