שלום. האם נוח להשתמש בתנור בישול חשמלי

כלומר פלטות חשמליות במקום גז. היה לי גז שנים רבות אך ניתקו לי בגלל שכן בריון שלא סידר בעיית בטיחות

כלומר יש כאן בריונות מכל הכיוונים. השכן ואמישרגז. בגלל זה אני סובלת.

לא רוצה להיות תלוייה בחב' גז. עכשיו אני שואלת האם נוח להשתמש בתנור חשמל (לא אינדוקציה)

אגב תנור חשמל יקר יותר מתנור גז

תודה

GoldenEyes

Well-known member
כלומר פלטות חשמליות במקום גז. היה לי גז שנים רבות אך ניתקו לי בגלל שכן בריון שלא סידר בעיית בטיחות

לא רוצה להיות תלוייה בחב' גז. עכשיו אני שואלת האם נוח להשתמש בתנור חשמל (לא אינדוקציה)

תודה
את מתכוונת כיריים , לא תנור
מנסיוני של כ 16 שנים , התנתקתי מחברת הגז ועברתי לכיריים חשמליות , לא אינדוקציה
אני מאד מרוצה ושמח על החלטתי זו
מצאתי שכיריים חשמליות נוחות בהרבה מכיריים גז
היתרון הגדול זה הנושא של הניקוי
גם הכיבוי של הכיבוי של הכיריים ארבע חמש דקות לפני הסוף , הכיריים חמות וממשיכות לבשל.

את מתכוונת כיריים , לא תנור
מנסיוני של כ 16 שנים , התנתקתי מחברת הגז ועברתי לכיריים חשמליות , לא אינדוקציה
אני מאד מרוצה ושמח על החלטתי זו
מצאתי שכיריים חשמליות נוחות בהרבה מכיריים גז
היתרון הגדול זה הנושא של הניקוי
גם הכיבוי של הכיבוי של הכיריים ארבע חמש דקות לפני הסוף , הכיריים חמות וממשיכות לבשל.
חשבתי שהניקוי יותר נוח בכיריים גז. לגבי שאלתך על התנור: התכוונתי לתנור בעל כיריים חשמליות. גדול. עם תא אפייה.

הוא אמור להכנס במקום התנור הנוכחי (המנותק גז)

חשבתי שיותר קל להשתמש בגז דווקא

אבל עניין אי התלות בגז מאוד חשוב לי.

חשבתי שהניקוי יותר נוח בכיריים גז. לגבי שאלתך על התנור: התכוונתי לתנור בעל כיריים חשמליות. גדול. עם תא אפייה.

הוא אמור להכנס במקום התנור הנוכחי (המנותק גז)

חשבתי שיותר קל להשתמש בגז דווקא

אבל עניין אי התלות בגז מאוד חשוב לי.
סליחה התכוונתי תנור עם כיריים חשמליות כמו בתמונה ששלחתי. ראית?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

