שלום דירה בבנקוק

Benkok

New member
עוד תשובות...

אוקיי תשובות מעולות אבל אם אני רוצה לפתוח חשבון בנק והפקידה לא מדברת אנגלית זה בעיה לא? אין בעיה. כל הטפסים הם בתאית ובאנגלית ואם צריך ימצאו לך מישהי דוברת אמגלית (רוב הסיכויים שאנגלית קלוקלת, אבל נסבלת) לגבי העברת הכספים הבנתי מצויין. (תודה רבה) בבקשה עשוי להיווצר מצב שנניח אני יעבוד תחת חסות של מפעל מסויים בתאילנד (תאורטי בלבד) משם אני אצטרך לבקש אשרת שהות/עבודה או שהמקום עצמו יעשה כבר את הפרוצדורה בשבילי? או שכן או שלא, תלוי במפעל. אני לא מאמין שמפעל יסדר לך אישור עבודה אם אתה בא בתור לקוח. תודה שאלות אחרונות איפה אתה ממליץ לקנות בגדי אלגנט לא יקרים בתיאלנד. יש איזה מקום שאתה מכיר? או חייט שעושה מה שאתה רוצה צא החוצה, תירק, תפגע בחייט בחנויות כרגע של הנעליים בקניונים בבנקוק יש כרגע סחורה של קיץ או חורף? יש הכל. קיץ, חורף, אלגנט, זרוק, זנותי, ילדותי, ה-כ-ל לגבי פלאפון בתאילנד אני מניח שאני חייב איזה שהיא אזרחות או משהו כזה, כדי שחברת הפלאפון תרצה לתת לי מכשיר. (אני יכול להביא גם את הפלאפון, אבל זה ישחוט את אלה שיחייגו אלי גם מתוך תאילנד וצריך לראות אם פלאפון בכלל נתמכת שם ואני חושב שלו נדמה לי שאורנג כן) בשביל קו רגיל אתה חייב אישור עבודה. בשביל 1-2-CALL (כמו "טוקמן") אתה לא צריך כלום. אתה יכול להביא מכשיר מהארץ (אם הוא תומך GSM, ז"א שיש לו סים כארד ואז אתה פותח אותו לסים זר וקונה סים מקומי) או שאתה יכול לקנות מכשיר באחד ממאות הדוכנים בקומה הרביעית בMBK. עוד דבר כנ"ל לגבי חשבון הבנק, גם אם אין לי אזרחות תאילנדית זה לא מגביל אותי בפתיחת החשבון? בלי אישור עבודה אתה יכול לפתוח רק חשבון SAVINGS, אתה לא צריך יותר מזה כרגע. וזהו אני חושב שסיימתי יאללה בסדר...

קרלטון

New member
אני רואה שקיבלת תשובות מעולות

אישור עבודה דורש הרבה כאב ראש בהכנת המסמכים הרלוונטיים וכעשרה ימים לקבל, אבל לא מאמין שמישהו יסדר לך דבר כזה בלי סיבה טובה מאוד, אישור עבודה אומר שאתה עובד אצלהם ומקבל משכורות, אתה צריך בשביל זה להיכנס עם ויזה עסקית אחרת לא תוכל לבקש את האישור עבודה וכולי כולי... בקיצור אם אתה בא לפגישות לתקופה קצרה אין לך מה להתעסק עם אישור עבודה.

ב י ש ו ף

New member
בנקוק ענה כבר על כל השאלות.

אמ... לגבי סיבה? חשבתי גם לעצב נעליים בעצמי (יש לי רעיונות מטורפים) ולעבוד איתם בסוג של שותפות. ברור לי (יש להם מעצבים הכי טובים בעולם, למה שיסתכלו עליך וכו') סבבה אני עדין מאמין ביכולת שלי. לילה טוב

eyalchina

New member
Kudos ../images/Emo45.gif

I'm more interested in China at this point but 'sahtain' on the patience answering all the questions.. :)

קרלטון

New member
אם יש לך רשת הפצה יפה בארץ

תתרכז בנקודות החזקות שלך, תייבא ותמכור איפה שאתה יודע למכור. נקודות מכירה באיים? זה סיפור אחר. לכמה זמן אתה מגיע?

