שלום. הזזת מזגן מבלוני גז

היה אצלי בודק בטיחות מטעם אמישרגז שטען שצריך להזיז את המזגן. המזגן הוא של השכן

אמישרגז איימו שאם הדבר לא יעשה הם לא יספקו לי גז (מזל ש-2 הבלונים מלאים)

יידעתי אותו על כך במכתב על הדלת
הוא טיפוס בעייתי. יש לי הרגשה שיצפצף ולא יזיז את המזגן

במידה ואכן לא יזיז מה עלי לעשות

תודה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

תודה
והנה מצאתי לך כמה הנחיות בסיסיות:
מיקום בלוני הגז חייב לעמוד בתקן ישראלי מחייב (ת"י 158 הנכון לשנת 2018). תקן זה מדגיש את מרחקי הבטיחות בכדי
לשמור על בטיחות המשתמשים בציוד הגז. המרחק המינימאלי של בלוני הגז חייב להיות
:
• 1.2 מטר מדלתות ופתחים בבית.
0.7 מטר ממכשירים היוצרים ניצוצות, כגון: מדחסים של מזגנים, מנועים, נקודות חשמל וכל דבר שעשוי לייצר ניצוץ.
• 3 מטר מפתחי ביוב או מקומות נמוכים (כניסות למקלטים, חניונים וכו').

אז נשאלת השאלה, באיזה מרחק נמצא המעבה מבלוני הגז? רחוק יותר מ-0.7 מ'? הכל תקין.

לא? אז צריך לחשוב מה עושים. האם ניתן להזיז את הבלונים, או שצריך לשנות את מיקום המעבה? ומי קדם למי? זה שמיקם את הבלונים, או מתקין המזגנים? חומר למחשבה.

והנה מצאתי לך כמה הנחיות בסיסיות:
מיקום בלוני הגז חייב לעמוד בתקן ישראלי מחייב (ת"י 158 הנכון לשנת 2018). תקן זה מדגיש את מרחקי הבטיחות בכדי
לשמור על בטיחות המשתמשים בציוד הגז. המרחק המינימאלי של בלוני הגז חייב להיות
:
• 1.2 מטר מדלתות ופתחים בבית.
0.7 מטר ממכשירים היוצרים ניצוצות, כגון: מדחסים של מזגנים, מנועים, נקודות חשמל וכל דבר שעשוי לייצר ניצוץ.
• 3 מטר מפתחי ביוב או מקומות נמוכים (כניסות למקלטים, חניונים וכו').

אז נשאלת השאלה, באיזה מרחק נמצא המעבה מבלוני הגז? רחוק יותר מ-0.7 מ'? הכל תקין.

לא? אז צריך לחשוב מה עושים. האם ניתן להזיז את הבלונים, או שצריך לשנות את מיקום המעבה? ומי קדם למי? זה שמיקם את הבלונים, או מתקין המזגנים? חומר למחשבה.
תודה על האינפורמציה. המזגן לא שלי. בעל המזגן התקין אותו הרבה אחרי הבלונים

צריכה למדוד את המרחק

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל

תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל

תודה
יש כאן שאלה נוספת - לפני כמה זמן הותקן המזגן - אם זה עתה טענותייך חזקום כי לא רק שאסור להתקין בלוני גז ליד מזגן אלא אסור גם להתקין מזגן ליד בלוני גז ואולי ניתן לפנות לרשות המקומית ולהתלונן על שהשכן עשה משהו המסכן את חייך בניגוד לחוק ולהיוועץ בם מה ניתן לעשות.
בכל מקרה הבעיה היא לא רק סרוב חברת הגז לספק לך בלונים אלא גם סכנה לחייכם ורכושכם שלך ושל השכן.
ואם דבר לא יעזור יש לך אפשרות לדפוק לו בשקט את המזגן עד שימאס לו ויזיז או עד שיחזיר לך באותה צורה (וקחי בחשבון שהיו גם רציחות בסיכסוכים על חניה) ואפשרות נוספת - לתעד הכל, כולל התקנות (ניתן למצאן בקלות בגוגל), להזיז את מיכלי הגז על חשבונך ולהגיש תביעה בתביעות קטנות (מבחינת עלות ומבחינת זמן לא נראה לי שכדאי לשכור עורך דין)
ושוב - אני מדגיש - אולי לא איכפת לך מהשכן אך כל יום שהמצב נשאר ככה את מסכנת את חייך ודירתך