תודה
1. כבר שאלת פעם וענו לך.
2. לפני 3 שנים הייתי בדילמה. הייתי צריך להחליף את כירת הגז כי סיימה את חייה והתלבטתי: גז, חשמל (קרמית) או חשמל אינדוקציה. בחרתי בחשמל קרמית.
3. כירה חשמלית בד"כ מחייבת חיבור תלת פאזי. התקנתי כזה. אבל אם לא משתמשים בכל 4 המבערים, אפשר גם להשתמש בפאזה אחת וזה בסדר.
4. אם מספיקים לך כיריים של מבער אחד (יש כאלה), אפשר להסתפק בכיריים קרמיות של מבער אחד או כיריים אינדוקציה של מבער אחד. העלות זולה: כמה מאות שקלים בודדות.
5. כיריים אינדוקציה דורשות כלי בישול ייעודיים ואם אין לך כאלה, או שאת רוצה לבשל בכלי זכוכית, זה לא ילך.
6. הבעיה עם כיריים חשמליות היא "מה קורה כשיש הפסקת חשמל ורוצים להכין תבשיל בכל זאת"? אבל בשנים האחרונות נדיר מאד שיש הפסקות חשמל, כך שזו לא ממש בעיה.
7. ומהם יתרונות האינדוקציה (אם בכלל)?
א. יש יתרונות. החימום מהיר מאד. ועל הבישול עצמו, אומרים דווקא שבישול בקרמיות עדיף.
ב. הכיריים נשארות 'קרות' לאחר הסרת כלי הבישול, והן לא מסכנות ילד סקרן שרוצה לגעת בהן.
ג. רוב הכיריים מסוג אינדוקציה יקרות יותר מקרמיות (חיסרון).
ד. קראתי שיש 'מתאמים', שבעזרתם ניתן לבשל גם בכלי זכוכית. לא מכיר. לי אישית אין ניסיון עם אינדוקציה.
ה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. כבר שאלת פעם וענו לך.
2. לפני 3 שנים הייתי בדילמה. הייתי צריך להחליף את כירת הגז כי סיימה את חייה והתלבטתי: גז, חשמל (קרמית) או חשמל אינדוקציה. בחרתי בחשמל קרמית.
3. כירה חשמלית בד"כ מחייבת חיבור תלת פאזי. התקנתי כזה. אבל אם לא משתמשים בכל 4 המבערים, אפשר גם להשתמש בפאזה אחת וזה בסדר.
4. אם מספיקים לך כיריים של מבער אחד (יש כאלה), אפשר להסתפק בכיריים קרמיות של מבער אחד או כיריים אינדוקציה של מבער אחד. העלות זולה: כמה מאות שקלים בודדות.
5. כיריים אינדוקציה דורשות כלי בישול ייעודיים ואם אין לך כאלה, או שאת רוצה לבשל בכלי זכוכית, זה לא ילך.
6. הבעיה עם כיריים חשמליות היא "מה קורה כשיש הפסקת חשמל ורוצים להכין תבשיל בכל זאת"? אבל בשנים האחרונות נדיר מאד שיש הפסקות חשמל, כך שזו לא ממש בעיה.
א. יש יתרונות. החימום מהיר מאד. ועל הבישול עצמו, אומרים דווקא שבישול בקרמיות עדיף.
ב. הכיריים נשארות 'קרות' לאחר הסרת כלי הבישול, והן לא מסכנות ילד סקרן שרוצה לגעת בהן.
ד. קראתי שיש 'מתאמים', שבעזרתם ניתן לבשל גם בכלי זכוכית. לא מכיר. לי אישית אין ניסיון עם אינדוקציה.
ה.
ולנוחותך... https://www.google.com/search?q=כיריים+אינדוקציה+אחד&rlz=1C1EJFC_enIL914IL914&oq=כיריים+אינדוקציה+אחד&aqs=chrome..69i57j33i160.8233j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

או

בכל מקרה, אם בלון גז 12 ק"ג עולה 150 ש"ח ויותר, השימוש בחשמל זול יותר. לכן, לאורך זמן, הכיריים החשמליות "מכסות" את עלותן בזכות החיסכון בעלות האנרגיה.

1. כבר שאלת פעם וענו לך.
ה.
לא שאלתי על זה. תקרא טוב. על כל שאר הסעיפים שלך אין טעם שאענה כי הן לא התייחסו למה ששאלתי

שוב: מדובר בתנור בעל כיריים חשמליות רגילות. לא קרמיות (לא יודעת מה זה) ולא אינדוקציה

תנור רגיל גדול. שאלתי כי מעולם לא השתמשתי בכיריים חשמליות אלא רק בגז

גולדן טוען שהוא מרוצה. לי קצת מוזר כי הרי בכיריים גז מאוד נוח להשתמש. יש שליטה נוחה על הלהבות ויותר קל לנקות (מבחינתי)

נערך לאחרונה ב:
מעולם לא שאלתי על זה ואם כן אז מה. תקרא טוב. על כל שאר הסעיפים שלך אין טעם שאענה כי הן לא התייחסו למה ששאלתי

שוב: מדובר בתנור בעל כיריים חשמליות רגילות. לא קרמיות (לא יודעת מה זה) ולא אינדוקציה

