שלום. (הבלוף המאכזב)

THINKING PLAGUE

New member
שלום. (הבלוף המאכזב)

שלום לכל אנשי הפורום הנכבד, המוקדש ללהקת הפינק פלויד. יש משהו מוכתם בפלוידוזאורוס. מאכזב עם זאת. אני מניח שחלקכם הגדול מכיר את הלהקה deep purple, ואף חלקכם המועט מכיר גם את השיר demons eye(שיצא 3 שנים לפני money-dark side) מי שיישב ויאזין לשני השירים הללו, יוכל להבין שmoney זו בזיזה מהשיר המקורי של deep purple. אגב-de(mon)s (ey)e מסתבר שיש עוד שעתוקים התלויים על סף המאזניים. הביטלס ומאגמה בראש. *האכזבה גורמת לנו לריאקציה ללא אתיקה*

One Echoe

New member
אני שמעתי את השיר,

ואני עדיין לא מסכים, כמו שאמרתי לך בן. שזאת העתקה.

THINKING PLAGUE

New member
מבחינתך...

כמו ששמעתי מפיך באותו הזמן, מבחינתך העתקה זו "אותה היצירה" בקולות שונים. גיל, האכזבה כוללת אותי ואותך יחדיו. אם אתה מחוצלה, אף ארגיש יותר בנוח. ברשותך, אלך לי לישון.
*תשמע באופן רציני את השיר ששלחתי לך, של מאגמה כמדומני-תשווה אותו ל: atom heart mother suite (קטע האופרה כביכול) לפיכך תבין.

pink floydror

New member
אכן ..

ישנו דמיון מסיום בין שני השירים ..אבל יש אלפי שירים אחרים שדומים אחד לשני יותר משני אלה ..לדמיון בין שני השירים האלה אי אפשר לקרוא העתקה.. והקטע עם השם ..לא חוכמה גדולה לחבר ככה בין שני שמות של כל דבר כמעט ... ואני מניח שאם פינק פלויד כן היו מעתיקים תשיר, הם היו מספיק חכמים כדי לא לנסות לעשות את השם דומה ..

THINKING PLAGUE

New member
הו... הו...

מסוים? זה חריג באופן משכנע. בהקשר השם, זה לא מנסה להוכיח. מקרה קורקטי. אבל אם תדוברנה דעתי, אני חושב שזהו הכבוד הטמון בשם השיר. ובכלל, אני מאד אוהב את הלהקה, ולא מנסה להשמיץ שמה. רק מעמיד עובדות על דיוקן.

brotos

New member
אם כבר מדברים

אין לי מושג אם אתה צודק או לא, אבל דבר אחד אני יודע- השיר money הוא אחד מהפחות אהובים עליי של פלויד. ובכלל, למה שפינק פלויד יעתיקו? מה הם, משינה?

THINKING PLAGUE

New member
שמח ששאלת...

הלהקה פינק פלויד היא לא משינה, לא אביב גפן או כל אמן מצחיק אחר שהוא. כמה שנים לפני צאת dark sid of the mon זו בעצם הייתה איזושהי תפנית. היצירתיות באלבומים היא זו הנתנה ללהקות את גאוותן, באופן מסוים. לא צריכים הרבה שכל כדי להביא שיר של אמן ולהפוך אותו לסובייקטיבי בדיסק שאתה מוציא, וגם ללא תשומת הלב מהציבור.

אין לי שמץ על מה אתה מדבר

אבל לעומת זאת שמעתי עכשיו את השיר עליו דיברת. אין שום קשר בינו לבין Money של הפלויד מלבד היות שניהם מבוססים, כפי שאמר דרור (כמדומני), על chord progression בלוזי נפוץ. לו היה פלגיאט, היינו כבר שומעים על זה מזמן.

melancholy man

New member
אני חושב שאני מדבר בשם כולם

כשאני שואל הההההאאאאאאא???? לא הבנתי כלום אבל אין ממש קשר בין השירים, חוץ מהריף גיטרה, שהוא סטנדרט בלוז נפוץ.

Miss CB

New member
אתה מדבר על הריפ אני מנחשת

כיוון שהשיר עצמו לא ממש דומה.. אז כן בריפ עצמו יש דמיון אבל חפיף, זה לא אות ודבר רק עם דיסטורשן זה פשוט נשמע קצת דומה.

N a V e

New member
הדמיון לא בשמיים

אופן השירה הרוקנרולי הזה היה דיי מקובל בעבר,וגם דיפ פרפל לא המציאו אותו... הריף בגיטרה בהחלט דומה,אבל קשה לי להאמין שהוא נגנב או אפילו נתן השראה.מדובר בתווים דיי מקובלים ולכן אי אפשר להשליך ישירות. אם יש לך עוד "ראיות" מלבד הריף של הגיטרה אשמח לשמוע.

THINKING PLAGUE

New member
כמובן שהיה מקובל בעבר...

היה מקובל, אבל גם לו יש את הכרומטיות שלו. לא טענתי שdeep purple המציאו. באמת, יכול להיות שגם הם העתיקו מאיפשהו. אך לא אתי מבחינתי. האזנה לmagma תעזור לך מעט.

THINKING PLAGUE

New member
זה לא משהו סמבולי...

תאזיני טוב, תהיי מעט יצירתית בקשב ותשימי לב לדיוק בין השניים. האבחנה קלה, הגיונית ומאכזבת.

pink floydror

New member
לדעתי ..

מה שיצר אצלך או אצל מי שעלה על זה לראשונה את הרושם שאכן מדובר ב"השראה" או העתקה, זה גן הדמיון בין הריף והשירה ...אבל העובדה ששניהם מולבשים על סולם בלוז מקובל יחסית ...זה יוצר דמיון ..אבל אם תטען שפה נובעת העתקה אז אתה בעצם מאשים שמיליוני שירים הועתקו אחד מהשני.

שלום Thinking

כמשתתף חדש בפורום, אני מזכירה לך לקרוא את תקנון הפורום, הנמצא ב"מאמרים", ולהפנימו - במיוחד את סעיף 5 בו. אני נוטה להקפיד בכגון דא.

למעלה