שלום. הלנת שכר ועוד

מצב
הנושא נעול.

hilli1

New member
שלום. הלנת שכר ועוד

שלום. הלנת שכר ועוד
המעביד שלי משלם לנו את המשכורת ב 15 לחודש ורוב הפעמים אפילו שבוע אחרי. כמו כן, הוא משלם בצ`ק (בשעות הערב) דבר שיוצר איחור של עוד יום, כי הרי אפשר להפקיד את הצק רק יום אחרי. שמעתי שזו עבירה פלילית (לגבי הלנת השכר) והיום האחרון לקבלת משכורת זה ה 9 בחודש. אף אחד לא מדבר ומוחה. כנראה מפחד פיטורים. מה ניתן לעשות כדי לקבל את הכסף בזמן? כל פעם המעביד טוען שאין לו את היכולת לשלם בזמן. היה מצב שהוא לא שילם 3 חודשים. מה ניתן לעשות במצב כזה ?! בתודה מראש

hilli1

New member
ועוד שאלה בנושא שעות ערב

שלום. הלנת שכר ועוד
המעביד שלי משלם לנו את המשכורת ב 15 לחודש ורוב הפעמים אפילו שבוע אחרי. כמו כן, הוא משלם בצ`ק (בשעות הערב) דבר שיוצר איחור של עוד יום, כי הרי אפשר להפקיד את הצק רק יום אחרי. שמעתי שזו עבירה פלילית (לגבי הלנת השכר) והיום האחרון לקבלת משכורת זה ה 9 בחודש. אף אחד לא מדבר ומוחה. כנראה מפחד פיטורים. מה ניתן לעשות כדי לקבל את הכסף בזמן? כל פעם המעביד טוען שאין לו את היכולת לשלם בזמן. היה מצב שהוא לא שילם 3 חודשים. מה ניתן לעשות במצב כזה ?! בתודה מראש
ועוד שאלה בנושא שעות ערב
אנחנו עוברים בשעות אחהצ והערב וידוע לי שיש מקומות שמשלמים תוספת. מה ניתן לעשות?

שיר ורד

New member
האפשרויות

ועוד שאלה בנושא שעות ערב
האפשרויות
1. לחפש מקום עבודה אחר. 2. להתאגד כל (או רוב העובדים) להקמת ועד עובדים ובגיבוי ההסתדרות לפתוח במו"מ עם המעסיק לקבלת תוספת ואם זה לא עוזר לפתוח בשביתה.

hilli1

New member
ועוד שאלה בנושא שעות ערב

שלום. הלנת שכר ועוד
ועוד שאלה בנושא שעות ערב

hilli1

New member
ועוד שאלה בנושא שעות ערב

שלום. הלנת שכר ועוד
ועוד שאלה בנושא שעות ערב

שיר ורד

New member
אפשר להגיש תביעה בבית הדין לעבודה

שלום. הלנת שכר ועוד
הלנת שכר היא אומנם עבירה על החוק, אך למיטב ידיעתי, איננה נחשבת כעבירה פלילית. הדרך לכפות על המעסיק לשלם שכר בזמן היא להגיש נגדו תביעה לפצויי הלנת שכר.

hilli1

New member
האם לפי החוק, יום האחרון לקבלת

הלנת שכר היא אומנם עבירה על החוק, אך למיטב ידיעתי, איננה נחשבת כעבירה פלילית. הדרך לכפות על המעסיק לשלם שכר בזמן היא להגיש נגדו תביעה לפצויי הלנת שכר.
המשכורת הוא אכן בכל 9 לחודש?

שיר ורד

New member
לא מדויק

המשכורת הוא אכן בכל 9 לחודש?
לא מדויק
את המשכורת יש לשלם בתום החודש. (יש מחלוקת בפורום האם המעסיק רשאי לקבוע תקופת חודש השונה מקלנדרי). איחור מעבר ל 9 ימים נחשב להלנת שכר. בגין הלנת שכר ניתן לתבוע פצויי הלנת שכר. ההחלטה האם לתת את הפצויים או רק הצמדה וריבית היא בסמכות בית הדין. בהרבה מקרים לא נקבעים פצויי הלנה, או נקבעים פצויים מופחתים גם כשהעובד צודק לחלוטין וזאת מתוך התחשבות בקשיים של המעביד.

hilli1

New member
שתי הערות:

לא מדויק
את המשכורת יש לשלם בתום החודש. (יש מחלוקת בפורום האם המעסיק רשאי לקבוע תקופת חודש השונה מקלנדרי). איחור מעבר ל 9 ימים נחשב להלנת שכר. בגין הלנת שכר ניתן לתבוע פצויי הלנת שכר. ההחלטה האם לתת את הפצויים או רק הצמדה וריבית היא בסמכות בית הדין. בהרבה מקרים לא נקבעים פצויי הלנה, או נקבעים פצויים מופחתים גם כשהעובד צודק לחלוטין וזאת מתוך התחשבות בקשיים של המעביד.
שתי הערות:
אם נתבע אותו בבין דין לעבודה הוא עלול לפטר אותנו במיידית. 2. אמרת שהיום האחרון לקבלת המשכורת הוא ה-9 . ואם אנחנו מקבלים את הצק בערב זה אומר שאפשר להפקידו ולקבל את הערך של יום המחרת. מה במקרה זה?

שיר ורד

New member
תשובות

שתי הערות:
אם נתבע אותו בבין דין לעבודה הוא עלול לפטר אותנו במיידית. 2. אמרת שהיום האחרון לקבלת המשכורת הוא ה-9 . ואם אנחנו מקבלים את הצק בערב זה אומר שאפשר להפקידו ולקבל את הערך של יום המחרת. מה במקרה זה?
תשובות
אסור למעסיק לפטר עובד או להרע את תנאיו בגלל הגשת תביעה בבית הדין לעבודה, הבעיה היא איך להוכיח שסיבת הפיטורים היתה הגשת התביעה. גם צק הניתן במועד שלא מאפשר את פרעונו בזמן בו על המעסיק לשלם את השכר נחשב כהלנת שכר, שוב הבעיה היא להוכיח זאת. ראה סעיף 2א בחוק הגנת השכר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה