שלום ודילמה!

שלום ודילמה!

שלום אנשים יקרים! דילמה קשה לי...כמו כולכם גם חלומי הוא להיות רופא..אך לצערי מדינתינו המופלאה אינה עושה חסד עם החולמים ותנאי הקבלה בארץ הם מהקשים אם לא הקשים בעולם..(מסיבות חסרות הגיון לחלוטין..) כמו רבים וטובים גם לי אין כסף ללמוד בחו"ל.. שאלתי היא כזאת.. האם כדאי לפתוח במירוץ המטורף אחרי ה-750 ולשפר מליון בגרויות? או שעדיף לעשות מכינה אוניברסיטאית? *אינני מתקבל לביולוגיה השנה ואני צריך כ-3 בגרויות לשפר ע"מ להגיע לממוצע נורמלי... אשמח לתשובה!! תודה!

morancho1

New member
אהלן.

מוכרים מאוד דברייך..גם אני, בתחילת ה"מירוץ" לשיפור בגרויות, כמעט ונפלתי מכסאי למראה הסכמים המטורפים..קשה אבל אפשרי. כדי שנוכל לייעץ לנו בצורה הכי נכונה ומדוייקת, אנחנו צריכים את הציונים שלך. (בגרויות+פסיכומטרי).

Stormcrow

New member
אהלן אהלן!!

פסיכומטרי - אני ניגש ביולי בגרויות - קצת פחות מ-90 ללא מקצועות מדעיים (למדתי ביולוגיה אך לא ניגשתי לבגרות..) בקיצור, מאוד מאוד בתחילת הדרך, שוקל בחיוב מכינה באת"א...

medic20

New member
אם במכינות עסקינן

אז יש בנוסף לפורום, גם את "קומונת מכינות קדם אקדמיות" בכתובת הבאה: http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?CommunaId=3929 גם אני הייתי במצב דומה לשלך עם ממוצע טיפה יותר גבוה, ובשנת מכינה (בירושלים אמנם) שיפרתי לממוצע מכינה המקביל לממוצע בגרות של 11 ואפילו הספקתי לעשות עוד פסיכו'. הייתי מציע לך לגשת למערך הייעוץ באחת המכינות ולקבל מושג קצת יותר מדוייק בנוגע למה משתלם ומה לא.

מה שאתה לא עושה, אל תלך

למכינה של את"א. זה רק יבזבז לך זמן ואנרגיות. תקרא את המאמר שלי ותבין.

morancho1

New member
:)

לגבי הממוצע- האם חישבת את הממוצע באתר של אוניברסיטה כולל הבונוסים? אם כולל בונוסים זה נמוך יחסית, שיפור בגרויות ייקח זמן לפחות! שנתיים, אולי באמת שווה לפנות למכינה, כפי שאושרית אמרה, תיזהר מהמכינה של ת"א.

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

כמו שכתבו מעלי, כדי שנוכל לייעץ לך בצורה הטובה ביותר איך לשפר את סיכויי הקבלה שלך, עלינו לדעת את ההרכב המדויק של תעודת הבגרות שלך. מידע התחלתי על מכינות אוניברסיטאיות תוכל למצוא במאמר שכתבתי לפני כמה ימים על קבלה לרפואה עם מכינות אוניברסיטאיות. רק הבהרה קטנה: מכינה מחליפה את ממוצע הבגרות בלבד, וגם עם ממוצע מכינה גבוה צריך פסיכומטרי 750 לפחות. אחרי שתקרא את המאמר, נשמח לענות לך על כל שאלה
אושרית.

Stormcrow

New member
מבולבל יותר!!!

תודה לכולם... נעים מאוד אני רועי..זה לא היוזר שלי(עובדים על זה) חסרה לי בגרות אחת במתמטיקה... ציונים- תנ"ך-54 אזרחות-70 ספרות-60 הסטוריה-70 הבעה-70 אנגלית-5 -70(קיבלתי 94 אבל בלי מגן) גאוגרפיה-80 בנוסף עשיתי שני קורסים בפתוחה-עולם הכימיה,פיזיקה לביולוגים א'. אני בהחלט שוקל לעשות קודם תואר בביו או מדעי הרפואה... אשמח לעזרה כי אני מבולבל!!!! תודה.

Stormcrow

New member
תיקונים...

גיאוגרפיה 90 והממוצע שלי באזור 85 עם בונוסים.. יש לציין שאני עובד בעבודה יציבה..והייתי שמח להשאר בה...:)

אוקיי, אז ככה

ממוצע הבגרויות שלך יחסית נמוך וייקח לך לפחות שנתיים לשפר אותו לממוצע שאיתו תוכל להתקבל לרפואה, ואח"כ עוד תצטרך לדאוג לפסיכומטרי. אז לדעתי מה שהכי יעזור לך זו שנה של המכינה של ירושלים ואח"כ אם יהיה צורך תעבוד על שיפור של הפסיכומטרי. יש לך שתי אפשרויות כאן: האחת, להשלים את הבגרות במתמטיקה ולהתחיל את המכינה באוקטובר. השניה, לא להשלים את הבגרות במתמטיקה, אבל להתחיל את המכינה חודשיים קודם, במסלול לחסרי בגרות. המסלול שממנו אפשר להתקבל לרפואה הוא המסלול של קדם הנדסה. אני לא בטוחה שיתנו לך להיכנס אליו על ההתחלה, אבל גם אם תיכנס למסלול אחר, תמיד יש את האפשרות של מעבר מסלול באמצע השנה. הכל תלוי איך תתקדם במהלך המכינה. אם עשית קורסים בכימיה ופיסיקה, אז יהיה לך יתרון התחלתי במכינה. בגלל שאלו היו קורסים בפתוחה, אני מניחה שיש לך קצת משמעת עצמית ואתה יודע לחרוש לבד, וגם העובדה שאתה יודע את החומר לא תזיק בכלל. קח בחשבון שבשנה הזאת של המכינה לא יהיו לך כמעט חיים. תצטרך לחרוש רוב הזמן, כדי להוציא ציונים כמה שיותר גבוהים. כדי להתקבל עם תואר ראשון בביולוגיה או מדעי הרפואה, צריך ממוצע תואר של מעל 90, מה שאומר שתצטרך לחרוש במשך שלוש שנים. בנוסף, תואר ראשון לא פוטר אותך מפסיכומטרי. עדיין תצטרך פסיכומטרי גבוה, לפחות מעל 700 אם לא 750. אז אם אתה בטוח שאתה רוצה רפואה, אני לא הייתי ממליצה להיכנס לתואר אחר. אם אתה לא בטוח, זה כבר משהו אחר. למרות הכל, לפני שאתה מחליט סופית מה אתה עושה, אני ממליצה שתלך לייעוץ גם במכינה של ירושלים וגם במכון או שניים לשיפור בגרויות. זה ייתן לך ראיה יותר רחבה על המצב שלך, ואז תוכל לעשות החלטה מושכלת יותר. אם זה לא יספיק לך, תנסה גם את הייעוץ של אוניברסיטת תל אביב. הוא אמנם עולה כסף, אבל שווה כל אגורה. בהצלחה, אושרית.

Stormcrow

New member
תודה אושרית...

אבל כרגע אני מעדיף ללמוד בת"א..אני חושב שבמקום שהמעומדים יחפשו קומבינות להתקבל הם צריכים להלחם בממסד..אין שום מדינה בעולם עם תנאי קבלה כאלו... אני מתכוון לפרסם הודעה עם דעתי בנושא בקרוב... אני בהחלט מעדיף ללמוד בת"א..ושוב חו"ל זו לא אופציה,לא כרגע ולא בשנתיים הקרובות... אם היו מבטיחים לי להתקבל לביולוגיה עם שיפור של בגרות אחת הייתי עושה זאת אך אני יודע שכל שנה הסכמים עולים ונהיים מטורפים... אין לי שום בעיה להתחיל במדעי הרפואה קודם.... אשמח לעוד דעות... תודה!!

מדעי הרפואה לא יעזור לך להתקבל

לרפואה. זה תואר יחסית עמוס וקשה להוציא בו ציונים גבוהים. אם כבר אתה בכיוון הזה, הרבה יותר קל להוציא ציונים גבוהים בביולוגיה מורחב. גם הרבה יותר קל להתקבל לביולוגיה מורחב מאשר למדעי הרפואה. אם אתה שוקל ברצינות להתחיל ללמוד משהו אחר, אז שנה של המכינה של תל אביב כן יעזור לעזור לך עם זה, רק קח בחשבון שתצטרך ללמוד הכל כמעט לבד או עם מורים פרטיים. עם ממוצע מכינה 90 ופסיכומטרי 600, לא תהיה לך בעיה להתקבל לביולוגיה בתל אביב, ומביולוגיה יהיה לך סיכוי טוב להתקבל לרפואה אם יהיה לך את הפסיכומטרי המתאים (750 בערך) וציונים מעל 90. אבל, וזה אבל גדול, אתה לוקח כאן סיכון לא קטן. אתה תצטרך לחרוש את נשמתך במשך שנתיים לפחות, ותאמין לי שזה לא קל בכלל. גם אחרי החרישה הזאת יכול להיות שלא תצליח להתקבל. בקורסים שעשית בפתוחה, היה לך קשה
איך היו הציונים שלך
אם הלך לך שם טוב, אז יש סיכוי טוב שתסתדר גם עם המכינה של תל אביב.

Dr Carter

New member
מדעי הרפואה...

אושרית זה רועי... אני אישית מכיר אנשים שהתקבלו לשנים מתקדמות עם תואר במדעי הרפואה(השנים הראשונות ברפואה מקבילות למדעי הרפואה)... לגביי הפתוחה..היה סיוט ארוך ומתמשך..אתה לבד במערכה... השיקול כרגע הוא האם לעשות מכינה והלאה...או לשפר בגרות(או2 או 3) וללמוד ביולוגיה... האם יש דרך אחרת? לדוגמא להתחיל תואר במדעי הרוח ולעבור אחרי שנה לביו???

מספר האנשים שמצליחים לעשות את זה

שואף לאפס. להיכנס לשנים מתקדמות זה קודם כל על בסיס מקום פנוי. כלומר, כדי שבכלל ישקלו לקבל אותך, מישהו צריך לפרוש. אם יש מקום פנוי, אתה צריך גם ציונים בשמיים, ותאמין לי שממש לא קל להשיג את זה. כמה שהיה לך קשה בשני הקורסים של הפתוחה, מדעי הרפואה יותר קשה. ההחלטה בין מכינה לבין בגרויות היא שלך ושלך בלבד. אני רק יכולה לתת לך את כל המידע שיש לי על כל דרך. המכינה תתן לך בסיס די טוב לשנה הראשונה של ביולוגיה, מה שיעזור לך להוציא ממוצע טוב בשנה הראשונה, וככה יהיה לך סיכוי טוב להיכנס לרפואה. הבעיה היא הפסיכומטרי, שאנחנו עדיין לא יודעים כמה תקבל, אבל לא משנה מה, אתה צריך פסיכומטרי בסביבות 750. כלומר, אם יהיה מצב שתצטרך לשפר פסיכומטרי, תצטרך לעשות את זה בקיץ, וככה לא יהיה לך כמעט חופש, ותאמין לי שזה ממש לא קל. מצד שני, יש לך באמת גם את האפשרות לשפר 2-3 בגרויות כדי להתקבל לביולוגיה. זה ייתן לך זמן בשנה הקרובה לעבוד גם על הפסיכומטרי שלך ואז להיכנס לביולוגיה בראש שקט, כשאתה יודע שלפחות מבחינת הפסיכומטרי אתה מסודר. בגלל שבכל זאת יש לך את הרקע של הקורסים של הפתוחה בכימיה ובפיסיקה, לא יהיה לך יותר מדי קשה בסמסטר הראשון של ביולוגיה, אז תוכל להתרגל לאט לאט ללימודים האקדמיים. שוב, שתי האפשרויות טובות ועם שתיהן תתקבל לביולוגיה. אני נוטה להעדיף את האפשרות של הבגרויות, אבל ההחלטה היא שלך. בקשר למעבר לביולוגיה ממדעי הרוח אין לי מידע, אבל אני לא חושבת שזאת אפשרות טובה.

JackoJack

New member
גם אני עשיתי את עולם הכימיה...

בפתוחה, ואתה בהחלט לא לבד שם במערכה...קודם כל הקורס זה קלטות מאוד נוחות ועוזרות(רק קצת לא מעודכנות...הן מלפני 20 שנה בערך) וגם ספרים מאוד קלים לשימוש...יש לך את ההדרכות...מה גם שחוה המרכזת של הקורס עונה בצורה ברורה מאוד על שאלות בטלפון וסיכומי המפגשים שלה באינטרנט מדהימים...והבחינה? עם חומר פתוח... בקיצור לא ניצלת את השירותים של האו"פ עד הסוף... לדעתי, ולפי מה שהבנתי פה מדעי הרפואה זה תואר קשה מאוד...אם עולם הכימיה היה לך קשה אז זה עלול להיות לא קל בכלל... כמה הוצאת בקורס אגב? בהצלחה בהמשך, ג'ניה

Stormcrow

New member
ג'ניה...

הקורס הזה היה סבבה אבל עדיין לא כולם בנויים לפתוחה..הקורס עלה בסביבות 2100 לפי מיטב זכרוני...תודה,גם לך!

JackoJack

New member
כן אתה צודק...

באמת לא כולם בנויים לפתוחה... התכוונתי איזה ציון קיבלת :)

Ice1213

New member
מה זאת אומרת 3 או 4 שנים=>?

אני לא יכול לעבור אחרי שנה לרפואה? גם אם הממוצע שלי 90+ ? כי אני נרשמתי לטכניון מעבדה רפואית כדי לעבור בתום שנה אחת לרפואה...אני צריך לסיים את כל 3 השנים?!

למעלה