תנור רגיל גדול. שאלתי כי מעולם לא השתמשתי בתנור חשמלי. רק בגז הרבה שנים

גולדן טוען שהוא מרוצה. לי קצת מוזר כי הרי בכיריים גז מאוד נוח להשתמש

מצידי הייתי ממשיכה להשתמש בגז

1. הבעיה שניתקו לי (ואציין שוב. לא בגללי אלא בגלל שכן בעייתי שלא טיפל בבעיית בטיחות כפי שאמירגאז ביקשו)

אני בכוונה מציינת את שם החברה כי זו חברה חזירה ובריונית

למה? כי הם אמורים לנהל את פתרון הבעיה מול השכן ולא פתאום לנתק לי ת'גז

1. בגלל מה שקרה לא רוצה יותר להיות תלויה בגאז

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מצידי הייתי ממשיכה להשתמש בגז

1. הבעיה שניתקו לי (ואציין שוב. לא בגללי אלא בגלל שכן בעייתי שלא טיפל בבעיית בטיחות כפי שאמירגאז ביקשו)
לגבי נושא זה, סביר שכל חברת גז אחרת הייתה מתנהגת באותה דרך. בטיחות היא בטיחות ואם השכן פגע בבטיחות, כל חברת גז לא תהיה מוכנה לספק גז. ואגב, אין שום בעיה לעבור לחברה אחרת. קיימות כמה חברות שמספקות גז, אם גדולה ואם קטנה. אני כשלעצמי החלפתי חברות יותר מפעם, עד שנטשתי את הגז לחלוטין. לעומת זאת, יתכן שבאזור המרכז כן קיימת בעיה לעבור מחברה לחברה, כי שם קיימים הסכמי בלעדיות בלתי חוקיים בין חלק מהחברות. לא ממש מזמן דובר כעל כך בטלוויזיה.
אני בכוונה מציינת את שם החברה כי זו חברה חזירה ובריונית. למה? כי הם אמורים לנהל את פתרון הבעיה מול השכן ולא פתאום לנתק לי ת'גז
חברת הגז אינה אמורה לפתור סכסוכי שכנים. יש להם דרישות בטיחות כאלה ואחרות ועל כך הם עומדים. לכן, אין הרבה טעם בכך שתרשמי את שם החברה. זכותך לפנות לחברה אחרת, אבל היחס יישאר כנראה דומה.
1. בגלל מה שקרה לא רוצה יותר להיות תלויה בגאז
יופי. אז עוברים לחשמל. חשמל זול יותר וכירת זכוכית נקייה יותר כשהתחזוקה שלה פשוטה יותר כפי שרשם גולדן.
לחשמל יש גם את החסרונות שלו (דרישה כמעט גורפת לחיבור תלת פאזי או אי יכולת להפעיל את כל המבערים בו זמנית).
ולכירה חשמלית יש 3 דגמים.. קרמיות, אינדוקציה, וכאלה מברזל, מיושנות, לא ממש מוצלחות ונראות כמו בקישור הקודם שצירפת. זה הכל.

GoldenEyes

Well-known member
יש שליטה נוחה על הלהבות ויותר קל לנקות (מבחינתי)
בכיריים חשמליות יש לחצנים לכוון החום מ 1 עד 9 , זה לא און אוף ורק מצב אחד.
שנית , לפרק את הראשים ולנקות אותם מדי פעם , ולפעמים יש סתימות של גז מלכלוך ואז צריך לנקות את החורים האלה עם מחט דיקור סינית ,
ואם התבשיל גלש מסיבה כלשהי אז בכלל לפרק את התושבות ולנקות... יותר מדי התעסקות בשבילי.
בכיריים החשמליות שלי יש פלטת זכוכית , פעם בשבוע מורח קרם ייעודי לניקוי , מנקה עם מטלית לחה , והכיריים נקיות ומבריקות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא שאלתי על זה. תקרא טוב. על כל שאר הסעיפים שלך אין טעם שאענה כי הן לא התייחסו למה ששאלתי

גולדן טוען שהוא מרוצה. לי קצת מוזר כי הרי בכיריים גז מאוד נוח להשתמש. יש שליטה נוחה על הלהבות ויותר קל לנקות (מבחינתי)

