שלום,הגעתי לשגע אתכם שוב.

niv1990

New member
הרחבה קצת על 2

מבנה של מתכת הוא כזה, שהגרעינים עם האלקטרונים בשכבות חוץ מהראשונה מסודרים במבנה כלשהו, ואלקטרוני הערכיות חופשיים לנוע. אלקטרוני הערכיות נעים, והגרעינים +האלקטרונים הצמודים נשארים במקומם. בתמיסות של חומרים יונים לדוגמא, אני חושב שכן נעים אטומים בעלי מטען חשמלי (שזה כולל את הגרעין).
 

kaplanal

New member
לגבי התאוריה המאוחדת

השאיפה של המדע הפונטמנטלי (ופיסיקה תאורטית בפרט) זה לבנות תאוריה אחת מאוחדת שמסבירה את כל התופעות באותם משוואות או נוסחאות.אפשר להניח שדבר כזה בלתי אפשרי,והמציאות היא אינה קונסיסטנטית,כלומר יש תאוריה אחת שמסבירה על מה שקורה עם הגופים האסטרונומיים (תורת היחסות) ותאוריה אחרת מסבירה את מה שקורה עם הגופים בגודל פלאנק,אך תהיה זאת בגידה לדעתי ברעיון הנשגב שעומד במרכז הקידמה המדעית.
 

ailag

New member
אין דבר כזה "מגודל זה וזה"

אפשר להגיד שלגדלים גדולים אפקטים קוונטיים זניחים בד"כ. זה אומר שלא נחשב את האפשרות של הקרון להיות בשני מקומות בו זמנית כשאנחנו בונים רכבת הרים, כי בחייאת, אנחנו יודעים איפה הקרון יהיה. אבל אם אנחנו רוצים נורא נורא לדייק בחישובים על רכבות הרים - עד המקום ההרבה מאוד אחרי הנקודה - כן צריך להתייחס לקוונטים. הכל שאלה של כמה שגיאה אנחנו מאפשרים. בהרבה מהדברים האלו, אם אנחנו מדברים על מדידות אז ממילא שגיאת הסרגל שלנו מכניסה יותר בלגן לתוצאה משהקוונטים מכניסים. מאותו הגיון גם לא נכון ש"אם יש ניסוי ששולל את אחת התורות היא לא אמורה להיות מוזכרת". לא, אז זה אומר שהיא כן עובדת בגבולות מסוימים (היי, היא עבדה לנו בניסויים האחרים) ואנחנו צריכים לבדוק עם עצמנו מה הגבולות של התורה לפני שנשתמש בה. מתי היא מדייקת יותר ומתי פחות. וכמובן לבדוק ברמת המשוואות איפה צריך להכניס תיקונים ואילו.
 
למעלה