שלום. הגעתי לכאן מהפירסום של תפוז

שלום. הגעתי לכאן מהפירסום של תפוז

באחד הפורומים.. רציתי לשאול שאלה.. האם יש תימנים אתאיסטים? נוצרה פשוט תחושה מהצד (וזה כנראה גם נכון) שרוב רובם של יוצאי עדות המזרח הם לכל הפחות מאמינים ושומרי מסורת. אז.. מה דעתכם?

apk

New member
ברכות על פורום נפלא

כשראיתי אתמול שנפתח הפורום הזה חשבתי שרק אקרא בו. אבל ... זה בלתי אפשרי, ככל דבר אחר אצלנו גם כאן הלב והיד נמשכים ואני מצטרפת. אמנם יש בי צדדים נוספים ומצד אבי אני אשכנזיה (פולניה עם רומני) אבל בלב אני תימניה לכל דבר. אשמח להיות כאן חלק, ואשמח להכיר אנשים שאיתם אולי אגלה קשרים משפחתיים. אז אם יש מי מכם שמשתייך למשפחת טביב שעלה מחיידן בראשית המאה ה-20, לבני משפחת שרעבי שעלו באותה העת, או למשפחת ג'מיל שעלתה משעב בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20 אשמח אם תפנו אלי במסרים.

שושי 13

New member
ונפלא שהצטרפת אלינו

נעים לקרוא אותך ומקווה שתפתחי הרבה נושאים מעניינים - סומכת עלייך. את נשמעת לי אחלה.

שושי, ../images/Emo51.gif על המחמאות

ואשמח לנסות לתרום ככל יכולתי

שושי 13

New member
אני רואה שלא אהבת את הניק "כסלנה"

כנראה שהוא לא מתאים לך. כסלנה זה עצלנית, נכון? ואני חושבת שאת לא

לא הית צריכה לפרש לה את הביטוי...

אני נשוי ל"חידנית השעיבית" כבר למעלה מ 9 שנים( ואז עדיין היתי אשכנזי עם נטיה קלה לספרדי) ומהיום הראשון שלנו יחד היא כל הזמן קוראת לי "כסלן" ויש עוד כמה ביטויים שלמדתי ממנה ובכלל אני מרגיש שלאט לאט אני הופך לתימני בעצמי...

שושי 13

New member
אהלן אבושירלי וברוך הבא ליאמאן../images/Emo140.gif

אז מה אתה אבא של שירלי? אם נלך לפי הניק שלך? העיקר שאתה מרגיש טוב בחברה התימנית ושיהיה לכם רק טוב, אתה והשעיבית שלך.

apk

New member
לא יודעת על יתר עדות המזרח

אבל בהחלט מרבית התימנים, גם אם הם מגדירים את עצמם חילוניים וגם אם הם מגדירים עצמם דתיים, הם בעצם ממה שמוגדר בשפת העם - מסורתיים. האחד מקיים יותר מצוות והאחר פחות, אבל כולם מכבדים כל אדם וביחוד כל יהודי, בלי קשר לכמות המצוות שהוא מקיים. לשאלה אם יש תימנים אתיאיסטים. אני מניחה שכמו בכל עדה, בגיל הנעורים שהוא גם גיל המחשבות הפילוסופיות, יש גם בני נוער ממוצא תימני רבים שמגיעים לאתאיסים (גם אני הייתי שם), אבל אדם בוגר אני מניחה שיש מעטים, בדיוק כפי שרק מעטים הופכים לחרדים. החינוך שקבלנו מפעם בנו, ובסופו של דבר כולנו מאמינים במידה זו או אחרת (אני למשל מגדירה עצמי כספקנית) ומקיימים חלק מסוים מהמצוות. אז שתהייה לכולנו שבות שולם

שושי 13

New member
ברוכה הבאה apk ושבת שלום גם לך../images/Emo140.gif

אהבתי את התגובה שלך. יש לך אולי איזה כינו אחר? שיהיה יותר קל ככה לקרוא לך?

שושי 13

New member
חחחחחחחחחח, הרסת אותי חיידנית ../images/Emo6.gif

רק עכשיו ראיתי שזו את ואני לתומי ברכתי אותך בהודעה האחרת.

לכל חובבי שירי תימן

יש לי בשפע מוכן לחלוק עימכם חלקם אפילו די נדירים שבת שולם

שושי 13

New member
ברוף הבא ליאמאן, נמרוד../images/Emo140.gif

יש לך מוזיקה? אז קדימה תביא לכאן קישורים שנוכל כולנו להנות.

Bmaya

New member
איך אפשר להעלות שירים לפורום

ראיתי רק אפשרות לקבצים עד 500 KB , שזה קטן מידי... בכל אופן, אם מישהו יודע איך, אני אשמח לשתף אתכם בכמה שירים של ציון גולן...

לכל דבר פתרונות

אם יהיה קושי להעלות ישירות לפורום, אז ניתן לפתוח אתר אינטרנט נלווה לפורום ובו לא תהייה מגבלת נפח

שבת שלום לך נמרוד1

הייתי שמח לשמעו על אוסף השירה שלך אני משתדל לאסוף אלי כל שיר בתימנית שקיים בתודה מראש

למעלה