יש כאן שאלה נוספת - לפני כמה זמן הותקן המזגן - אם זה עתה טענותייך חזקום כי לא רק שאסור להתקין בלוני גז ליד מזגן אלא אסור גם להתקין מזגן ליד בלוני גז ואולי ניתן לפנות לרשות המקומית ולהתלונן על שהשכן עשה משהו המסכן את חייך בניגוד לחוק ולהיוועץ בם מה ניתן לעשות.
בכל מקרה הבעיה היא לא רק סרוב חברת הגז לספק לך בלונים אלא גם סכנה לחייכם ורכושכם שלך ושל השכן.
ואם דבר לא יעזור יש לך אפשרות לדפוק לו בשקט את המזגן עד שימאס לו ויזיז או עד שיחזיר לך באותה צורה (וקחי בחשבון שהיו גם רציחות בסיכסוכים על חניה) ואפשרות נוספת - לתעד הכל, כולל התקנות (ניתן למצאן בקלות בגוגל), להזיז את מיכלי הגז על חשבונך ולהגיש תביעה בתביעות קטנות (מבחינת עלות ומבחינת זמן לא נראה לי שכדאי לשכור עורך דין)
ושוב - אני מדגיש - אולי לא איכפת לך מהשכן אך כל יום שהמצב נשאר ככה את מסכנת את חייך ודירתך
מזתומרת לא אכפת לי מהשכן. שינהג עפ החוק נקודה

לא זוכרת מתי הוא התקין ת'מזגן אבל כמה שנים טובות לאחר הבלונים שלי.

הוא בטוח ידע שזה לא חוקי

אבל מה זה בעצם משנה מתי התקין. הוא התקין מזגן בניגוד לחוק ‼

אני מריחה שהוא הכניס אותי לפלונטר. הוא בעייתי. עושה מה שרוצה. מצפצף. עבריין

שמתי לו הודעה שעליו להזיז את המזגן (הוספתי עפ הוראת אמישרגז)

שוב, לדעתי עשיתי את חובתי.

מה הכוונה "לדפוק לו בשקט את המזגן" לא רוצה להסתבך איתו. הוא מסוכן

אפנה לעירייה להתייעץ

תודה לך

בעיריה הפנו אותי לשי"ל. לדעתי אמישרגז חייבת לטפל בנושא במיידי. אבל היא מאפיה כמו כל חברות הגז

evike

Well-known member
מנהל
סתם מחשבה, ללא מידע.
אולי להחליף חברת גז? כל חברה והכללים שלה. גם אילו המזגן היה שלך, נראה לי שהרבה יותר קל להחליף חברת גז מאשר להזיז מזגן.

evike

Well-known member
מנהל
את זה תצטרך לשאול אותם. אני רק כתבתי על רעיון שעלה במוחי

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה המרחק בין מעבה המזגן לבין הבלונים? עד כמה הוא קרוב? צילום?
ולענייננו:
אם הבלונים הונחו במקומם לאחר התקנת המזגן, הבעיה היא של מי שהניח אותם דווקא שם (ובעקיפין, זוהי הבעיה שלך ושלך בלבד).
ואם המזגן הותקן לאחר שהבלונים כבר היו במקום, הבעיה היא של מתקין המזגן, שבחר דווקא במיקום בו הוא מיקם את המעבה. העובדה ש"ככה היה לו הכי נוח" אינה מהווה שום תירוץ עבורו...
בכל מקרה, ובמידה שיש מקום סביר להעביר אליו את הבלונים, יהיה הרבה יותר זול להאריך את צינור הגז ולמקם את הבלונים במקום בטיחותי יותר.
רק במידה שהמקום צפוף, ואם השכן התקין את המזגן חרף העובדה שהבלונים היו כבר במקום לפני התקנת המזגן, תהיה לך עילה לתבוע ממנו שיעביר את המעבה למקום אחר.
וכן... מה לעשות? זה המחיר כשגרים בבית משותף. בבניין שנרכש על ידנו לאחרונה, יש אספקת גז מרכזית. רצינו להתנתק ולעבור לבלונים משלנו, אלא שאז גילינו שעוד כמה שכנים עשו זאת כבר לפנינו, ובשל צנרת המים והביוב שמותקנת שם בצורה די פרטצ'ית יש לומר, המקום שנותר לנו היה מוגבל מאד ונאלצתי לפנות לאחד השכנים, בבקשה שיפנה לנו מעט מקום כדי שגם אנו נוכל "להשתתף במסיבת הבלונים הפרטיים"...
בעיקרון, קיימות בארץ 3 חברות גז גדולות [אמישרגז, סופרגז ופזגז], אבל בכל אזור יש גם כמה חברות קטנות שמספקות גז אף הן.
אם תאתרי את אחת מהחברות הקטנות, יתכן שתצליחי להגיע איתם ל"הבנות" נוחות יותר. הבעיה היא, שבכל מקרה, תזדקקי לטופס המאשר כי נעשתה בדיקה עפ"י החוק,
והשאלה היא, עד כמה החוק נוקשה בנוגע למרחק שבין התקנת מעבה לבין מיקום הבלונים.
ואם איני טועה, לא מזמן שאלת על איזו חברת גז נוכל להמליץ לך ורק לא אמישרגז. אז מה הביא אותך לבחור כעת דווקא בהם?
אה. ולי אין יכולת להמליץ לך על אף חברה, כי איני גר באזור שלך, ואיני מכיר את החברות שמחלקות גז באזורך.

נערך לאחרונה ב:
כפי שציינתי, אולי לא ראית. המזגן לא שלי. בעל המזגן התקין אותו הרבה אחרי שהיו לי בלונים.

המינימום הוא 70 ס"מ בין גז ומזגן?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כפי שציינתי, אולי לא ראית. המזגן לא שלי. בעל המזגן התקין אותו הרבה אחרי שהיו לי בלונים.

המינימום הוא 70 ס"מ בין גז ומזגן?
קודם כל, ראיתי מה ציינת.
שנית, בעל המזגן לא אשם אלא המתקין, אבל כעת בעל המזגן הוא האחראי מולך, כי המתקין הסתלק וסביר שלא יחזור בשנית.
שלישית: ציינתי, המרחק צריך שיהיה 70 ס"מ בתור מינימום. את זה אפשר לבדוק.
רביעית: אם המזגן הותקן לאחר שהבלונים הוצבו במקומם, הרי שיש להתריע על כך בפני בעל המזגן ולדאוג שהנושא יטופל על ידו.
ולקינוח: אם למרות הכל, קיימת אפשרות פשוטה וזולה להרחיק את הבלונים מהמזגן, יהיה הולם שהדבר ייעשה ושבעל המזגן יישא בכל מקרה בהוצאה.

משה מודה לך על העזרה:

1. ציינתי כבר שהמזגן לא שלי והותקן הרבה אחרי הבלונים

2. יש מצב שבעל המזגן התקין אותו בעצמו

3. למעשה אני לא אחראית לנושא

4. יתכן ואאלץ להזיז את הבלונים שלי על חשבונו. הוא צריך לפנות אלי

5. אני את שלי עשיתי. לא?

הרבה תודה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
משה מודה לך על העזרה:

1. ציינתי כבר שהמזגן לא שלי והותקן הרבה אחרי הבלונים

2. יש מצב שבעל המזגן התקין אותו בעצמו

3. למעשה אני לא אחראית לנושא

4. יתכן ואאלץ להזיז את הבלונים שלי על חשבונו. הוא צריך לפנות אלי

5. אני את שלי עשיתי. לא?

הרבה תודה
1. ציינת וכתבת זאת יותר מפעם. הבנתי.
2. לא משנה מי התקין. משנה מה המרחק מהבלונים ולא ציינת זאת.
3. מכיוון שכעת זאת בעיה שהועברה למגרש שלך, את אחראית לדאוג לפתרונה, אם בכוחות עצמך ואם בתיקון שיבצע השכן או בא כוחו. בכל מקרה, יהיה עלייך לדאוג שמישהו יבצע את הנדרש.
4. יתכן שתצטרכי להזיז את הבלונים, אך לא לפני שהנושא יסוכם בינך לבין השכן, שאם לא כן, הוא יטען שאת הזזת וזו רק הבעיה שלך. בינתיים יהיה עלייך לסגור את הקצוות עם השכן ולא עם עצמך. ועדיין, גם אם את מתכוונת להזיז את הבלונים, יהיה עלייך לבדוק איך ולאן.
5. לכן לא עשית את שלך, כל עוד את באמת מצפה שהשכן ייקח את האחריות על עצמו.

השכן חייב לקחת תאחריות על עצמו כי הוא זה שהתקין אותו. המרחק 10 ס"מ

זה כמו שמישו יחסום את החנייה שלך. מי אשם בזה?

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
השכן חייב לקחת תאחריות על עצמו כי הוא זה שהתקין אותו. המרחק 10 ס"מ

זה כמו שמישו יחסום את החנייה שלך. מי אשם בזה?
נכון. וכעת באמת התייחסת למרחק. בכל מקרה, אם הייתה לו החוצפה להתקין בצורה שכזו, הוא זה שצריך לקחת אחריות ולפתור את הליקוי. אבל הוא לא יעשה זאת, אלא אם תצליחי למצוא דרך להביאו לידי כך. מה שברור זה שהוא לא "יתנדב" מרצונו הטוב לתקן את הטען תיקון, ונראה שאת תצרכי "לעבוד על זה" כדי שהוא ייאות ויטפל בעניין.

למעלה