ב י ש ו ף

New member
תראה יש לנו קו חלוקה (לאבא)

(לי יש קו דרומי) של מותג צרפתי/ספרדי אנחנו חושבים שנה הבאה להתפשט קצת יותר בענף נעליי עץ יותר קל למצוא בתאילנד, מאשר בסין (ואני מדבר על סגנון מסויים ופחות על חומר) לגבי נקודות מכירה באיים חשבתי על זה כאופציה והאמת כמו שבנקוק תיאר זה כאב ראש רציני. דיברתי גם אתמול עם קניין גדול בתחום שמלות הערב בפאריז והוא אמר לי שהוא מאוד התאכזב מהתאילנדים. זה הוסיף לי קצת להתקררות. אני לא נשוי, אז אני גם לא מוגבל בזמן אם יש שם פוטנציאל עסקי אין לי בעיה להיות שם כמה שנדרש.

קרלטון

New member
תראה

בוא נחלק את זה לשני תחומים - קנייה בתאילנד ומכירה בתאילנד. לגבי הקנייה, למצוא יצרן רציני ואמין בתאילנד ובמחיר נמוך, זה לא כל כך פשוט אבל אפשרי אם אתה משקיע בזה את הזמן והמאמץ. בדר"כ אנשי עסקים זרים שבאים לחפש מוצרים בתאילנד לא נכנסים לתהליך של אישור עבודה, הקמת חברה מקומית וכולי. לממשלת תאילנד לא אכפת כל כך שתעשה את זה בלי אישור עבודה - הרי הם רוצים לקדם את הייצוא מתאילנד. לגבי למכור בתאילנד, זה סיפור אחד לגמרי - אתה צריך הבנה עמוקה של איך עסקים פה עובדים, לא רק בתאילנד ככלל אלא במקום הספציפי בו אתה מוכר בפרט. אתה חייב להכיר טוב מה קורה סביבך. תחשוב על איזה שוודי שלא מדבר עברית שיצנח באילת ככה סתם וירצה לפתוח באסטות ולהתחרות בישראלים המקומיים. יאכלו אותו, לא? מעבר לזה, כדי למכור בתאילנד אתה חייב אישור עבודה. אתה חייב (אם אתה רוצה שזה יהיה חוקי) להקים חברה מקומית (עם בעלי מניות תאילנדים שיש להם לפחות 51% מהחברה, לפחות על הנייר), להרשם במע"מ התאילנדי, עם הון עצמי רשום של לפחות 2 מיליון באט (שוב, לפחות על הנייר), עם דיווחים חשבונאיים כל חודש, ביטוח לאומי תאילנדי וכולי וכולי - אתה לא יכול להעסיק סתם ככה תאילנדים ולפתוח באסטות בתור זר. אם תעשה את זה בצורה לא חוקית בלי כל הסיפור הזה, סיכויים טובים שהמתחרים המקומיים שלך ילשינו עליך ויעיפו אותך מתאילנד. בכל מקרה בהצלחה.

ב י ש ו ף

New member
צודק עשיתי כבר בירורים

והנושא של 51 תאילנד עלה. יש גם אופציות קלות כמו לקחת שם איזה פריצ'י (בחורה) אמינה לחלוטין (או אשת מעמד עו"ד או משהו) כדי לעכל כשהחמישים אחוז שייכים לזאת שאתה מזי...פפ צונזר הסיכוי פחות גבוהה (כשחותמים במקביל גם הסכם נישואים חד צדדי לטובת הגבר, ואת כל הרווחים שלה היא תקבל בצורה לא מוכרת זה גם הסיכוי שהיא תחתום, בקיצור קומבינה מסובכת ולא פשוטה אבל הכל אפשרי) בכל מקרה מי שהטריד אותי זה צרפתי שאמר לי שמאוד קשה לעשות איתם עסקים, לעומת הסינים שהם יותר אמינים ויש להם סטנדרטים יותר גבוהים. של משמעת וכו'

קרלטון

New member
טוב תשמע

אני בטח לא אומר שהתאילנדים הם הכי דייקנים או ממושמעים בעולם, רחוק מכך, אבל אל תזכיר לי סינים - יש לי בעיות עם ספקים סיניים כבר חודשים. לגבי הקומבינות - יש הרבה אפשרויות לפתוח עסק חוקי בתאילנד אבל בכולם יש או הוצאות נלווות משמעותיות או שהזכויות שלך לא מובטחות.

למעלה