שלום , הומלץ לי בפורום יזמות לשאול כאן ...

שלום , הומלץ לי בפורום יזמות לשאול כאן ...

אני מעצבת ויצרנית של גופי תאורה. לאחרונה השקתי קו , ליין חדש , פשוט אך מיוחד מאוד מישהו אמר לי שיש אפשרות להוציא זכויות יוצרים על הגופים , רציתי לדעת האם בתחום של תאורה זה אפשרי ? ואם כן , איך עושים את זה ואשמח לדעת גם במה מדובר מבחינה כספית תודה לכל המשיבים איילין

מדגמים

שלום קיסרית, אפשר להגן על צורתם החיצונית של גופי תאורה באמצעות מדגמים. אולם, חשוב מאוד להגיש את הבקשות למדגמים לפני פרסום פומבי של גופי התאורה. מומלץ לפנות בדחיפות לייעוץ במשרד עורכי פטנטים. לעניין העלויות - לאור מגבלות לשכת עורכי הדין אין אפשרות לדון בנוגע לעלויות על גבי פורומים באינטרנט. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

תודה . ועוד שאלה ...

מה לעניין ליין של גופים, האם לכל צורה בליין צריך להגיש בקשה נפרד. לא ידעתי לגבי נושא הפירסום בפומבי .... 2 מהגופים הוצגו השבוע בתערוכת עיצוב בגני התערוכה. אז הם בטח פסולים לעניין שלי .

מדגם

מאחר ומדגם מגן על עיצוב חיצוני, כל שינוי מהותי מחייב מדגם נפרד. אין כללי אצבע למהו שינוי מהותי, כל מקרה נבחן לגופו. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

הבנתי . לצערי נראה לי שזה יהיה בעייתי

מבחינת העבודות שלי ונראה לי שגם יקר. ובטח כל שינוי קטן שיבצע מי שיעתיק יצורי גוף שונה ולי יהיה לי זכויות על כך. תודה רבה

למה להניח מראש הנחות כאלה?

אני חושב שפגישה ראשונית במשרד עורכי פטנטים תגרום לך לשנות את דעתך מקצה אל קצה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה