שלום, התגעגעתי...

שחמטית

New member
שלום, התגעגעתי...

אני רוצה בעז"ה להכין מחר בצק לחלות/לחמניו אז שאלה לי אליכן מאיושי ויוכי איך אתן מכינות את הלחמניות- סתם עושות עיגול בצק מתפיחות ולתנור? וכמה מהיצירות שלי: מרק ירקות פשוט וטעים---------->
 

שחמטית

New member
בשר בקר מס' 5

שבושל כגוש, הצטמק אבל היה ממש טעים והספיק בול לארוחה אחת------------->
 

שחמטית

New member
מתכון לעוגת גבינה- שף רן ראש

החומרים: 4 ביצים מופרדות 2כוס סוכר 500 גרם גבינה 9% 1 גביע שמנת חמוצה 1 חבילת אינסטנט פודינג 4 כפות קמח תפוח אדמה החומרים לציפוי: 2 גביעי שמנת מתוקה 1/4 כוס חלב אופן ההכנה: 1.משמנים היטב תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור סיר עם מים. 2.מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף יציב. 3.בקערה אחרת מערבבים את החלמונים עם הגבינה, השמנת, הקמח ו-4 כפות אינסטנט פודינג לתערובת אחידה. מקםליפ לתוכה את קצף החלבונים. 4.מעבירים את התערובת לתבנית ואופים שעה עד שעה ועשרים דקות. מכבים את התנור ופותחים את הדלת. משאירים את העוגה בתנור עד שמצטננת. 5.להכנת הציפוי, מקציפים את השמנת והחלב עם אבקת הפודינג שנותרה, עד לקבלת קרם אחיד. מורחים על העוגה הקרה. מצננים היטב לפני ההגשה. הערות שלי: הכנתי מפירורי בסקויטים מעורבבים בחמאה תחתית לעוגה שמתי גבינה 5% אפיתי בהתחלה על חום גבוה-180 מעלות 10 דקות ואח"כ הנמכתי ל-150 מעלות לכשעה שמתי תבנית עם מים (ולא סיר) מתחת לתבנית העוגה לא הכנתי ציפוי הכמות הספיקה לי ל-2 תבניות עגולות חד פעמיות- גודל סטנדרטי בהצלחה
 

יוכי68

New member
שחמטית, תתחדשי על הצילומים..מרק ירקות זה

מעולה במיוחד כשהימים מתחילים להתקרר. באשר לשאלתך לגבי הלחמניות: אני אוהבת לגוון בצורות הלחמניה: פעם בצורת שמיניה, פעם כקשר, פעם עגולותסתם כך, פעם כמו בורג, פעם שטוחות כמו פיתות, כמו שבלול.......או לחם שהוא למעשה לחמניות מחוברות (לחם תלישות).אראה לך כמה תמונות להמחשה......ושוב כל הכבוד על הצילומים.
 

שחמטית

New member
שניצל תירס של יוכי- מומלץ ביותר

אני הוספתי לו ציפוי של פירורי לחם שתיבלתי אותם, אבל אפשר גם בלי הציפוי- הילדים לא הרגישו בהבדל ------------>
 

שחמטית

New member
תפו"א עם כורכום של אהרוני

בעלי לא אהב בגלל הכורכום- אז אין יותר מאכלים עם כורכום:( ------------->
 
למעלה