או קיי. כעת היית ברורה יותר.
לגבי גולדן, הוא "תיקן" אותך וכתב שכנראה התכוונת לכיריים חשמליות ולא לתנור.
אני זרמתי "לפי הראש שלו", והתמקדתי בכיריים חשמליות "מודרניות", אבל מהסוג שמכיל רק "מבער" יחיד ולא בכיריים עם 4 מבערים.
ואת כשלעצמך, לא רשמת שאת מתכוונת לתנור חשמלי, שמשולבים בו כיריים חשמליות.
כעת, כשהכנסת קישור, הכל הפך לברור יותר.
אז ככה.
הכיריים הללו שמשולבות בתנור, הן לא כיריים חשמליות "מודרניות" אם קרמיות ואם אינדוקציה.
ובינינו? זו אולי הפעם הראשונה שאני נתקל בשילוב מן הסוג הזה... מזה שנים, לא "זכיתי" לראות כאלה וכשכן ראיתי, עדיין לא היה אינטרנט.
אלה כירות שעשויות מברזל שבתחתיתו יצוק גוף חימום, מהסוג שהשתמשו "פעם", לפני כמה עשרות שנים.
לא מדובר כאן בכיריים בעלות משטח זכוכית אלא ב-4 משטחים בודדים מברזל, מהסוג שדי קשה לשמור אותו נקי.
כירות אלה לא מתחממות מיד, כמו המודרניות, ותהליך החימום הוא איטי יחסית לכירת גז או כירת חשמל מודרנית.
גם תוחלת החיים של הכירות הללו היא "לא משהו" וההספק שלהן אינו גבוה במיוחד...
ובקיצור, נכון. את רוכשת בקניה אחת גם תנור וגם כיריים, אבל איך לומר זאת בעדינות? את לא תהיי מאושרת מהן מאד.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

אז בקיצור ולעניין:
כיריים חשמליות מודרניות נוחות מאד לשימוש ונוחות לניקוי.
גם בכיריים חשמליות יש שליטה מצוינת על רמת החום.
והצעתי לרכוש כירה חשמלית עם מבער יחיד יכולה להתאים לך הרבה יותר מהחלפת תנור לתנור משולב בכירות חשמליות מברזל.
לכן התשובה שלי היא רלוונטית, אלא אם את רוצה לחזור לעידני שנות ה-60--70.

michal@gal

Active member
מנהל

המבחר של תנורים משולבים עם כיריים חשמליות הוא מאד מצומצם, אז אין לך הרבה אופציות.
שימי לב שהתנור שבחרת דורש חיבור חשמל תלת פאזי.
אם אין בדירה חיבור תלת פאזי כדאי לחפש תנור אחר שניתן לחבר לחיבור חד פאזי.

אם את מבשלת הרבה, עדיף לרכוש תנור וכיריים בנפרד. זה יאפשר לך למצוא כיריים חשמליות יותר איכותיות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
המבחר של תנורים משולבים עם כיריים חשמליות הוא מאד מצומצם, אז אין לך הרבה אופציות.
שימי לב שהתנור שבחרת דורש חיבור חשמל תלת פאזי.
אם אין בדירה חיבור תלת פאזי כדאי לחפש תנור אחר שניתן לחבר לחיבור חד פאזי.

אם את מבשלת הרבה, עדיף לרכוש תנור וכיריים בנפרד. זה יאפשר לך למצוא כיריים חשמליות יותר איכותיות.
הנה משהו קצת יותר מוצלח... https://www.shufersal.co.il/online/...UhG_ULy4GVQj-ClPMttpVa-VRICU9wuRoCHtwQAvD_BwE

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה נראה בסדר פחות או יותר
האמת שהמבחר מצומצם מאד. תנור אפייה חשמלי שמשולב גם בכירה חשמלית זה לא מצרך נפוץ ולכן, כפי שכבר ראית, את הצלחת למצוא דגם אחד עם כירה מיושנת עם פלטות מברזל, ואני מצאתי את הדגם הזה, שהוא משולב בכיריים קרמיות. בשני המקרים, לא תוכלי להפעיל יותר מ-2 מבערים בו זמנית, ולא תוכלי כנראה להשתמש בתנור האפייה והכירה ביחד, עם חיבור החשמל כפי שהוא מותקן כרגע בביתך.

