מוסאקה בגרסה אישית - מזרח תיכוניתשאני רוצה להכין ללא פחמימה.
להכניס לתנור פרוסות חצילים עבות בשמן זית (אחרי טיגון/אפיה קלים מוקדמים)
וביניהן תערובת בשר טחון מטוגן עם בצל ותבלינים.
העניין הוא שמחפשת רוטב שאינו רוטב עגבניות שאפשר להתאים לזה.
אפשר שברוטב עצמו יהיו כף או שתיים קמח. אתאים אותו.
תודה רבה.
המוסאקה הזו היא להיט בכל סעודה בה היגשתי אותה.תודה רבה אורני.
הזכרת לי שאפיתי פעם פרוסות בטטה בטחינה
גולמית, ופיזרתי למעלה צנוברים ויצא מצוין.
אנסה.
אפשר להכין לעצמך תבנית קטנה. זה באמת מעולה. גם אני לא כל כך אוהבת רוטב עגבניות, וגנבתי את הרעיון הזה ממוסאקה דומה אבל חלבית, מהספר 100 פשטידות של נירה רוסו. מה שטוב כאן זה שכל המרכיבים פחות או יותר מוכנים מראש ואז אפשר לאפות בקצרה והטחינה נשארת במרקם נעים.נשמע כל כך טעים למרות שחוץ ממני אף אחד לא יטעם ממנה לצערי. אולי פעם אעיז לפנק את עצמי ואכין בכל זאת![]()
ואם כבר, אז הנה הגרסה החלבית שהיא לא בדיוק בדיוק של נירה רוסו אלא גרסה אישית שהתאמתי לטעמי האישי - הכול כמו במתכון הבשרי, אבל המלית חלבית -אפשר להכין לעצמך תבנית קטנה. זה באמת מעולה. גם אני לא כל כך אוהבת רוטב עגבניות, וגנבתי את הרעיון הזה ממוסאקה דומה אבל חלבית, מהספר 100 פשטידות של נירה רוסו. מה שטוב כאן זה שכל המרכיבים פחות או יותר מוכנים מראש ואז אפשר לאפות בקצרה והטחינה נשארת במרקם נעים.
ואוו, אורני. אני מכירה גרסה חלבית יוונית, בה החציל נאפה עם גבינות, מעליהן עלה תרד, ולמעלה פרוסה או שתיים גדולות של עגבנייה. הרבה יותר טעים מכל מוסקה אחרת שאכלתי אי פעם.ואם כבר, אז הנה הגרסה החלבית שהיא לא בדיוק בדיוק של נירה רוסו אלא גרסה אישית שהתאמתי לטעמי האישי - הכול כמו במתכון הבשרי, אבל המלית חלבית -
1 קג' חצילים יפים, מוארכים ולא עבים מדי,כ- 200 גר' גבינה לבנה 5% (אני אוהבת טוב טעם או כנען),
כ- 200 גר' גבינה מלוחה מגוררת (צפתית למשל), 3/4 כוס טחינה גולמית, מים, מיץ לימון, גרעיני חמניות קלופים או צנוברים.
מכינים את החצילים בדיוק כמו הגרסה הבשרית שהבאתי.
מסדרים בתבנית בינונית מחצית מפרוסות החצילים. מערבבים את הגבינות ומניחים ערמה קטנה על כל פרוסת חציל. מכסים בפרוסת חציל נוספת, ומשתדלים שתהיה בגודל הפרוסה התחתונה. מתקבלים מעין כריכים צפופים שממלאים את כל התבנית. מכינים רוטב טחינה סמיך ויוצקים בכף על כל "כריך" שצריך להיות מכוסה כולו בטחינה. מפזרים צנוברים או גרעיני חמניות, ואופים בחום בינוני כ- 30 דקות, עד שהגרעינים והטחינה מזהיבים קלות.
תודה רבה האני. נשמע מצוין. שבת שלום.אני מכינה מעין רוטב בשמל פרווה:
לשים בסיר קטן:
2 כפות שמן זית
להוסיף כף גדושה קמח
לבחוש קצת כשזה על האש
להוסיף כוס מים או חלב קוקוס, מעט מלח ופלפל לבן ולבשל תוך כדי ערבוב עד שמסמיך.
לאחר שמורידים מהאש אפשר להוסיף ביצה לרוטב תוך כדי ערבוב(קודם לבחוש ביצה עם מעט רוטב בכלי קטן ואח"כ להוסיף לתוך הכלי של הרוטב)
לצקת על המוסקה ולאפות.
יוצא טעים מאוד
וואלה. שילוב מפתיע. לא בשבילי כי רוצה בלי רסק, אבל תודה. נותן רעיונות.אמא שלי הייתה מדללת ביצים בקצת מים ורסק עגבניות ואת זה הייתה שופכת על המוסקה מלמעלה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.