היות שלא צילמת את לוח החשמל שלך, אין גם דרך להציע לך כיצד להגדיל את חיבור החשמל לנקודת התנור.

בכל מקרה, אני עדיין ממליץ לך לשקול רכישה של כירה קרמית בודדת, שעלותה מסתכמת בכמה מאות שקלים בודדות, או כירה זוגית שכזו (קיבלת מספר קישורים לכאלה).
כך תוכלי גם לחסוך כסף במהלך הרכישה, וכך תוכלי להישאר עם תנור האפייה שקיים כבר בביתך (בתנאי שהוא תקין), ועם הוצאה לא גדולה, תפתרי לעצמך את נושא הבישול.
מכאן הכל כמובן לשיקולך, ושיהיה בהצלחה.

קר לי בך

Well-known member

במפרט רשום שיש שני מבערים כל אחד 1.5 קילווואט ושני מבערים כל אחד 1 קילוואט.
הם לא פירטו אבל אני לא רואה מצב שהכיריים האלה מתאימים לחשמל חד פאזי.
תבדקי מולם כדי לוודא שאני לא טועה, להערכתי אני לא טועה.

יכול להיות שמישהו יחבר אותם באיזושהי צורה כדי שאיכשהו יפעלו, חיבור כזה כנראה יהיה מסוכן - לא בטיחותי.
לא ממליץ.

לגבי שימוש:
השתמשתי בכיריים כאלה לפני המון שנים בצבא,
מתחממים יחסית לאט, מתקררים לאט, ולכן גם התגובה לשינוי מצב איטית יחסית. זה לא כמו גז או אינדוקציה שאם מקטינים את החימום או בכלל מכבים התגובה מיידית, גם כשתכבי החימום עוד ימשיך. קצת מזכיר תפקוד של תנור.
ניקיון? המתכת מסביב כמו גז, את הפלטות עצמן היה לא ראלי לנקות, כל שנה כשהייתי מגיע למילואים הייתי מפרק אותן ומחליף לחדשות.
אז כיריים חשמליות עובדות, אבל לא ממליץ.

לא מכיר את סידור המטבח שלך אבל ממליץ לך לשקול רכישת פלטה של זוג כיריים אינדוקציה שמניחים על השיש ומחברים לשקע חשמלי רגיל.
בתור בחירה ראשונה הייתי שם איזו פלטה על כיריים הגז הבלתי שימושיות (אם הן מהסוג עם המכסה - סוגר את המכסה) ועל המכסה או הפלטה מניח את כיריים האינדוקציה תוקע בשקע החשמל וסוגר עניין.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
במפרט רשום שיש שני מבערים כל אחד 1.5 קילווואט ושני מבערים כל אחד 1 קילוואט.
הם לא פירטו אבל אני לא רואה מצב שהכיריים האלה מתאימים לחשמל חד פאזי.
תבדקי מולם כדי לוודא שאני לא טועה, להערכתי אני לא טועה.
יכול להיות שמישהו יחבר אותם באיזושהי צורה כדי שאיכשהו יפעלו, חיבור כזה כנראה יהיה מסוכן - לא בטיחותי.
לא ממליץ.
למרות שרשום במפורש שצריך חיבור תלת פאזי, אפשר להשתמש בחיבור של פאזה אחת, בתנאי שמשתמשים "רק" בשני מבערים בו זמנית ובכל מקרה, במצב של שימוש במבער, אין להשתמש בתנור.
לגבי שימוש:
השתמשתי בכיריים כאלה לפני המון שנים בצבא,
מתחממים יחסית לאט, מתקררים לאט, ולכן גם התגובה לשינוי מצב איטית יחסית. זה לא כמו גז או אינדוקציה שאם מקטינים את החימום או בכלל מכבים התגובה מיידית, גם כשתכבי החימום עוד ימשיך. קצת מזכיר תפקוד של תנור.
ניקיון? המתכת מסביב כמו גז, את הפלטות עצמן היה לא ראלי לנקות, כל שנה כשהייתי מגיע למילואים הייתי מפרק אותן ומחליף לחדשות.
אז כיריים חשמליות עובדות, אבל לא ממליץ.
לגבי הניקיון, כבר כתבתי, את הפלטות הללו קשה עד בלתי אפשרי לנקות והן גם נוטות להחליד. הן מתחממות לאט ומתקררות די לאט, ובקיצור, לא משהו.
לא מכיר את סידור המטבח שלך אבל ממליץ לך לשקול רכישת פלטה של זוג כיריים אינדוקציה שמניחים על השיש ומחברים לשקע חשמלי רגיל.
בתור בחירה ראשונה הייתי שם איזו פלטה על כיריים הגז הבלתי שימושיות (אם הן מהסוג עם המכסה - סוגר את המכסה) ועל המכסה או הפלטה מניח את כיריים האינדוקציה תוקע בשקע החשמל וסוגר עניין.
לגבי הרעיון של פלטה בודדת (קרמית או אינדוקציה), המלצתי בעצמי ואף צירפתי קישורים. ויש כמובן גם פלטות "זוגיות כפי שציינת. לדעתי זה פתרון טוב. מעבר לזה, מצאתי גם תנור משולב בכיריים קרמיות. אמנם מתוצרת טורקיה ואמנם אפשרי לחבר בחיבור חד פאזי עם המגבלות שציינתי, אבל זה כבר הרע במיעוטו יחסית לכיריים שהעוגיה מצאה.

...אבל בינתיים היא נעלמה. לא ברור מה היא החליטה, אם בכלל החליטה.

קר לי בך

Well-known member
למרות שרשום במפורש שצריך חיבור תלת פאזי, אפשר להשתמש בחיבור של פאזה אחת, בתנאי שמשתמשים "רק" בשני מבערים בו זמנית ובכל מקרה, במצב של שימוש במבער, אין להשתמש בתנור.

לגבי הניקיון, כבר כתבתי, את הפלטות הללו קשה עד בלתי אפשרי לנקות והן גם נוטות להחליד. הן מתחממות לאט ומתקררות די לאט, ובקיצור, לא משהו.

לגבי הרעיון של פלטה בודדת (קרמית או אינדוקציה), המלצתי בעצמי ואף צירפתי קישורים. ויש כמובן גם פלטות "זוגיות כפי שציינת. לדעתי זה פתרון טוב. מעבר לזה, מצאתי גם תנור משולב בכיריים קרמיות. אמנם מתוצרת טורקיה ואמנם אפשרי לחבר בחיבור חד פאזי עם המגבלות שציינתי, אבל זה כבר הרע במיעוטו יחסית לכיריים שהעוגיה מצאה.

...אבל בינתיים היא נעלמה. לא ברור מה היא החליטה, אם בכלל החליטה.

ההצעה שלך, להסב תלת פאזי לחד פאזי למיטב שיפוטי מסוכן.
לא מאמין שאיזשהו חשמלאי אחראי יסכים לבצע את ההסבה הזו.
בקיצור לדעתי בנושאי בטיחות אין "הרע במיעוטו" אלא פשוט דברים שאסור לעשות ואני ממש לא ממליץ.

השאר די הדהוד של אותם דברים.

ושהשואלת תעשה מה שהיא חושבת.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ההצעה שלך, להסב תלת פאזי לחד פאזי למיטב שיפוטי מסוכן.
לא מאמין שאיזשהו חשמלאי אחראי יסכים לבצע את ההסבה הזו.
בקיצור לדעתי בנושאי בטיחות אין "הרע במיעוטו" אלא פשוט דברים שאסור לעשות ואני ממש לא ממליץ.

השאר די הדהוד של אותם דברים.

ושהשואלת תעשה מה שהיא חושבת.
לא יודע עד כמה אתה צודק, כי בד"כ יש סימון על גב הכירה (או התנור) כיצד לחבר עבור חד פאזי, עבור דו פאזי ועבור תלת פאזי. 1647454521512.png

נערך לאחרונה ב:
למעלה